TableOnlinen ruoka ja ravintola-aiheinen blogi. Blogissa tuodaan ajankohtaisia aiheita, ravintoloita sekä ravintola-alan henkilöitä kaikkien luettavaksi ilman turhia hienosteluja, alan sanastoja tai liian syvällisiä kirjoituksia.
TableOnline juhlii ensimmäistä vuosikymmentään yli 30 huippuravintolan kampanjoiden ja tarjousten siivittämänä koko lokakuun. Mukana on ravintoloita ympäri Suomen.
TableOnline.fi/10v
Palvelun ensimmäinen asiakas, ravintola Grotesk, juhlistaa 10v. yhteistyötä 49 euron klassikkomenulla. Huikeasta menusta löytyy tartar, entrecote ja viskillä ja tupakalla maustettu crème brûle.
Grotesk
Lokakuussa synttäreitään juhlii myös Helsingissä Samrat, joka juhlistaa 10-vuotiasta TableOnlinea ja omaa 25-vuotista taivaltaan huipputarjouksella:
Kolmen ruokalajin illallinen valittuna à la carte -listalta ja juoma vain 25 €. Vaasassa juhlii Gustav Wasa, joka täyttää 10v. yhtä aikaa TableOnlinen kanssa.
Maistuvia synttäritarjouksia löydät Helsingin ja Vaasan lisäksi ravintoloista Tampereella, Turussa, Espoossa ja Seinäjoella.
Testaa vaikka kaikki maistuvat kampanjat! Jos. vatsanahka ei veny ihan jokaiseen, voi kaverin kanssa jakaa esimerkiksi seuraavat kokonaisuudet:
Tapaksien ystävien iloksiBar Cónit Flemarilla ja Kampissa vievät juhlan kunniaksi makumatkalle Espanjaan. Sí, ¿Por qué no?
Bar Cón
UutuusravintolaBistro Elo tarjoaa TableOnlinen synttärikampanjassa herkkuja hiiligrillistä kahdelle vain 35 euroa. –Nappaa tarjous ja käy samalla tutustumassa tähän Mannerheimintien varrelta löytyvään uuteen hotellikokonaisuuteen.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
TableOnline suosittelee 2019 -suosittelut perustuvat TableOnline.fi:ssä vuonna 2018 annettuihin asiakasarvioihin. Listalle pääsivät kaikki ne ravintolat, joiden arvostelujen keskiarvo oli 31.12.2018 vähintään 4,5/5. Asiakkaiden arviot ovat TableOnlinessa merkittävässä osassa ja ravintolat arvostavat niitä suuresti. Palautteen voi jättää ainoastaan toteutuneesta ravintolakäynnistä TableOnlinesta varattaessa.
Halusimme esitellä kaikki nämä 63 suosikkiravintolaa ja jaoimme selkeyden vuoksi ravintolat kahteen blogipostaukseen, joista toisessa esitellään pääkaupunkiseudun suosikit ja toisessa ravintolat ympäri Suomen. Ravintoloita ei ole listattu näihin postauksiin paremmuusjärjestyksessä, vaan satunnaisesti. Pääkaupunkiseudun ravintolat löytyvät edellisestä postauksesta.
Turun alueen ravintolasuosikit
Kuori
Kuoressa kasvisruoka ja itse tekeminen eivät ole valintoja – ne ovat itsestäänselvyyksiä. Kuori food and wine on kahden naisen unelma paikasta, jossa tarjoillaan herkullista ruokaa kasviksista modernilla tavalla. Kuoren sisällä sykkii cuori, sydämet. Ruokaa tehdään rakkaudella ja se näkyy ja kuuluu ravintolassa, jossa on tarjolla kauneutta kaikille aisteille.
Wiurila Bistro
Bistro tarjoaa rentoa ruokailua koko perheelle. Ruokalistalta löytyy mm. gourmet-burgereita ja pizzoja sekä huolella valittuja, herkullisia juomia.
Karu
Ravintola tarjoaa kausittain vaihtuvia käsintehtyjä annoksia izakaya-tyyliin jaettavaksi koko pöytäseurueelle. Raaka-aineita yhdistetään annoksia varten niin läheltä kuin kaukaa.
E. Ekblom
Mutkatonta ja laadukasta bistro-ruokaa yhdistetään monipuoliseen juomatarjontaan. Viinilista hemmottelee kaikkien kukkaroita. Tarjolla on runsaasti laseittain myytäviä viinejä ja viikon suositusviinejä. Viinikaappien kätköistä löytyy lisäksi herkkuja vaativampaan makuun.
Mami
Mami on perinteinen turkulainen ravintola, joka panostaa laadukkaaseen ruokaan ja rentoon palveluun. Ruokalistassa näkyvät aina sesongin raaka-aineet, joita viinilistalle valitut viinit täydentävät.
Teatteriravintola Kivi
Ravintola Kivi luo teatterin asiakkaille kokonaisvaltaisen teatterikokemuksen yhdistämällä herkullisen ruoan ja upean esityksen. Kivi palvelee mielellään myös muitakin kuin teatterin asiakkaita mutkattomalla ja helposti lähestyttävällä konseptilla.
Smör
Smör on tasokas skandinaavinen ravintola Turun Aurajoen varrella. Sen ideologia on tarjota asiakkaille käsintehtyä ruokaa kauden laadukkaimmista raaka-aineista ja viinejä, jotka tukevat ruokien makuja.
Suomalainen Pohja
Ravintola koostuu kahdesta kerroksesta. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee puolikymmentä kabinettia sekä sisääntuloaula. Varsinainen ravintolasali sijaitsee toisessa kerroksessa, jonka isoista ikkunoista avautuu kaunis näkymä Puolalanpuistoon sekä Turun taidemuseoon. Valtava sali vetää parhaimmillaan toista sataa ruokailijaa ja on valkoisine pöytäliinoineen tunnelmaltaan klassinen.
Pippurimylly
Perheravintolan ruokalistalta löytyvät turkulaisiksi klassikoiksi nousseet pihviannokset ja neljä vuosikymmentä mainetta niittäneet pizzat. Kokenut keittiö valmistaa lisäksi monien mielestä kaupungin parhaat hampurilaiset unohtamatta kala- ja kasvisruokavaihtoehtoja.
Tampere
Tampella
Tammerkosken rannalla, vanhan pellavakutomon tiloissa nautiskellaan tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa upeassa miljöössä.
Tiiliholvi
Tiiliholvilla on pitkät perinteet ja se on toiminut samassa paikassa jo vuodesta 1968 alkaen. Historiallinen jugendtalo luo mahtavat puitteet tunnelmalliselle ja mieleenpainuvalle ruokailulle. Tiiliholvin keittiö pohjaa perinteisen ranskalaiseen keittiön oppeihin, joihin se lisää innovatiivisesti pohjoismaisia vivahteita.
Ravintola Kajo
Ravintola Kajo on kolmen intohimoisen tekijän pitkäaikainen unelma. Luonnon puhtaimmat maut siivitetään vieraanvaraisella ja välittömällä palvelulla sekä tarinoilla ja tunnelmalla, joka vangitsee kuin se fiilis auringon laskiessa, illan kajossa.
C
Cssä nautitaan paikallisten tuottajien ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettuja menuja, joita täydentävät parhaalla ammattitaidolla valitut eettisesti tuotetut viinit.
LiV
LiVissä tähdätään ruokien ja juomien taidokkaaseen yhdistämiseen, tuoreista raaka- aineista tehtynä ja ammattitaidolla valittuna. Lyhyt, mutta herkullinen ruokalista saa täydennystä isosta liitutaulusta, jolle keittiömestari loihtii kauden parhaita herkkuja.
Kissakahvila Purnauskis
Ruokalistassa näkyy kotimaisuus ja vuodenaikojen vaihtelu sekä kansainvälisten keittiöiden valikoidut antimet. Kissat ovat saapuneet kahvilaan monien mutkien kautta ja kaikkia yhdistää ainutlaatuinen elämäntarina. Ne rakastavat rapsutuksia ja tulevat mielellään syliin kehräämään.
Cafe Pispala
Cafe Pispalan menu päivitetään viikoittain aina uuteen teemaan, jonka tavoitteena on tarjota uusia kokeilevia yhdistelmiä, klassikoita unohtamatta. Lista on lounas- ja illallispainotteinen ja keskittyy laadukkaisiin, huolella valittuihin raaka-aineisiin, joista rakennetaan kiehtova kombinaatio harmonisia makuja.
Dining 26 By Arto Rastas
Ravintola keskittyy välimerellisiin makuihin. Myös perinteisesti Välimeren maiksi miellettyjen Espanjan, Ranskan, Italian ja Kreikan lisäsi ravintola seilaa kulhoannoksineen myös etelämmäksi aina Marokkoon ja Libanoniin asti.
Henriks
Ravintola on toiminut vuodesta 1986 lähtien persoonallisessa uusrenesanssitalossa, joka on yksi Tampereen vanhimmista taloista. Henriksissä kohtaa uusi ja vanha, uudet trendit ja nuorekas henkilökunta yhdistettynä klassiseen miljööhön ja aitoihin makuihin.
Muu Suomi
Bus Burger Salpakangas, Lahti
Ravintola valmistaa pihvit ja kastikkeet itse alusta saakka. Sen vahvuuksina toimivat tuoreet raaka-aineet ja reippaat annoskoot. Pääruokien lisäksi ravintola tarjoaa herkullisia itsevalmistettuja jenkkityylin jäätelöitä.
Ravintola Wolkoff, Lappeenranta
Wolkoff avasi ovensa 1998 vanhassa keltaisessa puutalossa, joka on yksi Lappeenrannan vanhimpia. Ravintolassa on tarjolla herkullista lounasta sekä illallista. Aina silloin tällöin järjestetään myös teemaillallisia, esimerkiksi riistan merkeissä.
Gustav Wasa, Vaasa
Skandinaavinen menu rakentuu luovien annosten, sesonginmukaisuuden sekä lähellä tuotettujen raaka-aineiden varaan ja kokonaisuuden kruunaavat makuelämyksiä kohottavat viinit sekä pienpanimotuotteet.
Vispilä, Forssa
Ravintola kunnioittaa klassista keittämistä ja ottaa huomioon raaka-aineen alkuperän. Raaka-aineiden puhtaus saa maistua ja siksi Vispilässä käytetäänkin loistavia lähituottajia, joihin yrittäjät ovat luoneet jo siteen aikaisemmissa ravintoloissaan.
Ravintola Hugo, Oulu
Hugon keittiössä annokset syntyvät perinteisenä käsityönä moderneja valmistustapoja hyödyntäen. Ammattitaitoinen henkilökunta opastaa Hugon makujen maailmaan ja auttaa valitsemaan sopivimmat yhdistelmät ruokien ja juomien välillä.
SicaPelle Wining & Dining, Porvoo
SicaPelle kumartaa syvään porvoolaista raaka-ainetta ja alueen makukirjoa, maustaa tätä italialaisella viballa, hämmentävän huomaavaisella palvelustaililla, nuoruuden innolla ja kymmenien vuosien kokemuksella.
Kortteliravintola Remy, Jyväskylä
Remyn listalta löytyy aina kylmiä ja lämpimiä alkuruokia, väliruokia, sekä pää- ja jälkiruokia. Listan annoksista voi koota mieleisen menun oman maun mukaan ja halutessasi tilata vaikka kaikki annokset tai jakaa niitä pöytäseurueen kanssa.
Laanilan Kievari, Saariselkä
Tärkeässä roolissa ravintolassa on tarkasti mietitty ruokatuote puhtaista ja lähellä tuotetuista raaka-aineista. Mahdollisimman moni raaka-aineista on itse käyty poimimassa omalta pihalta tai lähimetsästä. Omin käsin tehdään ja valmistetaan kaikki mitä vaan pystytään.
Local Bistro, Joensuu
Local Bistrossa otetaan karjalaiseen ruokaan vähän modernimpi ote. Tarjolla on sekä lounasruokaa että iltaisin toinen toistaan maistuvampia vaihtoehtoja listaherkuista.
Asemaravintola Vaiha, Mikkeli
Keittiön punaisena lankana on tehdä maukasta ja mutkatonta ruokaa lähellä tuotetuista ja sesongin mukaisista puhtaista raaka-aineista. Hyvät ja laadukkaat raaka-aineet yhdistettynä keittiöhenkilökunnan ammattitaitoon on resepti, jonka tuloksesta pääset nauttimaan Vaihassa.
Juurella, Seinäjoki
Ravintola Juurella on ominut eteläpohjalaisuuden parhaat piirteet: vieraanvaraisuuden, lähellä tuotetun ruoan ja kunnianhimon. Ruoka-annosten makua täydentävät vanhan ja uuden maailman viinit sekä muut pienten tuottajien suuret tuotteet.
Kuopio
Musta Lammas
Ravintolassa pohjolan puhtaat metsät, pellot ja järvet ovat keittiön inspiraation lähteenä. Annosten takana näkyvät lähialueen tuottajat, metsästäjät ja kalastajat. Ravintolassa uskotaan, että Pohjois-Savosta löytyy maailman parhaimpia raaka-aineita.
Panza KPO
Meksikolainen ravintola nojaa vahvasti street food -henkeen ja tarjoilee Väli-Amerikan makuja sekä lautasella että lasissa. Uutta, vanhaa, katuruokaa ja fine dining -piperrystä mutta kaikille helppoa ilman turhia kiristeitä.
Boka
Tämä Suomen ensimmäinen aito balkanilainen ravintola sijaitsee yhdellä Kuopion parhaista paikoista, josta on näköala Kallavedelle. Balkanilainen keittiö on sekoitus itäistä ja läntistä maailmaa ja saanut inspiraationsa Kreikasta, Turkista ja jopa Egyptistä.
Urban
Urban on TopChef Anssi Kantelisen luotsaama pieni ja persoonallinen lounas- ja tilausravintola Kuopion keskustassa, vanhassa arvokiinteistössä aivan torin tuntumassa.
Isä Camillo
Ravintolan ruoka on tehty kolmelle gastronomiselle sesongille. Talvella kaikki lämpimät ja syvät maut saavat pääroolin. Myös viinit hehkuvat täyteläisyyttä. Keväällä ruokalista paitsi kevenee, myös vihreys ja grilli saa suuremman roolin. Viinit kuplivat kesässä ja roseviinit nostetaan pöytään. Syksyllä herkutellaan riistalla, sienillä, juureksilla ja kalalla.
Koivumäen Kartano
Jo vuodesta 1792 on Koivumäen Kartanon mailla eletty osana suomalaista vuodenkiertoa, lähellä luontoa sen antimista, rauhasta ja kauneudesta voimaa arkeen ammentaen. Ravintola on avoinna ympäri vuoden tilauksesta lisäksi erikseen ilmoitettavina teemapäivinä esimerkiksi vappuna, äitienpäivänä, kesälounaalla, isänpäivänä, joululounaalla jne.
- -
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
TableOnline suosittelee 2019 -suosittelut perustuvat TableOnline.fi:ssä vuonna 2018 annettuihin asiakasarvioihin. Listalle pääsivät kaikki ne ravintolat, joiden arvostelujen keskiarvo oli 31.12.2018 vähintään 4,5/5. Asiakkaiden arviot ovat TableOnlinessa merkittävässä osassa ja ravintolat arvostavat niitä suuresti. Palautteen voi jättää ainoastaan toteutuneesta ravintolakäynnistä TableOnlinesta varattaessa.
Halusimme esitellä kaikki nämä 63 suosikkiravintolaa ja jaoimme ne selkeyden vuoksi kahteen blogipostaukseen, joista toisessa esitellään pääkaupunkiseudun suosikit ja toisessa ravintolat ympäri Suomen. Ravintoloita ei ole listattu näihin postauksiin paremmuusjärjestyksessä, vaan satunnaisesti. Pääkaupunkiseudun ulkopuoliset ravintolat löytyvät seuraavasta postauksesta.
Pääkaupunkiseudun ravintolasuosikit
Ravintola Johannes
Hanasaaren ravintola Johanneksessa tarjoillaan kauden parhaista raaka-aineista valmistettua ruokaa, jossa puhtaat, pohjoismaiset maut, kestävä maatalous ja eettinen ajattelu kohtaavat.
Sofia Gastro
Kiseleffin talon toiseen kerrokseen avattiin joulukuun 2018 alussa huipputason illallisravintola Sofia Gastro. 1700-luvun rakennus huokuu menneen ajan mystiikkaa ja tarjoaa näkymät valkoisena hohtavalle Tuomiokirkolle.
Troikka
Venäläisen ravintola Troikan tunnelmassa on juuri sitä lämpöä, joka kuuluu venäläiseen vieraanvaraisuuteen. Troikassa pääsee kokemaan venäläisen keittiön täyteläisen makumaailman ja sen parhaimmat herkut blineineen, kala- ja liharuokineen.
Hausman
Kuten Hausmanin nimikin viittaa, edustaa ruokalista saksalaista ja suomalais-skandinaavista keittiötä. Listalta löytyy tuhti Wienerschnitzel ja badenilaiseen tapaan valmistettua maksaa. Pohjoismaista ruokaa taas edustavat esimerkiksi toast skagen ja silakkapihvit.
Baskeri & Basso
Tehtaankadulla sijaitseva ikisuosikki Baskeri & Basso on imenyt vaikutteita Pariisin kodikkaista bistroista, San Franciscon rennoista kuppiloista ja Italian maaseudun pienistä osterioista.
Toca
Tocassa tarjoillaan italialais-suomalaisia 3 ja 5 ruokalajin menuja, joissa makujen selkeys ja tuoreus sekä edulliset viini- ja olutpaketit takaavat nautinnon niin bisnestapaamisiin kuin kaveriporukankin illanviettoon.
Demo
Ravintola Demo on Helsingin Uudenmaankadulle vuonna 2003 perustettu fine dining -ravintola. Antaumuksellinen käsityönä tehty ruoka, näyttävät annokset ja persoonallinen palvelu palkittiin vuonna 2007 Michelin tähdellä.
Caverna toi luolan Helsingin keskustaan ja teki siitä viihtyisän. Kansainvälisen ruokavalikoiman erikoisuuksina ovat esimerkiksi japanilainen teppanyaki sekä brasilialaiset lihavartaat.
Wino
Wino on ravintola ja alkuviinibaari Karhupuiston kupeessa, keskellä Kalliota. Winossa rento ja konstailematon asenne kulkevat käsi kädessä ainutlaatuisen viinivalikoiman sekä fine dining -tasoisen bistroruoan kanssa.
Karljohan
Karljohan valmistaa klassikoita ja perinneruokia suurella sydämellä. Talon vorschmack, ylikypsä häränrinta, kateenkorva ja muut sisäelinruoat ovat löytäneet 30 vuodessa monta uskollista ystävää.
Grön
Grön tarjoaa à la carte -annoksia sekä neljän ruokalajin "Grön menun". Ruoka on kausi- ja luomukeskeistä, ja keittiössä käytetään mahdollisimman paljon pohjoismaalaisia ja luonnon omia villituotteita. Mitä luonnossa tällä hetkellä kasvaa, määrittää sen mitä on tarjolla.
Ravintola Kuu on avattu Töölönkadulle jo vuonna 1966. Avausajankohdasta lähtien se on palvellut asiakkaitaan lämminhenkisenä kortteliravintolana Töölön sydämessä. Ranskalaisvivahteinen bistrohenkinen tunnelma ja ruoan perusmakuja kunnioittava keittiö on houkutellut ravintolan kanta-asiakkaiksi alueen asukkaita jo kolmessa sukupolvessa.
Il Bucatino
Il Bucatino haluaa tarjota asiakkaille parhaista mahdollisista raaka-aineista valmistetun makumatkan Italian herkullisten ruoka-aarteiden pariin ja näin tuoda palan Italiaa luoksesi.
Bistro O mat
Bistro O mat tarjoaa huolellisesti valmistettua nykyaikaista ruokaa pohjoismaisen ja ranskalaisen keittiön perinteisiä valmistustapoja kunnioittaen. Tarjolle valitaan sesongin mukaan kauden parhaita tuotteita, mieluiten luomutuotteita ja kotimaisten lähituottajien puhtaita raaka-aineita.
Magu
Maguun on helppo saapua niin viinilasilliselle kuin pitkälle illalliselle. Sesongin raaka-aineet, luonnon omat villituotteet ja lähiseudun pientuottajien tarjonta ovat ravintolan annoksien kulmakivet. Näin taataan selkeät, puhtaat ja luonnolliset maut, sekä pidetään ravintolan hiilijalanjälki pienenä.
Peroba Cafe
Peroba Cafessa voit syödä maittavan arkiaamiaisen, pysähtyä herkulliselle arkilounaalle tai piipahtaa kahvilla historiallisen yli 100 vuotiaan huvilan tunnelmasta nauttien. Laadukas ja monipuolinen brunssi lauantaisin ja sunnuntaisin tai englantilaistyylinen iltapäivätee kerran kuussa on oivallinen tapa nauttia maukkaista pikkusuolaisista ja -makeista kauniisti katetun pöydän äärellä.
Copas y Tapas
Copas y Tapas on perheomisteinen ravintola, jonka kantavana ajatuksena on lämminhenkinen ja asiantunteva palvelu ja isännyys. Keittiössä syntyvät paikallisia ja skandinaavisia vaikutteita yhdistelevät tapakset ja Josper-puuhiiligrillissä valmistetut pääruoat.
Natura
Iso Roobertinkadun Natura yhdistää pohjoismaisen keittiön ja tapasbaarien parhaat palat. Natura on alan nuorten ja intohimoisten ammattilaisten perustama ravintola, jossa tinkimätön laatu ja rento illanvietto kulkevat käsi kädessä.
La Maison
La Maison on pieni pala iloista Ranskaa Tehtaankadulla. Ravintola tarjoilee ranskalaista bistroruokaa modernilla tavalla.
Rioni
Rioni tarjoaa autenttisia georgialaisia makuja viihtyisässä miljöössä Espoon Haukilahden vanhalla ostarilla. Koe vastaleivotut leivät juustotäytteineen, georgialaiset mausteet, maukkaat liharuuat, laaja valikoima kasvisruokia ja pehmeät mutta täyteläiset georgialaiset viinit.
Aito
Aito on pieni ja intiimi, mutkattoman palvelun kortteliravintola Helsingin Töölössä. Ravintola tarjoaa vierailleen puhtaista ja tuoreista raaka-aineista valmistettua konstailematonta ja rehtiä ruokaa sekä sydämellistä ja ystävällistä palvelua, unohtamatta rentoa ja välitöntä tunnelmaa.
Ateljé Finne
Ateljé Finne Helsingin Arkadiankadulla on keskikokoinen à la carte -ravintola, jossa ruoan maut ja ensiluokkaiset, kauden parhaat raaka-aineet ovat etusijalla.
Palace
Ravintola Palace on suomalaisen gastronomian edelläkävijä ja siellä on juhlittu ja nautittu vuosikymmenten ajan sen olympiavuoden avajaisista, vuodesta 1952 lähtien.
Vinkkeli
Vinkkeli tarjoaa vierailleen maailman keittiöiden klassikkoannoksia. Salin puolella ruokajuomien valinta tehdään samalla pieteetillä kuin raaka-aineiden valinta keittiössä. Ammattitaitoisen sommelierin johtamassa Vinkkelin tunnelmallisessa salissa luotetaan laadukkaisiin ja alkuperää peilaaviin viineihin.
Kissakahvila Helkatti
Helkatissa pääset nauttimaan suomalaisesta, rakkaudella tehdystä ruuasta sekä laadukkaista kahvilatuotteista jälkiruokineen ja kissakahvilan erikoisuuksineen. Sisustus Helkatissa on aivan omaa luokkaansa. Koko paikka on tehty kissalähtöisesti, suurimmaksi osaksi käsityönä ja suomalaisia perinteitä kunnioittaen.
Juuri
Ravintola Juuri perustettiin, koska se oli perustettava. 2000-luvun alkupuolella suomalainen keittiö ei ollut suosituimpien joukossa, vaikka monet suomalaiset raaka-aineet hakevat laadussa vertaistaan. Juuri syntyi takomaan rumpua kotimaisten makujen puolesta ja osoittautuikin menestykseksi jo pian avaamisensa jälkeen.
Restaurant Eevert
Designravintola Eevert sijaitsee Helsingin Punavuoressa arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemassa suojellussa rakennuksessa. Eevertin ruokafilosofia on skandinaavinen ja inspiraation lähteenä toimivat Suomen luonnon vaihtuvat vuodenajat ja monipuoliset upeat maut sekä värit.
La Torrefazione Aleksanterinkatu
La Torrefazione on kolmannen kahviaallon kahvilaketju; tuntemalla kahvin koko tuotantokaaren ravintola pystyy takaamaan tarjoamansa kahvin laadun ja maun. Hyvän kahvin valmistus on vaativaa käsityötä ja siksi jokainen vaihe pavusta kuppiin ovat tärkeitä. Arkisin La Torrefazione tarjoaa aamiaista, lounasta sekä suolaista ja makeaa. Viikonloppuisin tarjolla on vähän runsaampi aamiaispaketti.
Lonna
Toukokuun alusta syyskuun loppuun auki oleva ravintola tarjoilee kauden raaka-aineista valmistettuja herkkuja suosien luomua ja lähiruokaa. Merellisen Helsingin herkullisin pysähdys on Lonnan saaressa alle kymmenen minuutin merimatkan päässä Kauppatorilta.
- -
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.