Blogi

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2008.

Rakkauden kuminen Buddha  5

Rakkauden kuminen Buddha
Rakkauden kuminen Buddha

Kävimme siis Wäiskin päiväpervoilussa. Koska kunto oli mitä oli, niin Gendal haki meidät autolla. Oltiin vähän myöhässä. Doris ilmoitti olevansa kanssa.

Wäiskillä oli tuttuja ja tuntemattomia naamoja. Luentojakin oli. Olin sopinut yhteisen naistuttumme kanssa, että hän esittelee meidät eräälle puhujalle. Puhujalla oli mielenkiintoinen esitys jota en kyennyt kommentoimaan, koska kesken esitystä Topimax (se saatanan epilepsialääke) alkoi potkia mun aivojen puhekeskusta raudoitetulla maiharilla hampaisiin… joten kun esittelyjen aika tuli (heti esityksen jäkeen) niin olin mukavan luonnoton stiffie… jipii vittu, että oli helppo tilanne.

Olen usein miettinyt kun ihmiset kysyvät minulta miten kykenen puhumaan sadoille tai tuhansille ihmisille ilman mitään kynnystä? Mitä kynnystä? Siis nousee lavalle ja alkaa puhua siitä asiasta mistä aihe, ihan samalla tavalla kuin vaikkapa työpaikan lounaspöydässä tai puhelimessa. Minulla ei ole koskaan ollut mitään kynnystä puhua yhtään kenellekään yhtään mistään yhtään missään, paitsi nyt. Voi mooses, että elämä osaa opettaa nöyryyttää.

Oikeasti en välitä mitä minusta joku ajattelee. Minun ei tarvitse tehdä positiivista vaikutusta joka kerta, itse asiassa teen Pupunden harmiksi liiankin usein tahallaan negatiivisen vaikutuksen ihmisiin, ensitapaamisella… nämä siis eivät koskaan halua tavata minua ja ovat vakuuttuneita siitä, että olen täysi idiootti ja Pupunden mielestä aivan vääristä syistä, minun mielestä täysin oikeista syistä. No kuitenkin nyt ei tullut mitään muuta ensivaikutelmaa kuin järkytys. Ihmiset järkyttyy kun yritän änkyttää ja mokeltaa jotain ja mun puhekeskus tilttaa… vittu että se ärsyttää.

Paineltiin Kaisaniemen uuteen Thai buffeen syömään. Kiskaisin niin paljon chiliä vahingossa, että naamaria poltti ja se jotenkin helpotti. Pupunde kertoi, että uusi tutkimus todisti Chilin kapsasiinin helpottavan koviin kiputiloihin… hahaa vahingosta viisastuu.

Sit mentiin takaisin Wäiskiin ja löydettiin Doris. Se oli etsiskellyt meitä. Mentiin katselemaan sidontakoulua jota olin odottanut munapystyssä 3kk ja ehdotin et kokeillaan. Mut sit tapahtui jotain kummaa. Pupunde ja Doris paineli laiturille ja Pupunde pillitti kuin pelle Hermanni ja mä jäin seisomaan keskelle Wäiskiä tyhmänä ja yksin kuin idiootti, siis jälleen kerran. Gendal oli lähtenyt leffaan ruuan jälkeen.

Pyörin tunnin …ja katselin mitä myytävänä oli. Löysin jotain todella mielenkiintoista, kumisen Buddha kasvonaamarin. Sain sen 4€ joten minun oli pakko ostaa se (siinä taisi olla aika paljon kaveri alea). Sitten kun tuo kortisoni tekee minusta läskin kortisonibuddhan, niin voin maalata itseni kumimaalilla ja mököttää nurkassa naamari päässäni suurena rakkauden kumisena Buddhana.


Zeniä ja zillee  5

Oltiin menossa nukkumaan ennen klo 23 tämä johtuen edellisen yön katastrofista. Mutta kuinka ollakaan naapuri päätti pitää karaokebileet. Huaah.

Pupunde hiiltyi ihan heti. Se veteli vaatteita niskaan ja oli menossa tekemään väkivallan töitä. Rauhoittelin tyttöä ja maanittelin takaisin. Mutta onhan se ymmärrettävää. Pupunde stressaantuu siitä kun se ajattelee, että mä stressaannun ja mä stressaannun kun mä kelaan et Pupunde stressaantuu ja noidankehä on valmis.

Laitoin naapurille tekstarin, jossa hyvin voimakassävyisesti huomautin, et muistanee hiljentää klo 23 hiljaisuuden tulessa musiikin olemattomiin. Ei sit muuta kuin odottelemaan kun kello käy tik tak…

Pupunde ei kyennyt rauhoittumaan. Kävimme lävitse Pupunden kanssa mun selviytymisstrategiaa joka seuraava. Mitä vähemmän pystyn kontrolloimaan ympäristöäni, sitä paremmin on minun kyettävä kontrolloimaan itseni ja tunteeni. Tämän takia en hiilly juuri koskaan. Pupunde onkin aina taivastellut sitä kuinka täydellisissä katastrofi tilanteissa olen ihan hillitty, hiljainen ja pohtiva. Yleensä olen raisu, äänekäs ja impulsiivinen.

No selviytymisstrategia sekin. Ehkä Pupunden strategia on parempi, vaatteet päälle ja naapureita turpaan. Pupunde on taas normaalisti hiljainen, lähes ujo ja vaisu. Sitten kun Pupunde rentoutuu, niin en saa suunvuoroa koska Pupundesta tulee turvallisissa olosuhteissa meistä se rämäpää poikatyttö.

Kuitenkin kello tuli 23 ja musiikki vaimeni. Basso paistoi läpi laitoin vielä yhden tekstarin ja sekin hiljeni. Varmuuden vuoksi siirsimme patjan olkkarin lattialle ja teimme pyjamabileet olohuoneeseen.


Liskojenyö  5

Eilen oli hyvä päivä… ajattelin jatkaa hyvää päivää pitkin yötä. Pupunde paineli nukkumaan tuossa klo 23 ja mä jäin heiluun Cityyn (vastoin sanomisiani).

Kello kävi yli keskiyötä ja tulla tupsahteli jotain yhden jälkeen kun kohtaus alkoi pukkaan päälle. Olin just ottanut unilääkkeen. ”Persettä käteen!” kuten huudahdus kuuluu ja Pupundee herettälemään. olin kohtauksesta ja unilääkkeestä sopivasti sekaisin etten osannut enää annostella kohtauslääkettä saati avata koko pakkausta. Pupunde annosteli lääkkeen ja toimitti mut parvekkeen viileälle lattialle sätkimään kuin lahnan kuivalle maalle.

Mikä meni vikaan? No valvoin liian myöhään. Kohtausta pidättelevä lääke vaikuttaa 18h. Varsinaista estolääkettä (se helevetin epilepsialääke) ei olla vielä saatu nostettua hoitotasolle joten tuossa kohtaa olin altis kaikelle.

Kuvitelkaa mielessänne Alien 3 elokuvan tunneli jossa on metalliovi joka kestää Alien-hirviöiden hyökkäyksiä 18-tuntia. Kun tuo aika on kulunut, niin on pakko sulkea suuremmat betoniovet eli uni hirviöiden tielle. Pitkin päivää tunnen liskojen jyskyttävän metalliovella, mutta kestän sen. Yöllä unilääke toimiessaan estää yölliset kohtaukset (usein).

Nyt liskot mellastivat vapaana tunneleissa ja koko tunnelisto piti kaasuttaa/myrkyttää/polttaa/tuhota/räjäyttää… pikkasenko olin tänään aamulla ja päivällä hassulla ololla.

Kävimme kuitenkin Wäiskillä ja kerron siitä lisää ehkä huomenna. Good night and good luck


Jokupäivä  10

Gendal soitti ja kertoi, että treffiseura olikin siirtänyt treffit lauantaille.
Gendal ehdotti jokupäivää. Jokupäivät ovat päiviä jotka ovat kirjoitettu Jokupäiväkirjaan. Siihen kirjoitetaan asioita jotka aiomme toteuttaa ”joku kaunis päivä”. Tänään oli kaunis päivä…

Jokupäivän nimi oli ”Turismo @ Helsinki” eli leikimme turistia Helsingissä Gendalin ja Pupunden kanssa. Kävimme saaristoristeilyllä jossa söimme illallista. Kävelimme pitkin Eiran katuja ja Kauppatorilla. Söimme jäätelöä Kaivarinrannassa ja hengailimme Kaivarissa muuten vaan.

Sitten lopuksi kävimme Kaisaniemenpuistossa KRX:n valmistujaisbileissä … ONNEA rakas -KRX-!!

Olipas hyvä päivä


Kuvia kaikkien riemuksi  2

Koska mulla on vielä SP aikaa niin laitoin TUOREITA kuvia meistä sekä Pupundesta, että itsestäni jakoon.

Kyllä teillä utaleilla pikku possuilla nyt kelpaa... ei vaineskaa mut oli oikeasti tullut pyyntöä niin toteutin nyt hetken mielenjohteesta.

Muita uutisia... puhekyky palailee pikku hiljaa... soittelin luottoystävätterelleni enkä antanut suunvuoroa hih tuhma minä.

Sitten isäni soitti ja meni taas sanat vähän hakuseen... faija ahdistui siitä ja löi luurin korvaan... kiitti iskä! Se oli taas tosimiehen ele, onneksi olen tottunut.


Cityä tarpeeksi  8

Tänään alkoi taas olla sellainen "Cityelämää tarpeeksi" -tunne. Eli mittari täynnä.

Enää ei saa iloa irti kiusatessa tyyppejä tuolla keskusteluissa... Monkey in the box alkaa tylsyttämään...

Pöh... meen ulos makaamaan kirjan kanssa. Huomenna on uus päivä ja Pupundella alkaa loma. Sitten on uusi elämä edessä. Jipii.


Päivän piristys  3

Päivän piristys oli aamulla kun siivooja kävi. Johtuen lääkityksestäni en kyennyt puhumaan siivoajalle mutta kiva kun kämppä on siistimpi.

Nyt olen rohkea ja otan lounassetelin ja katkokävelen tuonne läheiselle ostarille ja käyn lounaalla. Otan kohtauslääkkeet taskuun. Mitä siitä etten voi puhua ja siitä että näytän hullujenhuoneelta karanneelta... haistakoon paska...

Menen kokeilemaan... mitähän tästäkin seuraa??


Sormenjälkeni  6

Päivän polttava kysymys kuuluu ”miksi poliisi EI saisi sormenjälkiäni rekisteriinsä?”.

Nooh puolesta puhuu mahdollisuus rikosten nopeaan selvittämiseen, sekä tietenkin poliisijärjestelmän edullisina pitämiseen. Mikä taas selitetään yhtälöllä tutkintakulut pienenä = vähemmän poliisi-ihmisiä = poliisi-ihmisille maksettua korvausta tehdystä työstä. Tätä vastustaa vain ammattirikolliset eikö joo?

Mutta sitten tulee perimmäinen kysymys. Luotanko minä poliisiin? Poliisi on ihminen niin kuin minäkin. Minä olen hieman mielisairas, kuten kaikki tapaamani ihmiset ovat aina olleet, joten tästä seuraa päätelmä, poliisi-ihminen voi olla mielestäni hieman mielisairas. Miten puolustautua mielisairasta virkavallanedustajaa vastaan jolla on jo sormenjälkeni? Eli hänen ei siis tarvitse hommata niitä istuttaakseen niitä rikokseen vaan hän voi vapaasti valita ne järjestelmästä ja päättää ”hmm sinä olet syyllinen tänään”.

Ajatellen jotain Myanmaria tai Kiinan Tiibetiä niin heille ko. järjestelmä olisi taivaanlahja. Voisiko Suomessa olla tuollaista? Isoäitini 90v. mukaan tuollaista oli 1918 (hän kuuli omilta sukulaisiltaan) ja uudestaan talvisodanjälkeen. Onko Quantanamo bayn pelko validi?

Nykyisessä maailmassa paranoia ei tunnu enää sairaudelta vaan korkeammalta tiedostamiselta…


Doomsday machine  1

Koska epäuskoisia oli enemmän kuin yksi meidän Doomsday machinea kohtaan niin tyydytän uteliaisuuttanne tämän verran enkä yhtään enempää. En halua kertoilla tätä kohta tarkempaa SUPO:lle.

Ameebat jota ajattelimme oli eräs Naegleri- laji tai Acanthamoeba-laji molemmat aika vekkuleita.

ja viruksen siirtoon ajateltiin käytettänen jotain tälläistä http://en.wikipedia.org/wiki/Transduction_(genetics) tai ainakin tuo kuva on samanlainen minkä ystävättäreni minulle piirsi.

Viruksesta en osaa paljon sanoa paitsi, että se oli toiminnaltaan joku H1N1 tyyppinen. Ei varmaan yhtä ärhäkkä mutta ameeban oli tarkoitus heikentää uhreja jotta virus ärhäköityy.

Sitten sen venttiilitekniikan toimivuuden tulikin todistaneeksi suomalaiset kunnat etunojassa Nokian kaupunki. Eli miten pystymme levittämään ei toivottua materiaalia todella helposti pitkin koko putkiverkostoa ihan koko kansan riemuksi.

Sitten etäohjaus toimii täsmälleen samalla periaatteella kuin nykyinenkin etäohjaus etäluenta. Niitä kun on rinnakkain siellä useita eikä kukaan niitä poista. Eli uusi voidaan rakentaa rinnalle, mutta ilman lupaa ei etäohjauslaitteita ruveta poistamaan noin vaan. Joten muutama etäohjauslaite voisi lojua helpostikin 50-vuotta jossain putkiston kätköissä.

Kaiken tiedotuksen sammuttava virus. No nyt sellainen on todella vaikeata. Ei mahdotonta mutta vaikeata. Silloin se oli paljon helpompaa. Mietimme Virven (viranomaisverkon) kaltaisen järjestelmän päivitysjärjestelmään oman pikku ansan rakentamista.

Tämän enempää infoa en oikeastaan uskalla tuosta paljastaa, herään muuten aamulla Quantanamosta tms. jännästä paikasta. Haluan painottaa, että kaikki jäi mietintä asteelle, yhtään askelta toteuttamiseen ei otettu.