TableOnlinen ruoka ja ravintola-aiheinen blogi. Blogissa tuodaan ajankohtaisia aiheita, ravintoloita sekä ravintola-alan henkilöitä kaikkien luettavaksi ilman turhia hienosteluja, alan sanastoja tai liian syvällisiä kirjoituksia.
Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on TableOnline.fi.
Yhteinen matka Kozeen Shiwanin mielenmaisemaan ja makuihin.
Kozeen Shiwan on tunnettu karismaattisesta läsnäolostaan, aikaisemmista pop up -projekteistaan ja työskentelystään Michelin-palkituissa ravintoloissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Shiwanin keittiö yhdistää Lähi-idän ja Pohjolan vaikutteet, luoden innovatiivisia ja syvästi henkilökohtaisia ruokia, jotka herättävät voimakkaita tunteita.
Syyskuu ja Shiwan ovat tällä kertaa tuoneet mukanaan taianomaisen ja elämyksellisen ruokailukokemuksen Helsingin Pohjoisesplanadille. Elämyksellisenä ravintolana toimiva The ROOM by Kozeen Shiwan avasi ovensa 14.9.2023 ravintola Lulu'sin perältä löytyvään tilaan.
The ROOM by Kozeen Shiwan tarjoilee 7-ruokaljin maistelumenua toistaiseksi viikottain torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin kahdessa kattauksessa kello 17.00 ja 20.00.
7-ruokalajin maistelumenu
The ROOM – paikka, jossa taika tapahtuu
Lulu'sin salin perältä löytyvät mystiset verhot kätkevät taakseen harmonisen huoneen johon myös The ROOM -nimellä halutaan viitata. Tavallisen ravintolasalin sijasta verhojen takaa avautuu tunnelmallinen ja intiimi huone, jossa kaikki vieraat ruokailevat samanaikaisesti yhteisen pöydän äärellä. Kaareva pöytä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden seurata annosten valmistelua sekä julkkiskokkina tunnetun Shiwanin työskentelyä lähietäisyydeltä, samanaikaisesti nauttien annoksista ja niiden juomaparituksista.
The ROOM by Kozeen Shiwan
Makuja ja tarinoita Kozeen Shiwanin käsialalla
The ROOM:n keittiöfilosofia on täynnä intohimoa ja rohkeutta, jossa yhdistyvät laadukkaat sesongin mukaiset raaka-aineet, ruokamaailman normien taittaminen ja ennen kaikkea rohkea asenne ruoanlaittoon.
King Potato - Potato, mango sauce & roe
7-ruokalajin maistelumenussa on tuotu hyvin esiin Shiwanin henkilökohtaisia taustoja Lähi-idästä, joita on taitavasti yhdistelty pohjoismaissa totuttuihin ruoanlaiton tekniikoihin. Kuten arvata saattaa, tuloksena on syntynyt kiehtova ja yllättävä makujen tanssi, jossa jokaisen annoksen jokainen yksityiskohta on tarkasti harkittu.
Maistelumenusta on saatavilla myös täysin vegaanisen versio.
Made in Suleymaniah - Fermented hummus, pickles & herbs
Shiwanin tuttuun tyyliin, annosten visuaalisessa ulosannissa esiin nousevat lukuisat kauniit värit, joita on tuotu esille kukkien sekä muiden mielenkiintoa herättävien elementtien avulla. Annosten lisäksi myös tarjoiluastiat ovat jo itsessään taideteoksia, jotka tuovat näyttävän lisän kokonaisuuteen.
East to West - White fish & cardamom
Juomaparitukset
Ei hyvää ruokaa ilman hyvää juomaa. Maistelumenun yhteyteen voi valita huolellisesti kuratoidun viini- tai alkoholitoman juomapaketin. Biodynaamiset viinitilat ja tuoreet raaka-aineet takaavat korkean laadun ja kulkevat sopusoinnussa annosten kanssa.
Annoksista on tässä kirjoituksessa turha paljastaa kuvia enempää. Shiwan itse kertoo mielellään annostensa sielunmaisemasta ja taustoista, mikä tekee myös ruokailusta entistä merkityksellisemmän kokemuksen.
Testikäynnillä mieleeni jäivät erityisen vahvasti kuitenkin alla kuvatut kolme annosta: ensimmäinen tuttujen makujen käytöstä ei-niin-tuttuja raaka-aineita hyödyntäen, toinen upeasta visuaalisesta toteutuksesta ja kolmas merkityksellisestä viestistä sekä sen yhdistymisestä annokseen.
The Becoming - Mushroom IskenderEssence of Leo - Turmeric SorbetBeautiful Mind - Grilled tomato & flowers
Älä jää matkasta
Suosittelemme varamaan paikan ajoissa, sillä jokaiseen kattaukseen mahtuu vain 14 henkilöä saman aikaisesti ja paikat täyttyvät kovaa vauhtia.
Lopez y Lopez taqueria -ravintoloita löytyi aiemmin neljästä lokaatiosta, Kampista, Teurastamolta, Siltasaaresta sekä Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Nyt kesää vasten on auennut uusi lippulaiva Lopez y Lopez kasvavalle ja trendikkäälle Telakkarannan alueelle, Hietalahteen vai onko se sittenkin Punavuorta vaiko Eiraa. Alue on niin uusi, etten vielä ihan osaa sijoittaa sitä oikein.
Lopez y Lopez Telakkaa kutsutaan lippulaivaravintolaksi monesta syystä. Sisusta on upea ja ravintola suhteellisen iso, terassikin löytyy, mutta suurin syy kuitenkin tälle on pöytiintarjoilu sekä kaksi eripituista maistelumenua, 5 ja 6 ruokalajia, jotka ovat myös kohtuuhintaisia 35/49€.
Sisusta on upea, Lopez y Lopezeista saa myös cocktaileja kuten Palomaa sekä Margaritoja!
Olen testannut useaan otteeseen jo kolme muuta aiempaa Lopez y Lopezin lokaatiota ja niissä on ollut aina mukava käydä lounaalla, pikaisella afterworkillä tai napata kassillinen tacoja mukaan ja suunnata puistoon ystävien kesken. Paikan päällä syödessä on ollut yleensä sama kaava, tiskiltä olut kouraan ja pari tacoa tilaukseen ja mikäli nälkä on ollut kova, laitetaan vielä ceviche tai guacamole annokset kylkeen.
Nyt keskityimme kuitenki Telakkarannan lippulaivaravintolan 6 ruokalajin 'Long Way to Mexico' maistelumenuun, sillä olin testannut jo useammat annokset lyhyestä 'Shortcut to Mexico' menusta. Maistelumenut eivät eroa toisistaan vain pituutensa, mutta myös annostensa osalta, joka selittää hintaeron.
Pitkä menu alkaa guacamolella sekä lohicevichellä. Tuttuja jo ennestään, mutta varmoja herkkuja! Maistelumenun ajaksi pöytään tuodaan kolmea eri tulista kastiketta, joilla saa oman maun mukaan tuunata annoksia!
Olen pannut merkille, että nykyinen ravintolaelämys-filosofiani näyttää painottuvan rentoon illallistamiseen ja pöydän täyttämiseen herkuilla. Pitkät 12 ruokalajin hitaat kolmen, jopa neljän tunnin yksittäisinä annoksina tarjoillut maistelumenut eivät ehkä ole sitä mitä haluan päivittäin. Rentoon (ja kohtuuhintaiseen) ruokailuun sopii erinomaisesti erilaiset tapasravintolat, viinibaarit ja nyt myös Lopez y Lopez Telakka. Helsingissä ei liiaksi ole meksikolaisia ravintoloita eikä varsinkaan sellaisia, joissa nauttisi kunnon illallisen usealla ruokalajilla. Nyt tämäkin on korjattu.
Meksikolaisessa ravintolassa on lupa syödä käsin ja pöytäkin saa näyttää siltä, että hauskaa on pidetty. Kuvan valkoinen annos on mushroom empanada, joka taisi päätyä ehkä omaksi suosikiksi eikä lihaversiota jäänyt kaipaamaan!
Päätimme illlallisen alussa, ettemme edes mieti viinejä, vaan luistelemme kohti iltaa oluen siivittämänä sekä tuunaamme illallista tilanteeseen sopivilla cocktaileilla. Maistelussa oli mm. mezcal paloma ja lime että mango magarita. Paloma sekä limeversio margaritasta kannattaa ehdottomasti testata, niitä olisi ainakin itse voinut juoda useammankin. Seuraavalla kerralla testaan sitten loputkin cocktailmenusta.
Sollia, lime margaritaa sekä al pastor tacoa. Tässä(kin) kohtaa oli helppo todeta, että on se elämä joskus oikeasti aika mukavaa.
Al pastor taco sekä baja fish taco ovat kestosuosikkejani Lopez y Lopezin valikoimissa, mutta toisena "pääruokana" tarjoiltu green enchilada Lopez y Lopezin versiona oli uusi tuttavuus tämän tyylisenä enchiladana ja lähes yhtä hyvä kuin jo aiemmin tarjoiltu mushroom empanada, joka kuitenkin jotenkin jätti hieman leveämmän hymyn suuhun, vaikka en syytä osaa sen paremmin selitellä.
:| tänään churrot eivät hymyilleet meille, vaikka rasvaisia herkkuja olivatkin. Kylkeen jälkiruokajuoma, eli mango margarita. Nämä maistuvat varmasti makeiden ystäville mennen tullen!Ilta oli jo pitkällä, joten emme ottaneet kahvia vaan sponttaanin Mezcal & Tequila maistelun. Kaikille vastaava maistelu ei ehkä ole mieleen, mutta suosittelen tutustumaan Lopez y Lopezin mezcaleihin ja tequiloihin muutenkin kuin cocktaileissa.
Lopez y Lopez Telakka ei yritä maistelumenuillaan kategorisoida itseään fine diningin puolelle ja hyvä näin. Lopez y Lopez soveltuu erinomaisesti rentoon hauskanpitoon hyvien ystävien seurassa ja hauskaa täällä onkin helppo pitää sillä meksikolaiseen kulttuuriin kuuluu selkeästi tietynlainen elämästä nauttiminen ja rentous vaikka ruoka olisikin tehty ammattitaidolla ja vakavalla naamalla.
Tälle kesälle Lopez y Lopezin sataman suuntaan sekä sivukujalle avautuva terassi ei ehtinyt parhaimpiin keskikesän keleihin, mutta eiköhän se vielä joitain lämpimiä päiviä ehdi nähdä heinäkuun lopussa ja elokuun aikana. Suosittelen laittamaan kuitenkin Telakkarannan satama-alueen ja Lopez y Lopezin terassin muistiin ensi vuotta varten, jos tänä vuonna siellä ei enää ehdi piipahtamaan.
Telakkaranta ja sen lähialue on nyt viimeaikoina kehittynyt hurjaa vauhtia ja alkaa näyttämään pikkuhiljaa hyvältä ja valmiilta. Alueella on nimittäin ravintolapalveluita parin sadan metrin säteellä vaikka muille jakaa: Lopez y Lopez Telakka, Bob's Laundry cocktailbar, BasBas Kulma, Baskeri & Basso, Il Bucatino, Levain sekä pizzoistaan kehuttu Forza. Tänne alueelle kannattaa suunnata mikäli haluaa kokea trendikkäitä ravintolaelämyksiä. Mene vaikka viinille BasBas Kulman tiskille kun odotat ystäviä, Lopez y Lopeziin illalliselle maistelumenujen kera ja lopeta ilta Bob's Laundryn cocktaileilla ja muistahan pestä samalla myös paita, johon on kaatunut hieman viiniä ja salsaa väistämättömän hauskanpidon seurauksena.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Ravintola Lönkka vaihtoi toissa vuonna konseptiaan pihviravintolaksi ja samalla muutti nimensä Lönkka Bull & Bottleksi. Pitkään osoitteessa Lönnrotinkatu 11 toiminut ravintola Lönkka oli jo valmiiksi lihaan kallellaan oleva rouhea ravintola, mutta konseptin uudistuksen myötä linjausta haluttiin selkeyttää ja konseptista tehdä mahdollisimman suoraviivainen, helposti sulatettava ja positiivisella tavalla yksinkertainen.
Kävimme testaamassa Lönkkaa toukokuun lopulla perjantaina, jolloin valitettavasti hieman satoi päivällä, joten parklet terassi ei ollut vaihtoehto ruokailulle, vaikka houkuttelevaa se olisi ollut.
Lönkan uusi parklet terassi on erinomainen paikka syödä ja juoda etenkin alkuillasta tai vaihtoehtoisesti erittäin kuumana kesäpäivänä loppuillasta kun aurinko on kääntynyt talojen taakse.
Sisään astuessa törmää ensimmäisenä dry age kaappiin, joka on lähes pakollinen lisävaruste jokaisessa itseään kunnioittavassa pihviravintolassa. Tiskin vierestä löytyy myös baarialue, jossa voi nauttia lasin viiniä tai hyviä oluita ja miksi ei vaikka tartarin kylkiäisiksi, me kehotamme tekemään juuri niin kuin mieli halajaa.
Dry age kaappi, baaritiski ja baarialue, jonne voi poiketa mikäli saavut pöytävaraukseesi liian ajoissa ja joudut hieman odottelemaan muuta seuruetta.
Mieli teki maistella kaikkea, joten otimme alkupalalajitelman eli tasting platen, mutta koska olimme tulleet pihviravintolaan, ei tartaria voinut ohittaa. Neljän hengen seurueelle menee mainiosti esimerkiksi pari tartaria sekä jaettava tasting plate. Suosittelemme lämpimästi!
Viinejä Lönkassa on riittävästi niin, ettei pää mene turhaan pyörälle ja valikoima on tarvittaessa myös ystävällinen tarkan markan porukalle. Tällä kertaa meillä oli pelkkää punaista lasissa koko ruokailun ajan, koska menimme selkeällä linjalla ja toki Pinot Noiria tartarin kanssa, se on selvä.
Herkullinen härkätartar ja tasting platen herkkuja vaikka muille jakaa.
Lönkka Bull & Bottlessa saa kyllä kalaa ja kasvisruokia, mutta nyt menimme rehellisesti konseptin mukaisella linjalla ja otimme lihaa, oikein kunnolla. Huikea läjä dry age entrecôtea luineen päivineen sekä poron ulkofilettä lisukkeena juuripersiljapyree, vadelmaista punaviinikastiketta ja paistos mikä sisältää ruusukaalia, pekonia, sipulia ja neulapapuja. Vaikka Lönkka ei ole riista- tai lappiravintola niin taisimme syödä parasta poroa pitkään aikaan. Olen aivan varmasti jossain syönyt parempaa... olen siitä lähes varma kun ravintoloita on testattu satoja erilaisia laidasta laitaan Michelin-tähti paikoista lähtien, mutta koska en muista missä ja milloin niin on ihan oikeasti pakko nostaa hattua Jussi Saarisen vetovastuulla olevalle keittiölle!
Sivuhuomautuksena kilon painanut luullinen dry age entrecôte annos ei ole osa kiinteää ruokalistaa vaan enemmänkin tällä hetkellä saatavuuden mukaan oleva ns. liitutaulu-annos. Mikäli kysyntä ja saatavuus on kunnossa, integroidaan se seuraavaan ruokalistaan!
Pöytä täynnä herkkuja, kastikkeita ja paahdettua perunaa. Poro oli uskomatonta ja dry age entrecote on enemmmän kesän jälkeisen listan juttuja mikäli kysyntä ja saatavuus mahdollistaa sen lisäämisen ruokalistaan, kannattaa laittaa korvan taakse!
Lopuun maisteltiin laaja valikoima Lönkan jälkiruokia portviini kylkiäisenä. Omaan makuun juustot upposivat parhaiten, mutta seuralaiseni ylisti Lönkan näkemystä crème brûléesta, eikä turhaan.
Suklaafondant, crème brûlée sekä juustolajitelma. Nämä ystävykset eivät juuri esittelyä kaipaa eivätkä kauaa ehtineet olla huoneen lämmössä ennen katoamistaan.
Lönkka Bull & Bottle kannattaa ottaa seurantaan. Kesällä Lönkkaan on helppo saapua lasilliselle tai muutamalle annokselle, jos on liian kuuma kilon lihamötkölle. Tästä pitää huolen parklet terassi ja baarialue. Kesän jälkeiselle ajalle on tulossa kuulemma innostavia uudistuksia ruokalistaan ja tarjontaan, sekä olen kuullut puhuttavan jostain viinibaarimeiningistä, mitä lie tarkoittaa... seuraamalla selviää.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Pitkiä menuja tarjoavia ravintoloita ei ole kovinkaan monta viime vuosina avattu. Siksi mielenkiinto uutta Porvooseen avattua Våria kohtaa oli kova jo siinä vaiheessa, kun kuulin tästä projektista ensimmäisen kerran pari vuotta sitten.
Hetki tässä kuitenkin vierähi ennen kuin uutuutta pääsi testaamaan, kun yksi ikävänpuoleinen kulkutauti sotki monen muun asian lisäksi myös Vårin avausaikataulua. Elokuussa lopulta paikka sai ovensa auki ja sen arvostelut TableOnlinessa olivat alusta asti kiinnostusta herätteleviä ja lopulta mielenkiinto kasvoi niihin mittoihin, että varaus oli tehtävä ja käännettävä auton nokka kohti Porvoota.
Saapuessa pöydällä oli sinetöity menukuori odottamassa
Ruokahalun herättelyksi olimme käyneet kauniissa auringonpaisteessa lenkillä Porvoonjoen vartta pitkin. Ravintolaan saapuessamme ilma oli muuttunut syysmyrkyksi ja matka hotellilta ravintolaan piti taittaa puolijuoksua, jos halusi säilyä jotenkuten kuivana.
Metsäinen amuse heti alkuun
Olimme lähes ensimmäisiä asiakkaita, kun saavuimme paikalle klo 18 ja homma lähtikin nopeasti liikkeelle, kun saimme alkumaljat pöytään ja heti perään ensimmäiset keittiöntervehdykset. Ensimmäinen tervehdys oli metsä hapankorpun päällä, joka oli kivan raikas aloitus. Se oli jotain sellaista mitä ehkä osasi odottaakin ravintolalta, kun oli lukenut arvosteluita ja tiesi sen keskittyvän lähituotantoon ja metsän antimiin.
Voileipäkakku
Toinen Amuse oli tervehdys kasarilta, kun voileipäkakusta oli tehty pieni suunmyötäinen pallero. Aika hauska ja maukas tervehdys oli tämäkin. Varsinainen menun ensimmäinen ruokalaji oli Basilikaa ja Ahlbergin salaatteja. Se oli Vårin näkemys cesar-salaatista. Annos syötiin käsin ja se oli mieletön aloitus menulle. Ainut pelko oli, että jos aloitus on näin kova, niin taitaa olla vaikea parantaa. Toisena oli kurpitsaa, papuja ja tyrniä, joka tarjoiltiin beurre blanc -kastikkeen kanssa.
Hapanjuurirosetti mädillä
Tämän jälkeen päästiin ensimmäiseen extra-annokseen, joka oli niin kaunis, että tuntui melkein pahalta syödä se. Kyseessä oli Hapanjuurirosetti, joka oli muotoiltu taidokkaasti kukan näköiseksi, päälle kasattu kirjolohenmätiä ja rosetin varsiin pursotettu täpläraputahnaa. Taideteoksen tuhoaminen palkittiin kuitenkin mahtavalla makuelämyksellä ja siksi tästä ei jäänyt isompia tunnontuskia.
Mallasbriossi, hollandeise kastike munavoilla ja mädillä ja rosetti
Tämän jälkeen lähdettiin melko erilaisiin tunnelmiin, kun seuraava annos käsitti mallasbriossin ja sen seurana oli kulho, jossa oli munavoita kevätsipulilla maustettuna, hollandaise-kastiketta ja mätiä. Tämä annos oli jotenkin yllättävä näin pitkän menun keskellä. Se oli lohturuokaa parhaimmilaan. Suolaista, rasvaista ja täyttävää. Onneksi annos oli kuitenkin kooltaan kohtuullisen maltillinen, koska sen syömistä olisi ollut mahdoton lopettaa kesken ja sitten olisi menun loppuun pääseminen vaarantunut.
Kaunis jälkkäri
Annoksia oli niin monta, että ehkä en kuitenkaan jokaista ruokalajia tässä käy tarkasti läpi, mutta mieleen jäi, että tästä eteenpäin mentiin vaihdellen mukavasti kevyempien, hapokkaampien annosten ja toisaalta täyteläisempien ja raskaampien annosten, kuten toisena extrana olleen blinin, välillä. Ensimmäinen Amuse oli metsäinen ja samoin retki päättyi metsään, kun viimeinen annos oli nimeltään mäntyä ja suklaata. Annos tuli pienessä ruukussa ja siinä oli kaksi tikkua, joista toisen päässä oli käpy valkosuklaaseen upotettuna ja toisessa toffeeta männyn siitepölyllä. Ja tosiaan käpy oli tarkoitus syödä. Ajatuksena tämä oli aika erikoinen, mutta onneksi käpy oli säilötty vuoden alusta ja varsin pieni ja nuori ja siksi rakenteeltaan hyvin syötäväksi kelpaava.
Myös keskimmäinen jälkkäri oli kaunis ja herkullinen
Kahden keittiöntervehdyksen kanssa annoksia oli yhteensä 14 kappaletta. Ruokailuun meillä meni aikaa yhteensä noin kaksi ja puoli tuntia, joten tahti oli melko kiivas, etenkin alussa. Itseä se ei sinänsä haitannut, kun syömään tullessa nälkä oli melkoinen. Mätien lisäksi menun kaikki kala-annokset sisälsivät kuhaa, joka kyllä oli erinomaista, mutta olisihan siellä voinut jotain muutakin kalaa välillä olla.
Nuo edellä mainitut kaksi seikkaa olivatkin ainoat, missä mielestäni olisi vielä tilaa kehittää, muuten kaikki olikin hyvin lähellä täydellistä. En muista aikoihin, jos koskaan, syöneeni noin hyvää ja mielenkiintoista kokonaisuutta. Osa saattaisi jäädä kaipaamaan liha-annoksia, mutta itse en juuri lihaa käytä, joten sekään ei minulle ollut ongelma. Kuuleman mukaan seuraavassa menussa oli kuitenkin mukana ainakin joku liha-annos, joka ravintolan linjan mukaisesti, on varmasti vastuullisesti ja lähellä tuotettua.
Tässä vielä aterian käpy lopetus
Viineistä en ole muistanut juurikaan kertoa, mutta sanottakoon, että niidenkään osalta ei ole valituksen aihetta. Ravintolapäälliköiltä kun kysyin ravintolan linjaa viinien suhteen, niin hän sanoi, että ajatus on mennä ruoka edellä ja viinivalikoima painottuu enemmän klassisiin vanhan maailman viineihin, mutta jonkin verran listalle otetaan myös kokonaisuuteen sopivia alkuviinejä. Ja olihan meillä muuten briossin parina myös läheltä Malmgårdin panimolta tulevaa Belge olutta.
Jos tämä yksi maan parhaista ravintoloista on vielä testaamatta, niin lämmin suositus suunnata Porvooseen ja Våriin
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Helsingin vegaaninen uutuus Junk y Vegan aukesi Sanomatalon kylkeen toukokuussa 2021.
Junk y Vegan, ravintola joka kuvailee itseään “total vegan joint” lausahduksella, tarjoilee vegaanista junk-foodia niin sanotusti kaikille ruokavaliosta ja tottumuksista riippumatta.
Junky y Veganissa on upean terassin lisäksi valoisa ja viihtyisä tunnelma.
Lista on laaja, mutta ei puuduttava. On tacoja, kukkakaaliwingsejä, burgereita, flatbreadeja, finger foodia, bowleja. Palan painikkeeksi voi valita esimerkiksi Espoolaisen 8-bit panimon oluita tai vaikka cocktaileja. Juomalista on riittävän laaja, joka kattaa kyllä kaikki tarpeet Junk y Veganin tyylin mukaiseen illallistamiseen.
Trendikkäitä kesäisiä drinkkejä.
Pieni varoituksen sananen. Annokset ovat reiluja ja tyylinsä mukaisesti useat annokset ovat ns. junk-foodia, eli uppopaistamista löytyy jonkun verran. Tästä johtuen kunnon ruokailukokemusta varten Junk y Veganiin kannattaa tulla nälkäisenä ja siis tämähän on hyvä juttu sillä hintalaatu-suhde on annoksissa kohdillaan!
Alkuruokia: No chix nugetteja, kevätkääryle sekä yksi hauskimmista annoksista Happy blossom kukan muotoon paneroitu sipuli höysteillä.
Junk y Vegan sijaitsee erinomaisella paikalla sanomatalon kyljessä entisen sporttibaari Elmon paikalla. Ravintolaan pääsee helposti ja nopeasti mistä tahansa pääkaupunkiseudulta ja miksi ei kauempaakin sillä rautatieasemalle on matkaa vain hieman yli 100 metriä.
Daddy Green burgeri, ladatut ranet sekä erinomaiset Meatningles tacot.
Vegaanisia ravintoloita ei ole hirveästi, etenkään sellaisia missä voisi ihan illallistakin syödä. Bun 2 bun edustaa burgereita, korkeavuorenkadun Magu taas enemmän fine dining-tyyppistä illallisravintolaa. Junk y Vegan ei yritä esittää mitään mitä se ei ole, joten 7 ruokalajin illallisia täällä ei syödä, mutta mistään varsinaisesta pikaruokaravintolasta ei ole kyse. Tästä syystä Junk y Vegan on erinomainen lisä kaupungin ravintolatarjontaan ja onkin otettu hyvin vastaan niin vegaanien kuin sekasyöjien keskuudessa.
Nämähän sopivat aperitiiviksi, välijuomiksi tai vaikka jälkiruoan korvikkeeksi mikäli vatsa ahdettiin jo täyteen listan suolaisia herkkuja.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
TableOnline juhlii ensimmäistä vuosikymmentään yli 30 huippuravintolan kampanjoiden ja tarjousten siivittämänä koko lokakuun. Mukana on ravintoloita ympäri Suomen.
TableOnline.fi/10v
Palvelun ensimmäinen asiakas, ravintola Grotesk, juhlistaa 10v. yhteistyötä 49 euron klassikkomenulla. Huikeasta menusta löytyy tartar, entrecote ja viskillä ja tupakalla maustettu crème brûle.
Grotesk
Lokakuussa synttäreitään juhlii myös Helsingissä Samrat, joka juhlistaa 10-vuotiasta TableOnlinea ja omaa 25-vuotista taivaltaan huipputarjouksella:
Kolmen ruokalajin illallinen valittuna à la carte -listalta ja juoma vain 25 €. Vaasassa juhlii Gustav Wasa, joka täyttää 10v. yhtä aikaa TableOnlinen kanssa.
Maistuvia synttäritarjouksia löydät Helsingin ja Vaasan lisäksi ravintoloista Tampereella, Turussa, Espoossa ja Seinäjoella.
Testaa vaikka kaikki maistuvat kampanjat! Jos. vatsanahka ei veny ihan jokaiseen, voi kaverin kanssa jakaa esimerkiksi seuraavat kokonaisuudet:
Tapaksien ystävien iloksiBar Cónit Flemarilla ja Kampissa vievät juhlan kunniaksi makumatkalle Espanjaan. Sí, ¿Por qué no?
Bar Cón
UutuusravintolaBistro Elo tarjoaa TableOnlinen synttärikampanjassa herkkuja hiiligrillistä kahdelle vain 35 euroa. –Nappaa tarjous ja käy samalla tutustumassa tähän Mannerheimintien varrelta löytyvään uuteen hotellikokonaisuuteen.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Hello Stranger ei ole enää mikään tämän syksyn uutuus (avajaiset olivat 23.3.2019) Helsingin Vilhonkadulla, mutta mikäli kyseinen ravintola ei ole vielä tuttu, tässä pieni yhteenveto. Hello Stranger on laadukkaisiin raaka-aineisiin, viineihin sekä cocktaileihin panostava ravintola-terassi-cocktail bar Helsingin päärautatieaseman välittömässä läheisyydessä, joka tarjoaa helposti jaettavia (tai yksin syötäviä) annoksia alkuruoan ja pääruoan välistä hintansa ja kokonsa puolesta.
Itselleni on kertynyt vajaa kymmenkunta ruokailukertaa Hello Strangerissa. Käyntikertoja sitäkin enemmän. Kesäisin sisäpihalla toimii tunnelmallinen Secret Garden -terassi vaihtuvine DJ iltoineen ja esiintyjineen, sekä toinen puolisko Hello Strangeristä toimii erinomaisena loungena ja cocktailbarina.
Syksyn alussa Hello Stranger uudisti ruokalistansa ja vei makumailman Italian Piemonteen. Marraskuun alussa valikoimiin lisättiin Hello Strangerin ylpeys, 5/7 ruokalajin chef's menu, joka on saatavilla trendin mukaisesti myös loppuun asti mietittynä kasvisversiona. Annokset kasvismenussa eivät siis ole samoja kuin lihaversiot, miinus liha. 5 ruokalajia 52 €, 7 ruokalajia 65 € sekä kasvismenu 52 €. Viinipaketti 45/55 €. Yksinkertaista ja helppoa, valitse menu, istu ja nauti showsta.
Hello Strangerin palvelu, tunnelma sekä ruoka on mutkatonta, vaikka kaikesta näkee ja tuntee, että niihin on nähty paljon vaivaa. Näistä syistä Hello Strangeriin on vaan niin helppo tulla kerta toisensa jälkeen.
Illallisen aloitan yleensä saapumalla hieman etuajassa ravintolaan ja nauttimalla yhden jos toisenkin Mari Seppälän loihtiman cocktailin, vasta tämän jälkeen siirrytään itse illallisen pariin, koska miksi ei!?
Mari Seppälän käsiäalaa olevat cocktailit ovat yksi lempiasioitani Hello Strangerissa.
Maistelimme molemmat chef's menut, viiden ruokalajin tavallisen sekä kasvisversion. Illan aikana chef's menuissa suosikeiksi tai yllättäjiksi nousi luultavasti tartar (sekä kasvis että perinteinen), yrttiohratto sekä sashimi. En listaa tässä kirjoituksessa kaikkia annoksia tai laita kaikista kuvia, ei anneta kaiken yllätysmomentin mennä piloille.
Etualalla porkkanatartat sekä perinteisempi tartar. Molemmat veivät kielen mennessään!Che'fs menun antimia etenkin kasvisversiosta. mutta lihaisiakin vaihtoehtoja löytyy pöydästä hyvin piilotettuna höysteiden alle. Oikealla näkyvä yrttiohratto oli yksi illan isoimmista yllättäjistä.
Chef's menu elää hieman tilanteen, sesongin ja raaka-aineiden saatavuuden mukaan, joten yhdenkään käyntikerran ei pitäisi olla samanlainen, ellei mene esimerkiksi peräkkäisinä päivinä illallistamaan. Se suosittelen ilmoittamaan tästä erikseen, näin keittiöstä varmistetaan ettei samoja annoksia tai raaka-aineita käytetä liiaksi.
Hello Strangeristä on muodostunut minulle jonkilainen laadukas, mutta rento suosikkini uusien helsinkiläisravintoloiden joukossa. Korostan kuitenkin, ettei minulla ole absoluuttista suosikkia tai esimerkiksi mitään top 5 -listaa. On vain erinomaisia ravintoloita, jotka sopivat eri tilanteisiin eri tavalla eri päivinä. Joka tapauksessa Hello Stranger lunastaa paikkansa Helsingin ravintolaskenessä ja on ehdottomasti testaamisen arvoinen.
Hello Stranger kuuluu myös niihin ravintoloihin, joissa suosittelen antautumaan henkilökunnan vietäväksi. Anna vain muutama suuntaa-antava makumaailma suosikkisi esimerkiksi cocktaileihin liittyen ja takaan, että Hello Strangerin valikoimista löytyy erinomaisia vaihtoehtoja ellei jopa napakymppejä.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Helsinkiin junantuomana reilut 20 vuotta sitten saapuneena pääkaupunkiseutu on tullut jo melko tutuksi. Vesiltä käsin kaupunkiin tosin ei ole tullut niin paljon tutustuttua, mitä nyt silloin tällöin tulee mentyä lautalla Suomenlinnaan tai Lonnaan. Oli siis kiva ajatus lähteä Royal Linen illallisristeilylle. Laiva lähti lauantai-iltana klo 19 kolera-altaalta. Vaihtelevan kesän jälkeen sattui olemaan mukavan kaunis elokuinen ilta, joka sopi loistavasti saaristoristeilylle. Ruokailu tapahtuu lautan sisätiloissa, joten huonommallakin kelillä illallisristeily onnistuu, mutta fiiliksen ja näkyvyyden nimissä toki auringonpaiste oli parempi vaihtoehto.
Risteily lähti ja palasi kolera-altaalle
Risteily käynnistyy kapteenin puheella, jossa hän toivottaa vieraat tervetulleeksi ja kertoo lyhyesti risteilynkulusta. Risteilyn kesto on kaksi ja puoli tuntia, ja sen aikana nauhoitukset kertovat ohittamistamme kohteista. Sekä kapteenin puhe, että kuulutukset tulevat suomeksi ja englanniksi, joten myös ulkomaalaiset vieraat ymmärtävät kerrotut tarinat. Voisi kuvitella, että tällainen risteily onkin enemmän turisteille suunnattu, mutta yllätyksekseni valtaosa ruokailijoista puhui suomea. Samaan aikaan on myös mahdollista tehdä sightseeing risteily laivan yläkannella ja sinne tuntui suuntaavaan enemmän aasialaisia turisteja.
Alkuskumppana proseccoa
Olimme myös juhlimassa vaimon syntymäpäivää, joten siksikin alkuun sopi hyvin ottaa kuohuvat samalla kun aluksemme lipui Suomenlinnan ohi. Ruokia ei tarvinnut valita, koska tarjolla on kolmen ruokalajin illallinen, josta on kaksi erihintaista vaihtoehtoa tarjolla. Kalliimmassa on pääruokina naudan sisäfilettä tai nieriää ja jälkiruoka on upgreidattu mustikkapiirakasta suklaafondanttiin ja nämä valinnat olimme jo tehneet etukäteen. Aikaa oli hyvin siis keskittyä proseccon siemailuun ja maisemien katseluun.
Menomatkalla ohitimme Suomenlinnan
Kuulutuksien volyymi ulkona näkyvistä kohteista oli juuri sopivalla tasolla. Tai hieman joutui pinnistelemään ne kuullakseen, mutta toisaalta ne eivät häirinneet keskustelua, mikäli ei ollut niin kiinnostunut selostuksista.
Alkuruokana tarjoiltu saariston tapaslautanen
Illallisen aloitti Saariston tapaslautanen, joka sisälsi Skagenia, lohicevicheä ja savulohta. Hyvä kyytipoika tälle lautaselle oli suppeahkolta viinilistalta löytynyt Sauvignon Blanc. Tapaslautasen komponenteista kaikki kolme olivat hyviä. Loheen oli saatu yllättävän vahva savun maku mukaan ja kun itse raaka-aine oli tuoretta ja suolaa oli sopivasti niin avot. Cevichessä oli lohipalat jätetty melko isoiksi, mutta niissä oli hyvä happo mukana, joten nekin katosi nopeasti lautaselta. Skagen taas on omia ehdottomia alkuruokasuosikkejani ja ei pettänyt tälläkään kertaa. Kun se vielä tarjoiltiin saaristolaisleivällä, eikä paahtoleivällä, niin kyllä kelpasi.
Pihvi punaviinikastikkeella ja saaristolaismaisemallaNieriää voitillikastikkeella
Alkuruoan jälkeen katseltiin taas rauhoittavaa merimaisemaa ja keskusteltiin henkeviä siihen asti kun pääruoat saapuivat. Seuralaiselle tuli nieriä annos ja minulle naudan sisäfile. Laivan viininä oli Cabernet Sauvignon, jonka päätin nauttia pihvin kanssa seuralaisen jatkaessa Sauvignon Blancin juomista. Olin tilannut pihvini medium miinuksena, koska valitettavan usein pihvin saa lautaselle astetta pyydettyä kypsempänä. Nyt pihvi kuitenkin tuli lautaselle juuri sopivan verisenä punaviinikastikkeen ja röstiperunan kera. Vaimon nieriä annos oli myös mukavan rapsakaksi paistettu ja hyvin suolattu.
Aterian päätti juuri sopivan kokoinen herkullinen suklaafondant jädellä ja marjoilla
Itsellä oli pienet epäilykset laivan ruokien suhteen. Pelkona siis oli, että kokemus on pääosin turisteille suunnattu ja ruoat olisi valmistettu vain katteen maksimointia ajatellen. Tämä pelko oli onneksi turha ja kaikki syömämme annokset olivat hyviä ja pieteetillä valmistettuja. Hintataso illalliselle oli samaa luokkaa kuin kolmen ruokalajin illalliselle maissa. Täytyy myös mainita, että alkuruoaksi nautittu laivan tapaslautanen vastasi lähestulkoon kolmea annosta, joten ”vain” kolmen ruokalajin illallinen kyllä vastasi helposti kulinaristiin tarpeisiin ja myös vatsa tuli sopivasti täyteen. Kokemuksena tämä oli siis sellainen jota voi lämpimästi suositella. Vaikka ei olisikaan kiinnostunut niin paljon Helsingin itä-saaristosta ja sen nähtävyyksistä, niin voi olla mukavaa vaihtelua nauttia illallinen merimaisemia katsellen.
Varaa pöytä TableOnlinesta Royal Linen illallisristeilylle Helsinkiin tai Espooseen
Ville/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Eestin ja etenkin Tallinnan ulkonasyömiskulttuuri on ottanut viimeisen muutaman vuoden aikana jättimäisiä harppauksia oikeaan suuntaan. Joka paikkaan on ilmestynyt kiinnostavia ruokaravintoloita, joissa hintalaatu-suhde kohtaa suomalaisten lisäksi myös paikallisille. Cocktailien osalta markkinoilla on valitettavasti ollut vielä isoja aukkoja etenkin verrattaessa Helsinkiin.
Cocktailin ystäville onkin kesällä 2018 auennut mielenkiintoinen cocktailbaari, josta saa myös varteenotettavaa huikopalaa Infusion Mixology Bar. Uutuuden taustalla häärää neljä ystävystä Andres Abro, Kirill Kornilov, Martin Jaska sekä Gert Sarapuu.
Vasemmalta oikealle Martin Jaska, Kirill Kornilov, Andres Abro sekä Gert Sarapuu.
Heitä yhdistää vuosien kokemus sekä järkkymätön intohimo cocktailien maailmaan. Noin puolitoista tuntia sällien perehdytystä cocktailien maailmaan kuunnelleena on selvää, ettei heille cocktailit ole vain drinkkisekoituksia vaan enemmin hienostuneita pitkälle mietittyjä nestemäisiä annoksia. Kaikki otetaan huomioon, raaka-aineiden sesongit, tuoksut osana makunautintoa, suutuntuma eli tekstuuri unohtamatta näyttävyyttä.
Nimi Infusion Mixology Bar kielii erilaisista uuttamistekniikoista, bittereistä, siirapeista sekä tiivisteistä. Täällä kaikki on tehty itse, se on selvää.
Baaritiskillä on ehkä paras istua ja seurata ammattilaisten touhua. Sisusta on miellyttävän hillitty vaikkakin yksityiskohtia löytyy paljon jos niihin ehtii keskittymään.
Lista on sopivan laaja ja ruokaakin voi ottaa kylkeen sillä täällä on mukava viettää tovi jos toinenkin. Listalla on paljon erilaisia perinteisiä drinkkejä ja cocktaileja myös omilla twisteillä, mutta suosittelen pysymään tol erikoisuuksissa ja nimikkodrinkeissä. Muutama mielenkiintoinen cocktail tulee kyllä testattua uudelleen ensi käynnin yhteydessä. Kannattaa laittaa mieleen Beets by Jaska, Grosella sekä Mulgi Sour, ainakin näin alkuun.
Beets by Jaska.Grosella.Mielenkiintoinen yllättäjä: Mulgi Sour
Mocktaileja on myös moneen makuun ja niitä onkin mukava siemailla vaikka olisikin kuskina liikenteessä. Infuision Mixology Barissa myös alkoholittomat cocktailit otetaan vakavasti ja niiden eteen nähdään saman verran vaivaa kuin alkoholillisiinkin.
Leikkelelautasissa on paljon variaatioita ja sopii hyvin jaettavaksi. Erinomainen kylkiäinen jos suolaisen nälkä iskee.
Toivon Tallinnaan erinomaisten ruokaravintoloiden lisäksi lisää vastaavaa cocktailkulttuuria ja niihin erikoistuneita loungeja tai cocktailbaareja. Infusion Mixology Bar jää itselleni ehdottomasti jokaisen Tallinnareissun to-do listalle ja soveltuu mainiosti pitkän illanvieton lisäksi esimerkiksi aperitiivipaikaksi ennen varsinaista illallisvarausta. Paras kokemus saavutetaan kuitenkin varmistamalla paikat ja varaamalla pöydän myös täältä.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
TableOnline suosittelee 2019 -suosittelut perustuvat TableOnline.fi:ssä vuonna 2018 annettuihin asiakasarvioihin. Listalle pääsivät kaikki ne ravintolat, joiden arvostelujen keskiarvo oli 31.12.2018 vähintään 4,5/5. Asiakkaiden arviot ovat TableOnlinessa merkittävässä osassa ja ravintolat arvostavat niitä suuresti. Palautteen voi jättää ainoastaan toteutuneesta ravintolakäynnistä TableOnlinesta varattaessa.
Halusimme esitellä kaikki nämä 63 suosikkiravintolaa ja jaoimme selkeyden vuoksi ravintolat kahteen blogipostaukseen, joista toisessa esitellään pääkaupunkiseudun suosikit ja toisessa ravintolat ympäri Suomen. Ravintoloita ei ole listattu näihin postauksiin paremmuusjärjestyksessä, vaan satunnaisesti. Pääkaupunkiseudun ravintolat löytyvät edellisestä postauksesta.
Turun alueen ravintolasuosikit
Kuori
Kuoressa kasvisruoka ja itse tekeminen eivät ole valintoja – ne ovat itsestäänselvyyksiä. Kuori food and wine on kahden naisen unelma paikasta, jossa tarjoillaan herkullista ruokaa kasviksista modernilla tavalla. Kuoren sisällä sykkii cuori, sydämet. Ruokaa tehdään rakkaudella ja se näkyy ja kuuluu ravintolassa, jossa on tarjolla kauneutta kaikille aisteille.
Wiurila Bistro
Bistro tarjoaa rentoa ruokailua koko perheelle. Ruokalistalta löytyy mm. gourmet-burgereita ja pizzoja sekä huolella valittuja, herkullisia juomia.
Karu
Ravintola tarjoaa kausittain vaihtuvia käsintehtyjä annoksia izakaya-tyyliin jaettavaksi koko pöytäseurueelle. Raaka-aineita yhdistetään annoksia varten niin läheltä kuin kaukaa.
E. Ekblom
Mutkatonta ja laadukasta bistro-ruokaa yhdistetään monipuoliseen juomatarjontaan. Viinilista hemmottelee kaikkien kukkaroita. Tarjolla on runsaasti laseittain myytäviä viinejä ja viikon suositusviinejä. Viinikaappien kätköistä löytyy lisäksi herkkuja vaativampaan makuun.
Mami
Mami on perinteinen turkulainen ravintola, joka panostaa laadukkaaseen ruokaan ja rentoon palveluun. Ruokalistassa näkyvät aina sesongin raaka-aineet, joita viinilistalle valitut viinit täydentävät.
Teatteriravintola Kivi
Ravintola Kivi luo teatterin asiakkaille kokonaisvaltaisen teatterikokemuksen yhdistämällä herkullisen ruoan ja upean esityksen. Kivi palvelee mielellään myös muitakin kuin teatterin asiakkaita mutkattomalla ja helposti lähestyttävällä konseptilla.
Smör
Smör on tasokas skandinaavinen ravintola Turun Aurajoen varrella. Sen ideologia on tarjota asiakkaille käsintehtyä ruokaa kauden laadukkaimmista raaka-aineista ja viinejä, jotka tukevat ruokien makuja.
Suomalainen Pohja
Ravintola koostuu kahdesta kerroksesta. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee puolikymmentä kabinettia sekä sisääntuloaula. Varsinainen ravintolasali sijaitsee toisessa kerroksessa, jonka isoista ikkunoista avautuu kaunis näkymä Puolalanpuistoon sekä Turun taidemuseoon. Valtava sali vetää parhaimmillaan toista sataa ruokailijaa ja on valkoisine pöytäliinoineen tunnelmaltaan klassinen.
Pippurimylly
Perheravintolan ruokalistalta löytyvät turkulaisiksi klassikoiksi nousseet pihviannokset ja neljä vuosikymmentä mainetta niittäneet pizzat. Kokenut keittiö valmistaa lisäksi monien mielestä kaupungin parhaat hampurilaiset unohtamatta kala- ja kasvisruokavaihtoehtoja.
Tampere
Tampella
Tammerkosken rannalla, vanhan pellavakutomon tiloissa nautiskellaan tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa upeassa miljöössä.
Tiiliholvi
Tiiliholvilla on pitkät perinteet ja se on toiminut samassa paikassa jo vuodesta 1968 alkaen. Historiallinen jugendtalo luo mahtavat puitteet tunnelmalliselle ja mieleenpainuvalle ruokailulle. Tiiliholvin keittiö pohjaa perinteisen ranskalaiseen keittiön oppeihin, joihin se lisää innovatiivisesti pohjoismaisia vivahteita.
Ravintola Kajo
Ravintola Kajo on kolmen intohimoisen tekijän pitkäaikainen unelma. Luonnon puhtaimmat maut siivitetään vieraanvaraisella ja välittömällä palvelulla sekä tarinoilla ja tunnelmalla, joka vangitsee kuin se fiilis auringon laskiessa, illan kajossa.
C
Cssä nautitaan paikallisten tuottajien ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettuja menuja, joita täydentävät parhaalla ammattitaidolla valitut eettisesti tuotetut viinit.
LiV
LiVissä tähdätään ruokien ja juomien taidokkaaseen yhdistämiseen, tuoreista raaka- aineista tehtynä ja ammattitaidolla valittuna. Lyhyt, mutta herkullinen ruokalista saa täydennystä isosta liitutaulusta, jolle keittiömestari loihtii kauden parhaita herkkuja.
Kissakahvila Purnauskis
Ruokalistassa näkyy kotimaisuus ja vuodenaikojen vaihtelu sekä kansainvälisten keittiöiden valikoidut antimet. Kissat ovat saapuneet kahvilaan monien mutkien kautta ja kaikkia yhdistää ainutlaatuinen elämäntarina. Ne rakastavat rapsutuksia ja tulevat mielellään syliin kehräämään.
Cafe Pispala
Cafe Pispalan menu päivitetään viikoittain aina uuteen teemaan, jonka tavoitteena on tarjota uusia kokeilevia yhdistelmiä, klassikoita unohtamatta. Lista on lounas- ja illallispainotteinen ja keskittyy laadukkaisiin, huolella valittuihin raaka-aineisiin, joista rakennetaan kiehtova kombinaatio harmonisia makuja.
Dining 26 By Arto Rastas
Ravintola keskittyy välimerellisiin makuihin. Myös perinteisesti Välimeren maiksi miellettyjen Espanjan, Ranskan, Italian ja Kreikan lisäsi ravintola seilaa kulhoannoksineen myös etelämmäksi aina Marokkoon ja Libanoniin asti.
Henriks
Ravintola on toiminut vuodesta 1986 lähtien persoonallisessa uusrenesanssitalossa, joka on yksi Tampereen vanhimmista taloista. Henriksissä kohtaa uusi ja vanha, uudet trendit ja nuorekas henkilökunta yhdistettynä klassiseen miljööhön ja aitoihin makuihin.
Muu Suomi
Bus Burger Salpakangas, Lahti
Ravintola valmistaa pihvit ja kastikkeet itse alusta saakka. Sen vahvuuksina toimivat tuoreet raaka-aineet ja reippaat annoskoot. Pääruokien lisäksi ravintola tarjoaa herkullisia itsevalmistettuja jenkkityylin jäätelöitä.
Ravintola Wolkoff, Lappeenranta
Wolkoff avasi ovensa 1998 vanhassa keltaisessa puutalossa, joka on yksi Lappeenrannan vanhimpia. Ravintolassa on tarjolla herkullista lounasta sekä illallista. Aina silloin tällöin järjestetään myös teemaillallisia, esimerkiksi riistan merkeissä.
Gustav Wasa, Vaasa
Skandinaavinen menu rakentuu luovien annosten, sesonginmukaisuuden sekä lähellä tuotettujen raaka-aineiden varaan ja kokonaisuuden kruunaavat makuelämyksiä kohottavat viinit sekä pienpanimotuotteet.
Vispilä, Forssa
Ravintola kunnioittaa klassista keittämistä ja ottaa huomioon raaka-aineen alkuperän. Raaka-aineiden puhtaus saa maistua ja siksi Vispilässä käytetäänkin loistavia lähituottajia, joihin yrittäjät ovat luoneet jo siteen aikaisemmissa ravintoloissaan.
Ravintola Hugo, Oulu
Hugon keittiössä annokset syntyvät perinteisenä käsityönä moderneja valmistustapoja hyödyntäen. Ammattitaitoinen henkilökunta opastaa Hugon makujen maailmaan ja auttaa valitsemaan sopivimmat yhdistelmät ruokien ja juomien välillä.
SicaPelle Wining & Dining, Porvoo
SicaPelle kumartaa syvään porvoolaista raaka-ainetta ja alueen makukirjoa, maustaa tätä italialaisella viballa, hämmentävän huomaavaisella palvelustaililla, nuoruuden innolla ja kymmenien vuosien kokemuksella.
Kortteliravintola Remy, Jyväskylä
Remyn listalta löytyy aina kylmiä ja lämpimiä alkuruokia, väliruokia, sekä pää- ja jälkiruokia. Listan annoksista voi koota mieleisen menun oman maun mukaan ja halutessasi tilata vaikka kaikki annokset tai jakaa niitä pöytäseurueen kanssa.
Laanilan Kievari, Saariselkä
Tärkeässä roolissa ravintolassa on tarkasti mietitty ruokatuote puhtaista ja lähellä tuotetuista raaka-aineista. Mahdollisimman moni raaka-aineista on itse käyty poimimassa omalta pihalta tai lähimetsästä. Omin käsin tehdään ja valmistetaan kaikki mitä vaan pystytään.
Local Bistro, Joensuu
Local Bistrossa otetaan karjalaiseen ruokaan vähän modernimpi ote. Tarjolla on sekä lounasruokaa että iltaisin toinen toistaan maistuvampia vaihtoehtoja listaherkuista.
Asemaravintola Vaiha, Mikkeli
Keittiön punaisena lankana on tehdä maukasta ja mutkatonta ruokaa lähellä tuotetuista ja sesongin mukaisista puhtaista raaka-aineista. Hyvät ja laadukkaat raaka-aineet yhdistettynä keittiöhenkilökunnan ammattitaitoon on resepti, jonka tuloksesta pääset nauttimaan Vaihassa.
Juurella, Seinäjoki
Ravintola Juurella on ominut eteläpohjalaisuuden parhaat piirteet: vieraanvaraisuuden, lähellä tuotetun ruoan ja kunnianhimon. Ruoka-annosten makua täydentävät vanhan ja uuden maailman viinit sekä muut pienten tuottajien suuret tuotteet.
Kuopio
Musta Lammas
Ravintolassa pohjolan puhtaat metsät, pellot ja järvet ovat keittiön inspiraation lähteenä. Annosten takana näkyvät lähialueen tuottajat, metsästäjät ja kalastajat. Ravintolassa uskotaan, että Pohjois-Savosta löytyy maailman parhaimpia raaka-aineita.
Panza KPO
Meksikolainen ravintola nojaa vahvasti street food -henkeen ja tarjoilee Väli-Amerikan makuja sekä lautasella että lasissa. Uutta, vanhaa, katuruokaa ja fine dining -piperrystä mutta kaikille helppoa ilman turhia kiristeitä.
Boka
Tämä Suomen ensimmäinen aito balkanilainen ravintola sijaitsee yhdellä Kuopion parhaista paikoista, josta on näköala Kallavedelle. Balkanilainen keittiö on sekoitus itäistä ja läntistä maailmaa ja saanut inspiraationsa Kreikasta, Turkista ja jopa Egyptistä.
Urban
Urban on TopChef Anssi Kantelisen luotsaama pieni ja persoonallinen lounas- ja tilausravintola Kuopion keskustassa, vanhassa arvokiinteistössä aivan torin tuntumassa.
Isä Camillo
Ravintolan ruoka on tehty kolmelle gastronomiselle sesongille. Talvella kaikki lämpimät ja syvät maut saavat pääroolin. Myös viinit hehkuvat täyteläisyyttä. Keväällä ruokalista paitsi kevenee, myös vihreys ja grilli saa suuremman roolin. Viinit kuplivat kesässä ja roseviinit nostetaan pöytään. Syksyllä herkutellaan riistalla, sienillä, juureksilla ja kalalla.
Koivumäen Kartano
Jo vuodesta 1792 on Koivumäen Kartanon mailla eletty osana suomalaista vuodenkiertoa, lähellä luontoa sen antimista, rauhasta ja kauneudesta voimaa arkeen ammentaen. Ravintola on avoinna ympäri vuoden tilauksesta lisäksi erikseen ilmoitettavina teemapäivinä esimerkiksi vappuna, äitienpäivänä, kesälounaalla, isänpäivänä, joululounaalla jne.
- -
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.