Rahan korruptio: 54. Yksilötason korruptio.

  • V.C. Mikko

Jani Laasosen kirjan "Rahan korruptio - Johdatus resurssipohjaiseen talousajatteluun." luvallinen julkaisu blogissani jatkuu luvulla 54. Yksilötason korruptio. Jani Laasosen blogissa jälleen lisämateriaalia.

Jani Laasosen kirjan viimeisin versio löytyy latauksena hänen blogisivunsa oikeasta reunasta heti vierailijalaskurin alla olevasta kuvakkeesta.

http://resurssipohjainentalous.blogspot.com/2010/03/54-yksilotason-korruptio.html

[LAINAUS]perjantaina 26. maaliskuuta 2010
54. Yksilötason korruptio

On tärkeä ymmärtää, ettei yksilötasolla ilmenevässä korruptoituneessa käytöksessä ole kyse yksittäisten ihmisten hyvyydestä tai pahuudesta. He ovat kaikki tavallisia ihmisiä, jotka vain toteuttavat tehtävää, johon järjestelmä heidät asemansa puitteissa velvoittaa. He ovat asemansa korruptoimia, niin kuin kaikki ihmiset rahajärjestelmän sisällä.

Jos olet saanut työpaikan asetehtaassa, olet tehtaan johtajan käskynalainen. Pitääksesi työpaikkasi ja ylläpitääksesi omaa ja perheesi hyvinvointia, joudut puhumaan tehtaan tuotteiden puolesta, vaikka todellisuudessa pitäisitkin koko aseteollisuutta äärimmäisen vastenmielisenä teollisuuden alana.

Myös asetehtaan johtaja noudattaa vain käskyjä. Myös hänellä on perhe ja henkilökohtaisia vastuita, jotka ovat suorassa suhteessa hänen asemaansa ja palkkaansa. Lisäksi hänen oma identiteettinsä on hyvin vahvasti riippuvainen hänen asemastaan. Ylläpitääkseen asemaansa, hänen on toimittava juuri niin kuin konsernin toimitusjohtaja käskee.

Konsernin toimitusjohtaja puolestaan on tilivelvollinen konsernin hallitukselle ja hallitus puolestaan osakkeenomistajille. Kun valtarakenteiden pyramidia kiivetään ylöspäin, törmätään lopulta aina laajaan kasvottomaan omistajaluokkaan, jonka kaikki vaatimukset konsernin hallituksen suuntaan lähtevät voiton maksimoinnin lähtökohdasta.

Ovatko osakkeiden omistajat sitten pohjimmiltaan kyltymättömän ahneita ja läpensä pahoja? Eivät tietenkään! Myös he ovat aivan tavallisia ihmisiä, jotka vain toimivat oman asemansa ja olemassa olevien pelisääntöjen puitteissa.

Mistä tässä kaikessa lopulta on kyse?

Kyse on rahajärjestelmästä. Kyse on mittavasta, ihmiskäytöstä kierouttavasta, järjestelmätason virheestä.

Elääkseen kelvollista elämää, ihmiset ovat pakotettuja noudattamaan sairaan järjestelmän pelisääntöjä. Ihminen joka näkee läpi koko kieroutuneen järjestelmän, eikä tahdo ottaa osaa niin kieroutuneeseen peliin, tuhoaa oman hyvinvointinsa edellytykset.

Jokaisella ihmisellä on nykyjärjestelmän puitteissa oltava jokin rahan lähde. Valtaosalla ihmisistä tämä rahan lähde on työ. Jotta ihmisillä olisi työtä, tarvitaan työpaikkoja. Niinpä kerran perustetulla asetehtaalla on ikuinen, sisältäpäin kumpuava tarve ylläpitää itse itseään - jos ei omistajien voitonmaksimoinnin vuoksi - niin sitten työntekijöiden hyvinvoinnin ja statuksen säilyttämisen takia.

Asetehdas, joka pyrkii toiminnallaan maksimoimaan omistajiensa voiton ja työntekijöidensä hyvinvoinnin, saa elinvoimansa turvattomasta ja pahasta maailmasta. Asetehtaan työntekijöiden pahin uhka olisi, että sodat ja pahuus loppuisivat maailmasta. Tietäisihän se välitöntä loppua sekä työntekijöiden, että omistajien hyvinvoinnille. Tätä kutsun rahajärjestelmän kierouttamaksi palkkiojärjestelmäksi. Tämä kieroutunut palkkiojärjestelmä ylläpitää samalla paitsi ongelmanratkaisukoneistoa, myös ongelmaratkaisukoneiston vaatimia ongelmia.

Jos tahdomme todella päästä eroon ihmisen kieroutuneesta käyttäytymisestä, ei siihen tepsi mikään muu keino, kuin koko kieroutuneen palkkiojärjestelmän lakkauttaminen.

Olitpa rivityöläinen, esimies tai omistaja, olet aina pakotettu pelaamaan samaa voitonmaksimointiin perustuvaa peliä. Jos et tekisi niin, menettäisit ennen pitkää työsi, asemasi ja omaisuutesi. Kaikki toimijat rahajärjestelmän sisällä pyrkivät aina maksimoimaan voittonsa. Kaikki ihmiset, jotka tätä peliä pelaavat, ovat lähtökohtaisesti korruptoituneita.[/LAINAUS]

Yhteiskunnalla on väliä. Tervetuloa mukaan muutokseen.
Yhteiskunnalla on väliä. Tervetuloa mukaan muutokseen.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:42

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus