Rahan korruptio: 64. Al Gore - Epämiellyttävä totu

  • V.C. Mikko

Jani Laasosen kirjan "Rahan korruptio - Johdatus resurssipohjaiseen talousajatteluun." luvallinen julkaisu blogissani jatkuu luvulla 64. Al Gore - Epämiellyttävä totuus. Jani Laasosen blogissa taas lisämateriaalia.

Jani Laasosen kirjan viimeisin versio löytyy latauksena hänen blogisivunsa oikeasta reunasta heti vierailijalaskurin alla olevasta kuvakkeesta.

http://resurssipohjainentalous.blogspot.com/2010/04/64-al-gore-epamiellyttava-totuus.html

[LAINAUS]torstaina 8. huhtikuuta 2010
64. Al Gore - Epämiellyttävä totuus

Ilmastonmuutosta käsittelevässä dokumenttielokuvassaan, Epämiellyttävä totuus, Al Gore osoittaa, kuinka kautta historian maapallon lämpötilan nousun ja ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kasvun välillä on ollut havaittavissa selvä yhteys. Näin todellakin on, mutta samalla dokumentissa unohdetaan mainita eräs pieni, mutta sitäkin merkittävämpi seikka. Lämpötila on nimittäin aina noussut ennen hiilidioksidipitoisuuden nousua. Toisin sanoen, maapallon lämpötila näyttäisi vaikuttavan ilmakehän hiilidioksidipitoisuuteen, ei toisin päin.

Al Goren teoria ilmastonmuutoksesta on hyvin erikoinen. Hänen logiikkaansa soveltaen kylmässä saunassa hikoileva ihminen saisi hikoilullaan aikaan saunan kuumenemisen. Tavallinen ihminen ymmärtää ettei tämä voi pitää paikkansa. Mutta kun kyse on ilmaston lämpenemiseen vaikuttavista monimutkaisista prosesseista, valtaeliitillä on käytössään ase, jota vastaan tavallisella kansalla ei ole mitään keinoa puolustautua. Tieto on valtaa ja tiedon väärinkäyttö vallan välineenä on kautta ihmiskunnan historian saanut suuret ihmismassa käyttäytymään irrationaalisesti.

Mikä sitten on todellinen syy, jonka seurauksena maapallon keskilämpötila on jatkuvassa muutoksessa? Tosiasia on, ettei kukaan voi varmuudella sanoa. Ilmastoon vaikuttavat tuhannet, jopa miljoonat eri tekijät, joista tiedostamme tällä hetkellä ehkä vain murto-osan. Varmaa kuitenkin on, että kyse on huomattavasti monimutkaisemmasta prosessista, kuin pelkkien kasvihuonekaasujen, kuten hiilidioksidin, määrästä ilmakehässä. Joku voisi jopa väittää, että myös auringon säteilytehokkuudella saattaisi olla jonkinlaista vaikutusta maapallon lämpötilaan. Auringon vaikutus on nimittäin tyystin sivuutettu kaikesta ilmastonmuutoskeskustelusta - niin uskomattomalta kuin se tuntuukin.

Aurinko ei hehku jatkuvasti samalla teholla. Myös auringon aktiivisuus vaihtelee ja ihmeellistä kyllä - viimeisimpien tutkimusten mukaan auringon aktiivisuuden vaihtelu todella heijastuu maapallon ilmaston lämpötilaan. Ei suoraan lisääntyneen lämpösäteilyn johdosta, vaan niin sanotun lisääntyneen aurinkotuulen ansiosta, joka näyttää ajavan Aurinkokunnan ulkopuolelta tulevaa kosmista säteilyä poispäin maapallosta. Tämä kosminen säteily näyttäisi olevan yhteydessä planeettamme ympärillä vaikuttavien pilvien muodostumiseen ja sitä kautta ilmastonmuutokseen. Mutta tämäkään ei ole vielä todistettua tiedettä. Siksi mitään niin lopullista ja merkittävää askelta, kuin globaali ylikansallinen maailmanhallitus, ei pitäisi laskelmoida niin kiistanalaisen ja suorastaan epätieteellisen näkemyksen varaan, jota ilmastonmuutostiede nykymuodossaan edustaa.

Vaikka ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos olisikin totta, uudet hiilidioksidiverot sekä lisääntyneet rajoitukset ja valvonta eivät vie pois käytöstämme kierouttavien instituutioiden ongelmaa. Päin vastoin. Ilmastonmuutoshysterian seurauksena vaarassa on kokonaan uuden instituution synty kokonaan uusine ongelmineen.[/LAINAUS]

Yhteiskunnalla on väliä. Tervetuloa mukaan muutokseen.
Yhteiskunnalla on väliä. Tervetuloa mukaan muutokseen.

3 kommenttia

piiklenarttu

31.5.2010 20:43

ootko muute ikinä ajatellu et miksei jengi tyksi saarnajist?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

V.C. Mikko

31.5.2010 22:30

Joo piikles, ko saarnaajat puhhoo paskoo, mut minä levitän tietoa, joten??? ;oD

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:42

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus