Teoriasta totuuteen

Tarkoitus on yleisen horinan lisäksi kaivella yleistotuuksien takaa ne oikeat totuudet, valheellisten väitteiden verhoamat käytännön tosiasiat jne. jne.

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2012.

Kauppojen nettisivut  1

Nyt on kuulkaa sellainen homma, että aniharva kauppa osaa pistää asiat näkyville oikein netissä. CDON, VPD, muutama muu vastaava ja jotkut huonekaluliikkeet osaavat esittää asiansa niin kuin pitää. Lopuille tämä on vaikeaa.
Järkevästi homma toimii niin, että tuotteen vieressä on suoraan hinta, saatavuus ja jos se on tilattavissa niin ostoskorinappula. Normaalisti homma toimii niin, että tuotteen vieressä ei ole mitään noista muista "turhuuksista".

Ihan rehellisesti sanottuna en ole aikeissa nykytekniikan aikakaudella soittaa kauppaan kysyäkseni jokaista asiaa erikseen kun, pardon my french, se on niin saatanan mutkatonta vain läntätä se hinta siihen tuotteen viereen ruudulle jottei asia jää epäselväksi. Pääsen paremmille tuntipalkoille käymällä sen tunnin selvitystyön sijasta tunnin töissä ja maksamalla sen noin 10€ enemmän samasta tuotteesta jossain missä sivuston ylläpitäjä on ihan oikeasti kartalla siitä miten hommat hoidetaan oikein.


Rasismi  3

Nykypäivänä maailmassa moni ihminen pyrkii määrittämään termin uudelleen käyttämällä sitä väärin. Tätä näkee yleisesti kielellisessä ilmaisussa huikean määrän suunnilleen kaikkialla muualla paitsi vakavasti otettavissa tietokirjallisuudessa / -keskusteluissa. Tänään minua hämmentää rasismin nykyinen käsite.

Nykyinen rasismi käsitteenä sisältää sanakirjamääritteen rasismista, siis sen, että ihmiskunta olisi jakautunut rotuihin joiden ominaisuudet tekevät heistä subjektiivisesti enemmän tai vähemmän toivottavia. Harmittavasti se tuppaa sisältämään monia muitakin asioita joilla ei ole termin itsensä kanssa mitään tekemistä. Ulkomaalaisvastaisuus esimerkiksi ei ole kategorisesti rasismia. Suomalaiset ja ruotsalaiset noin esimerkkinä eivät ole eri "ihmisrotua". Silti ulkomaalaisvastaisuus ruotsalaisiakin kohtaan tulkitaan rasismiksi. Ilmeisesti ihmisiä rasistisiksi syyttävän "suvaitsevaiston" mielestä kaikki muu kuin pro ulkomaalainen näkemys on rasistista.

Muutamia asioita jotka eivät ole rasismia mutta jotka sellaiseksi tulkitaan:
- haluttomuus elättää oman maan sosiaalitapausten lisäksi muiden maiden sosiaalitapauksia
- haluttomuus sietää ulkomaalaisten rikollista toimintaa Suomessa
- haluttomuus konvertoida suomalaisesta kulttuuriperinnöstä toisenlaiseen kulttuuriin joka vaikkapa alistaa sukupuolen tai muun ominaisuuden takia osaa alkuperäisväestöstä

Ylipäätään se, että odotetaan ihmisten elävän maassa maan tavalla ei ole rasismia. Se ei ole sitä missään muuallakaan joten miksi se olisi sitä Suomessa?