Muutaman vuoden pienestä depiksestä kärsinyt Merimakasiini osoittaa vastavalmistuneen remontin myötä piristymisen merkkejä. Tästä riemuitsevat kaikki, jotka ovat tämän tänä vuonna kaksikymppisen rantaravintolan menestystä seuranneet. Hietalahdenrannassa majakkamaisessa rakennuksessa sijaitseva Merimakasiini on meren herkuista dikkailevalle loistava valinta kesäisen illan suunnaksi. Paikan sisustus on melko mielikuvituksettomasti merihenkisellä krääsällä sutaistu ratkaisu, mutta ikkunasta näkyvä telakka vanhoinen, nostokurkineen luo aitoa satamatunnelmaa. Ruoka on hyvää ja palvelu – jos nyt ei aina erityisen ammattitaitoista – niin ystävällistä. Ja mikä parasta, terassille paistaa pitkään ilta-aurinko.
Laavagrillattu kalkkunanmaksa karpalohyytelön ja suolakurkkukastikkeen kanssa (11,80 e) lähti maksaa rakastavan seuralaiseni alkupalaksi ilman pientäkään epäröintiä. Olisi loukkaus kalkkunaa kohtaan väittää annosta täysin onnistuneeksi, mutta pahaa se ei missään nimessä ollut. Vaikkei herrasmies perinteisesti syö simpukoita heinäkuussa, osoittautui savusimpukkapannu ranskankerma-tuorejuustokastikeella sekä jokiravunpyrstöillä (11,50 e) kertakaikkisen herkulliseksi. Pääruokana tilattu bouillabaisse (10,90 e / 14,90 e) ei ollut aivan yhtä hyvä kuin yleensä, mutta Merimakasiinista puhuttaessa sekin tarkoittaa todella hyvää. Lempparini – grillatut katkaravut valkosipulivoissa valkosipuli-chilimajoneesin kerta (16,90 e) –ovat aina toimineet kuin sata rasvattua naalia, eikä tämä kerta ollut poikkeus.
Viinilistaa kuvailisi parhaiten termillä ‘semi-OK’; festivaalien aihetta se nimittäin ei tarjoa. Positiivisin puoli on piccolopulloittain myytävä Kriter Brut -kuohari (8,20 e), jonka ansiosta alkuskumppaa mielivän ei tarvitse sijoittaa isoon pulloon.
Heikoimmaksi lenkiksi kelpo ravintolassa osoittautuikin haparoiva palvelu. Onneksi kaikki työntekijät olivat niin ystävällisiä, että vain todellinen fifistelijä olisi antanut pikku kömmähdyksien pilata iltaansa.
Kiitämme
- hyvää fiilistä
- ruokia
Moitimme
- epätasalaatuisuutta
- palvelun haparoivuutta