Suomalainen kauhukomedia Bunny the Killer Thing monipuolistaa kotimaista elokuvaskeneä

Pupuhirviöelokuva ei sovi kaikille, muttei sen ole tarkoituskaan.

Ohjaaja Joonas Makkonen ei halunnut tehdä elokuvia, joihin hänellä ei olisi paloa. Rakkaus erilaisuuteen ja mustaan huumoriin synnytti elokuvan, jossa valtavalla sukupuolielimellä varustettu murhanhimoinen pupuhirviö jahtaa kaikkea, joka muistuttaa naisen vaginaa. Luonnollisesti.

Makkosen käsikirjoittama ja ohjaama kauhukomedia Bunny the Killer Thing on saanut paljon tunnustusta maailmalla. Siinä seurataan suomalaista nuorisoporukkaa, joka lähtee viikonlopuksi mökille dokaamaan. Asiat alkavat mennä pieleen, kun kaverukset törmäävät turistikolmikkoon, joka piilottelee takakontissaan karmeaa salaisuutta.

Elokuva ei sovi kaikille, ja se on tarkoituskin. Makkonen halusi tehdä jotakin sellaista, mitä ei ole ennen tehty. Siinä hän onnistui, sillä elokuva on niittänyt nimityksiä ja kunniamainintoja useilla genrefestareilla roisin otteensa ansiosta.

Makkonen on erityisen tyytyväinen elokuvan saamasta suosiosta siksi, että elokuva on itsenäistä tuotantoa. Suomen elokuvasäätiön tuki on suomalaisille elokuvantekijöille Makkosen mielestä liian suuressa roolissa. Alalla pelätään, ettei elokuvaa voi tehdä ilman tukea.

“Suomessa elokuvantekijöitä kannustetaan tekemään realistista draamaa ja draamakomediaa, mutta genreleffassa on mielestäni enemmän mahdollisuuksia”, hän kertoo.

“Toivon, että Bunnyn menestys kannustaa muitakin tekemään sellaisia elokuvia, mitä he haluavat tehdä. Käsityksiä pitäisi muuttaa, jotta Suomeen saataisiin monipuolisempia elokuvia.”

Bunny on Makkosen ensimmäinen pitkä elokuva, mutta sekin sai alkunsa lyhytelokuvasta, jonka hän teki opiskeluaikoina. Lyhytelokuva sai niin hulvatonta palautetta, että Makkosen oli suorastaan pakko tehdä siitä pitkä versio. Molemmissa esiintyy Henry Saari, joka houkuteltiin mukaan Facebookissa.

“Henry Saari on todella hyvä tyyppi ja lahjakas näyttelijä. Hänellä on elokuvan hauskimpia rooleja”, Makkonen kehuu.

Lopuksi Makkonen suosittelee kauhuelokuvia Halloweeniksi. Uudemmista elokuvista kunniamaininnan saa M. Night Shyamalanin found footage -teos The Visit, joka on Makkosen mielestä piristävän pelottava pläjäys jo melko kuluneessa kauhugenressä. Korkeimman suosituksen saa kuitenkin Makkosen ikisuosikki 90-luvulta.

Ravenous eli Erämaa syö miestä. Se on karmiva elokuva ja sopii hyvin Halloweeniin.”

Bunny the Killer Thing ensi-illassa 6. marraskuuta. 

1 kommentti

SuomiB

22.10.2015 17:15

"Ninityksiä"? Ei kai sitä festivaaleilla nimitelty ole? "Ehdokkuuksia" olisi ollut suomea :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi