Gob's pack

eiku minä ite  1

Puren euron kultakolikkoa. Ensin syön kengurun, sitten ne loput siitä samasta puolikkaasta. Nykytaiteesta en ymmärrä yhtään mitään, joten ei mun tarvitse siitä mitään unohtaakaan, eli kaikki taitaa olla kotiinpäin?? Alustavasti suunnittelin kuitenkin antavani sulle kulta kolikon...multa...´

Kahvi porisee kaiuttimien takana. Siis noin niinkuin kuvannollisesti. En kai mä sentään kahvinkeitintä siellä säilytä. Pitääkö kaikki aina vääntää rautalangasta mulle, hä? ...maidonkin vaihdoin laktoosittomaan jo monta herra Tarjan kupillista sitten. Ja silti...

Siitä kolikon kullasta tein muuten tähden kuuseen, jonka ostin sulta, kulta. Kolikolla. Joku voisi väittää tämän olevan rienausta...toinen ylistää sen korkeimmalle kukkulalle...mun ei tartte, koska mieleni on musta.
Oliko tää nyt lähellä sitä sun monimutkaista tilannetta? Mä mietin vaan. Spontaanisti. Ja kysyn kyllä heti!

Kun uskallan, niin silloin kelpaa mikä vaan, jos en, niin pitää hankkia uusi, vaikken haluaisikaan. Just nyt tuntuu ihan siltä. Kai sä tiiät miltä, kun mä olen sen sulle niin monta kertaa näyttänyt?

Minä olen tosikko - älä kerro mulle vitsejä, joita et ymmärrä. Mä saatan kääntää ne päälaelleen pienellä ranneliikkeellä viskata ne tuonne ja nuijia toisella takaisin. Yhtäaikaa. Muista. Opi tai älä...

Muakin voi ymmärtää, mut se ei vie aikaa. Ole spontaani äläkä märehdi turhia.Tää on mun elämää...varastin kaksi lausetta enkä kadu yhtään! Harmittaa vaan ihan tuotavasti, kun en osaa taiteilla nuoralla.


TTT  1

a.k.a Tänään Tuli Turpaan.

...jostain syystä se tuntui silti kohtuullisen hyvältä. Alkuun kaksi kohteliaisuutta ja niiden jälkeen korvapuusti, joka soi korvissa vieläkin!

Pitääkin varmaan ottaa ihan tavaksi tuo turpiin ottaminen, maan pinnalle palauttaminen. Kovin monesta siihen ei vaan toistaiseksi ole ollut...siis verbaalisesti.

Olen saanut turpaani pienemmiltäkin...

Kokeile joskus sinäkin :)


kuka täällä huutaa?  1

Viikko ilman nikotiinia takana eikä voi oikein muuta sanoa kuin että huhhuh... Mikä täällä tuoksuu, mikä tässä maistuu, mitä sä sanoit?!!¤"%"(/¤&(/)!!!

Mikot ja Jani! Jos olisin tiennyt mitä siitä seuraa en olis ikinä vilkaissutkaan teidän suuntaan - paitsi ehkä sen verran, että olisin osannut pysytellä kaukana teistä, taka-väiskistä ja kuivasta heinikosta koulun takana, los (laughing out silently)!!

Taitaa olla jo seitsemäs yö menossa tunnin parin pätkissä nukuttuna enkä vieläkään tiedä kuinka monta näitä on eteen tulossa.

Jos jotain voisin pahimmalle vihamiehelle toivoa: Syö liikaa sitä kinkkua, kaadu laskiessasi mäkeä pulkalla, tuoksu pahalle, näytä rumalta, kuullosta kauniilta ja juokse ihan pirun lujaa mua karkuun, MUTTA(!!!) älä ikinä polta sitä tupakkaa!

Hyvää yötä, kauniita unia, Hauskaa Joulua ja vielä Parempaa Uutta Vuotta 2011 !!!

...jokohan se Nukkumatti olis kotona...


Dark. Self. Speaking.  1

Have not got much sleep lately, since there has been a voice inside my head talking to me. I need to open up about this to someone, because otherwise I'm gonna get absolutely mad...

Here is short quote from conversation I had last night with this voice I'm talking about... To get below a little easier to read, first sentence is the voice speaking, next one is me...

-hello!
-hello?
-hello!
-heello?
-hello!!
-what af is this?
-oh. sorry
-what!!?
-I thought it was the echo
-what a f***?
-no. the echo
-who the heck is this?
-who?
-you!
-oh me?
-yes, you?
-what about me?
-who and where in the h*** are you?
-oh, not there
-what?
-ok
-... ... ... I just want to know who you are and where are you!
-me too
-what!!?
-I wanna know it too!
-...what?!!
-ehh...what?
-are you kidding me?
-no. why do you ask?

At this point I had to take a deep breath and count to 10... thousand, so I would not fall apart completely

-so who are you then and from where are you speaking?
-errhh...when?
-what!!?
-...you just asked who am I THEN and I would like to know when?

Oh Sweet Goddess I was speachless!! This kind of madness was ongoing for hours, days'n weeks. Maybe even years. I don't know, how could I? I really thought I've gone mad, crazy and nutty all at the same time until finally I got the point, changed my approach and bit by bit received more details about this sweet lil' voice...

This voice sounded so familiar. I almost saw its sweet face, sparkle in its eyes, cute smile on its lips...so soft, so warm and desirable, so loving, so strange...

Just to save you and myself from the same madness I had to experience, I need to stop quoting this voice and let you know what it was.

It was a lost soul, it was someones motivation, it was my own feeling.
It was familiar, it was sweet, it was my own fear.
It was something blue, it was a ring, it was my own past.
It was a grave, it was far away, it was my own future.

-would you like to dance with me?
-...what?


...  1

Istun ja katson. Mietin ja haaveilen. Tunnen ja koen. Olen jälleen.
Tätäkö se on?
Tältäkö se tuntui?
Mikä minä olen?

Mistä sen tietää, mistä se tulee, minne se menee ja miten sen löytää? MITÄ!?

Imen keuhkoni täyteen savua. Tunnen sen virtaavan pyörteinä sisälläni kunnes puristan palkeeni kasaan laskemaan harmaan savupilven taivaalle haihtumaan yhtä nopeasti kuin se alunperin kehittyikin. Sikisi keuhkoni imusta.

Muistelen ja kirjoitan. Muistan ja ymmärrän, mutten kumminkaan ole, olenko?

Kävelen taakseni vilkuilematta. Teennäisen rauhallisesti koko ajan valmiina kiihdyttämään tahtia kiivaammaksi. Tarkkailen tilannetta ja olen


Oodi Jansulle (kun Timppa näki mörön) Part I  1

Tää on ollut jo pitkään tuloillaan. Nyt pitää antaa vain mennä ennen kuin ajatus taas katoaa...
-------------------------------------------------------------------------------------
Silloin tapahtui jotain, jonka unohdin vuosiksi. Tapahtumat palautuivat mieleeni pala palalta tämän kevään aikana. Kuvailen nyt tuon aamun sellaisena kuin sen itse koin. Nimet ja mahdolliset paikannimet on muutettu henkilöiden yksityisyyden suojaamiseksi.

Elettiin 80-lukua. Aamu ei ollut vielä edes sarastanut, kun pakkasin yön unihiekat silmiä kirvellen reppuuni eväitä ja onkivehkeitä valmistautuen hyppäämään polkupyöräni selkään matkalle kohta useamman kilometrin päässä odottavaa tuttua kalapaikkaa.

Meitä oli alunperin kolme kaverusta, Jansu, Jartsa ja minä. Puuhastelimme yhdessä lähes päivittäin välillä sulassa sovussa, joskus riidellen ja kinastellen, jopa tapellen, mutta aina palasimme viimeistään muutaman mökötyspäivän jälkeen takaisin lähtöruutuun ja sovimme entiset kiistanaiheet voidaksemme taas aloittaa hetken kuluttua uudet...

Jansu oli taiteellisesti lahjakas, usein villillä tuulella oleva hoikka ja erittäin fiksu, mutta ehkä hieman omahyväinen nuorukainen. Pelottavan usein meidän ajatuksemme osuivat tismalleen samoille raiteille ja sitäkin useammin toinen sanoi ääneen sen, mitä toinen juuri ajatteli.

Jartsa oli hiljaisempi ja suuremmassa joukossa syrjemmäksi vetäytyvä poika, kuka sopi meidän joukkoomme kuin nyrkki silmään.

Itse olin sinisilmäinen ja luonteeltani ailahtelevainen, mutta useimmiten rauhallisuuden perikuva, vaikka lähdinkin helposti mukaan hullutteluihin toisten yllyttämänä.

Mukanamme liikkui varsin tiiviisti myös Timppa, meitä muutaman vuoden nuorempi pieni pellavapää, kuka jo ennen kouluikää karkasi hoitopaikasta tai tarhasta seuratakseen meitä minne ikinä keksimmekään lähteä.

Samppa taas oli meitä hieman vanhempi, järkevä ja oikeudentajuinen "iso-poika", kuka joutui usein ohjaamaan meidän yhdessä helposti kieroutuvia ajatuksiamme takaisin okeille raiteille ja pois selkeästi häämöttävistä riidan aiheista, jos sattui osumaan oikeaan aikaan paikalle

Jansu, Samppa ja Timppa olivat kutsuneet minut mukaan yhteiselle kalareissulleen. Muistaakseni sen piti syystä tai toisesta olla viimeinen yhteinen reissu, jolla minun piti ehdottomasti olla mukana...

Saapuessani sovittuun tapaamispaikkaan, myös Jartsa oli jostain saanut selville meidän onkimatkastamme. Emme jostain syystä halunneet häntä mukaamme, joten kieroilemalla (Sampan selän takana) saimme uskoteltua hänelle, että olimme matkalla samaisen järven toiselle puolelle, jonne hän lähtikin polkemaan tietämättä meidän lopulta suunnistaneen aivan toiselle suunnalle.

Puolen tunnin kilpapolkemisen ja useiden piikikkäiden huudahdusten jälkeen saavuimme tutulle rannalle. Jätimme suuremmitta puheitta pyörämme paikalle, jonne niin usein ennenkin olimme ne jättäneet. Tunnelma ei ollut niin korkealla kuin ennen. Olimme kaikki normaalia hiljaisempia ja ehkä jopa hieman apeita.

Jossain vaiheessa Jansu kertoi minulle jotain, jota en voinut uskoa todeksi ja kieltäydyin itsepäisesti kuuntelemasta työntäen ajatuksen mielestäni. Jälleen Samppa ja Jansu keskustelivat keskenään kiivaasti siitä miten asioita saa ja ei saa kertoa.

Sampalla ja Jansulla oli selkeästi jonkinlainen kärhämä meneillään. He kuiskuttelivat toisilleen hiljaa tuohtuneina ilmeisesti toisiinsa.

-Miksei se usko mua vaikka mä sanon sen sille?
-Ei sillä oo merkistystä mitä sä sanot, vaan miten sä sanot sen...

En ollut varma mistä oli kyse. En jostain syystä edes halunnut tietää sitä, vaan työnsin kaiken pois mielestäni ja keskityin madon koukkuun pujottamiseen ja onkimiseen.

Timppa pysytteli sivussa näyttäen hieman pelästyneeltä, hölmistyneeltä ja surulliselta. Kuin tietäen mistä on kyse. Silti haluamatta ajatella asiaa, keskittyen omiin touhuihinsa ja ympäristön tutkimiseen.

Aamun alkaessa sarastaa ja kuulaan ilman lämmetessä Samppa yllättäen huusi meitä muita paikalle, jossa hän heitteli uistinta. Ryntäsimme lähes aikuisena pitämämme Sampan kutsusta hänen luokseen epätahtiin, kukin omaa mielialaamme vastaavaa tahtia laukaten, Jansu viimeisenä.

Sampan osoittamassa paikassa kävi vilkas kuhina vedessä. Ihmettelimme näkemäämme emmekä ymmärtäneet mistä oli kyse ennenkuin Samppa valaisi asiaa.
Kyseessä oli suurten ahventen suorittama ruokailuoperaatio, jolle jokin ihan oikea termikin löytyy, mutta joka ei mieleeni tähän hätään ponnahda.
Vedessä syöksähteli edes takaisin suurempia ahvenia, kuin mitä koskaan olen nähnyt. Niitä oli varmasti vähintäänkin kymmeniä uimassa salamannopein liikken keskelle pikkukalaparvea. Vesi näytti lähes kiehuvalta, niin täynnä pieniä pyörteitä ja pinnalle ponnahtelevia pikkukaloja se oli.

En ole varma ehtikö Jansu paikalle todistamaan tapahtumia. Toivottavasti ehti.

Tapaus nostatti tunnelmaa hetkellisesti, mutta palasimme jälleen jurotustilaan varsin nopeasti.

Jonkin aikaa edellisen episodin jälkeen Timppa ryntäsi Jansun luokse ja supatti pelästyneen näköisenä tämän korvaan jotain. Jansu näytti yllättyneeltä ja hieman huvittuneelta rauhoitellen Timppaa. Hän ei kumminkaan rauhoittunut, vaan tarttui Jansun jalkaan selkeästi hätääntyneenä ja peloissaan toistellen samaa kerta toisensa jälkeen ja vaatien Jansua paikan päälle katsomaan omin silmin.

-Mörkö se on! Ihan varmasti se on mörkö! En narraa enkä kuvittele, kun se on mörkö! Kun mä istuin siinä kivellä ja katoin sinne veteen niin se katto mua takasin ja nosti päätään! Tuu kattomaan!

Jansu pyysi minutkin lähemmäksi kuuntelemaan Timppaa. Tämä kääntyi puoleeni hieman ujon näköisenä ja kertoi saman tarinan uudestaan ja kun kysyin miltä se mörkö näytti, hän kuvaili:

-Sillä on tosi iso pää ja mustat nappisilmät ja paksut huulet ja se hymyilee! Ja sillä on häntä.

Nauroimme, mutta yritimme silti ottaa asian aikuismaisemmin Timpan ollessa selkeästi hätääntynyt ja kauhuissaan.

Arvelin, että se voisi olla suuri sammakko, konna, jollaisia olimme nähneet jonain aiempana vuonna meren rannalla sijaitsevalla ulkoilualueen kalliolla. Sanoin tämän ääneen, mutta en saanut Timppaa vakuutettua minäkään, joten ei auttanut muu, kuin mennä Timpan ohjeistaman edellä hieman kauemmaksi rantaan katsomaan mistä oli kyse.

Kävelin rehvakkaasti paikalle, jossa mörön piti odottaa. Timppa huusi varovasti kauempana vedestä, että se mörkö on siinä kiven takana.
Vedessä ehkä metrin päässä rannasta oli kivi, jolle loikkasin ja Timppa vaikutti kauhistuneelta ja kertoi näkevänsä sen mörön vieläkin.

Katselin veteen Timpan ohjeistama, mutten nähnyt muuta kuin oman kuvajaiseni ja muutamia pään kokoisten kivien hahmoja tummasta vedenpinnasta. Luulin, että minua on huijattu Timpan ja Jansun toimesta, kunnes Jansukin huudahti, että jotain siellä on ja se liikkuu, kun kumarrun lähemmäs.

Siristelin silmiäni ja keinahtelin kivella sivulta toiselle yrittäen saada paremman "katselukulman" aikaiseksi. Kumartelin ja nostin päätäni vuoronperään näkemättä ensin yhtään mitään erikoista, kunnes aloin hahmottaa jotain tavallisuudesta poikkeavaa.

Sarastava aamuaurinko peittyi hetkeksi pilven taakse. Ja kas! Siinä se oli! Kaksi mustaa nappisilmää ainakin vaaksan mitan päässä toisistaan tuijotti minua suoraan silmiin. En ollut uskoa silmiäni, vaan luulin mielikuvitukseni tehneen tepposet.
Samassa erotin huulet, joista Timppa oli puhunut. Ne olivat leveät ja paksut, hymyilevät. Kuin muovailuvahasta tehdyt ja sormen paksuiset leveässä virneessä.

Säikähtäneenä nostin päätäni ja sivusta seuranneet ystäväni huusivat jotain hämmästyneen oloisina. Itse kuvittelin edelleen näkeväni jonkin kiven kyljessä auringon heijastuksen tai muuta vastaavaa, kunnes Jansu huusi, että nyt se liikkuu taas.
Näin liikkeen itsekin!
Loikkasin takaisin rannalle ja käännyin katsoakseni mitä vedessä tapahtuu. Suuri hahmo lipui hiljalleen rannan suuntaisesti oikealle aivan sen kiven vierestä, jolla olin juuri ollut. Vesi oli melko matalalla ja se saapui vaalean kalliopohjan kohdalle, jolloin näimme sen kaikki. Yhtäaikaa. Todella hämmentyneinä ymmärtämättä mikä se oli.

Se näytti kalalta, mutta paljon suuremmalta kuin mikään mitä olimme ikinä nähneet.

Sen pituus oli varmasti yli metrin, eikä sillä ollut pyrstöä, vaan häntä, joka lisäsi sen pituutta vielä entisestään.

Se oli korkea kuin mikä ja korkeuden vaikutelmaa lisäsi vielä pystyssä oleva selkäevä. Jo pelkkä selkäevä oli kooltaan omaa sormet pystyyn nostettua kämmentäni korkeampi.

Sen leveys näytti yhtä suurelta kuin sen korkeuskin. Ehkä jopa vielä suuremmalta, koska sillä oli valtavat eväparit molemmin puolin omituisen näköisten kidusten rinnalla.

Katselimme sitä hiljaisina ja pelästyneinä. Joku meistä taisi heittää uistimenkin jossain vaiheessa veteen kalaa houkutellakseen, mutta kelasi sen nopeasti ylös, sillä mitä ihmettä me olisimme tehneet, jos tuo hirviö olisi napannut kiinni.

Ihmettelimme sitä pitkään jopa lapsellisten ajatusten pulpahdellessa pintaan.
-Se on varmana monni
-Onko tältä järveltä reikä Kiinaan
-Eihän tollasia oo kuin jossain Amatzonilla
-...
-Tästä ei sitten puhuta koskaan.

Hyvin pian tämän jälkeen pakkasimme tavaramme ja lähdimme palaamaan kotimatkalle. Palatessamme pyöriemme luokse Jartsa käveli meitä vastaan ja oli hieman tuohtunut, kun olimme huijanneet hänet väärälle paikalle. Olimme väsyneitä ja pyörällä päästämme, joten jatkoimme vain matkaa. Jartsa jatkoi kävelyään samaan suuntaan kuin mistä olimme juuri tulleet ja hetken kuluttua alkoi kuulua kiihtynyttä huutoa:
-Hei jätkät! Tulkaa tänne! Äkkiä!
Emme olisi jaksaneet...
-Täällä on ihan hirvee matikka! Tulkaa tänne! Äkkiä!!!!
-Mitä?! Mitä sä sekoilet?
-Matikka!Matikkamatikkamatikka!
-Nyt se on seonnu ihan täysin... Mennään himaan...


Ihminen on fiksu eläin  1

Ihmisellä on kyky nähdä, mutta ihminen ei osaa käyttää tätä kykyä. Jotain nähdessään ihminen kysyy mieluummin toiselta ihmiseltä, että mitä tämä näki, koska ei luota omiin silmiinsä.

Ihmisellä on kyky kuulla, mutta ihminen ei osaa käyttää tätäkään kykyään. Jotain kuullessaan ihminen kysyy mieluummin toiselta ihmiseltä, että mitä tämä kuuli, koska ei luota omiin korviinsa.

Ihmisellä on kyky tuntea, mutta ihminen ei luota omiin tunteisiinsa. Jotain tuntiessaan ihminen kysyy mieluummin toiselta ihmiseltä mitä tämä tunsi.

Ihmisellä on kyky oppia, mutta ihminen ei halua käyttää tätä kykyä. Joskus jotain oppiessaan ihminen kysyy mieluummin toiselta ihmiseltä, että mitä tämä oppi.

Ihmisellä on kyky haistaa ja tätä kykyä ihminen käyttää mielellään, mutta tähänkään kykyynsä ihminen ei luota. Jotain haistaessaan ihminen kysyy toiselta ihmiseltä, että mitä tämä haistoi.

Ihmisellä on myös ihmeellinen kyky tehdä johtopäätöksiä ja tähän kykyyn ihminen luottaa ylitse kaiken. Johtopäätöksen tehdessään ihminen ei kysy toiselta ihmiseltä mihin johtopäätökseen tämä päätyi.

Johtopäätöksen tehnyt ihminen ei myöskään suostu muuttamaan toteamaansa faktaa, vaikka toinen ihminen todistaisi hänelle johtopäätöksen vääräksi.

Luota silmiisi.
Luota korviisi.
Luota tunteisiisi.
Luota oppimiskykyysi.
Luota nenääsi.

Mutta älä missään tapauksessa luota toisen ihmisen johtopäätöksiin!


Se pistää miettimään  1

It makes you think about life
It makes you think about
It makes you think

about life

When you try everything
When you try everything you know
When you try anything

when you try

When you give everything
When you give everything you know
When you give anything

when you give

And you dont get anything
And you dont get anything you need
And you dont get anything you deserve

when you dont get

What do you think


Onnenpäivä  1

Lauantaina purkaessani kauppakassien sisältöä jääkaappiin kuulin sen! Se sai mieleni täyttymään toivolla, ilolla ja onnella yhtäaikaa!

Se lämmitti mieltäni ja ruumistani, se kumpusi syvältä maan syövereistä ja taivaan sinestä. Se oli ehkä ihaninta, mitä korvani ovat koskaan kuulleet!

Se oli ääni, jonka kuulin televisiosta. Se oli tuttu ääni, jonka olin kuullut niin monta kertaa aiemminkin, mutta koskaan aiemmin ei se ollut herättänyt minussa moisia tunteita, eikä se ehkä enää koskaan tule niitä samassa mittakaavassa herättämäänkään.

Moni varmaan jo kyselee mielessään, että mikähän se ääni sitten mahtoi olla. Kerron sen kyllä, mutten ihan vielä.

Odota kärsivällisesti niin saatat kuulla sen itsekin. Ehkä...joskus...mahdollisesti...

Ensimmäisen kerran kuulin tuon äänen jo vuosia sitten. Jossain kaukana nuoruudessani, ollessani vielä pieni pellavapäinen poika. Fanaattinen, pyöreä ja maailman ihmeitä vielä sinisten lasien läpi katseleva. Lapsellinen.

Odotan kuulevani tuon äänen tämän kevään aikana vielä useita kertoja. Toivottavasti se raikuu vielä yhtä korkealta ja kovaa kuin niin monta kertaa aiemminkin, luoden toivoa, nostaen verenpainetta ja ennenkaikkea kooten suomalaisia huutamaan yhteen ääneen:

NYT HUUDETAAN...!!!!!

Niin ja se ääni... Niin tosiaan...
Voit ehkä kuulla sen televisiosta, jos katselet tai kuuntelet oikeaa kanavaa oikeaan aikaan...


Caught By The Moment / My Schitzophrenia  1

I was looking at the building feeling a bit nervous, relieved and calm at the same time. It looked so familiar, so weird and so full of secrets.

Strange feeling of belonging together was capturing my mind. So many years I've
spent there. So many new things I've learned there. So many common memories we have experienced and shared together in sickness and in health.
I'm looking it with opened eyes and never before has it looked like it just did. It was almost like a spaceshuttle, ready to take off at any moment, but still it was just lying there so calm, so peaceful, so mysterious.

Full of dirty little secrets, hollowing lonely spirits, suffer and joy, challenges, future...

This wasn't the first time I was looking at it and at the same time I was so sure I hadn't seen it never before. Not like this.

Never.
Maybe never anymore.

I looked at the surrounding area and noticed something I had never seen before.
There was the nearby store and behind it more buildings I had never seen before,
while at the same time I remembered seeing them almost every day. Some windows of
those buildings had lights on. I was thinking if someone would still be working
there, just like I did just a couple of minutes before. Then dropped the thought.

Who would be working in such a time.

I noticed flashing light in the ceiling of nearby building.
I noticed the difference between us.
I noticed the similarity between us.
I noticed empty parking place.
I noticed myself in more concretical than never before.

Maybe never more.

I remembered stories I had heard in the past. I remembered happenings from my past.

I remembered rumours regarding on us all.
I remembered the scale of the universe.
I remembered the decicion to forget.
I remembered the decicion to remember.
I remembered.
I realized.

Maybe I´m a beast for you, but only if you are the same for me.
Maybe I´m an angel for you, bun only if you are the same for me.
Maybe I´m the biggest pain in your ass, but only if you are the same for me.
Maybe I am.
Maybe I'm not.
But what is sure is that I will always keep my promises.

If I forget, you must remind.
If I don't tell, you must ask.

If you don't lie to me, I speak truth to you.

Stop the fishing, bugger.