Helppoudesta

  • Tomi

Virginia Techin verilöylyn jälkeen useimpien huulilla läpättää vaan sanat "Usassa on liian helppoa hankkia aseita".

Ei vaan se mikä on liian helppoa on että jos joku vähän poikkeaa yleisesti totutusta keskiverrosta ja vaikuttaa olevan tai on jollakin tavalla erilainen, sellaiseen suuntaan joka koetaan negatiivisena, niin tällaisen yksilön systemaattiselle koulukiusaukselle tulee liian helposti kollektiivinen hiljainen hyväksyntä. Ja tällaisen koulukiusatun annetaan luisua liian helposti yksinäiseksi ilman että kukaan puuttuu tilanteeseen mitenkään tai että lainkaan kiinnostaa. Ja tämän ihmisen annetaan liian helposti tipahtaa päivänselvässä ja läpitunkevassa yksinäisyydessään syvemmälle ja syvemmälle, kohti peruuttamattomia käänteitä, kohti yhä väistämättömämpiä ja verisempiä tapahtumasarjoja. 99% tyytyy vain ottamaan sen auton takaputkeen liitetyn kaasuletkun auton ikkunan raosta sisään syliinsä ja alkaa istua maailmasta homogeenisempää paikkaa.

Mutta tällaisten tapahtumien jälkeen liian helposti ihmiset ajattelevat ihan vääriä asioita. Aselait sitä ja aselait tätä.

Liian helposti ihmiset jättävät oppimatta tällaisista tapahtumista sen mitä niistä voisi oppia.

Nyt kun tämä tapahtumasarja saavutti sellaiset mittasuhteet että siitä puhutaan vääjäämättömästi seuraava kuukausi ympäri maailmaa, niin kai siitä joku voisi jotain uusia ajatuksiakin ehkä juuri ja juuri saada. Enkä tarkoita sitä että joku kävelee asekauppaan.

En kehtaa saarnata tämän enempää. Blogini lukija, seuraavan kerran kun katsot Salkkareiden jakson, mieti sen jälkeen 10 minuuttia mitä opit siitä. Käytä sen jälkeen 2 minuuttia sen miettimiseen mitä opit Virginia Techin tapahtumista. Tai tästä blogimerkinnästäni. Sitä parempi jos sinulla on kassakaappi johon voit lukita itsesi mietiskelemään.

Jatka sen jälkeen sohvaperunointia erittäin hyvällä omallatunnolla. Muista hakea jääkaapilta sopivin väliajoin makkaraa ja sipsejä ja kaikkea muuta rasvaista joka aiheuttaa leijuvaa hyvänolon tunnetta ympäri kehoa.

"Ruma mies ei ketään rakasta
sen sydän on jo lopussa
suihkuverhon takana leikkii kuollutta
Ruma mies ei ketään rakasta
sen sydän on jo sokea
suihkuverhon takana nukkuu leijona"
- Samuli Edelmann

Kirjoitettaessa soi P. Diddy feat. Faith Evans: I'll Be Missing You

3 kommenttia

Anonyymi

19.4.2007 23:31

Ihmiset tappavat, eivät aseet. Silti USA:ssa on liian helppoa hankkia aseita. Vastuu ampumisesta on kuitenkin vain ja ainoastaan Cholla. Voidaan kysyä mitä järjestelmän olisi pitänyt tehdä verityön välttämiseksi, mutta olisiko se auttanut? Vai ainoastaan siirtänyt katastrofia? Cho teki valintansa, valinta tehtiin hänelle liian helpoksi.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tomi

19.4.2007 23:50

Ja mikä saa ihmisen painamaan liipaisinta? Mentaalinen tila. Tietynlainen sellainen. Ja mikä sen tilan on takonut ihmisen päähän? Vuosia, ehkä 5-10 vuotta jatkunut (=vaikeutunut) tilanne. Johon on tullut vain pieniä helpotuksen pälkähdyksiä. "Vastuu omasta mielisairaudestaan oli kuitenkin vain ja ainoastaan Cholla"? Ei kukaan tarkoituksella tee itsestään huonoa ihmistä. Ei poliittisilla päätöksillä paljon voida vaikuttaa ihmisten sisimpään. Ihminen on ihmiselle susi. Älä lyö lyötyä. Arpa on heitetty. Sitä niittää mitä kylvää. Kymmenet sananlaskut sopisivat tähän tilanteeseen kuin nalli päähän. Jos edelliset kouluammuskelijat olisivat jättäneet videoviestejä ja muuta materiaalia jossa käyvät hanakkaan sävyyn kiinni tekojen taustalla vaikuttaneisiin syihin, ehkä jotain olisi muuttunut jo kauan sitten. Mutta muut kouluammuskelijat taisivat vain haluta purkaa ja kostaa pahan olonsa ja kadota, eivätkä vaikuttaa siihen millainen maailma on. Vaikka en usko että näistä 33 uhrista maailma muuttuu edes promillen vertaa edes viikoksi. Siitä miten eurooppalaiset ryntäsi Amerikkaan lahdaten intiaaneja, ja miten roudasivat orjia Afrikasta miljoonittain, maailma ei myöskään juuri mitään oppinut. Eikä se koskaan isolla rintamalla opikaan. Vain siellä täällä yksittäiset ihmiset huomaavat jälleen kerran asian jonka jo tiesivät. Ja koulukiusaajista se että sekin johtuu vain siitä millaisissa oloissa ne on kasvaneet ja minkälaiset vanhemmat niillä on jne. Ihmisistä tulee sitä millaisia niistä tehdään. Ehkä joku uskoontulo tms voi jotenkin radikaalisti vaikuttaa. Mutta sitäkään ei voi valita että "mäpä nyt pamahan uskoon".

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:28

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus