Kahvin juominen lusikka kupissa

  • A77uros

Muistaakseni presidentti Sauli Niinistön ensimmäisellä itsenäisyyspäivän vastaanotolla puoliso Jenni Haukio joi epähuomiossa kahvia lusikka kupissa. Hienostelijat huomasivat tämän ja olivat heti suureen ääneen julistamassa, että "etikettivirhe, miten noloa". No, juhlallisissa tilaisuuksissa lusikka kuuluisi nostaa pois kupista ennen kuin juo kahviaan, niinhän se etiketti taitaa mennä.

Mutta: yksi suurimmista etikettivirheistä on kytätä toisten virheitä ja julistaa niitä suureen ääneen muille. Eli toisten mollaaminen jonkin pienen etikettivirheen vuoksi kertoo ennen kaikkea omasta moukkamaisuudesta ja tyhmyydestä.

Sitä paitsi: minusta Jenni Haukio on presidentin puolisona sellaisessa asemassa, että hän voi halutessaan tehdä tahallaan väärin ja näin esimerkin kautta vaikuttaa siihen, mitä tulevaisuudessa pidetään etikettivirheenä ja mitä ei. Hienohelmat voivat sitten epätoivoisina itkeä ja hokea, että "se tekee väärin", mutta ketään ei oikeasti kiinnosta. Ainoa asia mitä tapahtuu on moittijan oman arvovallan hiljainen mureneminen.

Eli, jos koettaisimme olla syyllistymättä siihen suureen etikettivirheeseen, että kytätään suurennuslasilla muita, tekevätkö nämä epähuomiossa virheitä. Se on se perisuomalaisin etikettivirhe.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:27

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus