Cityparin elämää

Cityn kautta alkunsa saaneen parisuhteen ja sittemmin uusperheen arkea.

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2008.

Time of your life  9

Ei kannata nukkua vielä, sillä niin kauan kun pysyn valveilla, pysyvät myös liskot loitolla.

On kyllä ollut melko tunnepitoinen ilta. Olen suuttunut, leppynyt, ollut ahdistunut, melankolinen, iloinen, onnellinen, surullinen, levoton ja kaikkea näiden väliltä. Kuuntelin Green Dayn Good Riddance (Time Of Your Life) -biisiä, ja kun samaan aikaan mulle sanottiin kauniita asioita, tulvahti vedet silmiin - yhtä aikaa liikutuksesta, ahistuksesta, onnesta ja ikävästä. Kaikki tuntuu jotenkin vielä tavallistakin valtaisampana, ihan kuin oisin yliherkistynyt maailmalle. Tuntuu henkisesti samalta kuin iholla silloin, kun se on kärvähtänyt auringossa ja lakanankin kosketus on liikaa. Nyt vain polttaa sielua eikä pintaa. Outoa ja hyvää ja pahaa, yhtä aikaa.

Tolla biisillä on kummallinen vaikutus muhun. Mitä enemmän sitä kuuntelen, sitä enemmän itkettää kerta kerralta. Mutta jotenkin sellasella hyvällä tavalla, että se oikeestaan vapauttaa eikä ahista.

Good Riddance (Time Of Your Life)

Another turning point
a fork stuck in the road
Time grabs you by the wrist
directs you where to go
So make the best of this test
and don't ask why
It's not a question
but a lesson learned in time

It's something unpredictable
but in the end it's right
I hope you had the time of your life

So take the photographs
and still frames in your mind
Hang it on a shelf
In good health and good time
Tattoos of memories
and dead skin on trial
For what it's worth,
it was worth all the while

It's something unpredictable
but in the end it's right
I hope you had the time of your life

It's something unpredictable
but in the end it's right
I hope you had the time of your life

It's something unpredictable
but in the end it's right
I hope you had the time of your life


Valokuva Johnista  5

Riitelin äidin kanssa. Huudettiin kilpaa, korkealta ja kovaa. Sitten lähdin pois niiltä, kiivaana ja tulistuneena. Ihan ok fiilis silti, meille kun riitelty ei ole mitenkään järin spesiaalia. Ollaan tehty sitä aina paljon, kumpainenkin kun tällaista nopsaan kiihtyvää sorttia ollaan. Siitä huolimatta - tai ehkä osittain juuri sen vuoksi - meillä on kyllä ihan huiput välit. Ollaan vaan totuttu sotimaan sillon kun sodituttaa. Huonojen fiilisten avoin purkaminen ei ole ollenkaan huono juttu. Ja nopeestihan nää tällaiset ohi menee. Mitä luultavimmin viimeistään huomenna jompikumpi soittaa toiselle ihan tavalliseen tapaan kummankaan edes muistamatta että oli jotain kränää. :)

Mitä otsikkoon tulee, niin mitään kuvaa täältä ei löydy. Kunhan vain ajattelin testata, pitääkö yks Stackelbaumin veikkaus paikkansa. :D


Uni  1

Näin kummallisia unia. Välillä harrastin seksiä yhden exän kanssa, välillä Johnin, välillä en oikein tiennyt, kumman kanssa olin. Jossain vaiheessa (ei seksin aikana) John sanoi tai teki jotain mistä mulle tuli tosi paska fiilis. En yhtään muista mitä, mutta olin surullinen ja pettynyt ja muistan ajatelleeni, "ettei tästä jutusta mitään tuu".
Sitten olin jonkun oudon majatalon huoneessa exän äidin kanssa. Se antoi mulle nuken jonka olin joskus aiemmin jättänyt niille; nukke oli sama jollainen mulla oli pienenä oikeastikin, siltä oli sormet purtu poikki kanini toimesta, tunnistin sen etupäässä siitä. Lähdin nuken kanssa alakertaan jossa oli hämärää ja joka oli täynnä vieraita ihmisiä, koko ajan ihmisiä ilmaantui tielleni lisää ja lisää ja meinasin törmätä niihin jatkuvasti. Tajusin että ihmiset odottavat jotain, mutten tiennyt, mitä. Selvisin kuitenkin ulos, josta löysin isäni ja veljeni ja joitain muita puolituttuja ihmisiä. Siellä oli myös ex-työkaverini, joka oli muuttunut epäluonnollisen pitkäksi ja pukeutunut outoihin keskiaikaisiin vaatteisiin. Se oli olevinaan kauhean läheinen kanssani, ja jotenkin vaivauduin siitä.
Isä näytti kummallisen mietteliäältä koko ajan, ja kun meitä lähestyi auto, isä vain seisoi paikallaan eikä edes väistänyt. Veljellä taas oli oudot silmät, ruskeat, vaikka oikeasti ne ovat siniset, ja se vain katsoi mua pitkään tosi läheltä sanomatta sanaakaan. Mulla oli jatkuvasti hirveän outo olo ja toivoin olevani jossain muualla. Sitten tajusin, että tämähän on unta, voin lähteä pois. Niinpä heräsin.


Myöhäisjuoksun antia  5

Lähdin juoksemaan täydelliseen aikaan; oli jo alkanut hämärtää, muttei ollut vielä pimeä, ja itse asiassa pimeys tuli vasta ihan kolmen vartin lenkin lopussa. Tyynessä iltahämärässä joki ja Halistenkoski rantoineen näyttivät hirmu kauniilta. Ja mikä parasta, pääsin näkemään suloisia luontokappaleita ihan läheltä. Ensin bongasin joessa kaksi joutsenta, jotka näyttivät yhtä tyyniltä kuin joki itsekin. Yhden pellon läpi kulkevaa polkua pitkin juostessani ohitin iltalevolla olleen jäniksen, joka ponkaisi ylös ihan vierestäni ja lähti loikkimaan karkuun. Kotipihaan tullessani ja portailla hengitystä tasatessani pieni siili vielä kipitti ihan jalkojeni juuresta, eipä tainnut edes huomata mua. :)

Nyt on hyvä ja rentoutunut mieli, aika seesteinenkin. Toteanpa taas, että juokseminen on parasta mahdollista terapiaa. Se on sellainen yksityinen kupla, vähän kuin poikkeama muusta ajasta, jonkinlainen syvänne. En ikinä jaa sitä kenenkään kanssa, juoksen aina yksin. Se on täydellistä.


Ilmiömäinen jouskari  3

Ehei, en usko horoskooppeihin. Mutta olen läpi elämäni huomannut joskus huvikseni jousimiehestä lukiessani, että kuvaus ko. horoskooppimerkistä osuu harvinaisen, jopa pelottavan hyvin kohdalleen itseni osalta. Seuraavasta allekirjoittaisin joka rivin empimättä, ja tiedän, että ne, jotka mut parhaiten tuntevat (toki jotkut ei-niin-hyvin-tuntevatkin) tekisivät saman.

Jousimies 23.11.-21.12.

Onnetarten lempilapsi, Jousimies, on eläinradan optimisti, valloittava idealisti joka elää täysillä ja hurmaa mennen tullen kanssakulkijansa maailmanmatkoillaan. Hänen päänsä on täynnä suuria unelmia ja hän sukeltaa suin päin seikkailuihin niin ihmissuhteissaan kuin työelämässäänkin. Ja jostain kumman syystä, syvimmistäkin syövereistä hän kömpii aina jaloilleen, tarvittaessa yhä uudelleen ja uudelleen.

Jousimies janoaa Jumalten salaisuuksia, haluaa ymmärtää, nähdä ja kokea kaiken itse. Hän matkustaa paljon, vähintäänkin nojatuolissaan, ja usein löytää myös kumppaninsa vierailta mailta. Hän rakastaa filosofisia pohdintoja ja on kiinnostunut uskonnoista - ja opettaa mielellään näkemyksiään myös toisille. Hän on erittäin älykäs, mutta kärsimätön - ja saattaa siksi sortua saarnaamaan omaa totuuttaan toisille.

Jousimies hymyilee paljon ja on hurmaavan avoin. Jos haluat rehellisen mielipiteen, kysy Jousimieheltä - mutta muista että hänen suoruutensa voi viiltää syvältä. Yleensä et kyllä ehdi edes kysymään, Jousimies on todellinen töksäyttelijä, joka joutuu myös hankaluuksiin loukatessaan suoruudellaan. Hän rakastaa rehellisyyttä intohimoisesti - mutta on uskomattoman sokea kun kyseessä ovat hänen omat heikkoutensa.

Jousimies on spontaani ja impulsiivinen kaikissa toimissaan. Hän on töissä ehtymätön idealähde, mutta hänellä on harvoin kärsivällisyyttä viedä omia suunnitelmiaan loppuun asti. Esittele hänelle jokin uusi sporttinen harrastus ja hän syöksyy mukaan ensimmäisenä, mutta on myös ensimmäisenä lopettamassa sitä kyllästyttyään noin kolmessa päivässä.

Samalla tavalla hän kertakuluttaa myös ihmissuhteensa. Kun hän kääntää huomionsa sinuun, hän vyöryy ylitsesi, etkä koskaan ole kokenut vastaavaa paneutumista, innostusta ja mielenkiintoa. Hän saa sinut tuntemaan itsesi universumin tärkeimmäksi olennoksi ja innostaa sinut hehkumaan kanssaan elämän ihanuutta - mutta ensi kuussa (tai jo huomenna) hänellä on jo joku toinen mielenkiinnon kohde mielessään ja sinä voit vain jäädä ihmettelemään, mikä pyörremyrsky pani koko elämäsi sekaisin.

Jousimies on asettanut isänsä jalustalle, joka jossain vaiheessa taatusti romahtaa, ja se lyö leimansa sekä mies- että naispuolisten Jousimiesten ihmissuhteisiin. Jousimies on älykäs ja lahjakas seikkailija, joka tekee mitä haluaa miettimättä seurauksia, mutta vaikka hän vaahtoaa globaalista kanssakäymisestä ja universaalista ymmärryksestä, hän ei kovin helposti kunnioita kanssaihmisiään. Jos kuulet jonkun sanovan: "On vaikeaa olla nöyrä kun on niin hyvä", olet taatusti törmännyt Jousimieheen.

Ja silti hän on niin hurmaava, että vaikka suhteenne ei ehkä kestäkään kauan, kantaa hän mukanaan ikuisen rakkauden salaisuutta, ja sen kosketus on varmasti kokemisen arvoinen. Päivä Jousimiehen rakkauden kohteena voi antaa enemmän kuin kymmenen vuotta jonkun toisen kanssa. Jos haluat Jousimiehen kokonaan itsellesi, sinun on osattava antaa hänelle ehdoton vapaus silloinkin, kun hän kerjää sinua antamaan kaikkesi itselleen ikuisesti. Pidä häntä käsivarren mitan päässä, niin hän pysyy omanasi.

Lihavoiduista kohdista: Mulle on monesti oltu katkeria tuollaisesta. On syytetty huijariksi ja ties miksi vain sen takia, että tunteeni ovat muuttuneet niin nopeasti. Sillä totuushan on, että olen juuri tuollainen. Ensin voin todellakin "vyöryä toisen ylitse", antaa kaikkeni - ja sitten yhtäkkiä kääntyä pois. Mitään en ole kuitenkaan tehnyt tahallani; en vain voi sille mitään, että tunteet tapaavat roihahtaa ja sammua yhtä nopeasti. Voin antaa kaiken tai en mitään.

Mutta myös viimeinen kappale on totta, etenkin sen viimeiset rivit. Kukaan vain ei ole vielä tehnyt niin. :)



*Henkinen orgasmi*  4

Ties miten mones merkintä vuorokauden sisään mut on pakko hehkuttaa... Nyt kun varmistui vapaa Ruisrock-viikonloppu, varmistui myös että pääsen näkemään Flogging Mollyn LIVENÄ!!! Meno keikalla on varmaan huima, sitä se oli ainakin viimeksi, ja ilmeisesti joka kerta ko. bändin esiintyessä. :)

Muita hyviä Ruississa: 22-Pistepirkko, CMX, Herra Ylppö & Ihmiset, Poets Of the Fall, SMG, Von Hertzen Brothers, Apulanta, Ismo, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, YUP - hitto siellä on vaikka ketä!

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Hihii!  5

Sain tänään nähdäkseni kesän työvuorolistat. Oon joka toinen viikonloppu töissä, mutta tadaa: Ruisrock-viikonloppu on vapaa, samoin Pori Jazz-viikonloppu, eli just ne, jotka halusinkin vapaiksi! Enkä ollut edes ehtinyt esittää toiveita ko. viikonlopuista, vaan ne oli ihan säkällä menneet tolla tavalla. Riemu!

Muutoin mua ei sillä tavalla haittaa olla viikonloppuina töissä, etenkään tänä kesänä, kun ois tarkoituskin saada rahaa säästöön Irlantiin lähtöä varten. Ja sitähän säästyy, jos en ole joka viikonloppu menossa jonnekin, vaan vain joka toinen. :) Arkisinhan on sitten tietty vastaavasti vapaata niinä viikkoina, kun oon viikonloput töissä, mutta sillon ei ainakaan tule lähdettyä festareille, vaan korkeintaan jokilaivoille tms. Ja ne sunnuntailisät, ne sunnuntailisät... =)

Laskeskelin myös, että oon noin kolmanneksen työpäivistä taittajana, loput toimittajana. Se käy ihan hyvin. Ainoa, mikä pikkiriikkisen hirvittää, on nuo pari kymmenen päivän työputkea. Onneksi niihin kumpaankin sisältyy sekä kirjoitus- että taittovuoroja, jotta saa vähän vaihtelua. Ja palkitaanhan noista rupeamista kahdella neljän päivän putkivapaalla. :)

Kaiken lisäksi olen kirjoitus- eli päivävuorossa viimeisellä työviikolla - se on loistojuttu siksi, että mulla on lento Irkkuihin 29.8. eli siis just viimeisenä työpäivänä. Jos mut ois ko. viikkona laitettu viikonloppuvuoroon, olisin joutunut pyytämään palkatonta vapaata viimeisiksi päiviksi.

Kesä näyttää siis töiden puolesta vallan mainiolta. Kiitos onnetar!


I´m starving  1

Näläkä. Söin aamulla vähän ruishiutalepuuroa, ja siinä onkin tämän päivän syömiset. Eikä mulla ole kotona _yhtään mitään_. Voisin teoriassa kipaista myöhäiskaupassa, mutta käytännössä ajatuksen tielle asettuu tilin saldo, joka on tällä hetkellä +0,21 senttiä. Onhan mulla kolikkokipossa läjä pikkuhiluja, joilla varmaan saisi jotain, mutta ei taida jaksaa alkaa kiikuttaa niitä mihkään. On sitä ennenkin kärvistelty. Ja huomennahan tulee vähän rahaa, varsinainen palkka kyllä vasta tiistaina.

Kuten yhdessä aiemmassa blogimerkinnässäni jo totesin, ei ole edes mun syy, että rahatilanne on tämä. Verokorttiprobleeman takia (josta palkanlaskija ei ilmoittanut mulle ajoissa) iso osa viime palkasta uupui, ja lisäksi odottelen edelleen Irkuissa asuvan suomalaiskaverin velkarahaa, joka on kyllä maksettu, mutta jonka kilahtaminen tililleni kestää hävyttömän kauan.

Joten näillä mennään. Ei mutta! Taitaahan mulla olla jotain wokkivihanneksia pakastimessa. Jospa paistais niitä ja söis vaikka...ööö...mausteiden kanssa?


Lokki lapaan  7

Mulla oli herätys 8.30. Nousin 11.30. Siihen kosahti reipas aamulenkki, ahkera siivoaminen ja moni muu. Parin tunnin päästä pitää mennä töihin, ja sitä ennen tuskin saan aikaan yhtään mitään. On jokseenkin veltto olo, piiitkistä unista huolimatta - tai ehkä juuri niistä johtuen.

Se tatuointi josta puhuin, se tulee olemaan kirjasta Lokki Joonatan, tai oikeastaan englanninkielisestä versiostaan Jonathan Livingston Seagull. Mitäpä sitä pimittämään, eihän se mikään salaisuus ole. Iholle tulee lentävä lokki ja teksti: "The gull sees farthest who flies highest".
Tuo kirja on merkinnyt - ja merkitsee - mulle paljon henkilökohtaisella tasolla. Siinä puhutaan vapaudesta kirjaimellisella ja temaattisella tasolla juuri siten, kuin itsekin ajattelen. Se on aika filosofinen teos ns. yksinkertaisten kehysten sisällä, ja se on antanut paljon. Tuttu opushan tuo on varmaan monelle.

Mutta se ei ollut tuttu ihmiselle, jolle tuosta tatuoinnista kerroin. Siispä hän etsi kirjan käsiinsä ja alkoi heti lukea sitä - vain siksi, että kerroin sen olevan tärkeä itselleni. Yöllä sain viestin: "I´m halfway through that book, it´s good, I think. For me at the moment you´re like my flying."

Awwwww - ette varmaan ikinä arvaa, kestä on kyse. x)