Kautta aikojen hienoimmat donkit

  • Tuomari

KYSYMYS: Donkkikisoissa nähdään huikeita suorituksia, mutta mitkä ovat kautta aikojen parhaimmat pamautukset pelitilanteissa?

VASTAUS: Niitähän löytyy. Vaikeinta tässä toimeksiannossa on valita runsaudenpulan takia. Etenkin tänä päivänä upeiden donkkien ilmenemistahti on lisääntynyt ja yleensä jokaisesta pelikierroksesta NBA:ssä saadaan aikaan hieno top10-lista. Tässä Tuomarin valinnat kaikkien aikojen pelitilannedonkeista

5. Shaquille O’Neal

Shaquille O´Neal oli armoton voimadonkkaaja, jonka ei pituutensa takia tarvinnut liidellä korkeuksiin. Sen sijaan hän hoiti homman voimalla, joka pisti koritelineet koetukselle. Tässä tapauksessa teline ei pärjännyt. O´Nealin uralla sattui ja tapahtui. Siviilissä lempeä ja äärimmäisen huumorintajuinen jättiläinen oli kentällä kova ja etenkin hänen uransa alkuvuodet Orlando Magicin riveissä ovat porautuneet ysärillä korista seuranneiden mieliin. Tässä parhaita paloja.

4. Michael Jordan

Jordan on kaikkien aikojen paras pelaaja, joka oli uransa alkuvaiheilla aktiivisempi donkkaaja. Hyppyheiton kehittyessä hänen ei tarvinnut enää joka tilanteessa rynniä korille. Chicago Bullsin dynastiassa ottelut New York Knicksiä vastaan ovat vertauskuvia äärimmäiselle taistelulle. Juuri se nostaa tämän donkin listalle. Ensin MJ pistää nippuun kolme agressiivista puolustajaa ja kruunaa tilanteen murskaamalla alleen New Yorkin kuninkaan Patrick Ewingin. Jordan on synnyttänyt nykyisen tavan donkata ja “His Airnessin” parhaita paloja kelpaa katsella.

3. Blake Griffin

Griffin on uuden ajan pelaaja, joka on paitsi järkälemäisen kokoinen, hyppää myös omiin sfääreihinsä. Parin viime vuoden ajan NBA:tä seuranneet eivät ole voineet välttyä miehen highlightseilta, sillä niitä tulee tiuhaan tahtiin. Listan donkkia vastaavia donkkeja löytyy Griffiniltä muutamia, mutta tämä on niistä hienoin. Siinä alle jää Kendrick Perkins, joka on tunnettu kovaluisena puolustajana.

2. Julius Erving

Jos Jordan on se, joka on synnyttänyt nykyisen tavan donkata, oli Julius “Dr. J” Erving mies, jonka voi sanoa tuoneen donkkaamisen NBA:hin. Tohtoria tultiin katsomaan pitkänkin matkan takaa ja yleisö palkittiin toisinaan todellisilla herkkupaloilla, kuten tässä tapauksessa, missä sijaiskärsijäksi joutuu Lakersin Michael Cooper. Herran Top-listan muistakin donkeista voi nähdä, miten valtavat hänen kämmenensä ovat.

1. Vince Carter

25. päivä syyskuuta vuonna 2000 Vince Carter päätti jättää itsensä historian kirjoihin kaikkien aikojen donkkaajana. Hän teki sen ranskalaisen Frédéric Weisin kustannuksella Team USA:n paidassa. Sanonta jonkun “yli donkkaamisesta” saa uuden merkityksen Carter paukautuksessa, kun Weis joutuu ihailemaan lennolle lähtenyttä Carteria ikävästä kuvakulmasta. Carterin uralle mahtuu valtava määrä näyttäviä donkkeja. Niistä saa helposti esimerkiksi Top100-videon.

Jokainen voi ehdottaa ja perustella kommenteissa omia suosikkejaan. Siihen voi hakea inspiraatiota esimerkiksi tältä top100-listalta.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

2 kommenttia

Kihuuu

4.8.2015 18:58

tää on ehkä kovin white men can´t jump osastolta evö...
https://www.youtube.com/watch?v=UDyBSTQDwH8

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MVP

9.8.2015 01:00

Hyvä Green iskee aina!

Dumarin lista täysin oikeutettu, mut kyllä lujaa tullaan nykyaikana ja laajalla rintamalla.
https://www.youtube.com/watch?v=hz25jYng2LA

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi