Kesän pimeys

Asiaa naisista ja muista romanttisista asioista.

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2008.

Rakastan Oodia esineille  1

Löysin sattumalta tällaisen pääkirjoituksen:

http://www.kiiltomato.net/?cat=editorial&id=64

Top 3 -lempirunojani tuo Oodi esineille josta palasia (noin 40%) on tuonne lainattu. Jännästi tuossa pääkirjoituksessa mainitaan wc-harja, kuten Oodissani oksennukselle. Oodeja olen koittanut tehdä kaikenlaisista asioista jotka ansaitsevat tulla tehdyiksi runoksi. En kuitenkaan ole missään nähnyt runoa oksentamisesta, tai jääkaappimagneetista, tai ruusunmarjasodasta, ja monesta muusta, ja mikäs muu innoittaa niin paljon kuin tiedostaa että olen eka joka astuu tälle ja tälle maaperälle. Vaikka varmasti kymmenet tai sadat jossain onkin tehneet runoja tollasista aiheista, mutta ei niin että niitä suomeksi tai englanniksikaan mistään löytäisi. Tai ehkä hirmu säkällä. Jos miettii montako sanaa on sanakirjassa niin.. Kukaan ei ole lukenut runoa edes 1% mahdollisista aiheista. Raamattu on melko perusesine. Kuka on kuitenkaan lukenut runoa jossa edes mainitaan Raamattu, puhumattakaan että se olisi Oodi Raamatulle? Ja kuka on nähnyt Oodin rahalle? Se on ehkä maailman keskeisin aihe, mutta... Yleensä ihmiset, sekä amatöörit ja ammattilaiset, tekee mieluummin runoja rakkaudesta jne. Raha on jotenkin etäinen ja kylmä aihe runoon sovitettavaksi. Vaikka toisaalta se on lähes synonyymi elämälle - rahalla saa elämän perusasioita, ruokaa jne. Raha on oikeasti yksi parhaista ja kauneimmista aiheista runolle. Yhtä kaunis ja paras kuin karkit, tai kahvi, tai nurmikko, tai kissat, tai lehmät, tai pilvet, tai varjot, tai televisio.

Haluaisin tehdä runon ensikerrasta kun luin Oodin esineille.

Se oli eräs perjantai 3 vuotta sitten, melko tarkalleen. Olin sopinut työkaverin kanssa että lähdetään juomaan päivän päätteeksi. Kävin ostamassa Tiimarista pelikortit. Sitten yksi kaveri tuli mukaan.

Rannassa pelailtiin. Siihen tuli jotain tyttöjä, tai kaveri huus ja kutsu ne siihen. Kysäsin niiden irc-galleria-nikit.

Kohta alkoi sitten sataa tosi kovaa ja ihan vitun kylmää sadetta. Se oli huippua. Kellään ei ollut päällä kuin t-paita.

Saavuttiin meille jossa kaverille annoin vaihtosukat.

Odotettiin siinä sateen seuraavaa liikettä niin istuin nojatuoliin (juuri ostamaani) lukemaan Nerudan Andien maininkeja (juuri ostamiani) ja tuo runo sattui eteen.

Puolen tunnin päästä olin yhessä baarissa ja yhen naisen sormusta sovittamassa ja juuttuihan se siihen. 4 päivän päästä sain irti. Ja se nainen tuli mun luokse hakemaan sen. Varasti samalla Madonnan Erotica-kasetin.

Ja 100 asiaa jätin tuossa mainitsematta.


Euroviisujen tulokset 2008!  48

1. Bosnia-Herzegovina
2. Kreikka
3. Suomi
4. Espanja - saa 90% Aku Ankka -äänistä ja vieläpä niin että useat idiootit äänestää 100 kertaa
5. Venäjä
6. Ruotsi
7. Armenia
8. Israel
10. Albania
12. Georgia
17. Islanti
18. Latvia
22. Kroatia
23. Norja
24. Saksa
25. Iso-Britannia

Kertokaapa kuulostaako Kroatia Elämää ja erotiikkaa -plagiaatilta? Myös muut Watt Vainion laulut liipataan läheltä. Albatrossi, Sellaista elämä on, jne. Myös laulun sisällön ja rekvisiitan osalta!

Suomi antaa 12 pojoa tälle:
http://www.mwctoys.com/images/review_gremlins_1a.jpg

Päivitän tähän myös omia pisteitä esitys esitykseltä.

Mun top 12:

1. Bosnia-Herzegovina 12p
2. Kreikka 10p
3. Suomi 9p
4. Romania 8p
5. Armenia 7p
6. Ruotsi 6p
7. Azerbaidzan 5,5p
8. Puola 5p
9. Turkki 4p
10. Albania 3p
11. Portugali 2p
12. Islanti 1,5p

1. Romania. 8p. Ihan hyvä slovariballadi. Ei turhia bikinibejbejä ja valoshowta. Alussa kuulosti paljon Pretendersien I'll stand by youlta.
2. Iso-Britannia 0,0p. Kymmeniä kertoja kuultu "positiivisen energian hitkutusvitkutus" (epäaitoa, pakotettua, onttoa bilegruuvimeininkiä). Typerät sanat, tylsä esitys. Voiko pinnallisempaa rakkaudesta kertovaa kappaletta ollakaan..?
3. Albania. 3p. Teinilovesta kertova ihan mukavan eteerinen laulu (lyricsit kuin suoraan Rakkausrunot.comista), vähän käy tylsäksi kyllä, lauluääni 16v misulla vähä Idolsin semifinaali-tasoa (enintään). Mutta ihan esteettinen napa.
4. Saksa. 0,5p. Epämiellyttävän kumiset lauluäänet, sama jankuttava ponneton yksinkertainen sävel. Samaa tasoa kuin huonoimmat Janen tai Gimmelin tai Nylon Beatin kipaleet tms...
5. Armenia. 7p. Vähän tylsäksi käy tämäkin, mutta hyvä tarttuva kertosäe, Qele Qele. Vähän sama sisältö kuin Sugababesien Push the Buttonissa - "käy kiinni..!". Typerät 3 miestanssijaa laulajan ympärillä..
6. Bosnia-Herzegovina. 12p. Tulee mieleen Curen ja U2:n kappaleet. Kesähitti-materiaalia. Brainstormin Runaway Bride tuli myös mieleen. Kylmät väreet taas vikan puoliskon kohdalla vaikka olen kuullut jo 10 kertaa. Ostan varmaan mp3-soittimen että voin tätä biitsillä kuunnella. Kaikista tietämistäni Euroviisu-kappaleista top 3 joukossa. Paras show. Kameralle töitä, hyviä ajoja ja ideoita monia. Kaikin puolin illan ylivoimaisesti paras vaikkei kukaan ollukaan minihameessa.
7. Israel. 1p. Liian poikabändimäinen. Kuultu 5 sekunnissa, ei enää siitä paljo muuttunut, samaa viulun vingutusta ja laulun luikutusta melkeinpä sitten. Tosi hyvä että Suomi tulee just tämmösen jälkeen.
8. Suomi. 9p. Tätä on hyvä kuunnella kovaa auton kyydissä. Hienot valo-ohjukset. Vähän liikaa toistoa, mutta sentään kitarasoolokin oli, mitä ei näissä ympyröissä usein näe.
9. Kroatia. 0,7p. Suht tylsä hoilaus. Jos haluan kuunnella tämmöstä laitan Juha Watt Vainioo soimaan. Jos en ois koskaan kuullut yhtään Watt-kappaletta tämä ois ehkä 4-5p.
10. Puola. 5p. Hyvin osaa laulaa nainen, eikä huono kappale. Mutta enpä paljoa muuta keksi, joten, ei kuitenkaan sen verran enemmän vaikutusta tehnyt.
11. Islanti. 1,5p. Laulaja liian homomainen minun makuun..! Erittäin paskat kliseiset sanat. Jon Bon Jovi ainut joka vois laulaa noita uskottavasti.
12. Turkki. 4p. Kyllähän tuon kuunteli eikä haittais jos kuulis joskus uudestaankin, olihan siinä kaikenlaista vaihtelua ainakin, ja melkein tunteenpalon tapaistakin. Lopussa kuulosti U2:n Hold me thrill me kiss me kill me:ltä.
13. Portugali. 2p Vaikuttaa eniten viime vuoden voittajalta. Tuskaa ja riutumista lihavan laulajattaren tulkitsemana. Viime vuoden voittaja ei mitenkään erottunut minun korvaan, ja tästä pidän enemmän, mutta tuskin tämä silti on lähelläkään voittoa. Sellanen kappale kuitenkin joka vaatii enemmän kuuntelukertoja, eli tosi kaukana popista. Jotenkin Albanian kappaleen isosiskon tuntuinen. Mahtipontinen jne.
14. Latvia. 0,0p. Tylsä, typerä, typerä. Tylsä. Iloinen, veikeä, pirskahteleva. Ei tarpeeksi sikarilaatikkoinen, musaa ala-astelaisille. Laskelmoitua merirosvotrendin perseennuolentaa. Kliseet mukana kiitettävästi. 100 vuoden päästä sitten Euroviisuissa nähdään nuo hulvattomat&sympaattiset natsivelikullat..? "Natsilipulla show varastetaan! Natsilippu lähestyy ja niin tappionne varmistetaan."
15. Ruotsi. 6p. Täydellisen poptanssikappaleen kaavan mukaan hyvin tehty poptanssikappale. Kirurgisen tarkka. "Love will survive"... Lisko-botox-humanoiditar. Kamalat timojutilamaiset pullaposkimiestanssijat.
16. Tanska. -1p. Hyvää meininkiä koko perheelle! Come on everybody, clap your hands. Hug the one sitting next to you and celebrate. All night long! Wave the flag! Lets all be happy! Blah blah. Tuli mieleen 50-luvun usalaiset tv-mainokset joissa täydellisen ihana perhe istuu aamupöydässä. Oksettavaa!
17. Georgia. 1,2p. Rauha-toitotus. Voisiko kertosäe olla monotonisempi? Ei haittaisi niin jos puolet kappaleesta ei ois kertosäettä.
18. Ukraina. 0,8p. Kamalan typerä kappaleen nimi. Oikeastaan pidin vain niistä piippauksista. Muuten sellasta jumputuskiekumassaa. Ainahan tämmöset on näissä ympyröissä menestyneet. Varma top 4 -kappale. Etenkin kun on vielä entisen NL-maan kipale niin naapurimaista tulee sikana pojoja. Kalomira (Jennifer Love Hewittin ja Jessica Alban sekasikiöameeba) on pantavampi.
19. Ranska. -0,5p. Ei jäänyt mitään mieleen kun sivukorvalla kuuntelin tässä surffaillessa.
20. Azerbaidzan. 5,5p. Tämä on taas erittäin mieleenjäävä kappale. Mutta hiukan yrjöisesti ja limaisesti tulkittu. Välillä se oli ihan vaan jeesh. Hyvä kontrasti noihin muihin. Mielellään kuulis uudestaankin.
21. Kreikka. 10p. Naiivi bimbo kappale. Sagapon linjoilla taas eli "salasana sydämeen". http://www.youtube.com/watch?v=GWDU9ZWMoEw Hyvä flirtti. Vähän tylsä kappale mut...
22. Espanja. -2p. Tämän videolla oli 6 miljoonaa katsojaa Youtubessa. Nörttiamisten suosikki varmaankin.. Pizza Enricon kipale oli parempi. Hiuksetkin pöllitty: http://www.youtube.com/watch?v=-sbqIyeed4g
23. Serbia. ?p Surffailin joten ei paljo jääny mieleen.
24. Venäjä. -5p. Imelin ja äklöin ja laskelmoiduin ja homoin mitä on tullut vastaan. Plushenkosta tuli mieleen oisko Teräsbetonilla pitäny olla rekvisiittana Seppo Räty tai Matti Nykänen?
25. Norja. -3p. Isompi hauiksenympärys kuin mulla, tosin enimmäkseen luun alapuolen takia. Sellanen kappale jota haluais kuulla enintään minuutin verran. Tai oikeestaan jo kun akka asteli lavalle tiesin etten pitäs, missasin semeissä tämän kokonaan. Miten ihmeessä pääs ees jatkoon.


Anna Abreulla on pieni  1

Loggauduin tässä just vaihteeks yhelle ulkomaiselle deittisivustolle ja näköjään on uudistusten tuulet vähän vinkuneet siellä.

"New government legislation means we need to check older users on the sex offenders list. This legislation is based upon checking email addresses against a government provided list."

Kuriositeettina se että 35 on tuossa se ikäraja jonka ylittävät ovat potentiaalisia pervoja.

"We're cool with the odd naked pic, but if all you do with your profile is upload pictures of porn, you aren't really participating in the way that was intended."

"You would also, quite rightly, be deleted for aggressive behaviour towards our "staff" and volunteers (calling them c*nts, threatening to kill them etc has been a problem that has risen to above 1,000 instances per week and we're no longer prepared to put up with that behaviour - we also need to point out that threatening to kill staff = prison)."

Kertovat myöskin että heillä on 3 miljoonaa lukematonta sähköpostia...

"Any person who lies about their age on the Internet is committing a crime under the sex offenders act. It is a criminal offence to pretend you are younger than you really are online. Offenders will be banned and reported to the police. Older users who have been deleted must NOT create new accounts pretending to be younger as that will result in criminal prosecution and you will be placed on the sex offenders register."

Ei taida Suomessa kuitenkaan ihan noin mennä? Eiköhän 10% nettideittaajista valehtele ikänsä suhteen. 17-vuotias kertoo olevansa 19, 34v kertoo olevansa 31 jne. Molemmissa sukupuolissa.

Näköjään minunkin profiilin olivat poistaneet, kun en ollut käyttänyt sivustoa tarpeeksi. Enpä muista laittaneeni siellä 4 vuoden aikana kuin ehkä 2-3 viestiä.




Suomi ja Japani  3

Tiesitkö että noin 25% suomalaisten geeneistä on samat kuin Japanilaisilla? Kielen useimmat perussanat on melko samat. Esim nainen - naii.

http://onet.tehonetti.fi/suomalaisuudenliitto/onet/vanhatsivut/hakola.htm

Muutakin yhteistä löytyy. Varautuneisuus. Itsemurha-alttius. Kengät otetaan pois sisällä. Työ tuntuu olevan kaiken suola. Elektroniikkahulluus. Kouluammuskelut.

http://en.wikipedia.org/wiki/Osaka_school_massacre

Tosin Japanissa kuljetaan sisällä sisätohveleissa. Paitsi vessaan mennessä vaihdetaan vessatohvelit. Parvekkeelle mennessä vaihdetaan parvekesandaaleihin. Tatamihuoneeseen sukkasillaan sipsutellaan.

Mieti jos Frasier tai Seinfeld tai Al Bundy tai Ridge Forrester tai joku Frendeistä riisus kenkäsä aina ku tulis johonkin asuntoon...

En voi kuvitella istuskelevani kotisohvalla telkkaria katsellen maiharit jalassa. Useimmat kengistäni ovat maihareita. En käytä puvuntakkikenkiä tai lenkkareita.


Yli sata tankaa juhuu  1

Kevättuulessa
taipuva mänty on jo
iso elämys.

Olipa kerran
kukka, astuin sen niskan,
sitten oksensin.

Haluan näyttää
sinulle mitä tahdon
tehdä sinulle.

Tahdon lennättää
spermojen pesueita
pitkin kaulaasi.

Persoonasi on
kuin juustoriisikakku,
vailla päällistä.

Haluan nähdä
kaikki sinun sääntösi
läpikotaisin.

Minun kieleni
tahtoo semiraiskata
sinut kokonaan.

[149]

Hauska väitellä
sellaisen kanssa joka
häviää heti
kun pöytään lätkäistäänkin
vain kiltti raaka totuus.

En voi lahjoittaa
minun lempikarkkia
hänelle koska
sen nimessä on XL.
En tahdo riskeerata.

{101}


Ne oikeat sanat  7

Onko mitään kamalampaa kuin että kaksi ihmistä jotka voisivat rakastaa toisiaan kohtaavat, mutta toinen sanoo väärät sanat, sanat jotka johtavat siihen etteivät he aloita toisiinsa tutustumista. Ja kenen syy se silloin on, olisiko toisen pitänyt osata sanoa paremmat sanat? Olisiko toisen pitänyt osata olla ymmärtäväisempi ja rennompi?

Entä jos sanat kyllä olivat hyvät ja sopivat, mutta ilmaistu väärällä äänensävyllä.

Tai kyllä aivan oikealla äänensävyllä, mutta liian nopeasti.

Tai liian hitaasti.

Tai hieman väärät sanat minimaalisen väärällä äänensävyllä hivenen liian hitaasti tai nopeasti.

Tai oikeat sanat oikeassa järjestyksessä oikealla äänensävyllä oikealla nopeudelle oikea ilme kasvoilla ja pää oikeassa asennossa, mutta sitten tapahtuu jotain väärää mikä muuttaa tapahtumasarjaa. Jos ei sekunnin päästä niin viiden sekunnin päästä, tai kahdentoista. Jos ei ihan väärää mutta tarpeeksi väärää, etenkin kun mikään tuleva lause ei enää saa asioita takaisin oikeille raiteille, sellaisille jotka johtaisivat siihen että nämä kaksi ihmistä alkaisivat rakastaa toisiaan aidosti, ei sinä päivänä, mutta seuraavina satoina päivinä pala palalta, osasina, kimppuina, ja se kaikki olisi sekä ihme, erittäin ainutlaatuista, kaunista, mutta toisaalta näiden kahden tietyn ihmisen ollessa kysymyksessä myös hyvin luonnollista.

Ja olisi traagista jos niin ei tapahtuisikaan.

Toisaalta he eivät ehkä koskaan saisi tietää että mitä silloin joskus tapahtui ja miten väärää se oli, ja mihin kaikki olisi johtanut jos se olisi mennyt oikein.

100, 200, 500 vuoden perspektiivissä se että tuolloin tapahtui jotain väärää - tai joku tarpeeksi väärä vaikkakin pieni asia, tai lause, tai teko, tai ilme - johtaa siihen että sadat, kymmenet, tuhannet, kymmenet tuhannet, ja tuhansia vuosia eteenpäin katsoessa sadat tuhannet ihmiset jäävät syntymättä, saapumatta maailmaan, elämättä.

Juuri sellaisia ihmisiä jotka voisivat muuttaa maailman suunnan. Tai jos ei edes sitä, yksilöinä, mutta kylläkin suurena ryhmänä, tai jos ei, niin edes olla olemassa, sanoa jollekin oikeita sanoja, ja aloittaa uusia aitoja oikeita hyviä rakkauksia, ja vähitellen kokonaisuutena, tuhansien ihmisten sarjana ja virtana eri puolilla, muuttaa maailman suuntaa, ja suunnan.

Mutta. Ehkä juuri se väärä lause tai sana siinä alkutilanteessa sen oikean ihmisen vieressä saakin tapahtumat johtamaan lopulta siihen että maailman tuhoutuminen ei tulekaan koskaan estymään.

Tai ne sanat on viimeinen pisara. Jota kukaan kyllä ei silloin tietäisi. Eikä jälkeenpäin osaisi tutkia vaikka olisi millainen professori tahansa.

Lauseista kaunein jonka haluan sinulle sanoa, se on vielä sanomatta. Lausumatta. Keksimättä. Yritän saada yöllä unen.


Onko Oprah idiootti?  2

Katsoin just Oprahin ohjelman lopun.

Ota tai jätä:ä pelasivat. Niin että joku yleisön joukosta saa rahat. Hershey-suklaaboksissa jollakin luki DEAL, muilla NO DEAL.

Jäljellä 2 salkkua, 5000 ja 75000 dollaria.

Meklarin tarjous 50000.

Mitä tekee yksi maailman rikkaimmista naisista?

Ei suostu 50000 dollarin salkkuun vaan haluaa arpoa kahdesta jäljellä olevasta.

Suomeksi: 50% mahdollisuus menettää 45000, ja 50% mahdollisuus voittaa 25000.

Mitä tuo tarkoittaa? Joko Oprah on vitun tyhmä, tai hänelle on vitun väliä saako joku yleisestä 5000 vai 50000 vai 75000 dollaria. Tai että koko jakso oli järjestetty. Siitä kielisi kyllä se että oikeasti meklarin tarjoukset on pienempiä kuin mitä matemaattisesti pitäisi olla (=tässä tapauksessa 40000 olisi matemaattisesti maksimi, oikeassa ohjelmassa tarjous olisi ollut noin 30000).

Paljonkohan Hershey-suklaa maksoi siitä että heidän suklaarasioitaan esitettiin ohjelmassa joka katsojan sylissä. 50000 vai 100000 dollaria?

Mitä mieltä sinä olet Oprahista, muuta kuin että hänellä on isot?

ps: ainiin se unohtu, 5000 sai se yleisössä hihkuva nainen. Vaikka eiköhän sen jo tosta ois voinu päätellä että miten meni. JOS ois saanukin 75000 niin sillonhan se ois ollu tosi selvä että homma oli suunniteltu. 75000 oli se maksimivoitto tossa. 5000 oli kuudenneks pienin voitto, kahdestatoista.

Vähän tossa googletin ja kävi ilmi että Oprah antoi sitten 100000 euroa sille naiselle, tai siis Oprahin sponsori Hershey's antoi. Sen jakson lopussa tai jakson jälkeen mut kuitenkin. Kun Oprahilla oli niin huono omatunto siitä että se saikin vain 5000 eikä 50000... Kuka uskoo? Käsikirjotettu homma jotta Oprah vaikuttais niin Teresalta niin Teresalta. Ja niin bimbolta niin bimbolta, niiden silmiin ketkä vähänkään tajuaa logiikasta jotain.


City-vonkaaja  1

Mulla taitaa olla citytär jolle olen pelkkä booty call, eräänlainen Dollsi...

http://en.wikipedia.org/wiki/Booty_call

Hän aina tekstaa mulle vain humalassa. Oiskohan kolmesti käynyt puolen vuoden sisällä. "Moimisoot?" "Mäoon täs baaris ja tuli mieleen et missäköhän sä oot...."

SaiskoMukaSulta-viesteihinsä vastaan yleensä suht neutraalilla sävyllä. Tai sellasella josta ei käy kovin selkeesti ilmi mitä mieltä olenkaan. Vappuna kyllä laitoin että voi tulla luokseni. Sen jätin laittamatta että mun luona oli jo nainen. No, oli kerenny nousemaan bussiin jo kun vastasin. Ei tullut threesomee siis, hah.

Muutenhan ei olla oltu juurikaan yhteydessä kuin noina juomailtoinaan. Erittäin järkevää. Imartelee sikana kun minuun voidaan olla yhteydessä vain yli 1,2 promillen känässä. Nam.

http://en.wikipedia.org/wiki/Drunk_dialing

Hah, tässä sitä taas ootellaan sitä "sorge, en enää häirihe sua" -viestiä... Joo, etpä varmaan.

Miksi ei vois heruttaa niitä keitä on siellä baarissa? Miksi ottaa yhteyttä sellaseen kenet jo tuntee ja kenen numero ja meseosote on jo hallussa? Jos sellaselta haluaa jotain niin miksei vaan istus koneelle ja jois vähä kossua ja sitte tekstais/mesettäs? Ei ole järkeä mennä baariin heruttamaan jotakuta kuka sulla on Mesessäs. Etenkin kun se joku on ihan vaan kotosalla.

Baarissa pitäs heruttaa niitä keitä on ympärillä. Ja jos ei ole ketään niin pitää kävellä ympäriinsä. Ja jos ei näy ketään niin olet väärässä baarissa. Tai liian aikaisin, jolloin voi vähän odotella vielä. Tai jutella kavereiden kanssa säästä 2 tuntia.

http://www.youtube.com/watch?v=Log_RaUoT_I

Nimimerkillä,
Mee-soo Hooni