Ravintolauutiset: Helsinki

Toni Rantanen ja Tim Uskali, nyt YK-joukoissa.
Toni Rantanen ja Tim Uskali, nyt YK-joukoissa.

YK-klubi avaa

Toni Rantanen ja Tim Uskali avaavat torstaina 3.6. vanhan KY-klubin kohdalle YK-klubin, jonka yläkerrassa on täysimittainen bändistage ja alakerrassa pieni esiintymislava. Yläkerran baaritiskin takana olevat ikkunat aukeavat kadulle. Sunnuntaisin ravintolassa juhlitaan iltapäivisin. Kello 10 aamulla avaava päiväklubi ei ole aamubileiden jatkopaikka, vaan Uskalin mukaan sinne kaivataan ”freesiä jengiä”. Afternoon-bileiden yhtenä esiintyjänä nähdään teknomusiikkiguru, tuottaja ja deejii, Carl Craig. Tarjolla kuohuviiniä ja aamiaista.    
YK-klubi, Pohjoinen Rautatiekatu 21

Alkosta löytyy oluita

Yllättävää mutta totta. Alkon kesän uutuusoluet yllättävät myönteisesti. Näin esimerkiksi tanskalaisen pienpanimon hedelmäisen suklainen OriginAle (5,97 e, 0,5 l) sekä tutun belgialaisen d'Achouffen voimakkaasti humaloitu ja vahvasti mausteinen Houblon Dobblen IPA Tripel (7,50 e, 0,75 l).

Rokaten ja kokaten

Kikke Heikkinen on vetänyt kansiin reilun tusinan Ilveksen rokkimenuita (30 e).  A.W. Yrjänästä alkaen kotimaan rokkitoivot esittävät kiitettävää kulinarismia. Tavastia-pomo Juhani Merimaalta olisi sallinut ilmeikkäämpiä  juomavalintoja.

Katkoja kellarin täydeltä

Kasaritunnelmiin voi heittäytyä Kellarikrouvissa 19.6. asti. Syö niin paljon kuin jaksat kokonaisia katkarapuja sellaisenaan tai savustettuina. Lisäksi chilimajoneesi, aioli ja paahtoleipä: 24 e.
Kellarikrouvi, Pohjoinen Makasiinikatu 6

Porukalle edullisesti

Mange Sud kauppaa ykkösannostaan bouillabaissea sitä edullisemmin mitä useampi ruokailijoita on. Kahdelle herkku kustantaa 27 e per nenä, neljälle 24,50 e ja kahdeksalle 22,50 e ynnä pullon viiniä kaupan päälle! Viininmaistelut jatkuvat 1.6. aussiviinien merkeissä.
Mange Sud, Tehtaankatu 34 D

Teatteri 10 vuotta

Tyylilleen ominaisesti ravintola Teatteri vietti kymmenvuotissynttäreitään. Joka ravintolalle ei ole ikä eikä mikään – mutta kaupungin ykkösiin lukeutuvalle bilepaikalle sitäkin enemmän. Teatteri on  kaupungin pitkäikäisimpien suosittujen yökerhojen joukossa top kolmosessa. Edellä ovat Kalle ja Kaivohuone, jos omistajanvaihdoksia ei oteta huomioon. Ikää voi Teatterille tulla vielä reilusti lisää, Café Opera Tukholmassa lähestyy 30 ikävuotta. Teatterin vippitiloissa ovat juhlineet muun muassa Antti Piippo ja Jenni Dahlman-Räikkönen.
Teatteri, Pohjoisesplanadi 2

Birdland avaa

Mr. Pori Jazzin Jyri Kankaan ja Sedu Koskisen yhteisyritys, kaupungin suurin jazzklubi avaa. Kyseessä on entinen ravintola Mikado. Kangas vastaa klubin taiteellisesta linjasta.
Birdland, Mannerheimintie 6

Saaristokin avaa

Ravintola Klippan on nyt 420-paikkainen Saaristo ja ravintolatoimen operoijana A&S ravintolat. Keittiömestarina on Tapio Laine. Uutta Saaristossa on arkipäivisin tarjoiltava lounas ja sunnuntaibrunssit. Yhteysvene lähtee kuten ennenkin Olympiaterminaalin kupeesta.

Snackyn drive-in-leffat

Pikaruokaketju Snacky järjestää drive-in-elokuvaillan Espoon Lidlin tontilla 31.5. Näytös alkaa kello 21.30 ja hupi kustantaa 15 euroa/auto. Autoista katsellaan elokuvaa Rööperi 4 x 5 -metriseltä kankaalta. Äänet kuunnellaan omasta autoradiosta taajuudelta 93,6. Kentälle mahtuu noin 150 autoa.  Tapahtumalla on säävaraus. Jos drive-in kiinnostaa kansaa, tapahtumasta tehdään viikoittainen ja seuraava elokuva, Matti,  nähdään jo 7.6. Pahoja poikia töllötellään 14.6. ja Levottomia 21.6.

Qulkimasta soppaa

Soppakeittiön perustajan Marc Aulenin uusi ravintola Qulma on päässyt kunnolla vauhtiin. Rauhankadun ja Mariankadun kulmassa Kruununhaassa sijaitseva Qulma tarjoilee aamiaista ja lounaalla keittobuffetin, smörrebrödejä, salaatteja, herkullisia kakkuja sekä oman kahvimerkin kahvia. Ravintola on auki ma–pe klo 8–17.30.
Qulma, Mariankatu 13 B

Primulan kulma uudistui

Entisen Primulan kahvilan tilalle avattu Primula Bar&Cafe panostaa salaattibuffetiin, joka on tarjolla arkisin kello 11–14 ja viikonloppuisin 10–14. Lisäksi tarjoillaan viiniä, leipiä, antipastoja ja juustolautasia sekä kahvia ja lämpimiä pikkusuolaisia. Avoinna ma–to klo 8–01, pe 8–03 ja la 10–03 ja su 10–01.
Primula, Laivurinkatu 10

Klubit

Jukebox

  1. Erphun: Pollinated Flowers
    “Hapokasta ja hypnoottista druggy-technoa kalifornialaiselta tuottajagurulta, joka on noussut suosikikseni.”
  2. Jesse Voorn: Carlton
    “Juuri sellainen draivi, kun biisissä pitää ollakin. Rullaa kuin kamelin selässä ja kuvastaa pitkälle omaa musamieltymystäni tällä hetkellä.”
  3. Andrea Quirico: Fat Plus
    “Todellinen monsteri. Kevään ja kesän yksi killereistä ja instant klassikko, joka löytynee levypakista vielä pitkään.”

Eliot Ness Kaivohuoneella 4.6. 20 e

Kappelilla lauantai-klubi

Kesälauantaisin 4.9. asti satsataan tärkeisiin asiakkaisiin: vip-paketteihin sisältyy sisäänpääsy, pöytä ja oma narikka. Avajaisia tahdittamassa Lasse Carlsson, Nessi Hovi, Something Good ja Axl Smith.
Kappeli 29.5. 6 hlön paketti 144 e, 4 hlön paketti 96 e.

Sunnuntai-jazzien paluu

Elektronista jazzausta ja nykyjazzia terassimeiningeissä kesän 09 innoittamana. Avajaisilla Kingpin Quintet plus dj:t Vesa Yli-Pelkonen ja A. Myllykoski.
Mbar 6.6. Ilmainen.

Eric Prydz sirkuksessa

Rakkausbileet ovat muodostuneet hitiksi, kiitos artistien Oakenfoldista Tongiin. Tällä kertaa Circuksen Love Brings Us All Together -bileissä päätähtenä Eric Prydz. Lisäksi tulilla Dana Bergquist, Orkidea ja Heikki L.
Circus 11.6. 29 e.

Kesä ja Kaivari

Kaivohuoneen kesäklubin Somersby Beach Partyn avajaisia juhlistetaan keskiviikkona 9.6. ja bileet jatkuvat joka keskiviikko elokuun loppuun asti. Musiikkirintamalla on luvassa house-poljentoa, josta vastaavat Heavy Weight Dj’s. Terassilta löytyy poreallas ja viisi vuokrattavaa loossia. Viime vuonna Kaivarin kesäklubi veti yli 2000 juhlijaa. Ikäraja  18 vuotta.
Kaivohuone, Iso Puistotie 1

1 kommentti

Radattaja

12.6.2010 12:38

Rumba lehti käväisi avajaisissa. Kieltämättä antaa paikasta sellaisen kuvan, että sinne todellakin haluaa mennä!

http://www.rumba.fi/ylakertaa-vastalaakkeeksi-siltaseen-eli-yk-klubin-riehakkaat-avajaisjuhlat-8604/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi