Losa-show pyörii edelleen

  • Tuomari

KYSYMYS: Losan maajoukkueura taisi loppua aikanaan punaiseen korttiin. Lopettiko juniori koko fudiksen siihen paikkaan, kun miehestä ei ole mitään kuulunut?

VASTAUS: Ei suinkaan. Alexei “Losa” Eremenko junior palloilee viimeistä sopimusvuottaan Skotlannin Valioliigassa FC Kilmarnockissa ja hyvin tuntui 16. toukokuuta Partick Thistleniä vastaan pallotaiturin peli kulkevan.

Skotlannin pääsarjassa sarjapaikasta pelaava Kilmarnock oli ennen Partick-ottelua joutunut seitsemän ottelun tappioputkeen ja oli ajautua putoamisvaaraan. Vierasottelu oli kuitenkin hieno näytös valkosinisiltä ja ennen kaikkea kapellimestari Losa Eremenkolta. Komea vierasvoitto lukemin 4-1 varmisti suoran säilymisen. Eremenko junior oli kentän tähti. Hyvässä vireessä painanut suomalainen alusti joukkueensa kaikki maalit. Ensimmäisessä maalissa Losa heitti nätin pitkän laakapallon suoraan Greg Kiltien tossun kärkeen, joka kaadettiin pilkun arvoisesti. Toisen maalin Junior syötti kulmapotkusta, kolmas lähti hienosti vapaapotkusta ja neljännessä nähtiin Losaa parhaimmillaan: pitkällä syötöllä oma jengiläinen läpi.

Kilmarnockissa kulttipelaajan maineessa pelaava suomalainen on omien kannattajien suurin suosikki. Losa on palkinnut kauden aikana omiaan hienoilla oivalluksillaan ja maalejakin tullut tehtyä neljä kappaletta, vaikka peliaika on ollut välillä kortilla.

Eremenko haluaakin pois seurasta, jos joukkueen pelityyli ei muutu ensi kaudeksi ja tuskin Kilmarnockilla rahat riittävät pitämään pelintekijää. Losa on sanonutkin tämän hetkisestä Kilmarnockin pelityylistä, että hänellä tulee niskat enemmän kipeäksi kuin jalat matsien jälkeen. Vaikka Losalla on loistava pitkä syöttö, on hän parhaimmillaan, kun koko joukkue yrittää tehdä peliä lyhyin syötöin ja se ei tällä hetkellä onnistu Kilmarnockissa.

14 maalia maajoukkueessa mättänyt tarkkajalka onkin vihjannut siirtyvänsä Aasian markkinoille, lämpimiin maisemiin ja sanoo sen olevan todennäköisesti viimeinen ammattilaissopimus.

Maajoukkuepelaaminen kiinnostaa Losaa aina, mutta se juna meni jo. Ura Huuhkajissa päättyi näyttävästi tyhmään punaiseen korttiin 2012 Georgia-pelissa. Tuomari on antanut jo anteeksi näyttävän käsivirheen.

Mutta ei meiltä Eremenkot maajoukkueesta lopu, vaikka Junior ei sinne enää mahdukkaan. Roman pyörittää tällä hetkellä lähes yksin Huuhkajia. Onneksi Pietarsaaresta on vielä tulossa yksi Eremenko lisää. Eremenkot ovat taivaan lahja suomalaiselle jalkapallolle, nämä pojat eivät ole pelkästään jalkapalloilijoita, vaan kovan luokan futaajia, joita ei voi kuin rakastaa.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi