Huippukokki Heikki Liekola vannoo rakkaudella tehdyn ruoan ja laadukkaan palvelun nimeen - nämä ravintolat ovat ylitse muiden: "Ei petä koskaan"

Huippukokin suosikkiravintoloiden listalle päätyi muun muassa Suomen palvelutaitoisimman salitiimiin omaava ravintola.

Kuva: Vinkkeli, Benjamin Ilmoni

Viisitoista vuotta Michelin ravintoloissa ja kahdeksan vuotta keittiömestarina ja keittiöpäällikkönä Suomen parhaissa ravintoloissa työskennellyt Heikki Liekola on huippuammattilainen, joka todella tietää kaiken hyvästä ruoasta.

Juuri tästä syystä City pyysikin Liekolaa listaamaan tämän hetken suosikkiravintolansa ja vinkkaamaan lukijoille, mihin oikein kannattaa suunnata syömään.

Heikki Liekolan TOP3 suosikkiravintolat

Vinkkeli

Historiallisessa kiinteistössä Helsingin Kaartinkaupungissa sijaitseva Vinkkeli on ravintola, jota Liekola kuvailee uudeksi klassikoksi. (City oli huippukokin kanssa samoilla linjoilla jo Vinkkelin avaamisvuonna, jolloin ravintolaa kutsuttiin uutuusravintolaa esittelevässä artikkelissa “tulevaisuuden klassikkoravintolaksi”.)

Vinkkelissä luotetaankin perusasioihin; maukkaaseen ruokaan ja laadukkaaseen palveluun.

Vinkkeli on omien sanojensa mukaan rehti, kodikas ja mutkaton ruoka- ja viiniravintola.
Vinkkeli on omien sanojensa mukaan rehti, kodikas ja mutkaton ruoka- ja viiniravintola. Kuva: Vinkkeli

“Ruoka on hyvin tehtyä ja maukasta, mutta minulle paikan taika on enemmän sen palvelussa. Niin ammattitaitoista, lämminhenkistä ja asiantuntevaa palvelua. Helsingin ja varmaankin koko Suomen palvelutaitoisin salitiimi Antin (Uusitalo) ja Ingan (Anttila) johdolla”, Liekola hehkuttaa.

Hyvin tehty ruoka ja huippupalvelu ei olisi mitään ilman kunnon juomaa. Onneksi sekin asia on tässä ravintolassa kunnossa.

“Juomatuote ja yhdistelmät ruokien kanssa ovat hyvin mietittyjä ja mielenkiintoisia. Vinkkeliin voi mennä lasilliselle baarin puolelle tai istumaan koko illaksi ja nauttimaan loistavasta palvelusta ja ruoasta.”

Salve

Legendaarinen helsinkiläisravintola Salve on paikka, joka on tarjoillut elämyksiä Hietalahdenrannassa jo yli 120 vuoden ajan.

Liekolaa viehättää Salvessa etenkin ravintolan hieno tunnelma ja rakkaudella tehty ruoka. Yksi annos kokin mukaan ruokalistalta ylitse muiden.

”Tilaan melkein aina saman; suolakurkkuja ja hunajaa alkuun asiaan kuuluvine ruokajuomineen sekä pääruoaksi schnitzelin. Wieninleike ei petä koskaan.”

Perinteikäs Salve on toiminut vuodesta 1897.
Perinteikäs Salve on toiminut vuodesta 1897. Kuva: Raflaamo

Vaikka Salve tunnettiin aikoinaan merimiesten kantapaikkana, nykyisin se on ravintola, jonne voi astella Liekolan mukaan melkeinpä milloin ja missä tilanteessa vain.

“Paikka sopii niin arkeen kuin juhlaan, sunnuntaipäivä kollegoiden kesken tai isänpäivän viettoon perheen kanssa.”
 

Farang

Kaakkoisaasialaisiin makuihin ja tunnelmiin keskittynyt Farang muutti vuoden 2020 alussa Arkadiankadulle, jossa se jatkoi vuonna 2009 alkanutta menestystarinaansa uusissa upeissa tiloissa.

Sen lisäksi, että Farangia kehutaan yhdeksi parhaista aasialaisia makuja tarjoilevista ravintoloista, se on samalla myös Liekolan vaimon entinen työpaikka ja pariskunnan molempien osapuolten pitkäaikainen suosikki.

Pehmeäkuorinen taskurapu kuuluu monen Farang-kävijän suosikkeihin - niin myös huippukokin.
Pehmeäkuorinen taskurapu kuuluu monen Farang-kävijän suosikkeihin - niin myös huippukokin. Kuva: BW-restaurants

“Toimii niin paikanpäällä kuin näinä aikoina take awaynakin. Laadukasta ja freshiä ruokaa, josta löytyy mukavasti myös potkua minun makuun”, Liekola perustelee valintaansa.

Tässä suosikkiravintolassa Liekola illallinen alkaa yleensä gini-pohjaisella Lady Boi -cocktaililla, jonka jälkeen lautasille valikoituu monesti kokin suosikkiannokset, Farangin klassikkoinakin tunnetut “Softshell Crap” ja “Som tam” -annokset.

 

LUE MYÖS NÄMÄ AIEMMIN JUTTUSARJASSA ILMESTYNEET ARTIKKELIT:

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi