Poikamiehen kokkikoulu, Part 3

  • Jyri

Kun teet monta eri asiaa yhtä aikaa, pääset varmasti parhaaseen lopputulokseen. Kenties kannattavinta on leipoa sämpylöitä tai leipää, paistaa nakkeja ja asentaa stereoita sekä pestä villapyykkiä että kalastusvälineitä samalla kertaa...

Tänään siis paistetaan nakkeja sipulipedillä riisin kera ja kaikkia noista edellä mainituista, tietty.

Ennen aloittamista muista varmistaa, että kaikki työvälineet ovat siellä minne ne kuuluvat, eli väärillä paikoilla. Niitä on muussa tapauksessa aivan liian hauskaa etsiskellä työn lomassa.

Kaada paistinpannulle rasvaa, kuori sipuli ja siirrä paistinpannu toiselle keittolevylle. Ota kattila, valuta siihen vettä, siirrä paistinpannu takaisin alkuperäiselle keittolevylle ja laita kattila sen tilalle sille toiselle.

Laita levy päälle. Jotain sellaista musaa, joka saa sut hyvälle tuulelle...

Silppua sipuli ja muista räpytellä aina välillä, muuten joku vastapäisestä ikkunasta sinua tuijottava saattaa luulla sinun itkevän. Juo hieman vettä...

Tarkista kiehuuko vesi. Mikäli kiehuu, lisää riisi. Siirrä valmis sämpylätaikina pois lieden päältä ja muista tarkistaa laitoitko oikean keittolevyn päälle. Muuten tapat sen rasvan... Pannusta riippuen tietenkin.

Pilko nakit ja laita ne samalle lautaselle silputtujen sipuleiden kanssa. Kuullostele sipuleita vasta, kun riisi on ollut kattilassa jo jonkin aikaa...

Tarkista vielä kerran oliko se oikea keittolevy varmasti päällä.

Syö se hassun näköinen nakki salaa itse ja muista tarkistaa, että nakkien viimeinen käyttöpäivä ei varmasti ollut eilen.
Äläkä laita riisin keittoveteen liikaa suolaa, saatikka kaiva nenääsi oikean käden etusormen sormenpäästä katsottuna toisella nivelellä. Joku saattaa tarkkailla sinua.

Tarkista oikeinkirjoitus, sulje kylpyhuoneen ovi, pyyhi oikeaa silmääsi sillä samalla etusormella, jolla hetki sitten kaivoit nenääsi.

Pyörittele sämpylät valmiiksi jauhoitetulla keittiötasolla. Muistithan pestä kätesi aina välillä? Läiski sämpylät uunipellille ja survo pelti uuniin, jota olet lämmittänyt jo toista tuntia.

Älä välitä, vaikka sipulin, nakin tai taikinanpalasia putoilisi pitkin lattioita. Voit syödä ne salaa iltapalaksi.
Sama pätee niihin levylle roiskuneisiin taikinapalasiin. Ne kypsyvät siinä mukavasti.

Muista ne nakit ja sipulit. Syö se nakki, joka vahingossa lensi pannulle sipuleiden mukana.
Lisää loput nakit, kun sipulit kuullostavat kypsiltä. Tarkista onko riiseissä vielä vettä jäljellä. Älä usko kattilasta kuuluvaa porinaa... Se voi tarkoittaa ihan mitä tahansa.

Kun riisikattilassa ei enää näy vettä tai hetkeä ennen, siirrä kattila sivuun liedeltä ja jatka nakkien paistamisella. Älä unohda sämpylöitä... Niissä menee vielä hetki, jos teit kaiken oikein.

Jos sipulit alkavat palaa, lisää hieman rasvaa. Ota pannu pois levyltä ennen tätä ja heiluttele sitä edestakaisin keittiössä, kunnes löydät sille sopivan paikan. Odota hetki ja maista ovatko riisit kypsiä. Jos ovat, toimi kuten edellä on kerrottu... Jos eivät, jatka nakkien paistamista.

Mausta kuten lystäät... Muista ne sämpylät ja kysele niiltä milloin ne ovat valmiita koputtelemalla...Jos sinulta pääsi tahaton puuppa, muista haistella sitä nautinnollisesti ja hymyillä typerän näköisenä asialle.

Naura hieman ja svengaa jalallasi Uriah Heep:n Free 'N'Easyn tahtiin.

Tuuleta rappuun, jotta naapuritkin haistaisivat mitä sinä tänään syöt.

Nauti olostasi...

2 kommenttia

Jyri

16.1.2011 15:17

Muista myös nostattaa niitä sämpylöitä ennen uuniin survomista. Niistä tulee hieman muhkeampia.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:39

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus