Cityparin elämää

Cityn kautta alkunsa saaneen parisuhteen ja sittemmin uusperheen arkea.

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2008.

Jotain  5

En oo syonyt mitaan vuorokauteen ja muutenkin pari viime paivaa on mennyt sillain etta on tullut popsittua joku yks ateria eika sitten muuta. Muttei oo nalka. Oon nukkunut aivan alyttoman vahan, kolmen viime yon aikana yhteensa about yheksan tuntia. Muttei vasyta. On jotenkin ihmeellisen epatodellinen olo. Tekis mieli vain vetaa kahvia ja tupakkaa mutta jalkimmaista en kayta, vaikka viikonloppuna poikkeuksellisesti kului sitakin. Ja kahvi taas on taalla niin hiton laimeeta, ettei sita jaksa loputtomiin lipittaa. Mutta haittaakos tuo. Ma oon vaan onnellinen kun saan olla taalla viela. Jos en olis jaanyt, olisin nyt Suomessa. *puistatus*

Ja oon ehka aika ihkuuntunut. Eipa ollut tarkoitus kayda niin, mutta minkas teet. En ma sen ihmisen takia tanne jaanyt, suunnittelin jaamista kylla jo ennenkin. Mutta nyt kun jain, ei kauheesti huvittais poistua Corkista ennen huomista. Aluksi suunnittelin lahtevani tanaan Waterfordiin, mutta ei siella kuulemma oo oikein mitaan nahtavaa. Ja nukkumattomuuden ja syomattomyyden takia en ehka oo parhaassa terassa uusien paikkojen kiertamiseen. Joten oon taalla huomiseen, sitten reissaan Dubliniin ja keskiviikkona sitten Suomeen. Vittu etta vituttaa tulla sinne muuten. Oon miettinyt, onko normaalia potea nain jumalatonta ahdistusta kotiinpaluusta... Oon ollut talla matkalla niin loputtoman onnellinen. Aran-saarilla saavutin jonkun ihme euforian, kerrankin kaikki tuntui seesteiselta ja onnelliselta. Miks kaikkien tunnetilojen pitaakin aina menna niin overiksi? Ollapa tasaisempi ja ollapa juurtuvampi. En oo niita vahimmassakaan maarin.

Mutta talla reissulla oon myos tajunnut jotain. Life is for living, ja pitas tehda niita asioita, jotka tuntuu hyvalta eika pakottaa itseaan. Minka takia pitais elaa siina putkessa, jossa monet on ja johon itekin on valilla yrittanyt? Miks ei voisi elaa toisin? Voi. Tanne jaaminen, vaikkakin vain pariksi extrapaivaksi, oli yks pieni asia, jossa toteutin omaa fiilistani. Aiti ihmetteli, miks ihmeessa jaan kun matkaseurakin lahti ja jouduin ostamaan uuden lennon jne. Sanoin, etten voi vastata kattavasti, en muuta kuin etta se tuntui hyvalta. Eika se ole keltaan pois. Oon aina ollut omien reittieni kulkija enka muuksi muutu, ja jatkossa aion noudattaa viela enemman sita fiilista. Ei tassa elamassa enaa nuorru, joten pitaa hypata eika peraantya reunalta. Ainakin se on oikea tapa mulle.

Ok. Pelkkaa ajatusvirtaa oli tama, mutta se oli sita itselleni.


Lahtea vai jaada?  6

Huomenna ois paluulento Suomeen. Ahistaa, aivan alyttomasti. Tuli ajatus etta jospa jaisinkin tanne viela muutamaksi paivaksi. Kattelin asken lentoja, muutamalla kympilla irtois. Eika mulla ole Suomessa mitaan just nyt. Aika iso houkutus ois jaada. Matkaseura ei jaa, mutta parjaahan sita yksinkin. Vahan tietty menis sitten rahaa lisaa, mutta ois se sen arvoista. Ja eiko elamassa pitais teha niita asioita jotka tuntuu hyvalta eika niita joita "pitais" tehda? Jos tuntuu pahalta ja ahistaa ajatus paluusta, eiko sillon ois oikein jaada? Suuria kysymyksia...

On ollut aivan ihanaa. Galway, Aran-saaret, Dingle ja Cork on nyt koluttu, viimeisessa oon tallakin hetkella. Oon nahnyt uskomattomia paikkoja, tutustunut paikallisiin, kokenut upeita juttuja, nauranut jarjettomasti ja niin edelleen. Dingle peninsulalla pyorailtiin 40-50 km josta puolet aivan jarjettomassa tuulessa ylamakeen, mutta nautin siitakin. Taa on ollut uskomatonta. Siks kai pitaisi jaada...


Kuuleeko city, taalla Dublin  6

Terveiset Dublinin lentokentalta. Tehtiin pieni pesa tuonne liukuportaiden alle, siella ois tarkotus viettaa taa yo aamukuuteen asti, jolloin lahtee bussi Galwayhin. Vihrea takki paallani, krapulaisena ja vapisevana on ihana makoilla lentokentan lattialla. Kunnon reissumeinki! Kaveri veti diapamia lentofobiaan ja sossotti vahan seka lamaantui aavistuksen, mutta mitapa pienista. Nyt se on jo normalisoitunut.

Viikonloppu oli sekava, mutta hauska. Kiitos sade-tadille tupareista ja kaikille seurasta. Karsin jotain ihmeellista morkkista kaikesta, mutta se kuuluu krapulavainoharhan koostumukseen. Paassa hakkaa "ei ois pitanyt", mutta mitapa millekaan enaa voi. Ja vittu etta oon sekasin, siis en enaa humalasta vaan ihan muista tekijoista. Kaikki oli vallan seesteista aiemmin, ois pitanyt pitaakin se sellaisena eika menna sossimaan tollain. Nyt hajottaa. :( Mutta siis kivaa oli silti, toki.

Pitakaa muruset cityla pystyssa! Meen jatkamaan vihrean menninkaisen elamaa liukuportaiden alle. Jippijaijei.


*Hyppii ja pomppii*  4

Ihan loistava fiilis päällä. Vaikea keskittyä edes siivoiluun. Tänään bileet! Huomenna reissuun!

Jos muuten hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ei Irlannin reissua varmaan koskaan tehdäkään. Me ei kaverin kanssa nimittäin olla suunniteltu yhtään mitään! :D Lennot on varattu, yhtään majoitusta ei. Mutta mitäpä siitä, vähän seikkailua vaan kehiin. Eka yö menee Dublinin lentokentällä, koska ollaan perillä vasta keskiyöllä ja aamulla kuudelta lähtee bussi Galwayhin. Ei siis oo mitään järkeä sompailla keskustaan hostellia etsimään, kun kyse ei ole kovin monesta tunnista. Loistavaa, että mukana on kaveri, joka on yhtä "hällä väliä" -hulttio kuin allekirjoittanutkin. Ei tarvii ressata. =)

Saatan toistaa itseäni, mutta silti: Elämä on aika viihdyttävä ajanviete.


Yöllisiä dilemmoja  8

Dilemma:

Huomisillaksi musta salsahame ja turkoosi paita, mustat housut ja sama turkoosi paita vai mustat housut ja toinen turkoosi paita? Ei osaa päättää!

Ja toinen dilemma:

Mitä matkalle mukaan? Oon reissannut koko pienen ikäni, ja silti on AINA sama ongelma. Mitä yheksän päivää Irkuissa vaatii? Siis muuta kuin seuraavat:

- kasa alusvaatteita ja sukkia
- parit pitkät ja yhdet 3/4-lahkeiset housut
- hamonen
- pari neuletta
- t-paitoja päivä- ja iltakäyttöön
- bilevaatteet
- lenkkivaatteet
- tennarit
- korkkarit
- kävelyläpyskät
- erinäisiä lääkkeitä
- kasa kosmetiikkaa
- kasa hygieniavehkeitä
- passi
- laturi
- pyyhe
(+ tietty rahat, kamerat ja sen sellaiset)

Jotain puuttuu, mutta mitä? Ja pystynköhän juoksemaan pari lenkkiä tennareilla? Ei millään huvittais ottaa varsinaisia juoksukenkiä mukaan sitä varten. Ehkä mä pystyn, irvistellen ainakin.

Hiihaa, koht´ on lähtö!


Siivoton itkupilli  29

Taitaa olla taas yöjuoksu edessä, tai ainakin myöhäisiltajuoksu. Lenkille nimittäin aion mennä, mutta ihan vielä ei pysty. Ensin täytyy vähän siivoilla. Miksi, oi miksi jätin sen taas viimeiseen iltaan? Kämppä on kuin kaatopaikka, ja huomenna tänne saapuu vieraita neljän maissa. Miksen, voi miksen voi olla yhtään siistimpi ihminen?

Tänään on ollut ihmeellinen herkkispäivä. Ensin liikutuin jostain lehtijutusta, jonka kampaajalla luin (en enää edes muista mitä se koski), kaupassa liikutuin eräästä onnittelukortista (?!) ja mamman luota lähtiessäni liikutuin mamman halaamisesta. Ei ole menkkojakaan tiedossa, joten ne eivät selitä asiaa. En myöskään ole aloittanut/lopettanut e-pillereiden popsimista mitenkään yhtäkkisesti. Se nimittäin saattaisi aiheuttaa tällaista nyyhkimistä. Kerran se sekoitti hormonit niin, että pillahdin itkuun vähimmästäkin, kuten siitä, että isäni esitti jonkun kysymyksen mielestäni liian tiukkaan sävyyn ja siitä, että näin lenkillä kaksi jänistä. Jälkimmäisestä herkistyin juostessanikin kyyneliin asti. :D

Jospa olenkin raskaana? Vaikka...öö...vadelmasta?


Kauhun harjanteet  8

Vuosipäivä lähestyy, elämänmuutoksen vuosipäivä, rikkoutumisen vuosipäivä. Päivä, jona sai heittää hyvästit seesteisyydelle ja tietyllä tapaa luottamuksellekin. Silloin muuttui niin moni asia, ja tavallaan kuitenkin tapahtui vain yksi, kaikkeen heijastuva muutos.

Eikä se ole ohi vieläkään. En tiedä, tuleeko koskaan olemaankaan. Ehkä ei. Alussa luulin sen olevan väliaikaista, nyt tajuan asian mittasuhteet. Entiseen ei ole paluuta. Eikä sitä yhtenäistä, kajoamatonta ja vahvaksi luulemaani joukkoa enää ole, jos koskaan oikeasti olikaan. Nyt olemme tässä, epätietoisina ja ajoittain voimattomina, joskus ahdistuneinakin. Eikä mikään muutu, ei haluamalla, ei toivomalla. Välillä tuntuu, ettei edes avulla.

Kuinka paljon pitää kestää? Koska voi lyödä hanskat tiskiin ja todeta, ettei jaksa enää? Mikä on ihmisen vastuu toisesta? Entä itsestään?
Mikä on sairautta?

En tiedä. Tiedän vain, miten ärsyttävää on, kun ihmiset eivät tajua. Suhtautuvat kevyesti, luulevat että hänellä ja meillä on kaikki hyvin, nyt jo ainakin. Kai on helppo kuvitella sellaista, kun näkee vain pinnan. Mutta vaivautuisivat edes kysymään ennen vähättelyään.
Sillä onko suljettu osasto leikkiä? Entä psykoosi?

Vuosi sitten vein sairaalaan kortin, johon olin rustannut Zen Cafen Rystyn sanat. Näin niissä heti meidät.

"Minä olen pimeän kaunis rysty
auraan pelkos tantereet
olen sinun oma kun muut ei pysty
tyrmään kauhun harjanteet
seuraa mua, seuraa mua"


Hervotonta hehkutusta  11

Heräsin tänään aamulla puheluun töistä. Soittajan ensimmäinen lause: "Soitan siitä sun *****jutusta" kouraisi mahanpohjaa. Mokasinko täysin, teinkö siitä ihan paskan? Täytyykö se duunata kokonaan uusiksi? Mutta sitten tuli huojentavaa jatkoa: "Se on tosi hyvä. Me haluttais siitä reppari. Pystyt sä hommaamaan siihen vielä yhden tyypin ja pidentämään sitä?". Vastasin "joo, tietty" yhtään ajattelematta. Se ilahdutti soittajaa, joka lupasi jäädä odottelemaan jatkoa. Lopetettiin puhelu. Vasta sitten ajattelin. Päähän jysähti, että mullahan on mieletön kiire jo muutenkin. Sunnuntaina on lähtö Irlantiin, lauantaina pirskeet. Sitä ennen pitää tehdä töitä, siivota, pestä pyykkiä, pakata, hoitaa kourallinen juoksevia asioita, vierailla mammalla, käydä kampaajalla... Ja silti otin lisää töitä. Ei kuitenkaan harmittanut yhtään. Jos mun jutusta toivotaan repparia, totta hitossa mä sitä pidennän. Lisää näkyvyyttä jutulle, tuplasti rahaa. Hullu olisin jos oisin edes harkinnut kieltäytymistä. Sitä paitsi nyt se on jo tehty - äsken laitoin muokatun jutun eteenpäin. Hyvä Satu! \o/

Asiasta kuudenteenkymmeneen: Tosiaan lähden Irkkulaan kolmen päivän päästä, miettikää sitä! *hehkuttaa*
Pääsee reissaamaan! *hehkuttaa lisää*
Pääsee kiertämään vihreää ja vehreää saarta! *hehkuttaa vähän vielä*
Pääsee näkemään fantsuja maisemia! *hehkuttaa paljon vielä*
Pääsee Galwayhin ja Aran-saarille ja Dingleen ja Corkiin ja Kerryyn ja Wicklow`hun ja vaikka minne! *tuulettaa*
Ir-lan-tiin! *tekee aallon*
I-R-L-A-N-T-I-I-N! *leijuu ihan simona*

Ei se oo mun eka reissu. Eikä edes eka kyseiseen maahan. Saa sitä kai silti intoilla?


Kiwaa  8

Tänään on ollut hyvä päivä. Juttukeikka sujui hyvin ja kaupungilla löysin (lähes) kaiken etsimäni. Mukaan tarttui vähän ekstraakin, kuten eräs hamonen, mutta se sallittakoon työn raskaan raatajalle. *köh*
Kotiuduin hetki sitten ja verokuoren avaaminen paljasti, että tulen saamaan palautuksia lähes 700 euroa! \o/
Aloin heti miettiä, että mihin reissuun ne sijoittaisin. =)

Miinusta hyvälle päivälle tulee siitä, että oon syönyt tänään melko epäterveellisesti. No, ehkä iltalenkki kompensoi sitä vähän. :)