Kesän pimeys

Asiaa naisista ja muista romanttisista asioista.

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2008.
Seuraava

Tutkiminen on tarttuvaa  3

ZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz... Miksi tämä uutinen on julkaistu:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1566241

?

Maailmassa on 6,3 miljardia ihmistä. Heistä puolella miljardilla on joskus ollut kissa tai koira. Heistä 50 miljoonaa on joskus nähnyt koiransa tai kissansa haukottelevan juuri kun itse on haukotellut. Heistä 10 miljoonaa on nähnyt noin tapahtuvan usein. Osa heistä on kertonut ilmiöstä tutuilleen.

Jotka ovat mahdollisesti kertoneet siitä eteen päin, jos ovat nähneet sen aiheelliseksi tai kiinnostavaksi.

Maailmassa oli ennen tuon uutisen julkistamista 20-100 miljoonaa ihmistä jotka tiesivät että haukotus saattaa siirtyä ihmisestä koiriin (ja kissoihin).

Pitääkö kaikki asiat jotka on vain noin prosentin ihmiskunnassa tiedossa uutisoida? Tai peräti tutkia ja todistaa?

Olisiko vapaaehtoisia ja kiinnostuneita osallistumaan koiranpaskanmaistelu-miittiin.

Vähintään 30 ihmistä niin saadaan validi tulos.

Tutkimustulokset voisi julkaista vaikka Heman-lehdessä tai Kälviän kuponkiuutisissa, jos Hesari siis ei suostu. Johtopäätöksenä voitaisiin esittää että koirien ulostetta ei ole varmaankaan tarkoitettu ihmisravinnoksi, tai ei ainakaan pysyväksi sellaiseksi.

Suunnitteilla myös absintinkittauskaatosateessatutkimus-miitti. Kiinnostaa kastuuko vaatteet enemmän kun juo absinttia kaatosateessa, vai kun juo sitä poutasäällä. Tähänkin vähintään se 30 osallistujaa niin saadaan riittävä otanta. Ja huom: koko viikonlopun kestävä miitti koska pitää kytätä sitä sadettakin.

Ja huom: lisää ideoita tulossa.

Maailman on saatava tietää miten maailma pyörii!


Jep, mesessäni on idiootteja  1

Yritäpä lukea tämä juuri vastaanottamani sähköposti nauramatta ääneen:

"Ihan pakkohan tätä on kokeilla, ei ole mitään menetettävääkään.

Suomeksi:

Yleensä en lähettele eteenpäin tämän tyyppisiä sähköpostiviestejä, mutta
tämän vastaanotin hyvältä ystävättäreltäni, joka on asianajaja ja näki tämän kiinnostavaksi mahdollisuudeksi. Hän kertoi, että tämä toimii! Meillä ei ole missään olosuhteissa mitään menetettävää.

Ystävättäreni kertoi: Olen asianajaja ja tunnen lakiasiat. Tämä on varma
asia.

'Rakkaat ystävät!

Tämä ei ole vitsi.

Bill Gates (Microsoftin omistaja) jakaa ulos omaisuuttaan.

Mikäli ette ota tätä viestiä tosissaan, tulette katumaan! Windows on
edelleenkin eniten käytetty ohjelma. Microsoft ja AOL tekevät kokeilun tämän sähköisen viestin (e-mail beta-testi) avulla. Microsoft pystyy seuraamaan ohjelman käyttöä 2 viikon ajan, kun lähetät tämän viestin eteenpäin ystävillesi.

Jokaiselle henkilölle, joka lähettää tämän viestin eteenpäin, Microsoft
maksaa 245 EUROA.

Jokaiselle henkilölle, joka vastaanottaa tämän viestin ja lähettää sen
eteenpäin muille, Microsoft maksaa 243 EUROA.

Jokaiselle kolmannelle henkilölle, joka vastaanottaa tämän viestin, Microsoft maksaa 241 EUROA.

Lähimmän 2 viikkon aikana tulee Microsoft ottamaan sinuun yhteyttä
vahvistaakseen osoitteesi, jotta sinulle voidaan lähettää shekki.

Ystävällisin terveisin

Charles Bailey
General Manager, Field Opérations.
1-800-842-2332 Ext. 1085 or
904/245-1085 or RNX 292-1085'

Ajattelin, että tämä on huijausta, mutta 2 viikon jälkeen vastaanotettuani ja edelleen lähetettyäni tämän viestin Microsoft otti minuun yhteyttä saadakseen osoitteeni ja vastaanotin 24.800 EURON shekin.

Sinun tulee lähettää tämä viesti ennen kuin kokeilu loppuu. Lähetä viesti
niin monelle kuin mahdollista. Jos jollakulla on mahdollista tehdä tällaista, niin se on Bill Gates. Hänelle tämä lukeutuu mainoskuluihin.

Sinun pitäisi kyetä vastaanottamaan vähintään 10.000 EUROA.

Intel ja AOL neuvottelevat fuusioitumisesta, jonka ansiosta yhtiöstä tulee
maailman suurin. Varmistaakseen, että he ovat käytetyin ohjelma jatkossakin, ovat Intel ja AOL tehneet tämän tapaisen kokeilun.

Ystävällisin terveisin

Maria José Marcela delgado
Junta de Andalucia, Spanien'

Lene Møller Andersen'"

No, tulitko?


Uusimpia haikuja  1

Tässä vain mukana olevat, loput on kotona muutamalla eri lapulla, laitan kunhan jaksan ja kerkeän.

Kamalinta on
kaksi väärää ihmistä
aina yhdessä.

Pliis jumala, ei
yhtäkään Paasilinnaa
huomisen lööppiin!

Jokainen ero
monisyisyydellemme
tuore todiste.

Jälkimmäisestä vielä sen verran että.. Kristallilasi putoaa lattialle -> se särkyy. Maksalaatikkoa sekoitetaan jäätelöön -> maistuu pahalle. Tennispallo heitetään ikkunasta -> se putoaa alas. Kultasormus laitetaan kuningashappoon -> se liukenee. Ammoniumia ja kloridia sekoitetaan -> tulee salmiakkia. Edam-juustoviipale laitetaan uuniin 220 asteeseen -> se sulaa. Mutta ihmiset ovat erilaisia. Sitä ei voi tietää mitä ihmisistä tulee. Voi tulla mitä vaan. Tai voi olla tulematta mitään. Ihminen ei ole tennispallon tai Edam-juuston tasolla, ihminen on ihminen. Jokainen ero on vain ylistyslaulu ihmisten monimuotoisuudelle, uusin todiste siitä miten paljon kunkin ihmisen sisälle mahtuu, ja miten hulppean monimutkaisia järjestelmiä olemmekaan. Kaukana latuskoista.


Nettideittailun kasvoista  1

- Olet sitten mennyt muuttamaan Kuopioon..
- Ei, en ole mennyt "muuttamaan Kuopioon", olen vain vaihtanut profiilini asuinpaikan Helsingistä Kuopioksi.

Onko vastaaja koskaan asunutkaan muualla kuin Kuopiossa. Entä jos hän onkin asunut koko profiilin ajan Ilomantsissa. Tai Tongalla.

Ei se että jossain nettideittiprofiilin kohdassa lukee jotain tarkoita että asia olisi niin. Jos muuttaa painokohdan 68kg 66kg:ksi, ei kysymys ole lainkaan välttämättä siitä että profiilin takana ollut henkilö olisi laihtunut. Kyse voi olla monesta asiasta. Edes se ei ole varmaa että hän itse muutti sen painokohdan. Ehkä kyse oli bugista, tai ehkä joku murtautui hänen profiiliin, tai hän unohti loggautua ulos kun päästi kaverin koneelle ja kaveri ajatteli tehdä jekun. Kun painokohdan 68kg on muuttunut 66kg:ksi, vain se on varmaa että se on muuttunut 68kg:stä 66kg:ksi. Ja näiden havaintojesi välillä siinä on voinut olla vaikka mitä lukuja.

Kun muodostaa netissä mielikuvan jostakin ihmisestä, se mielikuva perustuu kerrottuihin tietoihin. Jotka eivät ole totuuksia. Ja vaikka olisivatkin, niin on totuuksienkin perusteella vaikea muodostaa totuudellista mielikuvaa.

Kannattaa aina miettiä:
- Onko kerrotut asiat faktoja?
- Onko kerrotut asiat liioiteltuja?
- Mikä on totta?
- Mitä asioita on jätetty pois?
- Mitä asioita on väritetty?
- Mitä milläkin lauseella on tarkoitettu?
- Osaanko muodostaa kaikesta tiedosta sopivan kuvan, vai painotanko tajuamattani vaikka mitä asioita liiallisesti?

Netissä ehkä 20% niistä ihmisistä ketkä voisivat tykätä ja nauttia toisistaan kohtaavat, tai siis ottavat toisiinsa yhteyden, toisensa huomatessaan.

Noistakin yhteyksistä iso osa katkeaa väärinkäsityksiin tai kiireeseen tai pessimismin takia, ennen kuin nämä ihmiset pääsevät sopimaan tapaamista. Ehkä 20% noista tapaavatkin toisensa.

Ja ensimmäisten 1-3 tapaamisen yli, jos on vaivaannuttavaa tai ujostuttavaa tai tulee väärinkäsityksiä tai yllättäviä pettymyksiä joihin ylireagoi, niin ehkä näidenkin yli pääsee vain joku 20%.

Eli noin 99% kaikista potentiaalisista rakkauksista, joiden kohdalle netissä osuu, jotka voisivat tapahtua, jäävät tapahtumatta.

Tosin jos rakastuu vain prosentin kanssa niistä keitä netissä tulee vastaan keiden kanssa voisi rakastua, sekin tekee paljon. Melko nopeasti netissä tulee vastaan 10000 ihmistä. Tai no ainakin vuodessa, on niin paljon kaikenlaisia sosiaalisen verkostoitumisen tms sivustoja (City, Facebook, Irc-galleria, deittisivustot). Jos vain prosentti ihmisistä on rakastumiselle potentiaalisia, ja vain prosentin kanssa rakastuu niistä keiden kanssa voisi rakastua, se tekee tämän laskelman mukaan silti yhden vuodessa.

Netissä on hyvä välillä pohtia mm näitä kahta asiaa:
- Kuinka monen prosentin todennäköisyydellä rakastuisin tämän ihmisen kanssa jos vaikka joutuisin hänen kanssa autiolle saarelle kuukaudeksi?
- Kuinka todennäköisesti edellä antamani prosentuaalinen arvio on lähellä oikeaa?

Ja vielä yhteenvetona: netissä ihmisillä on varaa liplattaa 99% rakkauksien ohi. On varaa tehdä vääriä johtopäätöksiä, olettamia, tulkintoja. On varaa olla ottamatta yhteyttä kiinnostaviin ihmisiin. Ei ole syytä tehdä aloitteita kaikkien kiinnostavien suuntaan. Ei ole tarpeellista vastata kaikkiin saatuihin viesteihin.

Paitsi jos haluaa niistä sadasta rakkaudesta sen parhaan.

Mutta useimmille rakkaudella on itseisarvo; rakkaus on rakkautta. "Mitä järkeä on enää puhua parhaasta rakkaudesta tai mahdollisimman hyvästä rakkaudesta, kun onhan kyse sentään rakkaudesta."

Mutta jos minulta kysytään niin vaikka saisin vaaleanpunaisen timanttivanteisen Ferrarin, niin toivoisin ettei se haise tupakalta eikä sen edellinen omistaja ole Popedan kannattajayhdistyksen x-puheenjohtaja.

ps: niin, jos Mesessäni lukee nimeni perässä Out to lunch tai Lounaalla, niin ehkä se tarkottaa vaan että juttelen jo niin monen kanssa etten ehdi jutella useampien kanssa, tai halua, että kysy vaan sitten että mitäs syön tai miksi syön niin myöhään, ja vaikka nimenäni Mesessä onkin Tomi, niin koneella voi kyllä olla minun puolesta juttelemasta joku kaverini, että mietipä sitäkin samalla.


Seuraava