Blogi

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2012.

Ammattitaidottomuus  3

Meidän työterveyshuolto on kyllä astetta jännempi instituutio. Talvella pyysin lääkäriltä reseptiä antihistamiiniin, joka voisi auttaa lääkkeen aiheuttamaan kutinaan. Kerroin tarkasti, mitä olen kokeillut ja mikä ei ole auttanut. Sain reseptin juurikin sille antihistamiinille, jonka olin kertonut olevan tehotonta. Hienoa. Samainen lääkäri talvella kirjoitti kaksi päivää sairauslomaa, kun menin luokseen ilman ääntä ja yli 39 asteen kuumeessa. Joo.

Tuorein käänne on sankari, jonka luona kävin torstaina. Rintalihakseni sekä kylkivälilihakset ovat krampanneet todella ilkeästi jo useita viikkoja, aiheuttaen vaikeutta hengittää, nostaa taakkoja ja liikkua. Uusin käänne rintakehän kipuun on viikonlopun aikana syntynyt patti toisen solisluun alle. Hakeuduin sitten lopulta lääkäriin fysioterapeuttini kehoituksesta saadakseni jotain helpotusta vaivaan ja kuullakseni, mistä se johtuu. Olin yskäinen lääkärille mennessäni. Mainittakoon oikein rautalangasta vääntämällä, että kipu rintakehässä oli jatkunut lähes kuukauden, patti ilmestynyt lähes viikko sitten ja yskä ollut vain kolme päivää. Siis kolme päivää. Kolme_päivää. Sitä ennen yskää on ollut viimeksi talvella.

Lääkäri kirjoitti reseptin yskänlääkkeelle ja oli sitä mieltä, että lähes kuukauden jatkunut kipuilu johtuu tästä muutama päivä sitten alkaneesta yskästä. Jokin tässä kuvassa mättää. Ellen ole keksinyt aikakonetta. Oikeasti. Varasin sitten ajan yksityiselle lääkäriasemalle ja aloin saada jotain apua vaivaan ja alettiin jopa selvittää, mistä kipu johtuu ja mikä tuo patti on.

Mutta mutta. Valitus lääkärin toiminnasta lähtee ensi viikolla ylilääkärille. Lisäksi ajattelin ottaa yhteyttä potilasasiamieheen. Oikeasti. Yskänlääkettä..


Kiukkupylly  6

Minun kiukkuni on pelottavaa. Vihani on vielä pelottavampaa. Nyt alan ymmärtää, miksi minua on joskus pelätty. Olen pelottava, nyt tajuan vihdoinkin sen itsekin. Jäätävä kylmyys on ilmeisesti vaikeampi kestää kuin räiskyvä tuli. Terävät, rauhalliset, tarkkaan osuvat piikit tekevät kipeää. Jostain syystä ne ovat pelottavampia kuin äkäisesti roiskitut. Minut pitää ärsyttää todella pitkälle ennen kuin suutun näin isosti. Pinnani venyy ja venyy, mutta tietyt asiat napsauttavat sen poikki kertaheitolla. Valehtele minulle ja sen jälkeen on helvetti irti. Hähää.

Se, mikä muita pelottaa, on lopulta yhdentekevää. Minua pelottaa tässä ihan jokin muu. Kun kiukkuni pääsee tarpeeksi isoksi -suurimmilta osin sen vuoksi, että koitan hillitä sitä nätisti niin pitkään ja piilottaa sen- se ei meinaa loppua enää ollenkaan. Se vain kiehuu ja kuplii, jäädyttää minut ja vie kaiken pehmeyden mennessään. Haluan purra juttuja irti, tahdon hakata jäsenen poikki, tahdon saada toisen kitumaan.

Pehmeä ja pörröinen? Paskat. Piikikäs ja jäinen.

Oikeasti minua kiukuttaa jokin ihan muu. Minua kiukuttaa asiat, jotka muuttavat minut päivä päivältä kireämmäksi ja uupuneemmaksi. Asiat, jotka vievät minut kauemmaksi itsestäni ja ilosta.