3 x Helsingin uutuusravintolat syksyllä 2020

Tänä syksynä syödään modernia kiinalaista, fiilistellään korttelibistrossa ja luotetaan lähituotettuun sesonkiruokaan.

Vaikka koronapandemia onkin jättänyt jälkensä ravintola-alaan, on yksi asia silti varmaa: uudet ravintolat kiinnostavat aina. Tässä kolme poimintaa syksyn kiinnostavista tulokkaista.

1. Lily Lee

Kuva: Lily Lee

Tomi Björkin uutuusravintola avattiin Erottajalle elokuussa. Lily Lee ottaa inspiraationsa Taiwanista ja Hongkongista. Ravintolassa näkyy Björkin muiden ravintoloiden tunnuksenomainen tyyli: laaja valikoima koostuu kymmenien pienten ja vähän isompienkin annosten lisäksi pitkän kaavan mukaan tarjottavista maistelumenuista. Ruuat tuodaan tuttuun tapaan pöytiin jaettavaksi.

2. BasBas Kulma

Kuva: BasBas Kulma

BasBas & Staff Wine bar suljettiin elokuussa remontin tieltä ja kun ovet avautuivat taas 16. syyskuuta, oli tilalle avattu BasBas Kulma. Viinibaarista bistroksi kasvanut kortteliravintola mainostaa olevansa rento ja simppeleihin makuihin keskittyvä, kuten naapurissa sijaitseva Baskeri & Bassokin, mutta BasBas Kulman erikoisuutena höyryää hiiligrilli.

3. Bistro ELO

Kuva: Bistro ELO

Hiiligrillin vetovoimaan luottaa myös uusi Bistro ELO, joka avasi ovensa Mannerheimintielle VALO hotelli & työtilan yhteyteen syyskuun alussa. ELO haluaa tarjota raikasta, maukasta ja sesonkien mukaista ruokaa lähituotantoa ja luomua painottaen. Lounaan ja illalisen lisäksi ravintola tarjoaa myös aamiaista.

Nyt kannattaa hyödyntää ELOn avajaistarjous TableOnlinen kautta pöytävarauksen tehneille: kaksi pääruokaa yhden hinnalla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi