Henri Alén paljastaa nyt uutuusravintolansa reseptin: Näin syntyy ravintolatason jälkiruoka kotona

Loppuun varatun ravintolan annoksia pääsee nyt testaamaan kotikeittiössä.

Huomenna ovensa avaava Lidlin ja huippukokki Henri Alénin yhteisravintola Lidlerie on ollut syksyn puhutuimpia ravintolailmiöitä. Pöydät varattiin loppuun alle puolessa tunnissa, ja lisäpaikatkin hupenivat vain neljässä minuutissa.

LUE MYÖS: Henri Alén yllättää: Avaa uuden ravintolan, jossa menun saa alle 13 €:lla!

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näkäinen, sillä Alén on muokannut ravintolan alkuperäisistä annoksista kotikeittiöön sopivammat versiot ja jakaa nyt reseptit kaikkien saatavilla.

“Käytännössä reseptejä yksinkertaistetaan jonkun verran ja annosmääriä skaalataan alaspäin. Ravintolakeittiössä on usein myös vähän robustimmat työvälineet kuin kotikeittiöissä, niin sekin pitää ottaa reseptiikassa huomioon", Alén kertoo.

Raaka-aineet saa lähikaupasta

Julkaistavat reseptit ovat osa Lidlerien Pohjolan makuja -menua, joka sisältää muun muassa:

  • Hiillostettua kirjolohta lasimestarin tapaan
  • Perunavelliä muikunmädillä
  • Paistettua naudan ulkofileetä
  • Ahvenanmaan pannukakkua

Alénin mukaan reseptien kirjoittamista on helpottanut se, että raaka-aineet ovat täysin samoja niin ravintola- kuin kotiresepteissäkin.

Annosten maku pysyy lähtökohtaisesti samana, vaikka toki jokainen kokki tuo annokseen mukaan oman silauksensa.

“Ravintolassahan kokemus muodostuu ruoan lisäksi monesta tekijästä, kuten miljööstä, palvelusta ja niin edelleen. Mutta voi kotonakin vähän larpata ravintolatunnelmaa, laittaa vaikka kynttilöitä ja jotain hyvää musiikkia taustalle”, Alén vinkkaa.

Ahvenanmaan pannukakkua ja kardemummakermaa (4 annosta)

5 dl maitoa
30 g mannasuurimoita
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoa
0,5 dl sokeria
0,5 dl sulatettua voita

Kardemummakermaan:

2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
0,5 dl jauhettua kardemummaa

Valmistus
Keitä mannasuurimot kypsäksi 2,5 dl:ssa maitoa. Lisää mukaan loput ainekset taikinaan ja anna turvota 30 minuuttia.
Lämmitä valurautainen uuniastia tai blinipannut uunissa 220°C ja lisää niihin nokare voita ja pannukakkutaikinaa 1/3 osa vuoan korkeudesta. Paista noin 12-15 minuuttia uunissa.

Kardemummakerma: Vaahdota kerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi ja mausta se kardemummalla.

Tarjoile pannukakut kuumana kermavaahdon ja esimerkiksi omenasorbetin tai vaniljajäätelön kera.