Vegemesta

VQ, 7,80 e kuituleipä, vegaaninen soijapihvi, ananas, paahdettu sipuli, valkosipuli, chili, tomaatti, maustekurkku Söi lihaa tai ei, ihminen tarvitsee proteiineja. Vegaanit ovat löytäneet ratkaisuksi soijan. Markettien eines- ja pakastehyllyt pursuavatkin…

VQ, 7,80 e

  • kuituleipä, vegaaninen soijapihvi, ananas, paahdettu sipuli, valkosipuli, chili, tomaatti, maustekurkku

Söi lihaa tai ei, ihminen tarvitsee proteiineja. Vegaanit ovat löytäneet ratkaisuksi soijan. Markettien eines- ja pakastehyllyt pursuavatkin elintasohippien nakerrettavaksi jos jonkin sortin lihatuotteeksi naamioitua soijanakkosta ja -pihviä. Soija onkin melkoinen jehu kasviksi. Se uhkuu proteiinia, kuituja, rautaa ja vitamiineja. Syy siihen, miksi sen tuotannosta suurin osa syötetään eläimille on kuitenkin selvä: soija ei ole hyvää.

Helsingissä vegaaninen ravintolaruoka on pitkään ollut muutaman paikan harteilla. Yksi niistä, Kallion Vegemesta, avasi hiljattain ovensa myös Pikku-Roballa.

Itse ravintola on pieni, vain yhden pöydän kokoinen, iloisen värikäs ja hieman nuhjuinen. Lista on melko suppea: löytyy savujuustopurilaista ja karrikoiraa. Tilaan kuitenkin talon isoimman pyssyn: VQ:n. Juomaksi mustaseljalimpparia. VQ:n hinta hieman hätkähdyttää, mutta ei aikaakaan, kun talsin Robaa pitkin lämmin läpyskä kädessäni.

Leivänpaahtimella lämpätyt kauraleivänkannikat ovat vaisu esitys. Silti leipä (sillä burgeriksi tätä ei voi oikeastaan kutsua) ei ole täysin ansioton. Paahdettu sipuli ja maustekurkku tuovat häivähdyksen snagaria, eikä kastikkeella ole läträtty liikoja. Soijapihvi on mielestäni maukas. Tarjoan purilaisia rakastavalleni saksanpaimenkoiralleni haukkua ”pihvistä”, mutta se kieltäytyy. Todellista lihansyöjää se ei siis kuitenkaan soijalla sumuteta.

Plussat

  • miniterassi
  • rentous
  • kysyntään vastaaminen
  • hyvät limut
  • nopea palvelu

Miinukset

  • arkinen leipä
  • suppea lista
  • nuhjuisuus
  • vähän asiakaspaikkoja
  • kulkureiteiltä sivussa

Suosittelemme