Rahan korruptio: 61. Velka valtapolitiikan perusta

  • V.C. Mikko

Jani Laasosen kirjan "Rahan korruptio - Johdatus resurssipohjaiseen talousajatteluun." luvallinen julkaisu blogissani jatkuu luvulla 61. Velka valtapolitiikan perustana. Jani Laasosen blogissa loistavaa lisämateriaalia.

Jani Laasosen kirjan viimeisin versio löytyy latauksena hänen blogisivunsa oikeasta reunasta heti vierailijalaskurin alla olevasta kuvakkeesta.

http://resurssipohjainentalous.blogspot.com/2010/04/61-velka-valtapolitiikan-perustana.html

[LAINAUS]lauantaina 3. huhtikuuta 2010
61. Velka valtapolitiikan perustana

Nykyisessä globaalissa maailmantaloudessa kaikki perimmäinen valta on lopulta niiden käsissä, jotka hallitsevat rahaa. Sotateollisuus on toki kannattavaa, mutta sen sijaan että sotien annettaisiin kasvaa liian suuriksi kansainvälisiksi konflikteiksi, riittää että niitä ylläpidetään jossain syrjäisissä maailmankolkissa. Valtapoliittisesti paljon parempiin tuloksiin päästään valtioiden velkaannuttamisen keinoin. Tällä tavoin kaikki saadaan näyttämään luonnolliselta, eikä kansa osaa syyttää ikuisesta velkaorjuudesta ketään tai mitään muuta, kuin kasvotonta talousjärjestelmää, jolle kukaan ei kuitenkaan mahda mitään.

Tähän saakka maailmanpankin velkahelvetissä ovat kituneet lähinnä vain köyhät kolmannen maailman maat, mutta uusi vallalla oleva finanssikriisi on saanut polvilleen myös ennen vauraina pidettyjä länsimaita. Tuoreimpina esimerkkeinä Islanti ja Kreikka. Nämä maat ovat menettäneet itsemääräämisoikeutensa finanssilaitoksilta ottaman velan johdosta lähes yhtä perusteellisesti, kuin jos ne olisivat joutuneet suurvalta-armeijan miehittämäksi. Mutta kun orjuuttajana on näkyvän vihollisen sijaan abstrakti raha, jonka perimmäistä olemusta ei opeteta kouluissa eikä siksi ymmärretä, kansakunnalla ei ole keinoja taistella valloittajaansa vastaan.

"On olemassa kaksi tapaa valloittaa ja orjuuttaa kansakunta. Se voi tapahtua joko miekan tai velan kautta."

-- John Adams --

Islannin ja Kreikan tapauksissa rahajärjestelmän orjuutus on hyvin läpinäkyvää, sillä näissä maissa tilanne on kärjistynyt poikkeuksellisen hankalaksi. Meillä Suomessa, kuten kaikissa muissakin länsimaissa, kärsitään samoista ongelmista, hieman vain lievemmässä mittakaavassa.

Rahajärjestelmään synnytetty keinotekoinen niukkuus synnyttää jatkuvan leikkaamistarpeen yhteiskunnan hyvinvointipalveluihin, sekä ylläpitää kiihtyvään kasvuun ja ikuiseen työpakkoon perustuvaa järjestelmää. Orjuutuksemme on totaalista, mutta näkymätöntä. Orjuutuksen mahdollistaa ymmärtämättömyytemme, jota ylläpidetään valtion koulujärjestelmän ja valtamedian keinoin. Rahajärjestelmää ei osata syyttää, koska raha on vain rahaa - näin uskotaan.

Nykypäivänä velka- ja korkotaakan vaikutus kansantalouteen on sama, kuin jos maa toimisi vieraan vallan alaisuudessa ja kansakunta työskentelisi vieraan vallan hyväksi. Kaikki se kuitenkin tapahtuu monimutkaisen talousjärjestelmän kulisseissa, niin korkealla valtahierarkian huipulla, ettei tavallisella kansalaisella ole juurikaan ymmärrystä asioiden todellisesta luonteesta. Eikä finanssimaailmaa koeta yhtä negatiivisesti kuin vieraan vallan miehittäjiä. Massojen ohjailu tapahtuu paljon hienovaraisemmin kuin entisaikoina.

Jos ihmiset tahdotaan saada kävelemään suuntaan X, heitä ei kannata vain käskeä tekemään niin. Suora ohjailu tuntuu vastenmieliseltä pakottamiselta, ja synnyttää ihmisissä välittömän vastareaktion. Massojen ohjailun menestyksen avain piilee valinnan vapauden illuusiossa. Muuttamalla tekijää Y, ihmiset saada haluamaan muutosta X. Nyt heitä ei tarvitse pakottaa. Tai vieläkin paremmin - muuttamalla tekijää Z, tekijä Y muuttuu, jolloin kansa saadaan haluamaan muutosta X.

Pelkkä käsky "työskennelkää 80-vuotiaiksi" ei toimi. Täytyy olla jokin konkreettinen syy. Jokin sellainen, jota kukaan ei voi (tai osaa) kyseenalaistaa. Yleensä se on raha.

"Valtiovarainministeri Jyrki Katainen perustelee, ettei hallitus voi tehdä kansainväliselle talouskriisille mitään (...) Vanhasen mukaan valtio on valmis velkaantumaan kriisistä selviämiseksi. Hallitus linjaa maksavansa laskut "suomalaisella työllä". Lähivuosina Suomi velkaantuu kymmenillä miljardeilla euroilla ja valtiotalouden alijäämä kasvaa vuosittain - siksi suomalaisten on tehtävä töitä muutama vuosi pidempään, Vanhanen perustelee." (Yle-uutiset 24.02.2009)

Korkea valtion velka pakottaa kansan työskentelemään finanssijättiläisten hyväksi ikuista kiihtyvää kasvua vaativassa raha- ja talousjärjestelmässä. Samat finanssitahot, jotka ylläpitävät raha- ja talousjärjestelmää, omistavat myös kaikki tiedotusvälineet, mikä pitää huolen siitä, että ihmiset jo pienestä pitäen oppivat pitämään sairasta järjestelmää normaalina.

Koska valtio toimii käsi kädessä finanssilaitosten kanssa, myös koulujärjestelmä myötäilee lasten kasvatuksessa finanssimaailman ylläpitämiä uskomuksia. Eihän mikään instituutio kasvata oppilaitaan kumoamaan itse itseään. Muutoksen on tultava ulkopuolelta.

Mikä tekee tilanteesta erityisen ongelmallisen (tiedon puutteen lisäksi), on ihmisluonnolle tyypillinen muutosvastarinta. Muutos nähdään niin pelottavana asioiden tilana, että orjuutetut asettuvat puolustamaan orjuuttajaansa. Ilmiötä, jossa orjuutettu auttaa orjuuttajaansa tullakseen vielä enemmän orjuutetuksi, voidaan rinnastaa yhdeksi Tukholma-syndrooman alalajeista.

Wikipedian määritys Tukholma-syndroomalle:

"Tukholma-syndrooma on arkikielinen nimitys psykologiselle tilalle, jossa panttivangeille tai muulla tavoin vastoin tahtoaan kaapatuille henkilöille kehittyy myötämielinen suhtautuminen kaappaajiinsa. Tämänlaisesta solidaarisuudesta voi seurata monimutkaisia ongelmia, kun vangitut alkavat auttaa vangitsijoitaan toteuttamaan suunnitelmaansa."[/LAINAUS]

Yhteiskunnalla on väliä. Tervetuloa mukaan muutokseen.
Yhteiskunnalla on väliä. Tervetuloa mukaan muutokseen.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:42

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus