Oikean ja väärän personointi

  • shiwan8

Törmäsin "hyvin jännään" elementtiin ihmisten keskinäisen kanssakäymisen kirjossa. En suinkaan ensimmäistä kertaa mutta nyt äidyin ajattelemaan asiaa juuri nyt. Kutsun tätä oikean ja väärän personoinniksi paremman termin puuttuessa.

Kansallisena esimerkkinä 20% äänestäneistä äänesti perussuomalaisia. Jostain syystä tämä on nyt leimattu vääräksi äänestämiseksi, ihminen joka myöntää niin tehneensä leimataan paitsi juntiksi, myös mm. rasistiksi jne. Näin se, mitä tällaisen leiman antaja kuulee "väärin" äänestäneeltä on myös automaattisesti usein leimattu pupuksi.

Komiikka on nyt siinä, että jos vääriä mielipiteitä omaavaksi ihmiseksi jonkun toisen silmissä leimautunut ihminen olisi esittänyt mielipiteen nämä ihmiset olisivat tulkinneet toiminnan pahaksi asiaksi vailla mitään harkintaa asian sisällöstä. Jos taas joku muu esittää saman mielipiteen, se on ihan ok ja sellaisenaan hyväksyttävä...paitsi siis jos mielipide on sellainen joka automaattisesti leimaa ihmisen tietynlaiseksi.

Jotkut ihmiset ovat siis joidenkin muiden ihmisten mielestä väärässä, aina, paitsi heitä kompatessaan. Sillä, kuka on oikeasti oikeassa ja kuka väärässä ei ole tässä yhteydessä merkitystä. Vain sillä kuka esittää mielipiteen. Minusta tämä on surkuhupaisa asenne. Sattumoisin, en kyllä osaa selittää korrelaatiota kunnolla, [u]vaikuttaa siltä[/u] että tällä tavalla asennoituneet ovat jollain tavalla fundamentalisteja. Kyse voi olla yhtälailla jumaluskosta, ateismista, rakkaususkovaisuudesta tai mistä tahansa muusta kritiikitöntä, sokeaa uskoa vaativasta asiasta jolle ei sinällään ole faktapohjaista perustelua tai jonka olemassaoloa tai olemattomuutta ei voida todistaa. Kaavan mukaan, jos toisen ihmisen kanta asiaan ei ole samansuuntainen fundamentalistin kanssa asiasta johon fundamentalismi kenenkin kohdalla kohdistuu, hän on automaattisesti väärässä kaikessa. Kuitenkin jos leimaajan kanssa saman vakaumuksen omaava henkilö sanoo saman asian kuin tämä "vääräuskoinen" hänen mielipidettään kunnioitetaan.

Yllätysbonussektorina "aatteen veljiltä tai sisarilta" ei yleensä vaadita mitään perusteluja mielipiteelleen todisteeksi sen oikeellisuudesta ja vastaavasti "vääräuskoinen" on väärässä vaikka todistaisi kiistattomasti olevansa oikeassa. Samalla nämä "oikeamieliset" tuomitsevat jyrkästi juuri tällaisen itse harjoittamansa toiminnan kun se kohdistuu heihin itseensä. Tuplastandardit kunniaan. :D

Tällaista tänään. :)

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:38

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus