Omat vs. Muiden Asiat

  • shiwan8

Joku on joskus sanonut, että "se jolla onni on se onnen kätkeköön". No, olen eri mieltä, useimmissa tapauksissa.
Joskus on kuitenkin tilanteita jolloin sitä haluaisi, että ihmiset pitäisivät mölyt mahoissaan tai ainakin huomioisivat yleisönsä. Esimerkki tällaisesta voisi olla vaikka sellainen tilanne, jossa joku saa ylennyksen tmv. ns. tiskin alta jaettuna ilman mitään muuta meriittiä kuin se, että on hyvää pataa pomonsa kanssa samalla kun joku muu ammattitaitoisempi jää nuolemaan näppejään. Tällaisen jälkeen kun tämä pomo menee hehkuttamaan ylennettyä niille jotka vetivät lyhyemmän korren luottaessaan enemmän kykyihinsä kuin kieleensä. Tuosta nyt ei ollut kyse, mutta idea varmaan selvisi.

Vastaavia skenaarioita on varmasti loputtomasti. Jotkut kärsivät niistä kateuttaan, minä muista syistä jos ylipäätään ollenkaan. Olen lähtökohtaisesti sitä mieltä, että ihmisillä on oikeus ja on jerittäin positiivista olla ekstrovertti omista hyvistä kokemuksista. Toivon aidosti hyvää ihan jokaiselle ihmiselle. Joskus sitä vaan toivoisi, ettei "saisi" kuulla jokaista yksityiskohtaa ihan joka asiasta. Sama toki pätee myös negatiiviseen ilmaisuun.

No, toisaalta, ainahan sitä voi valita mitä infoa suostuu vastaanottamaan.

6 kommenttia

Anonyymi

14.3.2014 12:19

Kohtuus kaikessa. Mieti nyt tilannetta jossa kaksi kaveria/tuttua/tuntematonta naapuria kohtaa ja toinen kertoo toiselle että "lääkäri totesi minulla olevan parantumattoman syövän" johon toinen vastaa "ikävä juttu, mutta minäpä voitin juuri lotossa päävoiton".

Kohtuuton oman onnen esittely on siis joskus kohtuutonta. Etenkin jos se tapahtuu jonkun toisen kustannuksella; jonkun joka on itselle hyvinkin läheinen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

14.3.2014 12:47

Jep. Sellainen käsittämätön hehkutus menee vähän yli itseltä. Tuohon kun lisää joidenkin ihmisten tavan mehustella asioilla.
Se on sitten eri asia jos joku toinen on yhtä kiinnostunut/iloinen asiasta, silloinhan voi fiilistellä niin paljon kuin sielu sietää. Mutta joo, jos nyt vaikka kaveri kertoisi minulle saaneensa keskenmenon tai tietäisin siitä muuta kautta niin ei tulisi mieleenkään alkaa vaahtoamaan kuinka maailman eniten siisteintä on kun oma muija on paksuna. En suoraan hänelle enkä minnekään muuallekaan josta hän siitä tietojeni mukaan voisi kuulla. Tarkemmin ajatellen pitäisin asian käsittelyn muodossa "ilmoitus asiasta -> aiheen vaihto" täysin riippumatta siitä miten ennustettavissa toisen reaktio on tai ei ole.

No mutta, ihmiset ovat erilaisia. Toiset ennakoivat ympäristöään eri tavalla kuin toiset.

Dia

14.3.2014 17:58

Shiwan, jos joku hehkuttaa sulle jtn ja sun on vaikea sitä kuunnella, ainahan voit sanoa, että juuri nyt et välitä kuulla tätä tai että on kiire jonnekin. Tuskin se ihminen seuraa sua ja pakottaa sua kuuntelemaan sen juttuja?

Itse lähden aina pois työpaikan kahvitilasta, jos siellä joku suureen ääneen kertoo jotain, mitä en välitä kuulla. Synnytysten yksityiskohdista, tai jotain salkkareiden juonenkäänteistä, tmv minusta turhaa juttua. Sitten jos joku hehkuttaa jotain omaa hyvää tapahtumaa niin mikäs siinä. Se ei ole minulta pois. :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dia

15.3.2014 01:05

Lisäys edelliseen: kaikelta mielestäsi/kannaltasi ikävältä (?) tiedolta et varmaankaan voi välttyä. Aika paljon voi auttaa sekin, että tutkit suhtautumisesi/reaktiosi syitä. Ymmärtäminen ja itsestään oppiminen voivat pienentää tunnereaktiota, jolloin et enää koe epämukavuutta näihin asioihin liittyen, vaan "vain" noteeraat ne asiat.

Anonyymi

5.12.2021 10:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus