Julma maailma

  • Satu

Kävin eilen veljen uutta kämppää katsomassa. Se oli aika kiva. Lueskelin siellä `Maailman tila`-kirjaa ja järkytyin taas tehotuotannosta lukiessani. Kyllähän noi asiat on muutenkin jo tiedossa mutta yksityiskohtaiset kuvaukset aiheuttaa miltei oksennusreaktion. Lupasin itselleni vähentää munien ja maitotuotteiden käyttöä. Lihaahan en syö, ja muutenkin koitan kyllä aina ostaa luomua.

On niin epäinhimillistä se eläinten kohtelu. Ja toki alan työntekijöiden myös. Siinä ei oikien ole edes logiikkaa. Eläimet sullotaan väkivalloin koppeihin joissa ne eivät mahdu edes kääntymään (saati makaamaan), ne haistavat veren ja näkevät lajitovereidensa teurastuksen. Tämän seurauksena ne stressaantuvat ja stressihormonithan huonontavat lihan laatua. Näin ollen lihasta saadaan vain noin 70% sen todellisesta hinnasta. Jos kyse on tehotuotannosta ja mahdollisimman halvalla halutaan saada mahdollisimman paljon lihaa, mitä järkeä tässä on? Eläinten paremmalla kohtelulla lihasta saataisi parempi hinta. Pysähtyisivät välillä ajattelemaan!

Voisin kirjoittaa aiheesta "muutaman" rivin lisääkin mutten jaksa nyt ajatella sitä. Tulee vain paha mieli. Maailma on julma, etenkin heikoimpia kohtaan.

2 kommenttia

Jaja

28.1.2007 13:36

Noista tosiaan tulee paha mieli... Mä pillitin eläinten tuskaa kotosalla tässä yks ilta, nyt yrittäny olla ajattelematta (ja siitäkin huono omatunto, mitä pää puskaan meininki auttaa).

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus