Kesän pimeys

Asiaa naisista ja muista romanttisista asioista.

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2007.
Seuraava

Haikuja ke-la  1

Hymiöitsekin
kerroit nukkumaanmenon
ja niin myös minä.

Palaan baarista,
valkea koira yksin
puskaa nuuhkien.

Tänä talvena
kaipaus sataa enkelin
ympärilleni.

Huhtikuun ilta.
Portaiden yläpäässä
kulauttaa viinaa.

Rollaattoreita
pitkään ollut vain kahdet.
Kiirehdin kauppaan.

Kävin kissasi
kanssa keskusteluja
kun laitoit ruokaa.

Muistan sen kohdan
jossa auton mittari
sataantuhanteen.

Miltähän tuntuu
olla kanssasi baarin
ulkopuolella?

Satatuhatta
Mazdan mittariin kauan
sitten syksyllä.

Kirkonkellot soi
kun lähestyn baaria
jossa odotat.

Parasta mitä
talvella minulle ei
tapahdu sinä.

Onko coolimpaa
kuin astella syksyistä
märkää katua?

Tuulen peyhellys
pyykkitelineen luona.
Syön dominoita.

Hihansuu ampui
läpi nirhanpunaisen
salaman noin vain.

Vippasin kerman
rosikseen, puolitoista
kuperkeikkaa näin.

Jude&Greta
alkavat panna; BB:n
"pari" eroaa.

Kuin akvaarion
nurkka kioski jossa
niin keskittynyt
pitkävedon laadintaan,
annan kaverin olla.

[361]


Öinen tarina  1

Oli synkkä ja hörönauruinen yö.

Kävinpä juuri ekaa kertaa BB-sivuilla. Olipas siellä paljon läpinää. Mutta voi että kun pomppas.

"BB-talon ilta oli yllätyksiä täynnä. Suurimman pommin pudottivat Timo ja Satu, jotka laittoivat suhteensa telakalle. Parivaljakon mielestä heidän romanssinsa oli muuttunut rakkaudesta ystävyydeksi."

Täynnä? Pommin? Telakalle? Romanssinsa? Rakkaudesta? Ystävyydeksi?

Kahden viikon vitsi jonka punch line kestää 23 sanan verran. Nauroin kuusi minuuuuuuuttia putkeen. Propsit siitä.

Ainiin, ja tulipa mieleen sellainen sanonta kuin "nauraa paskaisia". Milloin lie viimeksi käynyt mielessä tai tullut käytettyä tai kuullut missään. Monta vuotta varmaan. Ja Googlellekin näyttää olevan lähes tuntematon käsite (6 ["eri"] mainintaa vain, kaikilla persoona- ja aikamuodoilla). Tosin en tullut kokeilleeksi sellaisia vaihtoehtoja kuin "nauranevatkohan paskaisia" tai "naurakaammepa paskaisia" tai "naureskelee naureskelemistaan paskaisia" tai "paskaisia nauramaan" jne.

Wohou, sieltähän löytyi enemmän tuloksia kun etsikin sanontaa "nauraa paskaiset". Eli siis ihan kokonaan loppuun asti vähän niin kuin. Ei pelkästään osaa paskaisista.

Jostain syystä moni hakutuloksista liittyi erääseen poliittiseen puolueeseen. Ja Cityyn myös yksi. Nyt toinen: *nauraa paskaisia*

Hmm, minun piti käydä vain siellä BB-sivuilla tsekkaamassa miten talossa draama edistyy, eikä eksyä sanontojen tai blogimerkintöjen suohon.

Hmm, mitäköhän häN lienee puuhailla...

Noin kauan kesti.


böbedi bubedi böö  3

Mieltäylentävää:
- Valitettavasti kukaan ei ole käynyt tutustumassa luomaasi sisältöön viimeisten 24 tunnin aikana. Lisää kuvia, videoita, blogimerkintöjä ym. – ole aktiivinen City.fi:ssä, ja sinut huomataan.
- Ei vastaanotettuja pikaviestejä. Huomaa, että pikaviestit säilyvät palvelussa 7 vuorokautta.
- Edellinen matchaaja 2.9.
- Top 100 rakastetuimmat -listalla sijalla 50.

No mut onneks livenä rehuu eikunsiis heruu. Tai no "heruu". Ajatuksen tasolla. Oletuksen tasolla. Utopian sfääristöissä.

Eli kohtasin häNet. Alunperin ajattelin mennä sinne baariin 23, eli about kun sellanen joku keikka loppuisi, sitten 23:30 (tv:stä tuli harvinaisen paljon katsottavaa ohjelmaa, jopa 4 kanavalta samanaikaisesti), lopulta olin siellä 0:02. Juteltiin 6-14 minsaa, vaikea sanoa. Tai oikeastaan ei paljoa edes juteltu-juteltu, oltiin vaan 20cm päässä toisista (minä istuin ja hän seisoi/nojaili sellaiseen aidan tapaiseen) ja... Melko hyvältä tuntui. Jotenkin täyteläiseltä. Jotain kysyin uudesta käsilaukustaan. Se oli sellainen vaaleanpunainen jännän mallinen. Kun ajattelen alennuslaukusta käymäämme keskustelua muistan millä ylpeydellä häN kertoo että se oli viimeinen kappale ja muistan miten lämmin ja tyytyväinen ja mysteerinen ja kiehtova häNen äänensä oli, ja katsekin. Hubaa ajatella sitä laukkua. Taisin kokeillakin sitä, tuntui ettei sen sisällä ole mitään. Se olisikin hauskaa kyllä. Onhan minullakin ollut vaaleanpunainen/pinkki kamera mukana esim kolmella edellisillä kerroilla kun häntä tapasin, ja häN ei kyllä sitä huomannut edes (monesti tuntuu että ihmiset ei minussa muuta huomaakaan kuin vesipyssyn/hiustenkuivaimen/dildon/leikkikameran). Nyt jätin sen suosiolla kotiin koska olisi vain tullut hinku ottaa filmi täyteen "kaverikuvia".

Sitten huomasin kaverin jota näin viimeksi vajaat 3v sitten, taisi olla 30.1.05 kun Trivialia pelailtiin, ja se oli lähdössä parin päivän päästä Puolaan, tais olla se ilta kun jakelin kaikille joululta jääneitä toffeita. Vuoden kertoi Puolassa olleensa. Kysyin miten sillä meni sen naisen kanssa johon oli silloin baarissa tutustunut juuri ennen lähtöään. Sitten kerroin mikä minut oli baariin saanut. En ole ihan varma kuuliko häN, joka samalla seisoi 43cm takanani kaverillensa jutellen.

No sitten vielä 3 tai 6 tai 7,5 tai 9 minsaa juteltiin kun häN oli lähdössä baarista. Jotain pientähän siinäkin tuli sanottua. Ja onko isoa jos sanoo että nähdään sitten kun palaat, tai jotain tuollaista kai sanoin. Ja että ollaan yhteydessä ja muut ihan yllätyksettömät.

Alunperin olin ajatellut että haluaisin saattaa häNet bussille, vihdoinkin viettää aikaa häNen kanssaan baarin ulkopuolella, vihdoinkin ihan kahdestaan ilman että kummankaan kaveri tai muukaan voisi mitään kuulla, mutta se ajatus sitten liukeni kun tajusin että oikeastaan haluaisin sen tehdä vain jotta voisin parit melodramaattiset haikut vääntää siitä tilanteesta. Sitä kuitenkin vähän mietin olisiko pitänyt saattaa häNet (hän -> hänet, se -> ?) ihan baarin sisäänkäynnille, että olisi jäänyt vahvempi mielikuva. Sellanen dramaattinen jossa häN vähitellen kutistuu kaukaisuuteen märkää asfalttia pitkin ja juuri ennen kadun kulmaa kurkistaa vielä olan yli minuun ja uuh ja aah. Mutta, ehkä hyvä näinkin että viimeinen vahva mielikuvani (pitää siis painottaa että olin juonut siinä kohtaa vain 3 pulloa olutta (0,33l) noin 2 tuntiin) on siitä kun toivotan häNelle hauskaa matkaa ja häN toivottaa hauskaa mulle myös, ja saan kuvan että tarkoittaa baari-iltaa ja häN korjaa että ei kun syksyä&talvea jne. Ja jotain häN sanoi että läksyjä pitää vielä tehdä ennen aamua ja toivotin hauskaa sitäkin ja kyselin onko ne mitään vaikeita jne. Ja sitten halattiin noin 3,6 kädellä. Unohdin nuuhkia ohimoa ja suudella huulen kupeella posken kylkeä.

Eilen huomasin yhdessä kohtaa etten ollut ajatellut häNtä 4 tuntiin lainkaan. Se oli yllättävä huomio. En tänäänkään hirveästi. Kuinka paljon nyt oikeastaan voikaan ajatella ihmistä jonka seurassa on edellisen 5 viikon aikana ollut noin 66 minuuttia ja joka on lähdössä 5 kuukaudeksi noin 6665 kilometrin päähän? Kuusi kertaa neljä eli liian harvoin.

Edellisinä 5 yönä olen nukkunut lordinaalliset 25 tuntia. Hauskaa kun heinäkuun alussa tosiaan eräänä vuorokautena nukuin ton verran putkeen. Enkä ole nyt päivälläkään saanut nukuttua.

Sitä se top 100 -listalla tippuminen teettää.

Onpa muuten hyvä sää katsella unkarilaista elokuvaa tai kuunnella intialaista diskomusiikkia.

http://www.youtube.com/watch?v=-QI1-Lp0f28
http://www.youtube.com/watch?v=NNV2cH5sOSA
http://www.youtube.com/watch?v=iavHx-Lo8u4


Haikuja hänestä  1

Kuin Välimeri
katseesi, vähitellen
rantaan laskeuduin.

Kun palaat sieltä
katsotaan Casablanca
minun luonani.

Ja yhtäkkiä
maailmassa on jälleen
vain me kaksi vain.

[345]

Jotain suomennoksiani Masaoka Shikin haikuista:

Tapettuani
hämähäkin niin yksin
yön kylmyydessä!

kuorin päärynää
veitsen kuvetta pitkin
makeat tipat

kirkas kuutamo
jotakin rinnassani
minä yksinään

http://oaks.nvg.org/other-haiku.html
http://www.cc.matsuyama-u.ac.jp/~shiki/kim/shikiautumn.html
http://haiku.cc.ehime-u.ac.jp/~kim/trans5.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Masaoka_Shiki
http://en.wikipedia.org/wiki/Haiku


Hyvä sää..  1

..brassailla herumisilla.

Eli 4 viikkoa sitten olin lauantaina baarissa ja juttelin 14 "sitä sun tätä" naisen kanssa, joista yksi tosi kiinnostava. Jonka jo vähäsen netistä tiesin ja pidin jotenkin mutta sitten livenä pomppas oikein kunnolla.

Tähän on nyt sellaista päivitystä että perjantaina näin häntä sattumalta yhden tervehdyksen ajan (lähellä baarin sisäänkäyntiä odotin kaveria puoli tuntia vaikka sanoi että ihan kohta tulee, ja näin kun tämä nainen kavereidensa letkassa lähti pois baarista), eli noin neljä sekuntia.

Lauantaina sitten näin silleen että noin vartti juteltiin. Silloin neljä viikkoa sitten juteltiin ehkä 10 minsaa, ja sitten vielä ennen kuin se lähti baarista niin minsa.

Nyt lauantaina tuli ilmi että se lähtee viikonloppuna noin puoleksi vuodeksi kauas pois ulkomaille vaihto-oppilaaksi.

Sanoin että voitasko nähdä viikolla. Ei osannut luvata mitään. Sanoi että sinne baariin on tulossa (pe tais olla) että siellä voitas nähdä. Sanoin että haluaisin nähdä muualla kuin baarissa. Niin kuin tietenkin haluankin. Laatuaikaa kahden kesken.

Halasin ja ruttasin sitä noin kolme kertaa ja pyysin lisäämään Meseen. Äsken se lisäsi mutta ei ole vielä juteltu kun lähti nukkumaan.

Eli jännitystä piisaa ilmassa sen suhteen että keretäänkö näkemään kahden kesken vai pitääkö tyytyä taas baarinäkemiseen. Mutta jos, niin sinä iltana juon vain raanavettä ja kahvia ja kookosmehua. Nainen on vaikuttanut olleen suurinpiirtein selvänä että ehkä vihdoin päästään selvinpäin tapaamaan kuitenkin, vaikkakin sitten vain baarissa.

Niin ja eilen se vasta kysäisi nimeni. Enpä ollut tajunnut ettei se/hän sitä vielä tiennyt.

Oikeastaan 90% baari-iltojeni motiiveista sen 11.8 jälkeen olikin "vain" sitä että taas törmäisin siihen. Ja kovalla prosentilla siinä onnistuinkin eli 2/3=67%.

Joo no nyt en osaa tämän enempää tähän lätistä mutta pian olemme paljon viisaampia.

http://lirama.net/song/164160/183677

;P¨


Oodi raanavedelle (2.9)  1

Aina kun tiskaan
teen lusikoiden koveralla puolella
ilmaan kimaltelevia
venyviä vaahteranlehtiä,
ja aina kun olen tiskannut
minulla on talonmiehen sormet.
Kun keitän kahvia
ja käännän metallista vartta
ilmestyy minulle pikkurillinpaksu
kohinan täyteinen pisararunko,
näkymättömistä, kaupungin
äärettömästä aortasta,
molekyyleineen yksi maailman
ehdottomia peruselementtejä.
Ja aina joskus kun ei ole muuta
minä juon ihan vain raanavettä,
ja sen maku,
aina osaa yllättää,
niin rauhaisa ja hellävarainen,
aivan kuin kertoisi
ettei ole mitään hätää.

tulossa:
Oodi rakkaudelle
Oodi sälekaihtimille
Oodi kahvinkeittimelle
Oodi varjoille
Oodi rahalle
Oodi asfaltille
Oodi maksamakkaralle
Oodi baaritiskille


Haikuja viikonlopulta  1

Sairaalan viertä
ihminen niin pienenä
yksin astelee.

Kerran pelailin
polkupyörävarkaiden
kanssa jalista.

Jo lähes sata
MySpace-kontaktia ja
silti niin yksin.

Miljoonasateen
mukana matkasimme
kuurojen halki.

MC-kasetti
on jo niin vanhaa aikaa.
Mutta lehmät ei.

Laitetaan puokkiin
nämä kahdet elämät,
kun olet valmis.

Sano minulle
minne tahdot niin kerron
millainen olet.

Sade asfalttiin,
huuleni ohimoosi
täysin lankesi.

Hänen älykkyys
on hedelmä helteessä,
haistan elämän.

[342]


Seuraava