Ravintola Nolla sulkee ovensa marraskuussa – avaa uudella paikalla alkuvuodesta

Pohjoismaiden ensimmäinen hävikkivapaa ravintola Nolla joutuu luopumaan Liisankadun liiketilastaan.

Ravintola Nolla sulkee ovensa Liisankadulla 10. marraskuuta ja avaa uudessa sijainnissa helmikuussa.
Ravintola Nolla sulkee ovensa Liisankadulla 10. marraskuuta ja avaa uudessa sijainnissa helmikuussa. Kuva: Ravintola Nolla

Ravintola Nolla joutuu sulkemaan ovensa Liisankadulla marraskuussa, sillä tilan omistaja aikoo muuttaa ravintolan toimistotilaksi.

Ravintoloitsijat ovat harmissaan joutuessaan lähtemään, mutta uusi ravintolatila on onneksi jo löytynyt. Nolla avataan helmikuussa uudella paikalla, jonka sijainti paljastetaan myöhemmin.

Ravintola Nolla on saanut osakseen paljon huomiota ja tunnustusta Pohjoismaiden ensimmäisenä todelliseen hävikittömyyteen pyrkivänä ravintolana. Perjantaina Nolla palkittiin ELO-säätiön Lentävä lautanen 2018 suomalaisella ruokakulttuuripalkinnolla ja ravintola on ehdolla myös Fredmanin Vuoden Keittiöteko palkinnon saajaksi.

Nollan ravintoloitsijat Albert Franch Sunyer, Carlos Henriques and Luka Balac käyttävät suljettuna olevan ajan hyväkseen luodakseen entistä parempaa versiota hävikittömästä ravintolasta. Yksi heidän suurimmista tavoitteistaan on luoda parempia suhteita alan koulujen ja yrittäjien kanssa, jotka jakavat näkemyksen siitä, että ravintola-alaa tulisi kehittää kestävämpään suuntaan.

Nolla on kutsunut myös vierailevia huippukokkeja ravintolaansa toteuttamaan hävikittömiä illallisia.

“Oman tekemisemme lisäksi haluamme innostaa ja haastaa myös muita toimijoita jätteettömyyteen. Aika ajoin ravintolassamme vierailee tunnettuja huippukokkeja, jotka uskaltavat ottaa haasteemme vastaan. Jätteetön asenne on oppimista, tiedon jakamista ja yhdessä tekemistä, mutta yhtä lailla hauskaa ja kannattavaakin", Balac sanoo.

Nolla, Liisankatu 2

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi