Blogi

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2007.

Araknofobiaa  10

”Peitollani on kämmenen kokoinen lukki! Ainakin kuusitoistajalkainen ja aivan liian iso ollakseen totta. Vaikka tajuan sen painajaisessanikin pelkäksi unihallusinaatioksi, en kykene estämään paniikkireaktiotani ja havahdun kunnolla vasta ovensuussa, valokatkaisijan luona, sydän pamppaillen sänkyä kauhuissani tuijottaen ja rivakasti yöpukuani ravistellen. Olen täysin hereillä nyt, mutta en silti pysty palaamaan nukkumaan ennen kuin olen huolella tarkistanut lakanani mahdollisten kutsumattomien hämähäkkieläinten varalta. Kun viimein sängyn hämähäkittömyydestä vakuutettuna pujahdan takaisin peiton alle, tunnen silti hyvin uskottavaa kahdeksanjalkaista kutitusta säärelläni…”

Stressiin liittyvä lempipainajaiskauhu-uneni on aina yhtä ällöttävä, mutta en rakasta hämähäkkejä valveillakaan. Alle kolmemilliset vielä menevät – jopa hämähäkit ovat vauvoina söpöjä. Myös tarantellat ovat siedettäviä – nehän ovat karvoineen kuin kahdeksanjalkaisia hiiriä (ja hiiriä en, yllätys yllätys, pelkää tai inhoa). Mutta kaikki siltä väliltä aiheuttaa väristyksiä, inhoa, hypähtelyä ja holtitonta huitomista. Hämähäkit ovat julmia, häijyjä ja ihan liian vikkeliä. Sitä paitsi niillä on liikaa jalkoja!

Seittiensä lisäksi ne punovat julmia juonia pääni menoksi. Tehokkain niistä on julkinen nolaaminen. Mikäs sen hauskempaa kuin panna aikuinen nainen sätkimään kiljahdellen ja hiuksiaan villisti pörröttäen. Huutamaan kimeästi ja säntäilemään epärationaalisesti ympäriinsä kiskoen samalla hametta pois yltään. Paukuttamaan lähimmällä käteensä osuneella esineellä (ex-anopin uusi silmälasikotelo) juuri tapetoitua seinää. Voin kertoa, että sen jälkeen kanssaihmiset tuijottavat sinua kuin avohoitopotilasta. Epäluuloinen, joskus jopa toiveikkaan odottava, ilme kasvoillaan. Arvellen, että kohta tuo taas sekoaa, alkaa kenties iloksemme syödä pikkukiviä ja kaakattaa kuin kana…

PS. Mutta ei tämä vielä mitään…tiedän erään joka pelkää perhosia!


Nää jätkät on paljon söpömpiä...  4

...ja herkemmin addiktoivia kuin oikeat miehet!

Pelasin juuri Lemmingssiä. Sehän on se ikivanha klassikkopeli, jossa hätistellään siniasuisia vihreätukkaisia pikku-ukkeleita turvaan antamalla niille fiksuja, oikein ajoitettuja komentoja. http://fi.wikipedia.org/wiki/Lemmings

Tuli mieleen, että Lemmingssit ovat monella tapaa kuin aitoja miehiä. Eivät ymmärrä omaa parastaan, ovat yhtä putkiaivoisia, osaavat tehdä vain yhtä asiaa kerrallaan ja lopettavat ennen aikojaan…

(Juu, on mullakin virkeä juhannus…istun sisällä ja paimennan tyhmää sopulilaumaa! Myönnetään. Mut kävin mä sentään sen verran ulkoilemassa, että sain siipeni poltettua. Oikein Ikaroksen malliin. Lensin liian lähelle aurinkoa ja nyt uudet tribaalisiipeni punoittavat uhkaavasti.)


Jokainen nainen on näätä  12

Osui herkullinen graffiti aamulla silmään:

graffiti kaupan seinässä
graffiti kaupan seinässä

Oli ihan pakko googlettaa, että miten paikkansapitävä tuo väite on:

”ULKONÄKÖ:
Näätä on solakkarakenteinen, pitkäruumiinen ja lyhytjalkainen maamme alkuperäiseen eläimistöön kuuluva pikkupeto. Naaraat ovat uroksia pienempiä. Karvapeite on tiheä ja kiiltävä. Näädän vartalo näyttää talvella tuuhean ja ilmavan talviturkin ansiosta pyöreämuotoiselta. Voimakkaiden takajalkojen ansiosta näätä on normaalissa kulkuasennossa takakorkea. Silmät ovat tummat ja eloisat. Kesäpuvussa näätä näyttää laihalta ja pitkäraajaiselta sekä suuripäiseltä ja pitkäkyntiseltä.

VAISTOTOIMINNAT JA AISTIT
Näätä on olemukseltaan erittäin valpas ja varovainen. Jos se toteaa, että sitä seurataan tai yritetään pyydystää, se kätkeytyy taitavasti sotkien jälkensä. Naaraat ovat huomattavasti arempia kuin urokset. Näädän aistit ovat erittäin tarkat. Myös näädän hajuaisti on tarkka.

ELINYMPÄRISTÖ JA LIIKKUMINEN
Näädän liikkuminen on siroa ja joustavaa. Se liikkuu enimmäkseen maassa. Näädällä ei ole havaittu varsinaisia vaelluksia. Lyhyitä siirtymisiä kyllä esiintyy tasaisesti joka vuosi. Pyyntimiesten kesken puhutaan elintavoiltaan kahdesta erilaisesta näädästä, ns. asuntonäädästä, joka elää tietyllä alueella tehden noin 8-10 kilometrin yölenkkejä, ja ns. hyppynäädästä, jonka yöllinen kulkumatka voi olla 30–50 kilometriä. Näätä on reviirieläin. Urosnäätä puolustaa reviiriään toisilta uroksilta, sen sijaan naarasnäädän reviiri voi olla osin uroksen reviirin sisällä.

RAVINTO JA SAALISTUS
Talven aikana näädällä on todettu olevan useita pyyntialueita, joilla se saalistaa vuorotellen viikon pari. Näistä alueita muodostuu sen elinalue, reviiri, jonka se merkitsee hajujäljillään. Näätä on tehokas pesärosvo. Tavallisin näädän pyyntikeino on hiipiminen ja yllätys makuulta tai yöpuulta. Näätä metsästää tavallisesti vain öisin. Majapaikkaansa näätä vaihtaa jatkuvasti. Vähäiseen kokoonsa nähden se on pelottava peto. Se saalistaa toisinaan paljon enemmän kuin jaksaa syödä. Sitten se käy munien kimppuun, syö pari ja piilottaa loput, jokaisen omaan kätköönsä.”

Eli ihan eri mieltä ei voi olla, naiset ovat kuin ovatkin näätiä. Mutta kyllä miehetkin ovat näätiä, sillä: ”Näätä käyttää myös haaskoja.”

Lähteet:
http://www.opaasi.fi/arto.purmonen/smlpienpeto/Naata.htm
http://koti.mbnet.fi/proku/Naata.html


Heruisikohan tällä?  7

Deitti-ilmoitus a´la Anastasia

Tarvitsisin miehen. Sellaisen jolla on iskuporakone, sillä minulla olisi yhtä ja toista seinään laitettavaa. Myös karhupumpun omistaminen katsotaan plussaksi, sillä viemärini on taas kerran tukossa. Tahdothan myös viettää kesälomasi rapsuttelemalla autostani ruostetta? Itse ajattelin suunnata Ibizalle… Pihaan olisi myös kiva saada pieni tai vähän isompikin grillikatos, joten toivottavasti osaat muurata ja vasara pysyy kädessäsi.

Plaah, tajusin juuri, että mä tarvitsen remonttireiskaa enemmän kuin rakkautta, olkoot…


Jee, itseglitterointivoidetta!  8

Rusketus ei ole oikein minun juttuni. Olen luonnostani vaalea kuin jauholaariin tippunut lakana ja palan auringossa helpommin kuin suklaa mikroaaltouunissa. Enkä oikein ikinä edes tahdo ehtiä rannalle polttamaan nahkaani rakkuloille (sillä niin siinä kuitenkin kävisi, kun en paidattomien miehien öljyttyinä värisevien rintalihaksien takia malttaisi tyytyä kohtuuteen). Niinpä minun on pakko turvautua feikkirusketukseen. Enkä edes välitä katu-uskottavuudestani sen vertaa, että vaivautuisin salaamaan asian, eikö olekin säälittävää...

Ostin siis asteittain ruskettavaa kosteusvoidetta, ja ahnaasti (se oli samanhintaista kuin tavallinen!) valitsin vielä sellaisen laadun, jossa on ekstrahupina ja ylimääräisenä hyvyytenä ”soft shimmer”-vaikutus, kuvitellen sen tuovan ihooni ylimaallista hohdetta. En osannut odottaa ihan tällaista glitteriefektiä, jonka ansiosta vaikutan ihan ylitsevuotiselta joulukuuselta – ruskealta ja kimaltavalta. Tai vielä pahempaa. Näytän nyt luultavasti koko ajan hikiseltä. Enkä sillä seksikkäällä tavalla, kuin olisin juuri noussut sängystä lemmenleikeistä, vaan pikemminkin sellaiselta jonka antiperspirantti on pettänyt pahan kerran kolmenkymmenen asteen helteessä suoritetun kahdeksan tunnin ojankaivu-urakan jälkeen.


Anastasianlukutaito  7

Kaikki blogini lukijat eivät aina tiedä miten näihin verbaalioksennuksiini pitäisi suhtautua. Itkeä vaiko nauraa… Siinä vaiheessa tulee aina mietittyä, että onko tekstieni pakinamainen tyylilaji tosiaan niin vaikea aukeamaan, lukijani vihoviimeisiä tosikkoja vai olenko itse tyystin epäonnistunut koko hommassa. Koska viimeisin vaihtoehto on todennäköisin, enkä edelleenkään aio höystää tekstejäni kilolla tulkintaa helpottavia hymiötä, kerron tässä nyt ihan yleisenä anastasianlukuohjeena, että juttuihini pitää suhtautua kuolemanvakavasti – naura tai kuole!


”Kestän sen kuin nainen”,  7

tokaisin ystävälleni joka kyseli aidosti huolestuneena (koukkuuntumiseni on selvästikin yleisesti tiedossa) miten kestän nettiyhteyteni kaatumisesta johtuvia vieroitusoireita. Minä yritin kyllä aluksi kestää sen kuin mies. Eli purin hammasta ilmeettömänä näyttämättä vilaustakaan tunteistani, vaikka huimaus alkoi lähes välittömästi kun tajusin, ettei kaapelimodeemin buuttaaminen tällä kertaa auttaisikaan. Yritin urheasti nieleskellen korviketoimintaa, ja sainkin jatkettua aiemmin aloittamaani kirjoitusprojektia parin virkkeen verran. Siihen asti kunnes tajusin, etten kykenisikään tarkistamaan faktoja googlettamalla. Alkoi vapisuttaa ankarasti.

Kun lähipiiriini kuuluvista henkilökohtaisista atk-tukihenkilöistäni oli yhtä vähän hyötyä kuin eloisasta satiaispolulaatiosta, aloin saada yhä pahenevia vieroitusoireita (ummetus, verenpaineen lasku, hikoilu, väsymys, pääkipu, yleinen rauhattomuus, ärtyisyys, hermostuneisuus, unettomuus, keskittymisvaikeudet, masennus jne.) ja oli pakko siirtyä naisellisempiin reagointitapoihin.

Kestän sen kuin nainen…eli huudan, nalkutan ja puran kiukkua läheisiini. Kestän kuin nainen, eli syytän kuukautisia ja hormonitoimintaa. Tai miestä. Ja lopulta teen itsestäni marttyyrin.

Ai kauanko nettini oli särki? Noin puoli vuorokautta…


Kaikista ei ole esimiehiksi...  4

...eikä edes esinaisiksi. Minä olen aivan surkea pomo. Kerrassaan epäonnistunut. Olen ihan liian lepsu, enkä osaa edes kyykyttää ollenkaan. En ole kyllin etäinen viileäksi jääkuningattareksi. En tarpeeksi päällepäsmäröivä orjapiiskuriksi. En kyllin arvovaltainen herättääkseni minkäänlaista kunnioitusta. Päinvastoin...en vaadi, enkä edes odota liikoja. Jos alainen haluaa käyttää työaikaa virittääkseen pöytätuulettimeen kiharrettuja lahjanauhoja, niin siitä vain… Työhaastattelussakin tärkein kriteerini on, että haastateltava nauraa vitseilleni. Plussaa on jos saa minutkin nauramaan. Kahdella viimeisimmällä haastattelukerralla en ole edes katsonut mitään todistuksia, vaan keskittynyt olennaiseen. Eli siihen, miten itse jaksan viettää seuraavat kuukaudet kyseisen henkilön kanssa.

Nykyinen orjani on ihana. Koska en omaa luontaista auktoriteettia lainkaan, se hyppii silmille minkä ehtii. Näyttää keskaria, jos käsken sen tiskaamaan kahvikuppini. Niin pitääkin. Koska se on äärimmäisen vahingoniloinen, se nauraa kippurassa, jos potkaisen varpaani seinään, piirrän tussilla sormeeni tai tiputan keksini lattialle (jos tipahtaisin tikkailta suoraan pää edellä kivilattiaan, tappaisin sen varmaan nauruun). Niin pitääkin. Ja koska se on ihan yhtä reikäpäinen kuin minäkin, kuluvat päivämme hysteerisen hihityksen, tukahdutettujen tyrskähdysten (=asiakkaita paikalla) ja purskahtelevien nauruhepuleiden vallassa. Ihan niin kuin pitääkin.

En tiedä pitäisikö kehua hienoa ihmistuntemustani vai upeita esimiestaitoja, mutta ainoastaan itseäni aion tästä joka tapauksessa kiittää, ettei orjani blogiani lukiessaan ylpistyisi liikaa. Se on kyllin sietämätön tuollaisenaankin…