Kesän pimeys

Asiaa naisista ja muista romanttisista asioista.

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2007.
Seuraava

olakrez heruttaa!  1

"You are approaching the limit for search!
Slow down or you'll hit a block!"

Jos sivustolla on 80 miljoonaa käyttäjää, niin luulis että moni ois törmännyt tuohon, JA blogissaan tai keskustelupalstalla jotain tuosta jauhanut. Mutta Googlella löytyy vain 272 mainintaa. Ns "eri" mainintoja mukamas vain 8. Lähes kaikkia Yahoon kyssäreitä.

Mutta tässä sitten yksi lisää siis.

Jos pyöristetään että 200 ihmistä on tuosta nettiin jauhanut, ja vain 1% niistä jotka tuohon on törmänneet on siitä jotain nettiin jauhanut (niin että sen löytää hakuehdolla "You are approaching the limit for search!") niin se tekee 20 000 ihmistä. Eli joka neljästuhannes facebookkaaja.

Eli vois sanoo että enintään about joka neljästuhannes heruttaa mua kovemmin.

Eli olen siis yksi netin 20 000 kovimmasta heruttajasta. Se nyt tuskin kellekään kova yllätys on. Mutta entä jos tulis tutkittua ja tieteellistä faktaa siitä että olen maapallon tuhannen kovimman nettiheruttajan joukossa? Eipä sekään tarkottas kuin että olisin Suomen 10 kovimman heruttajan joukossa. Johtuen siitä että Afrikassa ja Etelä-Amerikassa ja Intiassa ja Siperian perukoilla jne ei ole hirveesti koneita.


HM jyrää  1

Ketä kiinnostaa enää lehtien sarjakuvat kun Ilta-Sanomista löytää päivittäin hauskoja heittoja (tai pitäisikö sanoa hittoja?) a la Hannes Markkula.

"Eloranta sanoo IS:lle, että hän on ollut jalkavammansa takia neljä kertaa leikkauksessa ja myös hänen näkönsä on huonontunut kahden kahvileikkauksen jälkeen. Hänen kävelytyylinsä saattaa olla hieman poikkeava.

Hän myöntää juoneensa lasisillisen punaviiniä ennen välikohtausta. Poliisit eivät havainneet hänessä päihtymisen merkkejä."

Lisää:
http://www.city.fi/yhteisot/blogi/olakrez/58387


Täältä tulee haikuja!  2

Tossa kesän alussa laitoin itselleni tavoitteen/haasteen/unelmakkeen että 31.12 pitäs olla 500 haikua kasassa. Se tuntui kaukaiselta ja ylitsepääsemättömältä. Mistä ihmeestä kitistäisin aiheita noin moneen haikuun? En ollut aktiivisesti vääntänyt haikuja tuolloin kuin 2-3kk, ja tuntui että ei enää keksi paljoa mitä sanoa 17 tavulla, sanat ja lauseet loppuu kesken, ja ideat ja muut. Mutta eipä olekaan tullut isompia notkahduksia, tuskin yli 6 päivää ilman haikua. Ja monia päiviä tai jopa tunteja jolloin 10-15 haikua. Olen tietenkin yrittänyt kuitenkin myös pitää tason hyvänä, enkä mitä vaan 5-7-5 tavun pötköjä paperiin tunkenut. Teemat ja tyylit vaihdelleet. Vai, miten on, kun luet haikujani, mikä tuntuu olevan yleisin teema? Löytyykö mitään pääpiirteitä? Mikä on yleisin tyyli? Eli siis aiheen käsittelytapa? En ole paljoa taakseni katsellut että mitä sinne on tullut laitettua, eli itselläni ei ole paljoa havaintoa että mitä linjoja noista saattaisi löytää. Monesta haikusta voisin toki tehdä pitkän sepustuksen, mutta ei kaikkea kerkeä. Mieluummin teen uusia haikuja, kuin jauhan asiaa jostain vanhasta haikusta. Kun kuitenkin sitä rautalangasta vääntämistä ei tarvitsisi, jos lukija lukisi haikun niin kuin se ei olisi netistä löytyvä peräkkäisten sanojen pätkä, VAAN RUNO. Runojen luennassa tärkeää on se että jokaiselle runolle antaa 5-15 min. Miettii ja pohtii, tulkitsee, hyppyyttelee sanoja kielen päällä, ja kupeella, imaisee kurkkuunsa, menee ruokalevolle.

Mutta voihan Paavo Lipposen pappatunturi sentään, kun nämä onkin täällä monitorin takana, ja se on klik klik ja hiirijumppa jatkuu. 20 haikun pötkö on luettu minuutissa. Viestiä ei ole saatu, vain häivähdys jostain summittaisesta, ja siihenkään ei kehdata hiljentyä. On niin helppo dissata joitakin 17 tavun runoja ja surffia vaan eteenpäin. On hauskempaa katsoa YouTubesta jotain huumorivideota kuin syventyä johonkin haikuun jossa on aiheena vakava asia, kuten ihmisen tunne-elämä, tai maailma.

Blogissa oleva haiku ei kuitenkaan ole mikään näytelmä jota istutaan katsomassa pimeässä satojen ihmisten keskellä, pehmeällä tuolilla, ja musiikki ja valot ja lavasteet ja hivenen ylinäytellyt eleet voimistavat näytelmän sanomaa. Ehkä mukana on tunnettuja näyttelijöitäkin ja näytelmä on kuumaa kamaa mediassa ja monia muita syitä jotka auttaa ihmistä paneutumaan näytelmään, ilman että samalla Communicatorilla pelaavat Wowia tai säätävät joululahjalistaa. Siksi haikujen tuottama katharsis jää harvinaiseksi. Ja mikä vittu edes on joku sellainen kuin "katharsis"?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Katharsis

En usko Salkkareiden tms vahvistavan elämänhalua. Enintään se saa hetkeksi unohtamaan että elämän force on alhaalla tai suht leppoisan neutraali löperö kökkö.

Mutta ei mun oikeesti pitäny muuta laittaa kuin parin lauseen alustus ja sitten näitä haikuja jotka sen 500 haikun (=8500 tavun) rajatiskin ylittää. Joten tässäpä niitä eli ne. 496 niitä oli ennestään blogissani eli tässä seuraavat. On muuten hyvähkö sää ulkona. Mutta tässä siis tuoreimpia haikupulleroita:

On unohtunut
tunne silloin kun peilin
edessä kaksi.

Alkon hinnasto
lehahtaa kotkan lailla
sängyn aalloille.

Mietin koko yön
sinua ja unohdin
että on talvi.

[tää on numero 500, eli 67% väkivaltaisempi kuin 300:]

Muistan keskellä
ajatusta sinusta:
ei ole kesä.

"Mitäs tuossa on",
kysäisen kellarissa.
"Isäs adressit."

Yksinäisyyden
symboliksiko minut
Kosmokseen pantiin?

Osa osalta
setelikin hajaantuu
kuin kokemukset.

[503]

Tanka:
Onkohan rakkaus
vain mustikkainen leima
panon kyljessä,
syljellä hangattava,
tyystin kyllästyttyään?

(Ei tietenkään oikea rakkaus ole, mutta siis se josta useimmiten on kyse kun rakkaus-sanan verbijohdannaisen ihmiset (suomalaiset) suoltavat. Jos 51% ihmisistä käyttää useimmiten banaanista sanaa "koira", eikö banaani silloin OLE "koira"? Ja sama jos koira-sanan sanoessaan ihmiset useimmiten tarkoittavat banaania. Jos jollain sanalla siis useimmiten tarkoitetaan jotain asiaa, eikö silloin voisi sanoa että se-sana=se-asia? Mitä muuta on sana kuin merkkijono/äännerivi jolla yritetään viestiä tietty asia? Jos kirjaimet k, o, i, r, a peräkkäin olevalla merkkijonolla useimmat yrittää viestiä keltaisen makean kaarevan hedelmän, niin, kuka voisi sanoa että ei koira ole banaani, koira on koira ja banaani on banaani, miksi kutsutte banaania koiraksi. Ja mitä on rakkaus? Se on sana jota käytetään jostain asiasta. Useimmiten se asia on se että tykkää panna jotakuta. Jonka on, miten lie tietoisesti, leimannut rakkauden leimalla, kuin teurasporsaan. Olisihan monien mielestä varmaan epämukavaa jatkuvasti jyystää jotakuta ketä kohtaan ei tunne "rakkautta". Mutta kun sertifiointiaspekti on kunnossa, ei probleemaa ole. Kunnes leima kuluu pois, tai sen haluaa pois, tajuttuaan tehneensä virhearvion. Onko kyseessä uskonnollisen kasvatuksen tulos, haluamme tuntea rakastavamme jotta emme tuntisi itseämme kamaliksi ihmisiksi jos jatkuvasti panemme yhtä ja samaa. Ja uskonnot ovat tuhatvuotisia, eli ovatko ne jo sulautuneet geeneihimme? Lukeeko DNA:ssa "only fuck if you love"? Miten oli luolamiehillä tämän asian laita? Millainen moraalikoodi heillä oli panemisen suhteen? Oliko heillä sanaa rakkaudelle? Kuuluiko heidän rakkaus-sanansa näin: paneminen? Tosin heidän omalla kielellään, eli joku pitkä murjaisu parin vokaalin tanniinisena sekoituksena.

Oikea rakkaus(tm) on jotain jota rakkaus-sana dissaa. Ja mitä tarkoittaa dissata? Miten varma olet että se useimmille muille tarkoittaa samaa kuin sinulle, tai minulle? Eikö ole hyvä että useimmiten on melko selvää että useimmat sanat tarkoittavat melko suuresti melko samaa useimmille. Vaikka, kyllä ihan perussanoistakin löytää isoja eroja.

Naisen sanomana "ystävä" vrt heteromiehen sanomana "ystävä".
"muutama"
"mieto"
"tuima"
"vasta" vai "vihta"
Turkulaisen sanomana "tippus" vrt epäturkulaisen sanomana "tippus"

Paljonko sinulle on muutama? 5 vai 7? Onko nyt hyvä sää miettiä muutaman syvintä olemusta?

Mutta eikö olekin hyvä asia että meillä on sanaton allekirjoittamaton suulla lausumaton sopimus siitä että useimmat sanat koemme samalla tavalla. Se edesauttaa meitä viestimään, kertomaan, ilmaisemaan toisillemme kaikenlaista, mikä taas auttaa meitä muodostamaan kuvaa toisistamme, mikä taas auttaa siihen että haluammeko lähentyä vai loitontua, mikä taas auttaa siihen että mitä tapahtuu minulle ja sinulle - pysymmekö kaukaisina, vai tulemmeko läheisiksi, ja jos tulemme, niin se taas voi johtaa vaikka millaisiin huikeisiin tapahtumasarjoihin, esim siihen että käymme poimimassa sieniä kivaan koriin.

Esim nyt kun sanon että alan juoda kahvia niin tiedät melko tarkalleen mitä alan tehdä. Et ehkä tiedä juonko kylmää tai kuumaa, maidolla tai ilman, kupista vai mukista, mutta kuitenkin sellaista nestemäistä kahvipensaan tuotoksista veden avulla pannuun tuunattua. Vai kattilaan. Vai termospulloon. Vai ehkä jopa termostaattiin. Suun kautta kuitenkin juon. Se on helppo arvata. "Kaikki" tiedämme mitä tarkoittaa: juoda. Se ei ole sitä että otan pipetillä 3 tippaa ja ruiskutan vasemman ukkovarpaan kynnen alle, ja hankaan sitten patteriin. Juoda. Miten ihanan yksinkertainen asia. Eikö olekin. Nyt siis juomaan. Kylmää mustaa kahvia, maustekaakun kanssa.


Chuckismeja  1

1. Ei ole olemassa kouluammuskeluja. On vain olemassa kouluja joissa Chuck Norris treenaa paintball-kerhonsa pikkujouluja varten.

2. Ei ole olemassa naisia jotka kävelevät unissaan kerrostalon jäisellä katolla. On vain naisia jotka ovat kuulleet Chuck Norrisin olleen naimisissa jo 10 vuotta.

3. Ei ole olemassa apteekkilakkoa. On vain olemassa farmaseutteja jotka ovat kuulleet huhun että Chuck Norrisilla olisi flunssa.




Känni- ja seksipalkitsemista  1

Muutama jännä kirjoitusvirhelipsahdus Ilta-Sanomien jutussa:

"Tiettävästi skaala on vaihdellut vangitun sallittuun kotona käytiin, juopotteluun ja saksipalvelujen harjoittamiseen kumppaninsa kanssa "ylimääräisellä lomalla"."

Voisi kyllä olettaa että vangittu toivoisi poliisin pitävän hyvää huolta siitä ettei vangitun kumppani pääsisi harjoittamaan tähän mitään saksipalveluita.

"Nelosten uutisten mukaan epäiltyjä poliiseja on valtiosytyttäjän syynissä runsaat puoli tusinaa. Helsingin Sanomat puolestaan ennakoi, että valtiosyyttäjä Ari-Pekka Koivisto ilmoittaa maanantaina, että poliisin toimista käynnistetään esitutkinta."

Olakrez puolestaan ennakoi että toimittaja olisi kolmannella yrittämällä saanut haltuun sen oikean muodon valtionsyyttäjä-sanasta.

Ei mee hyvin muuallakaan:

"Nimipäivää viettävät: Killikki"

http://savonsanomat.fi/index.php


Haikuja suomalaisia sanoja käyttäen  1

Hämärä ilma.
Kaikkialla hiljaista.
Marraskuun raskaus.

Takin vetskari,
liuta sotamiehiä
joen uomassa.

Suosin haikuissa
tiettyä tavumäärää
päivästä toiseen.

Yksinäisyyden
itku tuulta kuristaa
kuristamistaan.

Jumalan usein
vaikea maailmassa
rakkauteen luottaa.

Purukumia
jauhava jumalatar
baarissa eilen.

Jos vain koskisin
edes yhteen hiukseesi,
miltä tuntuisi.

Töissä aamulla
huomaan: deittisivusto
on uudistunut!

Lumisateessa
kävelit ihanasti,
häly vaimentui.

Olen haarukka
joka odottaa veistään
lettujen luona.

Voi mistä saisi
valheellista toivoa
edes hivenen.

Bonustanka:
Vain pahvin pala
jäätelöaltaassa kun
ajattelimme
hakea jotain sinä
kesänä kauan sitten.

Tuossa yhdessä siis mun versio tästä:
"-- The weeping is an immense dog. The weeping is an immense violin. Tears strangle the wind. Nothing is heard but the weeping." -Lorca

[495]

ps: Kysymys:

Vain varpaistasi
ensimmäiset mansikat
minulle kelpaa.

Olisiko parempi näin:

Vain varpaistasi
kesän ensimansikat
aion kelpuuttaa.

Vai:

Vain varpaistasi
kesän ensimansikat
suostuisin syömään.

Vai:

Vain varpaidesi
välistä suostun syömään
ensimansikat.

Vai:

Jos minusta on
kiinni syön mansikoita
vain varpaistasi.

Vai:

Minua kiinnostaa
mansikat vain jos saan ne
sinun varpailta.

Vai:

Mansikan tahdon
varpaidesi välistä
kasvooni syödä.

Vai:

Joku muu mikä?
Kerro sinä minulle
että millainen.


Seuraava