Blogi

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2008.

Kaikissa meissä asuu pieni…  5

…sitoutumiskammoinen. Minulla se ei vain ole kovinkaan pieni. Ehei, se on valtava, ruma ja karvainen. Se on päässyt hieman lihomaan viime aikoina.

Aina kun petyin ihmiseen, se kaiveli hampaitaan terävällä kynnellään ja kiitti minua hyvästä ateriasta.

Ja kun jälleen kerran jouduin toteamaan, että joku lupaavasti alkanut ihmissuhde lässähti kasaan kuin reikäinen ilmapallo, se pieraisi ja taputteli tyytyväisenä pulleaa mahaansa.

Joka kerran, kun jälkikäteen ajattelin, etten oikeastaan enää ymmärrä mikä siinäkin miehessä oli niin ihanaa - muka, se röyhtäisi tyytyväisenä ja kasvatti itselleen taas yhden uuden mahamakkaran.

Se sai suorastaan ähkyn salakuunneltuaan puheluani, jossa tuttava kertoi naapurinmiehen pettäneen, vaikka vaimo juuri synnytti heidän kolmannen lapsensa. ”Kaikki ne pettää!” se huusi ja maiskutti tyytyväisenä turpeita huuliaan. Ja kehtasi vielä valittaa saaneensa ärhäköitä raskausarpia.

Kun illalla makaan yksin sohvalla telkkua katsomassa kaivaten kipeästi jotakuta lähelleni, se muistuttaa napakasti, että saan sentään hallita kaukosäädintäni ihan itse.

Ja jos yöllä haluaisin työntää varpaani jonkun lämpimien säärien väliin, se toteaa, että parempi toki palella kuin kuunnella tauotonta kuorsausta.

Silloin se sentään hetkeksi hiljenee, kun maalaan sille tulevaisuudenkuvan, jossa yöpöydällä vesilasissa on vain yhdet orvot tekarit, kahvimaito happanee puolen litran purkissakin, eikä ole ketään kuka korjaisi lonksuvan rollaattorinrenkaani. Sänkyä lämmittämässä vain kissa. ”Ja parikin nuorta ja komeaa vakipanoa”, kuiskuttaa sitoutumiskammoni hetken mietittyään. Se ovela elukka!

Vaikka välillä on kyllä pakko kuunnellakin sen juttuja. Jos romanttisilla treffeillä mies katsoo syvälle silmiini, ja se yhä pomppii sylissäni korvanlehteäni nykien ja kihisten: ”Ehei, halvalla et sinkkuuttasi myy.” on kyseessä väärä mies. Sillä vastineeksi pitää saada niin suurta tunnetta, että se kykenee vaientamaan yhden surkean sitoutumiskammoelukan. Vähempi ei riitä. Eikä pidäkään riittää.


Ryhdy exäkseni!  6

Siitä miten kivaa kanssani on olla parisuhteessa voi olla montaa mieltä, mutta exänäni ainakin on mukavaa. Tämän voivat allekirjoittaa lukuisat pakoon päässeet. Mm. se, jonka oikean käden kynnet leikkaan säännöllisesti. Tai se joka ohikulkumatkalla säästää hotellihuoneen hinnan verran hinautumalla vanhasta muistista viereeni nukkumaan.

Minä en myöskään pahastu, jos haluat soittaa itkupuhelun kello puoli neljän aikaan aamuyöllä, kun nykyisen kanssa menee kaikki päin perberiä. (Se tosin johtuu siitä, että olen oikeasti unessa ja sinä vain luulet minun kuuntelevan empaattisena sen takia, että ynähtelen välillä nähdessäni unta kiihkeästä seksistä Keany Reevesin kanssa.)

Ja jos osaat oikein vakuuttavan puppy eyes – ilmeen ( http://images.art.com/images/products/large/10123000/10123744.jpg ) saatan joskus jopa pestä likaiset farkkusi. (Vaikka teenkin sen lähinnä sen takia, ettei niitä kuitenkaan kukaan ole pessyt minun jälkeeni, enkä halua sohvani verhoilun menevän pilalle)

Hmm. Pitäisiköhän mun oikein laittaa exät kirjoittamaan suosituksia (toivoen, että aika on kullannut muistot). Tai voiskohan deitti-ilmoon laittaa ihan vaan suoraan suosittelijan puhelinnumeron? Eräänlainen cv se on sekin. ”Soita ***:lle, se kertoo sulle mielihyvin miten ihana olen! PS. Soita mielellään baarista aamuyöllä, se on ansainnut sen kyllä.”


Vauvakuume  4

Kissallani, ei minulla. Höperö kattini on nyt viikon verran kannellut itseään suurempia tyynyjä ja pehmoleluja ympäri asuntoani. Ensimmäisen kerran kun tajusin, että tyyny oli yön aikana mystisesti vaihtanut paikkaa sängyn päältä eteisen lattialla, en ollut varma onko kyseessä kummittelu, unissakävely vai kenties äkillisesti alkaneet mielenterveysongelmat. Niin absurdilta tuntui ajatus siitä, että vain vähän lihavaa marsua isompi kissa hiippailisi öisessä asunnossa koiramaisesti tyynyä suussaan kantaen. Pidin sitä jopa fyysisesti mahdottomana kunnes näin omin silmin miten kissa muina eläiminä paineli ohitseni valtava nalle hampaissaan. Suloista, huvittavaa ja hyvin tehokasta. Niin tehokasta, että laitoin juuri viestiä yhdelle ystävättärelle tiedustellakseni ovatko hänen kollikissansa pallit yhä tallella...