Rahan korruptio: 60. Kriittinen media.

  • V.C. Mikko

Jani Laasosen kirjan "Rahan korruptio - Johdatus resurssipohjaiseen talousajatteluun." luvallinen julkaisu blogissani jatkuu luvulla 60. Kriittinen media. Jani Laasosen blogissa lisämateriaalia.

Jani Laasosen kirjan viimeisin versio löytyy latauksena hänen blogisivunsa oikeasta reunasta heti vierailijalaskurin alla olevasta kuvakkeesta.

http://resurssipohjainentalous.blogspot.com/2010/04/60-kriittinen-media.html

[LAINAUS]perjantaina 2. huhtikuuta 2010
60. Kriittinen media

Valtamedia toimii rahajärjestelmän sisällä samalla tavoin kuin kaikki muutkin organisaatiot, ollen siten myös lähtökohtaisesti korruptoitunut ja siksi taipuvainen julkaisemaan aina vain tiettyjä tahoja hyödyttävää informaatiota. Aidosti kriittinen media on rahajärjestelmän puitteissa pelkkä illuusio.

Kaupalliset mediatalot ovat tyypillisesti finanssieliitin omistuksessa ja toimivatkin siksi luonnollisesti rahajärjestelmän pelisääntöjä mukaillen. Jos media taas on valtiollinen, tukee se luonnollisesti valtion agendaa. Valtiot puolestaan toimivat läheisessä yhteistyössä pankkijärjestelmän kanssa ja ovat siten lähtökohtaisesti aina finanssimaailman etujen puolustajia.

Ennen internetin aikakautta yhteiskunnassa ei ollut kunnollista areenaa mediaa arvostelevalle kriittiselle yleisölle. Onneksi asiat ovat muuttuneet viime vuosina nopeasti parempaan suuntaan, eikä neljättä valtiomahtia oteta enää samalla tavoin itsestään selvänä tosiasiana, kuin menneinä aikoina.

Mediatalojen uutis-sivustot rinnastetaan nykypäivänä yhä enemmän pelkiksi omaa agendaansa ajaviksi uutisblogeiksi, jotka tarkastelevat maailmaa vanhojen ja yhä huonommin toimiviksi käyvien virallisten instituutioiden näkökulmasta. Yhä useammat ihmiset ovat jo oivaltaneet, ettei nykypäivän ongelmia tulla ratkaisemaan vanhoilla menetelmillä.

Yleisö vaatii yhä suuremmassa määrin tuoretta näkökulmaa ja uusia ajattelutapoja, joita vanhat instituutiot eivät pysty tuottamaan kyseenalaistamatta samalla itseään. Siksi todellinen muutos tuleekin tapahtumaan omia polkujaan pitkin. Oma veikkaukseni on, että internetillä ja kansainvälisillä internet-yhteisöillä tulee olemaan muutoksessa hyvin merkittävä rooli.[/LAINAUS]

Yhteiskunnalla on väliä. Tervetuloa mukaan muutokseen.
Yhteiskunnalla on väliä. Tervetuloa mukaan muutokseen.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:42

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus