Blogi

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2008.

Anastasian hoito-ohje, osa 2  2

Onneksi olkoon, olet juuri valinnut yhden mukavimmasta elämänmuodoista, anastasian omistamisen. Mikäli valintasi on harkittu ja perusteltu, sinua odottaa monen monta unohtumatonta vuotta, sillä hyvin hoidettu anastasia tuottaa omistajalleen iloa ja tyydytystä pitkäksi aikaa.

Rotuominaisuudet

Anastasia on luonteeltaan sympaattinen ja sosiaalinen. Se oppii tunnistamaan hoitajansa, nauttii ihmisten läheisyydestä ja viihtyy hyvin jopa sylissä. Vilkas anastasia tarvitsee kuitenkin paljon mieluisaa tekemistä ja sille onkin syytä järjestää tarpeeksi aktiviteetteja häiriökäyttäytymisen ehkäisemiseksi.

Anastasian hankinta

Nuorempana anastasian saattavat olla, yksilöstä riippuen, varsin oikukkaita ja vaativia. Täysikasvuisen anastasian hoitaminen sen sijaan ei ole vaikeaa, joten ainakin aloittelijan kannattaa valita oma anastasiansa jo valmiiksi koulutetuista valioyksilöistä. Valitse anastasia, joka on kirkassilmäinen ja hyväntuoksuinen, ja jonka hampaat ovat tiukasti kiinni ikenissä.

Anastasian ruokinta

Varsinaisia anastasianruokia on paljon erilaisia, mutta oikean löytäminen usein vaikeaa. Ruoan suhteen jokainen anastasia on yksilö. Moni tuore anastasianomistaja saattaa vaipua asian suhteen epätoivoon, mutta mitä nopeammin anastasian valikoivan maun hyväksyy yhtenä sen hurmaavista luonteenpiirteistä, sitä pikemmin oikeat ruoka-aineksetkin löytyvät. Kaikki vain ei sovi kaikille. Pienenä vinkkinä mainittakoon, että useimmat anastasiat pitävät suklaasta.

Yleistä anastasian hoidosta

Vaatimattoman luonteensa ansiosta anastasiat ovat yleensä valmiita tyytymään hyvin kohtuullisiin huomionosoituksiin. Usein riittää jopa tunnin mittainen hieronta- ja silittelytuokio päivässä. Säännöllisen huomioimisen ja ulkoiluttamisen merkitystä ei silti pidä väheksyä, sillä laiminlyöty anastasia tulee helposti hyvin onnettomaksi.

Käskyistä ja komennoista anastasia stressaantuu ja ahdistuu, mikä saattaa aiheuttaa ärtyisyyttä. Pitempään jatkuva painostaminen voi jopa vaarantaa anastasian henkisen hyvinvoinnin. Onkin parasta antaa anastasian touhuilla oman päänsä mukaan, tarvittaessa vain ystävällisesti ohjaten tai ehdotellen. Kärsivällisyys on avainsana anastasian kouluttamisessa.

Virkeänä ja hyväntuulisena säilyäkseen anastasia saattaa vaatia jopa 10–12 tunnin yöunet, mutta täysikasvuisten yksilöiden tiedetään tulevan toimeen satunnaisesti jopa kahdeksan tunnin unilla. Anastasian herättäminen kannattaa kuitenkin suorittaa mitä suurimmalla varovaisuudella ja lempeydellä, sillä kesken unien herätetty anastasia voi olla kärttyisä ja käyttäytyä arvaamattomasti. Yleisesti ottaen onkin syytä välttää anastasian herättämistä, ellei se ole ehdottoman välttämätöntä.


Kofeinismia  3

Olen ollut nyt, tässä tarkemmin määrittelemättömistä syistä, kahvitta kokonaista kuusi päivää. Pahimmat vieroitusoireet alkavat tasoittua. Käsien tärrrrinäää tuskin huomaa enää ja vireystilani alkaa nousta keitetystä spagetista märän kengännauhan tasolle. Eikä päätäkään särje enää kuin kahtenakymmenenäkolmena tuntina vuorokaudessa.

Eniten kuitenkin korpeaa se, että kahvia on niin vaikea korvata (tee on myös nou nou). Ja jonkun tekosyynhän minä suklaakekseille ehdottomasti tarvitsen. Ja miltä muka kuulostaa päivämehu pullan kanssa?

Olenkin nyt tutustunut erilaisiin kofeiinittomiin yrttijuomiin. Mansikka-mango, vadelma, persikka-passion… Kuulostavat ihanalta, tuoksuvat upealta ja maistuvat tiskivedeltä. Paitsi yksi, muka ”hedelmäinen”, joka maistuu LANTULTA!


Viime viikolta...  3

…kun kaikista niistä tutkimuksista huolimattakaan ei löytynyt mitään syytä sille kivulle, joka oli käsirautojen tehokkuudella kahlinnut minut sänkyyni niin moneksi päiväksi, aloin ajatella, että ehkä masuni pohjalle olikin keräytynyt ilkeäksi möykyksi kaikki se paha mieli, ne itkemättömät itkut ja se henkinen tuska, jota en ollut suostunut ottamaan vastaan, ja niinpä, kun seuraavan kerran kipu paljasti terävät hampaansa ja alkoi kynsiä ja näykkiä ja elävältä raadella sisälläni, yritin pelottaa sen pois mahdollisimman onnellisilla ajatuksilla, vain havaitakseni, etten keksinyt yhtään kunnollista sellaista, vaan mieleeni tulevat positiivisen asiat olivat niin mitättömiä etteivät olisi kyenneet säikyttämään pois edes iholle laskeutunutta p-e-r-h-o-s-t-a.

http://www.city.fi/yhteisot/blogi/anastasia_/72903/
http://www.city.fi/yhteisot/blogi/anastasia_/72903/

Todellisia salarakkaita  11

Ostin pitkästä aikaa sisäpiiriaikaa (ihan vain saadakseni siirreltyä noita hamekuurin kuvia mieleni mukaan *seliseli*). Olin hilpeän yllättynyt huomatessani, että minuun ihastuneiden määrä oli taianomaisesti pompsahtanut aiemmasta seitsemästätoista peräti kahteenkymmeneenyhdeksään! Ilmeisesti Cityn miehillä on kovin huono naismaku, eikä lainkaan itsesuojeluvaistoa. Koska tällaisista salarakkaista on kuitenkin kovin vähän hupia ja hyötyä, pyydän teitä nöyrimmästi ilmoittautumaan, sillä minulla olisi yhtä jos toistakin käyttöä ihastuneille henkilöille. Tein siitä ihan listankin. Ja hopi, hopi, ensin ilmoittautuneet saa valitakin ekaksi!

1.Sellainen tosi ihqu hylly pitäis saada laitettua seinälle, eikä mulla ole poraa. (Olen kyllä ajatellut ostaa poran, sillä nainen jolla on oma pora, ei juuri tarvitse miestä mihinkään. Ja olisihan se ainakin kiva näyttää miehelle, et hei, mullapas onkin isompi pora kuin sulla!)

2.Tiskikoneen roskasihti pitäis putsata. (Ällö homma jota välttelen viimeiseen asti. Kone on jo kerran hajonnut sen takia…)

3.Autoon pitäisi vaihtaa kesärenkaat. (Tiedän, että itsenäinen ja nykyaikainen tosinainen tekee tällaisen itse, mutta hei camoon, mä en saa yksin edes niitä pultteja auki!)

4.Grilli täytyis jynssätä karstattomaksi. (Joo, tiedetään, tää ois ollut fiksua tehdä syksyllä jo, mut ei mulla ollut miestä silloinkaan.)

5.Olohuoneen kirjahylly pitäisi siirtää tyystin eri kohtaan. (Tiedäthän, minä määrään kaapin paikan ja sinä vielä siirrätkin sen ;-)

6.Vessan lavuaarin hajulukko olis pakko avata ja putsata. (Se on täynnä jotain inhan limaisia hiustukkoja ja vetää huonosti, eikä Kodin putkimies enää tahdo tehota. Ja mä heitän laatat, jos joudun tekemään sen itse!)

7.Varaston siivous. (Auton renkaita, pahvilaatikoita, kukkaruukkuja ja kasapäin sellaista sekalaista roinaa jota ei ikinä enää tarvitse, mutta josta ei voi millään luopua, vailla lajittelua ja järjestelyä.)

8.Polkupyöräni pitäisi huoltaa kesäkuntoon. (Mitä sille edes pitää tehdä? Muuta kuin pumpata ilmaa renkaisiin?)

9.Matot pitäisi tampata. (Okei, tämän voisin tehdä hyvin itsekin, mutta mun mattoja ei ole piiskattu aikoihin ja se pölyn määrä on varmasti hirveä. Mut saat ihan vapaasti kuvitella piiskaavasi minua!)

10.Auto pitäisi käyttää pesussa. (Tiedän, tämä on pala kakkua, mutta en ole koskaan ajanut autoa pesurin läpi itse. Pelkään niitä, sillä yksi tuttuni kertoi autonsa jumineen sinne sisälle vaikka kuinka pitkäksi aikaa.)

11.Tarvitsisin oman juoppokuskin. (Ytimestä tänne maksaa taksi vaikka mitä ja vähän päälle, joten voishin shoittaa shulle aina valomerkhin aikaan, ja kai ssä shamalla heitäth kotiin myös muut tythöt?)

12.Tee mulle ruokaa. (En voi juuri leuhkia ruoanlaittotaidoillanikaan, mutta enemmän on kyse silkasta laiskuudesta. Varoituksen sananen; olen supernirso, enkä syö mitään mistä en pidä – en edes kohteliaisuuden takia tai tunteitasi säästääkseni.)

13.Saunan kiuaskivet pitäisi vaihtaa. (Kyllä minä muuten itsekin, mutta kun kynnet kärsii siitä…)

14.Kiehtova rapsuttelutehtävä. (Tule ja tutki löytyykö kaiken sen ruosteen alta auto vai ei!)

Jestas sentään, en millään keksi enempää! Ehdotuksia kellään?Tarvitsenkohan mä edes miestä elämääni? No, ainakin neljälletoista ensin ilmoittautuneelle ois hommia tarjolla!


Hamekuurille  7

Määrään itselleni viikon verran hametta.

Kirjoitin vajaa vuosi sitten blogiini näin:

”Jos joku tapaa minut yli viidentoista asteen lämpötilassa ulkona housut jalassa (paitsi lenkillä ollessa), saa luvan kanssa tulla kysymään, miksi ihmeessä ylläni ei ole yhtä niistä neljästäkymmenestäkahdeksasta hameestani tai kuudestatoista mekostani...” (28.4.2007 21:01)

Sen jälkeen olen jossain holtittomuuden puuskassa ostanut ainakin seitsemän hametta ja viisi mekkoa lisää. Joita käytän ani harvoin, jos koskaan. Ja jos totta puhutaan, niin viidessäkymmenessäviidessä hameessani on ainakin kymmenen sellaista joita en ole vielä kertaakaan käyttänyt. Joten, nyt todistajien läsnä ollessa, kaikkien kahden lukijani nähden, vannon käyttäväni hametta viikon verran, sen joka ikisenä päivänä. Vaikka taivaasta sataisi äkäisiä, papiljottipäisiä mummeleita. Vaikka saisin odottamattoman inspiraation lähteä suunnittelematta viidenkymmenen kilometrin mittaiselle vaellukselle lapin erämaahan. Vaikka hukkaisin perseeni jonnekin.

Ja jotta tästä ei olisi liian helppo lipsua, otan joka päivä todisteeksi kuvan ”päivänhameestani” ja linkitän sen tänne.

Lauantai: http://www.city.fi/kuvagalleria/kuva/1088280/
Sunnuntai: http://www.city.fi/kuvagalleria/kuva/1088477/
Maanantai: http://www.city.fi/kuvagalleria/kuva/1088930/
Tiistai: http://www.city.fi/kuvagalleria/kuva/1089342/
Keskiviikko: http://www.city.fi/kuvagalleria/kuva/1089606/
Torstai: http://www.city.fi/kuvagalleria/kuva/1089916/
Perjantai: http://www.city.fi/kuvagalleria/kuva/1090260/