Ajattelemisesta

  • shiwan8

Joku joskus sanoi jotain sen suuntaista, että kun tajuat olevasi joukon ulkopuolella, on aika tarkistaa mistä se johtuu.

Oma kantani tähän on se, että jos kyse ei ole mielenterveysongelmasta, kyse on melkein aina siitä, että se joukko on jossain asiassa rankasti hakoteillä eikä kuuntele järkipuhetta. Tähän tulokseen pääsee toki vain tosiaan oman ja muiden kantojen kriittisellä tarkastelulla, näytön arvioinnilla, lähdekritiikillä ja muilla vastaavilla keinoilla.
Pitää siis kyetä ottamaan selvää onko vika itsessä vai joukossa ja hyväksymään lopputulos vaikka se olisi itsessä.

Itse olen helpottanut omaa elämääni näiltä osin sillä, että pidän turpani kiinni jos en ole ottanut asiasta oikeasti selvää tai sitten ilmoitan heti kärkeen, että kyse on arvauksestani. Joskus arvaus on oikea, joskus ei ole. Faktat ovat kuitenkin faktoja ja niitä vastustavilla tuppaa olemaan tapana olla väärässä.

Kirjoitettaessa soi Like the Oar Strikes the Water - Grand Magus

4 kommenttia

Anonyymi

12.3.2014 10:00

Oman kokemukseni mukaan ihminen kuitenkin on mieluummin väärässä kuin myöntää olevansa väärässä. Kosmisiin (lue: koomisiin) mittasuhteisiin menee tiettyjen henkilöiden tarve vääntää omia sanomisiaan totuudeksi vaikka kyseessä olisi alunperin ollut pelkkä heitto tai mutuilua.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

12.3.2014 10:05

Totta. Siksi on ne faktat/tutkittu tieto joilla pelataan. Jos niitä ei ole, eikä ole loogista perustetta olettaa, että fakta tai tutkittu tieto on väärässä, mutuilija jää jalkoihin 100% tapauksista. Esim. se feminismi on sanakirjoissa yleisenä konsensuksena tasa-arvoliike. Kaikki todisteet kuitenkin ovat sitä kantaa vastaan = sanakirja on väärässä.

Dia

13.3.2014 00:50

Olen huomannut ihan yksittäisten ihmisten kohdalla, että joillakin heistä on kova tarve "myydä" omat mutunsa totuutena joko toistelemalla asiaansa tai huutamalla, mutta
- faktaa ja perusteluja ei heiltä saa,
- kysymyksiin he eivät vastaa,
- itse kysyvät paljon,
- nälvivät paljon
- ovat muutenkin vähän kierohkolla asenteella liikkeellä.

Motiivit on jokaisella heistä varmasti omansa, mutta saahan itse asiassa heistäkin aikaiseksi ryhmän, jota voisi kutsua joukoksi.

Onneksi heihinkin voi ottaa etäisyyttä. En ainakaan ole itse vielä törmännyt tilanteeseen, jossa koko maailma olisi jotenkin väärä ja paha. Omalle kohdalle on toisinaan osunut ikäviä ihmisiä, mutta ymmärrän heidän olevan omalla tavallaan onnettomia, ja siksi voin antaa heille käytöksensä anteeksi. Onnelliset ihmisethän eivät kitisisi ventovieraille ihan ufoista jutuista tai valittaisi keksimistään muka-ongelmista. Näin ainakin käsittääkseni.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus