Rioni tarjoaa aitoja georgialaisia makuja Espoon Haukilahdessa

Haukilahden vanhan ostoskeskuksen uumenista löytyy piilotettu georgialainen helmi.

Sini Salmisen ja Nika Nikuradzen ravintola Rionissa kaikki ruoka tehdään käsityönä georgialaisia perinteitä kunnioittaen.
Sini Salmisen ja Nika Nikuradzen ravintola Rionissa kaikki ruoka tehdään käsityönä georgialaisia perinteitä kunnioittaen.

Espoolaisten ei enää tarvitse lähteä Helsinkiin asti nauttiakseen georgialaisista herkuista. Haukilahteen helmikuussa avattu Rioni tarjoaa autenttista georgialaista ruokaa vain kilometrin päässä Niittykummun metroasemalta.

Sini Salmisen ja Nika Nikuradzen ravintolassa kaikki tehdään käsityönä alusta loppuun itse. Omaleimaisen georgialaisen maun takaavat tuoreet raaka-aineet, georgialaiset yrtit ja maustesekoitukset. Kaikki kokit ovat Nikuradzen tavoin georgialaisia.

Nikuradze kertoo, että hyvä kokki ei tarvitse tarkkoja reseptejä, vaan ruoka tehdään näppituntumalla maku edellä.

"Kokilla on oltava hyvä tuntuma ruokaan, jota hän tekee. Salaisuus on maussa", hän sanoo.

Annokset on tehty georgialaiseen tapaan jaettaviksi

Rionin ruokalistalle on valikoitu laaja valikoima georgialaisia perinneruokia, joista voi koota mieleisensä kokonaisuuden georgialaiseen tapaan koko pöytäseurueelle jaettavaksi.

Georgialainen supra on juhlakattaus, jossa pöytä notkuu pienistä jaettavista alkuruoista, tuhdeista liha- ja kasvispadoista sekä mureaksi grillatuista lihoista. Ruokapöytään kuuluu olennaisena osana mehevä juustolla täytetty leipä, khatchapuri, joka tuodaan aina vastaleivottuna pöytään.

Perunan tai riisin kaltaisia lisukkeita ei tarvita, sillä leipä toimii lisukkeena. Herkuttelijan valinta on adjaruli khatchapuri, jossa juustoisen leipätaikinan keskelle on upotettu juustosta, voista ja kananmunasta valmistettu täyte, johon dipattuna leipä maistuu syntisen hyvältä.

Monipuoliselta listalta löytyy useita vegaaneillekin sopivia kasvisruokia, kuten pähkinäinen munakoisorulla nigzviani badrijani, ajapsandali kasvispata, lobio papupata sekä pkhali kasvisnyytit. Erikoisruokavaliot on Rionissa huomioitu muutenkin hyvin, sillä myös leivästä löytyy maidoton ja viljaton versio.

Liharuoan ystäville löytyy rutkasti valinnanvaraa runsaista lihapadoista ja keitoista grillattuun lihaan sekä georgialaiseen qababiin eli jauhetusta naudan- ja sianlihasta valmistettuihin mausteisiin lihavartaisiin.

Asiakkaita on riittänyt ruuhkaksi asti

Rioni on Salmisen ja Nikuradzen ensimmäinen ravintola. Salminen kertoo, että unelma omasta ravintolasta on kytenyt jo pitkään, ja sopivaa liiketilaa etsittiin pari vuotta.

Asiakkaat ovat löytäneet helmikuussa avatun ravintolan hyvin. Viikonloppuisin väkeä on ollut niin paljon, että kaikki halukkaat eivät ole mahtuneet sisään.

"Kiireisimpinä iltoina olemme joutuneet lainaamaan tuoleja naapurin Kotipizzasta", Salminen nauraa.

Salminen kokee, että Espoossa on kova kysyntä hyville kivijalkaravintoloille. Uusia ravintoloita nousee jatkuvasti ostoskeskusten ravintolakeskittymiin, mutta tunnelma niissä on Salmisen makuun turhankin hektinen.

"Haluan nauttia ruoasta rauhassa. Haluan hyvää ruokaa, hyvää viiniä, hyvää seuraa ja rauhallisen ja hyvän tunnelman."

Salminen ja Nikuradze tekivät Rionista juuri sellaisen ravintolan, jossa he itsekin viihtyisivät asiakkaina ja ovat silminnähden onnistuneet tavoitteessaan.

Ruoankaan suhteen Rioni ei kalpene pääkaupunkiseudun muiden georgialaisten ravintoloiden rinnalla ja tarjoaa makuelämyksiä, joiden perässä paikalle kannattaa saapua kauempaakin.

Rioni sijaitsee Haukilahden ostoskeskuksessa osoitteessa Ukkohauentie 9.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi