Blogi

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2009.

ARGHHHH!  10

Miten paljon epäonnea voi mahtua kymmeneen minuuttiin. Minäpä kerron…

Olin menossa kuntosalille ja päätin matkalla nostaa vähän käteistä pankkiautomaatista. Ei pitäisi olla erityisen vaikeaa, eihän? No automaatti kuitenkin päätti toisin. Kun sen tuli aika palauttaa korttini minulle se vain vilautti sitä vähän härnäävästi huuliensa välistä, juuri niin raivostuttavasti millin kymmenesosan verran liikaa suun sisäpuolella ettei siitä saanut otetta. Piipitti vielä vittumaisesti ja kehotti ottamaan kortin, ja kun en kyennyt tottelemaan nielaisi sen ja ilmoitti ettei anna sitten sitä rahaakaan.

Soitin saman tien automaatin kylkeen läntättyyn ”palvelu”numeroon ja sain kuulla tosi kylmäkiskoiselta naishenkilöltä, että saisin noutaa korttini pankkikonttoristani aikaisintaan torstaina tai perjantaina. Pikatoimituksena onnistuisi kuulemma jo tiistaiksi, mutta tämä erikoispalvelu maksaisi minulle kolmekymmentäyksi euroa. No, en helvetti maksa siitä, että palauttavat heidän laitevikansa vuoksi menetetyn korttini. Kaiken muun keljuuden lisäksi pankissa käynti on minulle vielä äärimmäisen hankalaa, sillä konttori on auki vain silloin, kun itse olen töissä – melkein viidentoista kilometrin päässä siitä.

Kun kysyin, että kai te nyt suljette tämän automaatin, ennen kuin se syö, sulattaa ja paskantaa muidenkin ihmisten kortit, kehtasi täti vielä sanoa, että heidän järjestelmässään lukee vain, ettei korttia otettu, joten tilannetta pitää vielä seurata. No vittu, kai minä olisin sen kortin ottanut, jos olisi sattunut olemaan pinsetit mukana…

No, sitten kun yritin soittaa kuntosalikaverilleni kysyäkseni hänen halukkuuttaan maksaa minunkin salikäyntini, sillä kukkarossani oli (ja on) käteistä tasan 75 senttiä, alkoi puhelinkin temppuilla. Kahden minuutin mittaisen puhelun aikana se ehti katkaista yhteyden kolme kertaa. Siis lähetänkö minä tietämättäni jotain elektromagneettisia pulsseja vai?

Saliseura oli myöntyväinen maksujärjestelyihin, joten siirryin takaisin autoon ja lähdin ajamaan. Mietin, että mitä kaikkea jääkaapissa on ja millähän ihmeellä pärjään perjantaille asti ilman korttia ja käteistä. Juuri silloin syttyi auton polttoainevalo…