Explore Your City

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on galleria.

Unknown Cargo

Viime kesän hauskimmat taidehappeningit Helsingissä olivat ehdottomasti Teurastamolla, Unknown Cargolla. Ihan kuin siellä olisi aina paistanut aurinkokin? Ainakin fiilis oli aina aurinkoa täynnä.

Unknown Cargo on galleria, joka paljastaa kulloisenkin taiteilijansa vasta näyttelyn jälkeen sulkijaisissa - ovela konsepti tuo galleriavisiittiin uudenlaista jännitettä, kun taiteilijasta ei etukäteen ole tietoakaan. Voi keskittyä katsomaan ja kokemaan teoksia ikäänkuin puhtaalta pohjalta. Ennakkoluulot ja asenteet ovat joskus vaikeasti hallittavissa, vaikka kuinka olisi olevinaan objektiivinen näyttelyssäkävijä... Sitäpaitsi. Minusta on kiva yrittää leikkiä nykytaidesalapoliisia!

Taneli Rautiainen: piste viiva
Taneli Rautiainen: piste viiva

Perinteisten avajaisten sijaan parhaat bileet löytyvät tästä galleriasta siis sulkijaisista, ja samalla kulloinenkin mysteeritaiteilja paljastuu. Joskus kyseessä on taidemaailman julkkiksia (kuten Teemu Mäki tai Riiko Sakkinen), toisinaan taas suurelle yleisölle tuntemattomampia kuvataiteilijoita. Poikkeuksetta näyttelyt ovat ainakin allekirjoittanutta kutkuttaneet. Yllättävää ja osuvaa kuratointia hoitavat kuvataidekasvattaja ja kulttuurituottaja Laura Porola sekä mediataitelija Timo Wright.

Kesällä 2011 Unknown Cargo, joka silloin vielä kulki nimellä "Tuntemattomien kontti", majaili Kalasataman Konttiaukiolla. Sieltä galleria siirtyi viime kesäksi Teurastamolle ja talven yli toiminta jatkui Vallilassa. Huolimatta siitä, että pyhästi aioin osallistua jokaisiin sulkijaisiin kesän jälkeen, en tainnut kertaakaan onnistua vääntäytymään talven aikana Vallilaan asti! Vaikkei se niin kaukana edes ole...

Gallerian uusi tila Helsingin ytimessä takaa onneksi sen, että sekä näyttelyt, että sulkijaiset eivät tule jäämään minulta nyt kertaakaan väliin. Galleria majailee nimittäin 6.6. asti Kluuvin kauppakeskuksen avarassa, moneen soveltuvassa tilassa. Bonuksena samassa tilassa sijaitsee muutakin kuin taidetta janoavien iloksi Art Bar - tässä galleriassa uskoisin siksi myös maallikkojen viihtyvän hieman pidempään!

Saattaa sisältää tuotesijoittelua?
Saattaa sisältää tuotesijoittelua?

Tämän hetkinen näyttely, Saattaa sisältää tuotesijoittelua, on animaatioinstallaatio, joka antaa mainosmaailman tuotteistetuille hahmoille äänen. Näyttelyn sulkijaiset ovat perjantaina 9.5. ja osallistuaksesi piipahda ilmoittautumaan tapahtuman FB-sivuille. Illan viihteestä vastaa perjantaina Tuuttimörkö!

Unknown Cargo
Aleksanterinkatu 9
Aukioloajat:
Ti-pe12-17
La-su 12-15

Art Bar:
Pe-la 16-23