Rahan korruptio: 53. Globaalin rahajärjestelmän kr

  • V.C. Mikko

Jani Laasosen kirjan "Rahan korruptio - Johdatus resurssipohjaiseen talousajatteluun." luvallinen julkaisu blogissani jatkuu luvulla 53. Globaalin rahajärjestelmän kriisi ihmiskunnan yhdistäjänä. Jani Laasosen blogissa jälleen lisämateriaalia, mutta tässä sama materiaali varmemmin: http://dotsub.com/view/15872a88-fbfe-4b18-a47f-10e0ae06fa9f

Jani Laasosen kirjan viimeisin versio löytyy latauksena hänen blogisivunsa oikeasta reunasta heti vierailijalaskurin alla olevasta kuvakkeesta.

http://resurssipohjainentalous.blogspot.com/2010/03/53-globaali-rahajarjestelma-ihmiskunnan.html

[LAINAUS]torstaina 25. maaliskuuta 2010
53. Globaalin rahajärjestelmän kriisi ihmiskunnan yhdistäjänä?

Rahajärjestelmän päällä toimiva yhteiskuntajärjestelmä - olipa se sitten fasismi, kommunismi tai kapitalismi - on lopulta vain yhden ja saman rahajärjestelmän eri muoto. Myöhempi historiankirjoitus ei tule tekemään suurta eroa näiden ideologioiden välille. Jo nyt voimme nähdä kapitalismin ja kommunismin täydellisen sekoittumisen Kiinan tapaisissa maissa. Kiina on jo löytänyt parhaan yhteiskuntajärjestelmän voiton maksimoinnin kannalta ja on vain ajan kysymys, koska muut maat seuraavat perässä. Rahajärjestelmä pakottaa lopulta kaikki yhteiskunnat samaan muottiin.

"Ei ole väliä onko kissa musta vai valkoinen kunhan se vain pyydystää hiiren."

-- Deng Xiao Ping, Kiinan markkinatalouteen ohjannut kommunistisen puolueen pääsihteeri --

Myös perinteisessä politiikassa puolueiden aatepohjalla on yhä vain vähemmän merkitystä. Kansankielessä ja -mielissä oikeiston vastakohta on vasemmisto, mutta käytännön politiikassa eroa ei voi havaita. Riippumatta eduskunnan ja hallituksen kokoonpanosta, yhteiskunnan suunnan määrää aina sen raha- ja talousjärjestelmä. Eduskuntalaitoksen tehtäväksi on jäänytkin lähinnä pelkkä puskurina toimiminen vihaisen kansan ja finanssimaailman etujen välissä.

Kaikki se kansalaisten viha ja aggressio, jonka kuuluisi kohdistua globaalia pankki- ja talousjärjestelmää kohtaan, kohdistuukin nyt poliittisiin päättäjiin. Kansalle tarjotaan vaikuttamisen mahdollisuus neljän vuoden välein pidettävien vaalien muodossa, mutta kävipä vaaleissa kuinka tahansa, todellisessa politiikassa mikään ei muutu. Niin kauan kun rahajärjestelmä on velkaperusteinen ja talousjärjestelmän perusta ikuisessa kiihtyvässä kasvussa ja kulutuksessa, asiat tulevat kulkemaan muuttumattomina eteenpäin omalla painollaan.

Korruptio ja vallan väärinkäyttö kuuluvat luonnollisena osana kaikkiin rahajärjestelmän päälle rakentuneisiin yhteiskuntajärjestelmiin. Valtaeliitin väärinkäytösten paljastaminen ja jahtaaminen ei johda koskaan pysyviin lopputuloksiin. Se on yhtä toivotonta kuin muurahaispesän hävittäminen yksittäisiä muurahaisia tallomalla. Jos otat yhden pois, voit olla varma, että kohta joku toinen kipittää tilalle ja ottaa tallatun muurahaisen paikan.

Suurin ongelma on, että rahajärjestelmä itsessään luo palkkiomekanismin kieroutuneelle käytökselle. Jos haluamme todella päästä eroon ongelmista, meidän tulee poistaa järjestelmästä kaikki ne mekanismit, jotka palkitsevat ihmisten ja instituutioiden kieroutunutta käytöstä.

Kaikki rahajärjestelmän sisällä tapahtuva aktivismi, perustuipa se kuinka kauniiseen ideologiaan tahansa, joutuu hengissä pysyäkseen lopulta aina rahajärjestelmän korruptoimaksi. Todellinen muutos voi tapahtua vain rahajärjestelmää muuttamalla. Pysyvä muutos vain rahajärjestelmä poistamalla.

Rahaan sisältyvät ongelmat on tiedetty jo kauan.

"Emme me ole tuoneet mitään mukanamme maailmaan emmekä voi viedä mitään täältä pois. Kun meillä on ruoka ja vaatteet, saamme olla tyytyväisiä. Ne, jotka tahtovat rikastua, joutuvat kiusaukseen ja lankeavat ansaan, monenlaisten järjettömien ja vahingollisten halujen valtaan, jotka syöksevät ihmiset tuhoon ja perikatoon. Rahanhimo on kaiken pahan alkujuuri. Rahaa havitellessaan monet ovat eksyneet pois uskosta ja tuottaneet itselleen monenlaista kärsimystä." (1. Tim. 6:6-10)

Mutta paremman maailman luomiseksi tarvitsemme enemmän kuin pelkän uskonvakaumuksen. Kenenkään ihmisen ei tule voida hyötyä toisen ihmisen pahoinvoinnista. Tämä ei ole uskonasia, eikä näin suurta kysymystä tule jättääkään uskontojen saati alati monimutkaisemmaksi ja sekavammaksi käyvien lakijärjestelmien varaan. Tämä on yhteiskuntasuunnittelutason ongelma ja sellaisena täysin ratkaistavissa älykkään yhteiskuntasuunnittelun keinoin.

Käytöstämme kierouttava rahajärjestelmä on kasvanut niin kiinteäksi osaksi arkielämäämme, ettemme osaa aktiivisesti enää edes etsiä rahalle vaihtoehtoja. On suorastaan turhauttavaa nähdä, kuinka poliittiset päättäjät etsivät vuodesta toiseen ratkaisuja ongelmiin lisääntyvän verotuksen, velkaantumisen ja lainsäädännön kautta. Tällä tavoin ei ongelmia ratkaista. Syöpäkasvaimen peittäminen laastarilla ei vie itse sairautta pois.

Rahajärjestelmän aiheuttamat lieveilmiöt ovat maailmanlaajuinen ongelma ja lienee välttämätön välivaihe globaalin järjestelmätason muutoksen tiellä. Maailmanlaajuisen velkaperusteisen rahajärjestelmän on kriisiydyttävä, ennen kuin ihmiset kaikkialla maailmassa voivat nähdä sille luonteenomaisen tasapainottomuuden ja järjettömyyden. Rahajärjestelmän kriisissä piilee paitsi valtava uhka, myös ennen näkemätön mahdollisuus.

Kun velkaperusteinen rahajärjestelmä lopulta romahtaa omaan mahdottomuuteensa, ihmiskunnan tulee päättää, korvatako keinotekoinen uskontojärjestelmä uudella keinotekoisella uskontojärjestelmällä, vai luodako tilalle jotain kokonaan uutta. Esimerkiksi jotain sellaista, jossa ihmiskunnan alati kasvavan hyvinvoinnin perusta lepää täydellisessä tasapainossa oman kotiplaneettansa kanssa.[/LAINAUS]

Yhteiskunnalla on väliä. Tervetuloa mukaan muutokseen.
Yhteiskunnalla on väliä. Tervetuloa mukaan muutokseen.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:42

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus