Cityparin elämää

Cityn kautta alkunsa saaneen parisuhteen ja sittemmin uusperheen arkea.

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2008.

Yöbiisi  14

Green Dayta on taas viime aikoina tullut kuunneltua aika huimasti. Hjyvää musikaa. Warning! Sitä saatetaan kuulla myös pikkujuhannuksessa lauantaina - Flogging Mollyn ohessa, kjäh kjäh. x)

Green Day - Basket Case

Do you have the time
To listen to me whine
About nothing and everything
All at once
I am one of those
Melodramatic fools
Neurotic to the bone
No doubt about it

Sometimes I give myself the creeps
Sometimes my mind plays tricks on me
It all keeps adding up
I think I'm cracking up
Am I just paranoid?
Or I'm just stoned

I went to a shrink
To analyze my dreams
She says it's lack of sex
That's bringing me down
I went to a whore
He said my life's a bore
So quit my whining cause
It's bringing her down

Sometimes I give myself the creeps
Sometimes my mind plays tricks on me
It all keeps adding up
I think I'm cracking up
Am I just paranoid?
Uh, yuh, yuh, ya

Grasping to control
So I better hold on

Sometimes I give myself the creeps
Sometimes my mind plays tricks on me
It all keeps adding up
I think I'm cracking up
Am I just paranoid?
Or I'm just stoned


Paha minä  4

Mitenköhän sitä oppis kärsivällisemmäksi ja vähän hitaammin nollasta sataan kiihtyväksi...? Tuli taas liiallisella hätäilyllä ja kiivailulla sanottua jotain, mitä ei olisi tarvinnut sanoa jos olisin malttanut mieleni edes hetken. Yks ihminen on kauheen kultainen, ja mä vaan kiihkoilen syyttä vain siksi, että itsehillintä ja kärsivällisyys on luokkaa nolla. No, onneksi tämä kyseinen väärinkäsitys tuli jo setvittyä.

Asiasta viidenteentoista: Jos mä kerron ottavani tatuoinnin liittyen yhteen henk.koht. tärkeään kirjaan, tatuoinnin, johon tulee kirjan tarinaan liittyvä kuva ja lainaus kyseisestä opuksesta, niin kuinka moni menisi etsimään sen kirjan käsiinsä vain siksi, että saisi tietää jotain ajatuksistani? Niinpä, ei kovinkaan moni. Joku kuitenkin, ja täytyy todeta, että otan tuommoisen järjettömän paljon suurempana kohteliaisuutena kuin yhdenkään ulkonäkökehun tai vastaavan.


Maailma on mun  10

Shit, ei pitäis viettää aikaa ton yhden ihmisen kanssa, joka jatkuvasti pyörittelee mielessään omaa persoonaansa ja elämäänsä joka kantilta ja joka kulmasta katsoen. Se meinaan on tarttuvaa! Olen jo miettinyt, mitä olin ja mitä olen ja mitä tulen olemaan ja miksi olen ollut sitä mitä olin ja miksi olen nyt mitä olen ja miksi mahdollisesti tulisin olemaan sitä mitä ehkä tulen olemaan - puhumattakaan siitä, missä olin, olen ja tulen olemaan! *sekoaa*

Parasta on kuitenkin se, ettei tiedä. Kaikki on niin avointa ja rakastan sitä. Mulla on taas se ihana tunne, että voi tapahtua mitä vaan.
*Semisti ja ihan vähäsen salaa toivoo, että elokuun loppu tulis pian*

Maailma on sun

"Kasvaa vuosien paino
meidät pian alleen musertaa
käy jalkoihin tyly asfaltti
unet ohuiksi kuluttaa
Jengi pelaa vaan aikaa
niil on liikaa mistä valita
ei kukaan huomaa
et kaikki on selvää
jos vain osaa katsoa

Anna tuulen puhdistaa
nostaa helmoja
heittää hiukset sekaisin
kevätmyrskyn kastella
mekko liimata kiinni vartaloos
niin olet kaunis
kaunis
ja maailma on sun

Nosta kasvot ylös sateeseen
katso lintujen lentoa
ne ei kylvä
ei ne satoa korjaa
mut niil on tarpeeks kaikkea
Kiivetään kukkulalle
sieltä näkee ohi kaupungin
niin sä muistat mistä tullut oot
ja minne palaat takaisin*

Anna tuulen puhdistaa...

Joskus tuntuu että ajan pyörteet
kiskoo meidät mukanaan
avaa sylisi mulle
näin maailma saa ohi virrata
Sun aika on kukkaan puhjeta
kohti taivasta kurkottaa
juuret viimein kylmän kiven murtaa
jos ymmärtää odottaa

Anna tuulen puhdistaa"

(*Jos palaan. :P)

Mä oon niiiiiiin lähdössä, lähtökuopissa jo! Joko saa mennä?


Wet dreams  10

Just eilen mietin, etten ole vähään aikaan nähnyt märkiä unia. No, viime yönä näin. Ja se oli niiin hyvä! <3 Näen yleensä todella kummallisia unia ja siksipä seksiunetkin on useimmiten niin outoja, ettei niistä oikein voi edes nauttia, mutta nyt oli toisin. Ainoa miinuspuoli oli se, että se tosiaankin oli vain uni eikä totta. Hyvin Harmillista.

Mutta jotain Hyvin Hekumallistakin: tj 7! Viikon päästä ei tarviikaan enää nähdä unia asian tiimoilta. :P Ainoa, mikä mua arveluttaa on se, miten ihmeessä pystyn pitämään näppini erossa siitä tyypistä sen aikaa, kun ajan Tampereelta Turkuun. Esitin saman retorisen kysymyksen miehelle itselleen, ja se sanoi miettineensä samaa, mutta totesi sitten, että ainahan me voidaan pysähtyä. Ja lisäsi: "We will never get to Turku". x)


"Sun täytyy mennä..."  13

Sillon kun mulla oli olevinaan kaikki - ainakin ulkopuolelta katsoen ja ainakin useimpien mielestä - rakastavaa kihlattua, opiskelupaikkaa ja omistusasuntoa myöten, silloin sanoin ison stopin ja luovuin siitä kaikesta. Jätin kihlatun, vedin sormuksen sormesta, luovuin opiskelupaikasta ja muutin Helsinkiin, pois yhteisestä asunnosta, joka sitten myöhemmin myös myytiin. Olihan se iso muutos, ja kaikki vielä kerralla, mutta jotenkin se näytti järkyttävän kaikkia muita enemmän kuin itseäni. Osittain tietysti siksi, että omassa päässäni olin jo ajatellut asiat selviksi ja toimijana toki tiesin, mitkä tunteet mut noihin ratkaisuihin ajoi. Muuthan eivät ajatuksiini päässeet ja muille tuo kaikki tuli melkoisena yllätyksenä - myös kihlatulle, vaikka olinkin yrittänyt asiasta puhua jo aiemmin.

Silti tiedän, että siinä oli muutakin. Monien mielestä luovuin niin paljosta, monien mielestä luovuin hyvästä elämästä ja monien mielestä myös tein kourallisen isoja virheitä. Jotkut tulivat jopa suoraan ihmettelemään, olenko järjiltäni, kun jätän "hyvän miehen ja samalla lupaavan tulevaisuuden".
Tavallaan ymmärrän nuo reaktiot, tavallaan en. Ymmärrän sen, että ihmiset olivat huolissaan siitä, tiedänkö varmasti, mitä olen tekemässä, olenko ajatellut asiat loppuun asti. Mutta sitä en ymmärrä, että niin monen mielestä tasainen elämä hyväksi todetun kumppanin kanssa hyvän opiskelupaikan kera olisi ollut ehdoitta se paras ja kannatettavin ratkaisu. Mitä sitten, jos rakkaus olikin muuttunut intohimottomaksi toveruudeksi (omalta puoleltani) ja mitä sitten, jos olinkin kasvanut irti tästä ihmisestä, enkä kokenut meillä olevan minkäänlaista yhteyttä? Mitä sitten, jos koinkin olevani aivan väärässä koulussa, ja lähinnä ahdistuin silloin, kun olisi pitänyt innostua? Olihan käsissäni sentään mies ja opiskelupaikka! Kai mun olisi pitänyt olla onnellinen, mutta kun en ollut.

Joten jätin kaiken, kävelin pois ahdistavasta tilanteesta, antauduin itsenäisyydelle ja yksin olemiselle, palapelielämälle ja epävarmuudelle tulevaisuudestani. En elänyt elämääni onnellisena loppuun asti (koska olen yhä tässä), mutta tulin onnellisemmaksi, paljon. The End.

...tai ei sittenkään. Nyt olen tilanteessa, joka ihan vähän muistuttaa tuota kerran elettyä. Viime syksynä sain työmahdollisuuden, jota olin toivonut hartaasti ja pitkään. Tartuin siihen ja tein koko syksyn, talven ja alkukevään onnellisena sitä, mitä eniten halusin. Kesää koskevien hyvien uutisten jälkeen mielessäni petasin itselleni lähitulevaisuutta samoissa merkeissä, samalla opiskellen. Jonkin aikaa näin lähitulevaisuuteni Turussa - kunnes en enää nähnytkään. Sillä pikkuhiljaa rintakehässä alkoi tuntua ahtaalta, kuin se olisi hiljalleen täyttynyt ilmasta. Päässä alkoi häilyä etäisiä ajatuksia lähtemisestä. Mieli lensi yhä useammin jonnekin kauemmas. Painiskelin epämääräisen ahdistuksen kanssa aivan niin kuin tuolloin kerrankin, aina siihen asti, kunnes kaikki konkretisoitui ja tajusin, että mentävä on, koska jäädäkään en voi.

Eli mikä on yhteistä näissä tilanteissa? Se, että taas luovun, jätän taakseni asioita, joista kaiken järjen mukaan olisi hyvä pitää kiinni. Ero vain on siinä, että nyt tavallaan haluaisinkin pitää kiinni. Viime kerralla ahdisti läsnäolevat asiat, nyt ahdistaa aika, paikka ja oleminen. En haluaisi luopua siitä, mitä niin toivoin. Mutta vahvempana tunnen halun lähteä, ja niin teenkin, oli se järkevää tai ei. Tunne ohjaa, enkä voi kahlita sitä.

Ehkä siis menetän jotain, jota tavoittelin kovasti. Ehkä saan sen takaisin, ehkä en. Mutta ehkä lähteminenkin antaa jotain, mitä en osaa edes odottaa. *Heittäytyy*


Irlannin miitin houkutuslintu  15

Sain tänään vahvistuksen Galwaysta, eli mulla on siellä asunto tiedossa 31.8. alkaen. \o/ En tietenkään toivo, että Suomen ihana kesä sujahtaa liian nopeasti ohi, mutta kyllähän toi lähteminen kutkuttaa enemmän kuin paljon. Italia on tainnut tosiaankin kohdata voittajansa - rakastuin Irlantiin ensisilmäyksellä viime syyskuussa, ja kaikki kolme reissua ovat vain voimistaneet tunteitani. <3 En tiedä mikä siinä maassa on, varmaankin vähän kaikki: avoimet ihmiset, luonto, maisemat, tietynlainen kotoisuus ja rentous. Irlannissa tosiaankin kaikki on "ei niin justiinsa" ja se sopii mulle oikein hyvin, koska olen itsekin valtavan kaukana täsmällisyydestä. "Ei niin justiinsa" -eloa olen tässä viettänytkin jo nämä 22 vuotta, joten kiva päästä jatkamaan sitä samanhenkiseen maahan. :)

Niin että ketkä lähtee ulkomaan miittiin mua ja Irkkulaa kahtelemaan? Houkutukseksi muutama kuva Galwaysta:

[URL=http://www.ucs.mun.ca/~brianl/personal/images/ireland2000/images/galway.jpg]Keskusta[/URL]

Taloja

[URL=http://www.iolfree.ie/~irish_zen/pics/galway_dojo_outside_2.JPG]Vettä[/URL]

Galway kokonaisuudessaan

Ja tossa vielä lähialueiden maisemia:

Galway Countryside

Rantaviivaa

Galway Bay

Cliffs of Moher

Inishmore (Aran-saari)

Niin että ketkä lähtee? :P


So sorry  12

Anteeksi Elisan asiakaspalvelija, että murisin sinulle äsken. Olit ihan ystävällinen etkä edes (kovin pahasti) hangoitellut vastaan selvittäessäni yhtiöstänne johtuvia laskutusongelmia sekä sitä, miksei entisen nettiliittymäni irtisanomisilmoitusta ollut kirjattu ylös. En ehkä olisi saanut taas kiihtyä sillä tavalla, puhua niin tiukkaan sävyyn ja syyttää teitä "mokailusta joka asiassa".

Yritä ymmärtää, että ainaisen yli varojensa elämisestä johtuvien rahaongelmien kanssa painivalle neitokaiselle ajatus ylimääräisistä kuluista vain on sietämätön etenkin silloin, kun ne eivät johdu omasta huolimattomuudestani. Myönnettäköön silti, ettet sinäkään asiaan syypää ollut, vaikka yhtiötänne satuitkin äsken edustamaan. Ja myönnettäköön, että olisin voinut esittää asiani kiltimminkin.

Saanko anteeksi?


Mekkopähkäilyä ja alusvaateostoksia  10

Kiertelin pari tuntia kaupoissa ja kokeilin niin montaa mekkoa etten lopulta pysynyt enää edes laskuissa. Suurin osa sopi hyvin, mutta en sitten kuitenkaan ostanut yhtäkään niistä - syystä etten pähkäilystä huolimatta tiennyt, minkä tai mitkä ottaisin, ja kaikkia en valitettavasti millään voinut raahata kotiin. Yks oli periaatteessa yli muiden, mutta siinä oli tuubiyläosa ilman mitään "varmistuksia" ja hieman epäilytti, pysyykö se sitten ylhäällä...en meinaan tahdo, että tissit pompsahtaa näkyviin (edes liiveissä) kesken festareiden/pirskeiden/muun hengailun. Kyseinen mekko on kuitenkin yhä harkinnassa, eli saattaa olla, että vielä noudan sen vaatekaappiini. Toinen tosi kiva oli sellainen melko kirkkaan oranssi yksilö - niin kirkkaan, että mietin, onko se jo liikaa. Ja kolmas ihanainen oli semmoinen liila, joka oli tissien kohdalta vartalonmyötäinen ja muuten aika väljä hamonen. Kokeilin sitä keltaisen leveän vyön kanssa, jonka avulla sai vyötärön kivasti esiin, mutten lopulta oikein tiennyt, tulisko mun käytettyä sitä. Joten sekin jäi kauppaan. Tällainen on tooosi harvinaista allekirjoittaneelle; yleensä kun mukaan tarttuu aina jotain. No, ehkä meen viikon sisään vielä uudestaan ja haalin niitä mekkoja sitten senkin edestä.

Ainoa mitä lopulta ostin, oli hiuspanta ja uudet alusvaatteet. Alusvaatteita tarvitsin toki muutenkin, mutta myönnettäköön, että kävelykadulla sattumalta tapaamani kaverin kommentti: "Sun täytyy ostaa jotkut uudet hienot alusvaatteet sitä Johnia varten, joku setti tietysti" inspiroi ostohalukkuuttani. x) On sitä ennenkin tullut ostettua jotakuta varten pitsiä ja sen sellaista, mutta tiedä sitten, onko kukaan liiemmin kiinnittänyt huomiota siihen, mitä on ollut päällä. :P Herra J kuitenkin huomioi asian jo viime kerralla kehaisten liivejäni, vaikkeivät ne uudet olleetkaan. Joten tokihan sitä varten pitää vähän nähdä vaivaa - ja sainpahan hyvän syyn panostaa alusvaateostoksiin. :) Tommoset löysin:

Kyllä naispuoliset kaverit tietää, mitä tytön pitää ottaa huomioon, kun saa sänkyynsä jonkun ihanuuden. :D

Ja taas jäi siivoaminen väliin. Ehkä pikkujuhannuksen voiskin viettää kaatopaikkateemalla...?


Loppu hyvin, kaikki hyvin  9

Tulipa pikku muutoksia siihen kielikurssiin jolle kesän jälkeen lähden. Sain varausvahvistuksen ohessa kuulla että Limerickissä ei ole tilaa huoneistomajoituksessa, joten olisin joutunut valitsemaan joko isäntäperheen tai järkkäämään itse itselleni jonkun hostellimajoituksen. Jälkimmäinen olisi koitunut turhan kalliiksi ja ensimmäiseen taas en pysty taipumaan; tällä itsenäisyydellä ja semierakkoudella en nyt vain kykenisi asumaan joidenkin "vanhempien" kanssa enää tämän ikäisenä. *puistatus*
Joten vaihdoin kaupunkia ja nyt lähdenkin siis Galwayhin. Sinänsä ei kyllä haittaa lainkaan; oon Galwayssa käynyt ja tykkään paikasta. Limerickissä puolestaan en ole käynyt, ja oonkin kuullut aika monesta suunnasta että G ois paljon kivempi paikka asustaa. Hyvä näin siis.
Yks lisäpointti vielä: Galwaysta pääsee helposti muun muassa Aran-saarille, eli sinne, missä koin sen ihme euforian huhtikuun reissulla. Nyt pääseen palaamaan sinne ja vielä aika pian. <3 Niitä saaria on kolme ja oon käynyt vasta yhdellä, joten syksyllä pääsen koluamaan vaikka ne kaikki läpi. Samoin jos saan sinne vieraita, niillä on paljon nähtävää just noiden saarten ja Cliffs of Moherin muodossa, joka on siis myöskin aivan huikea paikka. Sitä paitsi Galwayssa on tunnelmaa ja ihania pikkusia pubeja! :D

Oon kyllä aika huojentunut, ehdin jo nimittäin säikähtää ettei Galwayssakaan ole tilaa huoneistomajoituksessa ja että menee kaikki suunnitelmat uusiksi. Kattelinkin jo Galway-tietoa odotellessani muiden järjestäjien kursseja, ja oishan niitä ollut ainakin Dublinissa ja Corkissa - tosin jonkin verran kalliimpia, sillä järjestäjinä oli EF sekä toinen lähes yhtä kiskurimainen pulju. Enkä mä halua kumpaakaan noista kaupungeista. Dublinista on aito irlantilaisuus kaukana ja Cork on myös vähän liian iso - mä kun alunperinkin tähtäsin johonkin pienehköön paikkaan paikallista ilmapiiriä aistimaan. Samaten Cork ja Dublin - vaikka lähellä merta ovatkin - eivät ole rantakaupunkeja ihan siinä mielessä kuin vaikkapa just Galway. Siinä on meri ihan vieressä. <3 Aika näyttää, mihin sitten päädyn jos (melkein voisi sanoa `kun`...) jään sinne duunailemaan, mutta ainakin pari ekaa kuukautta majailen Galwayssa. Sieltä toki tulee varmaan tehtyä ekskursioita ympäri saarta. :)

Ja toinen hyvä uutinen: Tiedän nyt melko tarkkaan, millaisen tatuoinnin lättään itseeni. Suunnitelma muuttui vähän senkin suhteen; en ota sitä, mitä alunperin aioin, sillä se vaatii vielä pientä hiomista. Otan ensin tämän toisen ja sitten sen, jahka se on kypsynyt päässäni tarpeeksi. Mutta tästä toisesta menen juttelemaan yhteen tatuointiliikkeeseen heti tänään. :)


Kiivailua  17

Aakoon kuvaani koskeneesta kommentista "tuima ja tulinen" juolahti mieleen kirjoittaa suutahduksistani. Musta on jännää ja hassua, miten jotkut ei-niin-tutut ihmiset ovat joskus luulleet, että oisin rauhallinen ihminen. Muah! Minäkö? Juu ei. Rauhaton olen joka tavalla, ja sitten on vielä erikseen tämä suuttumisaspekti. Eihän sitä useinkaan puolitutuille tule keuhkottua, eikä välttämättä "ihan hyville tutuillekaan", mutta kyllä lähemmät kaverit, exät ja perheenjäsenet tietävät, että olen melkoisen hyvä kiivastumaan. Se on nollasta sataan hetkessä ja sitten saatan sanoa (=huutaa) ilkeitäkin asioita, mistä en tietenkään ole ollenkaan ylpeä. Vähän aikaa sitten eräs ystävä juuri totesi, että "Sä olet aika pelottava kun sä suutut". *köh*

Lähimmille tulee kiivailtua aiheesta ja valitettavasti myös aiheetta, vieraammille taas yleensä vain aiheesta. Tämä siksi, etteivät ei-niin-tutut sillä tavalla yleensä ärsytä, kuin ne, joiden kanssa hengaa enemmän. Mutta tämä kai on ihan normaalia; tuskinpa kovinkaan moni vetää nollakilareita vieraille. Eivätkä läheskään kaikki toki tutuilleenkaan; tiedän ihmisiä, jotka kaihtavat riitatilanteita eivätkä oikein osaa käsitellä niitä millään tavoin. Musta taas on ihan normaalia että lähimpien kanssa menee sukset ristiin välillä syyttäkin ja tulee tiuskittua jne - kelle sitä itseään purkaisi ellei heille? Meillä on kotona aina riidelty ja huudettu ihan avoimesti, ilman, että ketään olisi pelännyt välien katkeavan. Se on ollut ns. turvallista riitelyä, tunteiden purkamista avoimesti. Ääntä meillä on aina riittänyt, ja muun muassa yhtä exääni se pelotti aluksi melko lailla. Kyseinen tyyppi jopa luuli, että jätän sen joka kerta, kun suutuin sille - vain siksi, että suutuin avoimesti. Kyllä se sitten ajan myötä toki tottui temperamenttiini. :)

Tietty joskus olisi hyvä osata käyttää itsehillintää vähän paremmin. Mutta minkäs teet, kun kiivaus kuohahtaa hetkessä niin, ettei ehdi edes ajatella ennen kuin on päästänyt suustaan litanian sanoja, joita ei ehkä olisi pitänyt sanoa. Syytän äitiäni - se on ihan samanlainen, ja omaakin lempinimen `Kiivas Kirsti`. :)