Miten pesäpalloilija pärjää baseball-pelaajana?

  • Tuomari
Paul Yates / Fotolia
Paul Yates / Fotolia

KYSYMYS: Pärjäisikö Superpesispelaaja jenkkilän kovassa Baseball-liigassa?

VASTAUS: Kyllä pärjäisi. Tämän näkemyksen esitti legendaarisen baseball-seuran New York Yankeesin kykyjenetsijä Troy Williams, joka vieraili kutsuvieraana Hyvinkäällä järjestetyssä Itä-Länsi-tapahtumassa ja oli täysin vakuuttunut ja jopa yllättynyt, jos seuraavan 10-vuoden aikana ei suomalaista nähdä aina Major-liigassa asti.

Suomen Baseball- ja Softball-liiton puheenjohtaja Tony Jones oli kutsunut kykyjenetsijän pesäpallon vuotuiseen suurtapahtumaan ja vieras oli erittäin vaikuttunut pesäpalloilijoiden ominaisuuksista. Mahtiseuran miehen mukaan pesäpallotaustaisella pelaajalla olisi tulevaisuudessa erittäin hyvä mahdollisuus nousta aina baseballin ykkössarjaan MLB-liigaan.

Pesäpallossa saatu oppi antaisi kyllä loistavan pohjan baseball-uraa varten, mutta Williamsin mielestä laji vaihto pitäisi tehdä viimeistään parikymppisenä. Oikeastaan vain lyöminen vaatisi paljon treeniä ja opettelua, mutta muuten pelaajien ominaisuudet ovat kohdallaan. Yankees-herra ihasteli pesäpalloilijoiden urheilullisuutta. Heittäminen, kiinniottaminen ja juokseminen ovat samaa luokkaa kuin baseball-ammattilaisilla, ja ellei jopa parempia kuin jenkkilän miljonääreillä.

Williamsin mielestä syöttäjiksi pesäpalloilijat olisivat jo lähes valmiita pelaajia. Lisävarmuutta Euroopassa työtään tekevä kykyjenetsijä sai, kun Superpesis-tähdet laitettiin heittotestiin. Tutkalla mitatut heitot lähtivät todella lujaa, mikä sai Williamsin ihastelemaan ja uskomaan Superpesispelaajien kykyyn. Kovimman tuloksen heitti Sotkamon Jymyn Niko Korhonen, jonka heiton tutkalukema oli hurjat 97 mailia tunnissa (156 km/t). Saman seuran Jani Komulainen ja Vimpelin Vedon kaksikko Mikko Kanala ja Henry Puputti linkaisivat 94 mailin nopeudella. Korhosen heittämä heitto on kaikkien aikojen kovin Euroopassa mitattu lukema ja koko porukan heitotkin ovat keskiarvoltaan korkeampia, kuin MLB-liigan huippusyöttäjien.

Pitää kuitenkin muistaa mitä pelaajat haluavat. Pelaajilla on Suomessa hyvä olla, ja pojat rakastavat omaa kansallislajia ja ovat hyviä pesäpallossa. Mutta jos haasteet ja miljoonat kiinnostavat, niin antaa mennä pojat. Tuomari diggaa, ei muuta kuin Amerikkaa valloittamaan.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

5 kommenttia

Vauhti pois

27.7.2015 15:22

No helppohan se on 97 mailii heittää ku kaveri saa ottaa pari askelta vauhtia. Basebalissa ei saa tukijalka nousta siitä syöttäjän pesästä. Todellisuudessa kaverit heittää varmaa just sellasta 80-88 mailii.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Paikalla ollut

27.7.2015 19:33

Toni Kohonen kävi joskus 2000-luvun alkupuolella kokeilemassa siipiään baseballissa. Hän kokeili nimenomaan syöttäjän tonttia, mutta ei menestynyt sillä pelipaikalla koska syötön täytyy osua pieneen ruutuun pelaajaan nähden. Muussa ulkopelissä pärjäsi hyvin, mutta ei syöttäjänä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KEtuttaako ?

27.7.2015 21:56

Missäs kohtaa tässä muka mainittiin että nää suomalaiset kaverit ois ottanu vauhtia tässä `? Mielestäni mainitaan vain heittotesti ja nopeudet mitä ovat heittäneet. Eikö se ois aika erikoista jos jenkki kykyjenetsijä tulee kattomaan heittoja, että niitä ei tehtäs samalla tavalla kun siellä jenkkilässä ? Taidat olla joku ex-baseball pelaaja joka ei lajissa menestynyt :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Teukka8888

28.7.2015 12:28

Mahdoitko tota ohessa ollutta videoo kattoo ollenkaan?

Mielipide__

17.2.2018 14:27

Aika jännä vertailla esimerkiksi juoksua. Baseball -pelaajat ovat läskejä kaljamahoja, joilla toki heitto- ja lyöntivoimaa löytyy. Pesäpallon huippupelaajat sen sijaan ovat oikeasti urheilullisia. Moni pesäpalloilija juoksee sata metriä alle 11 sekunnin, baseballissa tuohon ei pysty yksikään.

Pesäpallo on urheilua, baseball sellaista hevospoolon tapaista kunto liikuntaa.

Kohonen pelasi vuonna 2002 baseballin Pohjoismaiden mestaruuskisoissa ja veti ihan hyvin siihen nähden, että lähti kokeilemaan lajia yhtään treenaamatta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi