Tallinnan merkitys ravintolakaupunkina kasvaa Viron verottaessa rankemmin alkoholia

Tallinna ei ole enää vastaava halpakaupunki, johon on totuttu menneinä vuosikymmeninä.

Tallinnassa on monia alueita, jotka kätkevät kaduilleen sekä edullista että herkullista ruokaa tarjoilevia ravintoloita ja kahviloita.
Tallinnassa on monia alueita, jotka kätkevät kaduilleen sekä edullista että herkullista ruokaa tarjoilevia ravintoloita ja kahviloita. Kuva: paulmuenzner0/Pixabay.com

Vaikka Super-Alko Tallinnan satamassa houkuttelee edelleen varsin lahjakkaasti suomalaisia viinan roudaajia edullisin hinnoin sekä palveluin, suuntaavat monet nykyisin Latviaan alkoholinhakureissuilleen. Alkoholin hinta on Virossa kallistunut rajusti johtuen verotuksesta, mutta myös ansiotason kasvusta.

Iltalehden vertailussa selviää, mitä Virosta nykyisellään kannattaa ostaa ja mitä ei. Vaikkakin verotus on nostanut alkoholin hintaa, on se yhä huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa. Myös savukkeet lohkeavat lähtökohtaisesti noin 40 prosenttia edullisemmin. Sen sijaan elektroniikan, vaatteiden ja jalkineiden hinnat kääntyvät jo Suomen eduksi.

Mikäli viina- sekä savukeralli ei enää innosta tai ei kenties lähtökohtaisestikaan ole ollut juttusi, kannattaa tutustua Tallinnan ravintola- ja kahvilamaailmaan. Ruoka saattaa Virossa olla kallista, mutta ravintolaruokailu on Suomen hintatasoon verrattaen edullista. Kahvilatason lounaista fine dining -illallisiin Tallinna yllättää edullisilla, mutta herkullisilla ravintola-annoksilla. Myös tuopin olutta, cocktailin sekä viinilasillisen saa Tallinnan baareissa ja pubeissa huokeasti.


Varaa pöytä Tallinnan huippuravintoloihin

City on tutustunut Tallinnan hyviin ravintola-alueisiin, pubeihin ja ravintoloihin. Sukella naapurimaan antimiin alta!

Rotermannin alue

Leib Resto & Aed

Parrot MiniBar

Salt

1 kommentti

henna>sooloiluja.com

19.9.2018 23:09

Tosi kivoja vinkkejä, kiitos! Miten sattuikin, että ihan samaan aikaan kirjoitin (ja kuvasin) itsekin Rotermannin aluetta. Olen ihan samaa mieltä, että se saisi olla paljon suositumpikin kuin mitä se nykyään on. Söin viime reissullani R14-ravintolassa ja tykkäsin kovasti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi