Kumpi on parempi: Litti vai Zlatan?

  • Tuomari

KYSYMYS: Kumpi Litti vai Zlatan on Pohjoismaitten kaikkien aikojen paras jalkapalloilija?

VASTAUS: Nyt pistit pahan. Jari Litmanen ja Zlatan Ibrahimovic ovat Pohjoismaiden kirkkainta kärkeä, mutta kyllä muitakin suuria persoonia löytyy Pohjolan perukoilta. Ruotsin Gunnar Nordahl ja Nils Liedholm olivat jumalan asemassa italian AC Milanissa, rikkoen ennätyksiä 50-luvulla. Tanskasta nousee nimet Michael ja Brian Laudrup. Norja ja Islanti voidaan unohtaa listalta, vaikka näistäkin maista on tullut kansainvälisille kentille hienoja pelaajia, mutta kirkkaimpaan kärkeen mahtuvaa tähteä saadaan vielä odottaa.

Tuomarin TOP3 Pohjolan futari-tähdet. Jos kansalla on toinen mielipide, sen voi ilmaista kommenttiketjussa.

3. Jari Litmanen

Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija, joka oli Ajaxin 90-luvun maailman parhaan seurajoukkueen moottori ja tärkein pelaaja. Litin johdolla Mestarien liigan voitto 1994-95 ja seuraavana vuonnakin suurimmassa finaalissa. Loukkaantumiset käänsivät kuitenkin uran pahasti laskuun, mutta maaginen pelaaja, joita ei synny kuin kerran sadassa vuodessa.

2. Michael Laudrup

Ehkä Pohjoismaiden taitavin pallonkäsittelijä, suorastaan maaginen. Voitti urallaan paljon: viidesti La Ligan, ensin Barcelonassa neljä kertaa ja vielä Real Madridissa kerran 1995. Mestaruus löytyy palkintokaapista myös Seria A:sta Juventuksen paidassa. Teki pelaajista parempia aivan kuin Suomen hitti-Litti.

1. Zlatan Ibrahimovic

Poikkeuksellinen yksilö. Iso, tekninen, pelisilmä huippuluokkaa ja pystyy ratkaisemaan pelejä vaikka itse. Täydellinen kärkipelaaja. Ruotsalaistaikuri, jonka arvoa kuvaa parhaiten mestaruuksien määrä. Jengi, jossa Zlatan on iskenyt maaleja, on voittanut maansa mestaruuden viimeisen 11 vuoden aikana peräti yhdeksän kertaa, tosin Juventuksen kaksi voittoa vuotta kumottiin myöhemmin oikeudessa. Maajoukkuelukematkin ovat kovat. Maaottelumatseja tilillä 95 ja verkkokin on pöllynnyt 46 kertaa.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

1 kommentti

cule

22.3.2015 14:35

Zlatanilla maaotteluita jo yli sata tilillä ja maaleissakin Ruotsin kaikkien aikojen kovin. Olikohan 51 maalia?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi