Pärjäisikö Robert Helenius tälle jättiläiselle?

  • Tuomari

KYSYMYS: Kuulin joskus tarinaa kiinalaisesta nyrkkeilijäjättiläisestä, mutta en muista tyypin nimeä, osaatko auttaa?

VASTAUS: Enköhän. Tässä taitaa olla kyseessä Taishan Dong.

213-senttinen ja 130-kiloinen kiinalaisjätti on vaikuttava ilmestys. Jenkkeihin muuttanut Dong teki sopimuksen Oscar de la Hoyan Golden Boy Promotion -talliin. Aiemmin häntä on nähty koriskentillä, mutta nyrkkeily oli murskaajalle toinen luonteva valinta. Samoin kuin potkunyrkkeily, mitä mies myös on harrastanut.

Dongilla on takanaan viisi ottelua ja hän on voittanut kaikki, kolme tyrmäyksellä. Raskassarjalaisten parhaat ovat usein näinä päivinä jättimäisiä, kuten esimerkiksi entisten neuvostomaiden lajissa menestyneet nyrkkeilijät. Robert Helenius todennäköisesti antaisi Dongille selkäsaunan, mutta jos Kiinan jätin kehityskaari jatkuu, voi jossain vaiheessa tehdä tiukkaa. Nopeutta Dong tuskin saa enää lisää, joten Heleniuksen ulottuvat, mutta nopeat kädet hoitelisivat homman saletisti.

Dongilla on tehtävänään tehdä nyrkkeily suuremmaksi lajiksi Kiinassa, vähän samaan tapaan kuin Yao Mingillä oli koripallossa, mutta parhaat opit lajiin saa Yhdysvalloista. Kun Kiinan kokoinen maa kiinnostuu jostain lajista, syntyy sille aivan uutta kansainvälistä potentiaalia. Kun kiinalaiset innostuvat nyrkkeilystä, saattaa kehissä alkaa näkyä iso määrä maailman väkirikkaimman maan tekijöitä.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi