Cityparin elämää

Cityn kautta alkunsa saaneen parisuhteen ja sittemmin uusperheen arkea.

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2008.
Seuraava

Työelämänhallintaa  4

Hajoo pää. Töiden takia. Niitä on nyt aikasta paljon, mutta ei se vielä mitään. Stressaavinta on, kun asiat ovat keskeneräisiä, siis kun ei oikein tiedä, mistä tarkalleen ottaen tekee ja mitä tekee ja kenet saa kiinni mitäkin juttua varten. Deadlinet vain väijyvät silmäkulmissa, kun yrittää selvitellä asioita. Kyllä ne yleensä aina lopulta sitten hoituvat, mutta etsiskely- ja setvimisvaihe vain turhauttaa toisinaan. Itse tekeminen ei ole mikään ongelma - antakaa vain aihe ja ihmiset, niin kyllä hoituu - mutta valmistelut ja kaikki esityö, argh!

Nytkin on viisi juttua työn alla - ja vain yhden kanssa on kuviot selvillä. Toivon todella että huomenna saan pari muuta onnellisesti pois päiväjärjestyksestä. En halua, että langat lipeävät käsistä, ellei se sitten ole jo tapahtunut. :P


Tiistailöpinää  4

En olekaan piiitkään aikaan herännyt, ja myös noussut, niin aikaisin kuin tänään - kahdeksalta. Menin taas vasta pikkutunneilla nukkumaan, mutta herättävä oli juttukeikan takia. No, se tuli hoidettua, ja sitten myös otettua reilun tunnin päikkärit tossa sohvalla. Näin ihan omituisia unia mm. naispuolisesta kaveristani, joka alkoi ahdistella allekirjoittanutta hyvin intohimoisesti. :D

Koko ajan väskää ja on kylmä, oonkohan tulossa kipeeksi. Sitä ei kuitenkaan nyt ehdi jäädä miettimään, sillä täytyy juosta toiselle juttukeikalle. Mainittakoon tähän loppuun vielä sellainen klisee, yleistys ja typerä kommentti, että mä en ymmärrä miehiä.


Ihannetalvi  4

Lunta tulisi jouluksi. Sitä olisi tarpeeksi, muttei liikaa, jottei kulkeminen ja muu toiminta hankaloituisi. Pakkasta oli tasaisesti parista asteesta viiteen. Tämä tila kestäisi vaikkapa kuukauden verran, tammikuun lopulle. Sitten tulisi sen verran lämmin - ja sataisi vaikka vähän vettä - että kaikki lumi sulaisi kerralla ja nopeasti. Ja sen jälkeen se voisikin pysyä poissa, ja tehdä tilaa hiljalleen saapuvalle keväälle. Siitä mä tykkäisin. Harmi vaan että todellisuus on jotain ihan muuta.


Aaargh  5

Inhoan tulla väärinymmärretyksi. Ja inhoan kun ihmiset tekevät omia, päättömiä tulkintojaan mistään mitään tietämättä. Ja varsinkin inhoan, kun joku luulee tietävänsä sisimmät mietteeni paremmin kuin minä itse. Toki tiedän, ettei ihmisyhteisöissä erilaisilta (yli)tulkinnoilta voi välttyä, mutta ärsyttää silti vietävästi.

Noin muuten on kyllä paljon parempi fiilis kuin yöllä. Onneksi en hommannut ahdistuskrapulaa tälle sunnuntaille. Ei kyllä ollut lähelläkään sellaisen hommaaminen, vaikka ihmiset ahkerasti baariin houkuttelivatkin. Ilta meni töiden parissa ja ystävän kanssa hengaillessa, ja hyvä niin.

Nukuin kyllä hirmu huonosti. En taaskaan saanut unta ennen viittä, ja sitten heräilin koko ajan. Unetkin olivat kovin levottomia - eivätkä hyvällä tavalla. Aamulla tuntui kuin ei olisi nukkunut juuri ollenkaan. Ehkä ensi yönä parempi onni... Epätodennäköistä, mutta toivoa sopii aina.


:`(  9

Miksi pitää olla näin surullinen olo? Ahdistus muuttui surumielisyydeksi, joka on tasaisempi, muttei välttämättä parempi olotila. Pari päivää on jo itkettänyt ajoittain, mutten kykene itkemään kunnolla, vaikka yleensä se ei ole tuottanut vaikeuksia. Muutaman kyynelen saan kerrallaan aikaiseksi, muttei se helpota.


Alkaako ahdistus helpottaa?  4

Toivottavasti. Heräsin aamulla hyvän ystäväni soittoon, ja itse asiassa hyvä että heräsin; muutoin olisin nukkunut liian pitkään. Oli kiva jutella ja tulin heti hyvälle tuulelle. Soitto sai miettimään, että tyhjältä tuntuva talvi ei ehkä olekaan niin kovin tyhjä - onhan tässä kuitenkin edessä kaikenlaista.

Ensi viikolla alkaa sosiologian suomalainen yhteiskunta -kurssi, seuraavalla viikolla puolestaan englannin kielen tekstinymmärtäminen. Ensi viikolla aion myös hommata pääsykoekirjan ja hoitaa pari lehtijuttua pois alta. Tiedossa on lisäksi toimituspalaveri ja uusien aiheiden ideointia. Näyttää vähän siltä, että tammikuu hurahtaa ohi ennen kuin huomaankaan. Helmikuun kun hoitaa samalla vauhdilla, alkaakin - ainakin kalenterin mukaan - kevät. Ja sitten on tiedossa taas uusi reissu, joko maalis- tai huhtikuussa. Jonka jälkeen voikin alkaa odottaa kesää.

Tuskin siis olen karkaamassa pidemmäksi aikaa muille maille vierahille vielä tänä keväänä. Missään nimessä en tuota ajatelmaa ole kuitenkaan hylännyt. Jos en pääse opiskelemaan, on hyvinkin mahdollista että lähden joksikin aikaa pois. Jos taas pääsen - no, sen näkee sitten. Lähitulevaisuudessa, tarkoittaen lähivuosia, aion sen kuitenkin toteuttaa. Tuntuu vain että täytyy. Ja että haluan.

Tänä viikonloppuna ajattelin vain olla. Tänään olisi tiedossa tutun tupari- ja synttäripirskeet, mutta jätän ne väliin. Menohalut ovat nollassa joulukuun juhlimisten jälkeen, ja rahaakin tosiaan on hyvä säästää tulevia matkoja silmällä pitäen. Aion siivota, käydä lenkillä, ideoida juttuaiheita, lukea. Illaksi yritän keksiä jotain kivaa tekemistä, ja huomisilta vierähtääkin kaverin kanssa. Meinataan syödä jotain terveellistä hyvää ja varata kevään matkan lennot. Sitten onkin jotain konkreettista mitä odottaa.


Sleepless in Turku  4

Menin kahdelta sänkyyn nukkuma-aikein. Puoli neljän maissa oli pakko luovuttaa - en taaskaan kyennyt nukkumaan. Yöt ovat parasta aikaa, mutta kyllä mä silti voisin välillä elää normaalin ihmisen tavoin. Minkäs ikuinen uniongelmainen kuitenkaan luonnolleen mahtaa.

Yöt antavat - joskus ikävästi - aikaa miettiä. Sitä mä olenkin harrastanut liikaakin niin tänään kuin eilenkin. Olen miettinyt elämääni, tunnustellut tätä yhä jatkuvaa ahdistusta ja yrittänyt selvittää, mistä se oikein johtuu, ja mitä ihmettä oikein haluan. Väärinkäsitysten välttämiseksi; mä kyllä tiedän mitä haluan ammatillisesti ja ihmissuhteellisesti, mutta on vähän hukassa se, miten lähitulevaisuudessa tahdon elää. Musta nyt vain tuntuu kovasti siltä, että olen lopen kyllästynyt kaikkeen nykyiseen. En työhöni, enkä tietenkään lähipiiriini, mutta siihen, millaisia päivät ovat, millaiselta elämä tuntuu.

Joku saattaa nyt ajatella tämän kaiken johtuvan vain siitä, etten hyvin vauhdikkaan joulukuun jälkeen osaa palata arkeen. No, väärässäpä on. Toki sekin aiheuttaa omat ongelmansa, mutta kyllä mä olen pohdiskellut näitä asioita aikaisemminkin. En vain ole tyytyväinen. Ajatuskin edessä aukeavasta tyhjästä talvesta ja keväästä ahdistaa. Ajatuskin nykyisen tilanteen jatkumisesta ahdistaa. Sinänsä tilanteessani ei kai ole suurempaa vikaa; teen friikkuna lehtijuttuja, luen avoimessa sosiologiaa ja kohta pitäisi alkaa valmistautua pääsykokeeseen. Kyse ei siis niinkään ole konkreettisesta tyhjyydestä, vaan henkisen puolen tyhjiöstä. Haluaisin kovasti jotakin muuta.

Hyvin epämääräiseltä kuulostaa - tiedän. Eniten mä ehkä tahtoisin nähdä jotakin muuta kuin nämä samat vanhat ympyrät. Olisi ihan mielenkiintoista toimia pari ystäväni tavoin ja häipyä maasta, vaikka sitten hanttihommiin ulkomaille. Kokeilemaan. Eikä sen edes tarvitsisi olla pelkkää hanttihommailua, sillä tiedän, että kirjoittaa saisin mistä päin maailmaa - tai Eurooppaa - tahansa. Vaatisihan sellainen tempaus paljon järjestelyä ja järkeilyä, mutta ovat sen monet muutkin tehneet. Ja tuntemilleni ihmisille ratkaisu on ollut paitsi siihen tilanteeseen sopiva, myös vapauttava ja selkiinnyttävä.

Jokainen saa muodostaa asioista omat mielipiteensä, mutta "sä olet niin nuori vielä, että sä kyllä ehdit myöhemminkin" -tyyliset jutut aion sivuuttaa suoralta kädeltä. Onhan se totta, mutta eikö lopulta pitäisi toimia omien tuntemustensa pohjalta, eikä ikäkysymysten? Jos juuri nyt tuntuu pahalta olla täällä, jos juuri nyt ahdistaa, jos juuri nyt se jokin muu kiehtoo, mitä silloin auttaa odottaa? En mä sano että tältä istumalta mihinkään olisin lähdössä, ja ehkä lähdenkin vasta paljon myöhemmin, mutta ne päätökset teen sen mukaan, mikä harkinnan myötä tuntuu hyvältä ja oikealta. En siksi, että "pitäisi" tehdä niin tai näin tai että aikaa on myöhemminkin.

Kulunut sanonta, mutta elämä on tässä ja nyt. Ja elämä on pisimmilläänkin lopulta melko lyhyt. En ymmärrä ihmisiä, jotka elävät odotusten, oletusten, normien ja tottumusten mukaan. Se on hukkaan heitettyä aikaa. Toki muut on hyvä ottaa huomioon, mutta pääasiassa jokainen on vastuussa itsestään ja omasta onnestaan. Olen kailottanut avoliiton katkomista harkinneille ystävilleni, alanvaihdosta pohtineelle tuttavalleni ja monelle muulle ihmiselle, että aina on tehtävä niin, kuin itsestä tuntuu hyvältä. Ei onnea kukaan toinenkaan voi meille rakentaa. Monesti sitä haluaisi jotain, mutta ajatus "en mä voi tehdä niin" jollain tapaa estää toimimasta. Pitäisi kuitenkin kysyä itseltään, että miksi ei? Lähes kaiken toteuttaminen on mahdollista, jos halua ja rohkeutta löytyy riittävästi. Toki tuo voi kuulostaa naiivilta, ja toki siihen voi vastata toteamalla, että se on helpommin sanottu kuin tehty. Enkä kielläkään sitä, mutta vaikea ei ole yhtä kuin mahdoton.

Eräs ystäväni totesi tänään erään häntä itseään koskevan asian tiimoilta, että haikailu on typerää ajanhukkaa, mutta vielä typerämpää on olla tekemättä asioiden hyväksi mitään. Että soittamisen sijaan istut käsi puhelimella haikaillen jotain, mitä pidät saavuttamattomana. Carpe diem ei välttämättä ole ihan turha sanonta.



Seuraava