Teoriasta totuuteen

Tarkoitus on yleisen horinan lisäksi kaivella yleistotuuksien takaa ne oikeat totuudet, valheellisten väitteiden verhoamat käytännön tosiasiat jne. jne.

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on lisääntyminen.

Mikä musta tulee isona?!?  61

Olen ottanut tässä puolivillaiseksi asiakseni suorittaa koetta. Kokeen nimi on "onko deittinetin popupeista niissä esiintyville ihmisille mitään iloa". Tämä on off shoot toisesta kokeesta jonka aihe oli "valehtelinko ikäni deittinetissä". Tämän ensimmäisen teki eräs duunikaveri ja hänen huomionsa perusteella aloitin omani.

Ensimmäisen lopputulema on melko selkeä. Todella moni valehtelee ikänsä deittipalveluissa. Yksinkertaisesti tilanne ei nyt vaan voi olla se, että puolet alle kolmekymppisistä näyttää keski-ikäisiltä. Tai siis voi, teoriassa, mutta kieltäydyn uskomasta, että asia olisi todella niin.

No, tosiaan, tuosta duunikaverin muutaman sadan tapauksen "tutkimuksesta" huomattiin, että aika vähän etusivulla on uusien ilmoitusten "peukalonkynsiä". Päätin sitten alkaa katsomaan muutaman kymmenen klikkauksen päivätahdilla mitä kirjautumisaikoja on eniten etusivulla. Olen nyt saanut aikaan ehkä sen 400 klikkausta joista 1 oli kirjautunut sisään viikon sisällä, 4 kuukauden sisällä ja loput yli kuukausi sitten. On siis käytännössä turha edes yrittää etusivun kuvan perusteella osua sellaiseen ilmoitukseen joka on vielä oikeastikin käytössä.

Itse asiaan! Off shootin off shootin off shoot "tutkimus" ja blogauksen aihe on ihmisten kykenemättömyys päättää mitä haluavat elämältään. Tässä "tutkimuksessa" on nyt katsottu vain naisia, minä kun en oikein näe mikä se tilanne olisi jossa asia kiinnostaisi minua mitenkään muita miehiä katsottaessa. Nyt puhutaan siis lasten hankinnasta ja vain lasten hankinnasta. Tuli havaittua, että hyvin harva tietää haluaako lapsia vai ei, tai jos tietää ei halua sanoa suuntaan tai toiseen asiaa ilmoituksessaan. Hupaisana sivuhuomiona tuli huomattua, että tämä tietämättömyys koskee varttisatasia ja sitä vanhempia. 18-24v. naiset näyttävät tietävän hyvinkin usein haluavansa lapsia ja jokunen sitten ettei halua, mutta hyvin harva heistä "ei tiedä".

Tiedetään siis, että joko nettideittaajamimmeistä moni valehtelee ikänsä tai vanhenee reippaasti etuajassa, luultavasti ensimmäisestä on kyse. Tiedetään, että Deitti.net-palvelun thumbnailit ovat yhtä tyhjän kanssa heteromiehen näkökulmasta, koska niissä esiintyvät naiset lähtökohtaisesti eivät enää palvelua käytä. Ollaan havaittu, että lähtökohtaisesti 25-35v. naiset eivät tiedä haluavatko lapsia tai eivät sitä halua suoraan sanoa. Ollaan myös havaittu, että asteikon ulkopuolella ollaan hyvinkin tietoisia siitä mitä tulevaisuudelta halutaan kyseisen asian suhteen.

Nyt, kolmekymppisenä jamppana, minua kiinnostaisi kovasti tietää miksi oman ikäluokkani naiset ovat niin kujalla asiasta, ei vähiten siksi, että minun mielestäni tämä on mielestäni niitä selkeimpiä juttuja ihmisen elämässä. Hommahan on jopa niin haastava päätettävä kuin "en halua" tai "haluan jos sopiva tilanne (lue sopiva kumppani) osuu kohdalle". Miten tätä ei tiedä? Miten on mahdollista, että järjestäen palvelun käyttäjistä nuorimmatkin tietävät tämän mutta sitten kolmekymppiset eivät?

Minulla ei ole mitään käsitystä siitä, miten omanikäiset miehet asiaa ajattelevat. Voi olla, että samaa päättämättömyyttä ja arvontaa hekin suorittavat. Jos niin on niin voin sanoa ihan suoraan pitäväni sitäkin ihan yhtä lailla käsittämättömänä.

Nyt *ittu oikeasti, tehkää se valinta. Kuka haluaa olla sellaisen ihmisen kanssa joka ei tiedä haaskaako molempien aikaa vai ei? Elämä on aika monta vuosikymmentä liian lyhyt tuollaisten kysymysten arpomiseen.