TableOnlinen ruoka ja ravintola-aiheinen blogi. Blogissa tuodaan ajankohtaisia aiheita, ravintoloita sekä ravintola-alan henkilöitä kaikkien luettavaksi ilman turhia hienosteluja, alan sanastoja tai liian syvällisiä kirjoituksia.
Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on ravintolat.
Kuulaan syyspäivän kruunasi kutsu mennä herkuttelemaan lounaan merkeissä Tampereen Laukontorin kupeeseen. Kutsujana oli eurooppalaiseen ruokakulttuuriin keskittyvä ravintola LiV.
Kolmen ruokalajin lounas LiVissä on hinnoiteltu niin että sen voi nauttia kokonaisuudessaan tai valita alku- ja pääruoan tai pää- ja jälkiruoan. Tai sitten mennä pelkällä pääruoalla. Itse päätin mennä läpi koko "pyhän kolminaisuuden" ja se kyllä kannatti.
Alkuun nautin ranskalaista sipulikeittoa, joka oli kyllä todellinen klassikko. Ja herkullinen sellainen. Sipuli oli ikään kuin sulanut keittoon ja keiton kruunasi kevyt leipä hunnutettuna aivan pienellä määrällä vuohenjuustoa. Upeat maut yhdessä. Enkä voinut vastustaa viinisuositusta, joka oli keiton kanssa täysi kymppi.
Ravintolassa kiertää koko ajan noin 200 erilaista viiniä eli valinnanvaraa löytyy. Eikä viinien hintatasokaan päätä huimaa. Ja erikoisuuksia löytyy. Henkilökunnan vahva ammattitaito niin viinissä kuin ruoassakin kannattaa hyödyntää ja kysyä viinisuositukset.
Pääruokana nautiskelin paahdettua lohta ja rucolapastaa. Annos oli kuvankaunis saapuessa eteeni, eikä kauneus jäänyt pelkästään lautaselle. Se myös maistui herkulliselta omine simppeleine makuineen. LiVin ruokatuote perustuukin eurooppalaiseen keittiöön, jossa ei liiemmin kastikkeilla pelata vaan maut halutaan tuoda annoksissa esille sellaisinaan. Viinisuositus oli napakymppi tähänkin annokseen, hieman erilainen kuin odotin mutta täydellinen liitto lohen kanssa.
Pistaasijäätelöä ja suklaakastiketta kruunasi syksyisen päivän lounaskokemuksen. Ah voisipa tällaisia lounaita olla joka päivä!
Ravintola LiVin seinien sisällä on tällä hetkellä yhteenlaskettua ravintola-alan kokemusta yhteensä 135 vuotta. Henkilökunta on siis todella asiansa osaavaa sekä erittäin asiakaspalveluhenkistä. Niin lounas- kuin a la carte -lista ja -menut elävät korkealaatuisten raaka-aineiden saatavuuden sekä sesonkien mukaan, unohtamatta klassikoita. Mm. erikoisempia juustoja löytyy talosta lähes aina. Huomionarvoista on myös se, että keittiöhenkilökunta otetaan aina mukaan maistamaan uudet taloon tulevat viinit luodakseen parhaita makunautintoja, ruoan ja viinin yhdistelmiä.
Varsinkin loppuvuotta kohden mentäessä kannattaa muistaa, että LiV on varattavissa myös yksityistilaisuuksiin kuten pikkujouluihin, karonkkaan tai erilaisiin perhejuhliin. Tila soveltuu erinomaisesti noin 35-40 hengen ryhmille ja niin ruoka- kuin juomatuotekin on räätälöitävissä tilaisuuden luonteen mukaan. Jouluisia makuja LiV tarjoilee 4-ruokalajin joululounaan merkeissä ajalla 3.-21.12.2018. Jokaiselle joululounas viikolle on odotettavissa herkullisia uusia menuita.
Miksi tyytyä hyvään? Ei sinun tarvitsekaan. Mene LiViin!
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Thai Orchid sijaitsee Itiksen vanhassa osassa Tallinnanaukion ja Hansasillan välissä. Miljöö poikkeaa kauppakeskuksen vilinästä: sisään astuessa huomaa nopeasti, että ravintola on todella viihtyisällä ja modernilla tavalla sisustettu. Samalla paikan tunnistaa thaimaalaiseksi ravintolaksi orvokeista ja buddhalaistyylisistä tauluista. Ravintolassa on keidasmainen tunnelma, jossa kaikki on kaunista. Rauhaa tuovat isot ja mukavat loosit, joita on reilusti useammallekin mukavuudenhaluiselle seurueelle.
Meidät otetaan lämpimästi vastaan ja nautiskelemme jo pian saapumisemme jälkeen thaimaalaisia drinkkejä. Tänään päätämme maistella montaa annosta ravintolan suositusten mukaisesti.
Alkuun meille tuodaan kolme eri alkuruokaa. Ensimmäisenä käymme kiinni kanavartaisiin, jonka kanssa tarjoillaan makeaa kookoksella maustettua satay-maapähkinäkastiketta sekä kurkku-viinietikkakastiketta. Molemmat kastikkeet ovat hyvin erilaisia ja tuovat sopivassa suhteessa kirpsakkuutta ja makeutta annokseen. Ruokaa söisi mielellään pääruoan kokoisena, maut ovat oikein hyvät.
Toisena annoksena syömme taskurapua, joka tarjoillaan papaijasalaatin kanssa. Annos on näyttävän näköinen - voisi ajatella olevansa huomattavasti fiinimmässäkin illallispaikassa. Rapu on hyvin rapeaksi friteerattu ja papaijasalaatin tulisuus yllättää. Annos on merkitty keskituliseksi ja täyttää myös lupauksensa täysin.
Cha plu -lehteen käärittävä kampasimpukka on hauskan yksinkertainen, mutta näyttävä annos. Cha plu -lehti tuo mukavaa yrttisyyttä samalla kuin chilihillo makeuttaa annosta. Tämä annos nousee seuralaiseni suosikiksi alkupaloista.
Kaikki kolme alkupalaa luovat kivan kombon; kana on makea, rapu tulinen ja kampasimpukassa maistuva karamellisoitu chilihillo kokosi maut hyvin yhteen. Jokaisen annoksen kohdalla on selvästi mietitty purutuntumaa, sillä kaikissa on jokin rapea tekijä, joka tekee annoksen koostumuksesta kiinnostavamman. Paljon makuja, ja hyviä sellaisia.
Alkuruokien jälkeen syömme välikeittoina Tom Yum Gain ja Tom Kha Gain. Tom Kha Gai on kookosmaitoon tehtyä kanakeittoa, joka on maustettu mm. galangalilla ja sitruunaruoholla. Jos koskaan päätät maistaa vain yhtä thaimaalaista ruokaa, ääneni menee ehdottomasti tälle ruokalajille. Pehmeä kookoksen maku yhdistyy monisyiseen makumaailmaan, joka on rakennettu useilla erilaisilla vahvoilla mausteilla. Tom Yum Gai on samantyylinen, mutta kirkaslieminen ja normaalisti hyvin tulinen keitto. Versio on seuralaiseni mukaan suomalaiseen makuun helpommin lähestyttävä eikä kovin tulinen.
Pääruuiksi pöytään tuodaan 3 ravintolan suosituinta annosta: kokonainen tilapia, kuningasjättikatkarapuja sekä ankanrintaa. Annokset ovat erittäin näyttäviä ja värikkäitä. Meille kerrotaan rapujen ja tilapian olevan peräisin Thaimaasta, raaka-aineiden osalta ravintola hyödyntää Itiksestäkin löytyvää Thai Orchid Marketia. Ravintolalle on tärkeää käyttää alkuperäisiä ainesosia ja hyvänä puolena tässä on muun muassa hinta. Tilapia muistuttaa kuhaa ja turskaa, mutta kokonaista kalaa harvemmin saa alle 18 eurolla, kuten tästä ravintolasta.
Tilapia-annos on juuri sellainen, jonka seuraa kateellisena saapuvan vieruspöytään, kun on itse jo ehtinyt tilata. Annos on kuulemma erityisesti ravintolassa asioivien thaimaalaisten suosiossa, kokonaisia kala-annoksia syödään paljon pöytäseurueiden kesken. Kala on uppopaistettu rapeaksi ja syöminen on tehty helpoksi kasaamalla päälle valmiita palasia. Sen kanssa lautasella on aiemmasta tuttuja raaka-aineita kuten korianteria, punasipulia, cashew-pähkinää ja limeä. Kokonaisuus on hyvin kirpsakka, annoksessa käytetyt mausteet tuovat uppopaistetulle kalalle potkua.
Upean näköiset jättiravut on grillattu ja niiden kanssa tarjolla on äyriäiskastiketta. Ravun lihassa on hyvä purutuntuma ja maustemaailma antaa hienosti tilaa itse pääraaka-aineelle. Meille kerrotaan rapujen aivojen olevan thaimaalaisittain kaikista herkullisin osa – seuralaiseni komppaa tätä kertomusta.
Ankanrinta ”Ped Lau Daeng” on haudutettu yrttiliemessä ja tarjoillaan talon punaviinikastikkeessa. Ankka on hyvin rapeaa ja maut sopivat hyvin yhteen pikkelöityjen kurkkujen kanssa. Annoksesta tulee mieleen hieman fuusiokeittiö, erityisesti thaimaalais-suomalainen, sillä pikkelöidyt kurkut muistuttavat suomalaisittain suolakurkkuja.
Jälkiruuaksi meille tuodaan sticky rice -annos mangon ja kookoskastikkeen kanssa. Tässä annoksessa hyödynnetään myös Thai Orchid Marketia, sillä mangot ovat thaimaalaisia. Ravintolan pitäjä on tästä erityisen tarkka, sillä hän haluaa mangot tarjolle luonnollisesti kypsyneinä niiden omaa makua kunnioittaen. Mikäli thaimaalaisia, kypsiä mangoja ei ole saatavilla, annostakaan ei saa. Annos on kuin moderni riisipuuro, makea kookoskastike tuo siihen kermaisuutta ja mangot ovat uskomattoman pehmeitä ja makeita. Tätä kannattaa kokeilla, erityisesti jos tahmean riisin konsepti on jäänyt vielä kokematta.
Ira/Improve Media Improve Media on TableOnlinen sisaryritys.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Tallinnan rekryreissun iIlallispaikaksi valikoitui Parrot Minibar, joka on ollut jo pidemmän aikaa listalla paikoista, missä haluan ehdottomasti käydä. Paikka on nimennyt itsensä baariksi, mutta kyllä siellä ruokatuote vähintään kamppailee pääosasta. Ainakin yläkerrassa, jossa sijaitsee avokeittiö ruokasaleineen. Alhaalla on lisäksi ”salakapakka”, johon kuljetaan vaatekaapin kautta ja siellä keskitytään sitten puhtaasti juomiin ja pääasiassa drinkkeihin.
Yksi ravintolan omistajista oli itse ottamassa meitä vastaan ja tunsin itseni hyvin tervetulleeksi ja samalla hieman hämmentyneeksi ravintolan omaperäisestä sisustuksesta. Viidakkomainen sisustus johtuu omistajan mukaan siitä, että ravintolaa perustaessa hän päätti teeman olevan Amazon ja 1920-luku jazz hengessä. Koitin vähän kysellä lääkityksen luonteesta, että tulee mieleen nuo kaksi asiaa yhdistää, kun on ravintolaa perustamassa. Tämä jäi kuitenkin arvoitukseksi. Selvyyden vuoksi vielä mainitaan, että mielestäni tämä yhdistelmä toimi todella hyvin ja oli mahtavaa yllättyä sisään tullessaan sisustuksesta ja odotukset kasvoivat entisestään, kun kohtasi jotain poikkeuksellista.
Omistaja kertoili vielä vähän ruokalistasta ja kyseli meidän nälkäisyydestä osatakseen suositella sopivan määrän annoksia ja tarjosi meille alkudrinkit. Kyseltäessä nälkää, oli pakko myöntää, että melko täynnä on edelleen aiemmasta tukevasta lounaasta johtuen, mutta toisaalta on niin utelias ja kiinnostunut paikan ruoista, että kovin montaa niistä ei haluaisi jättää väliin. MInibarissa listalla on tarjolla yhteensä kuusi alkuruokaa ja seitsemän pääruokaa ja kolme jälkkäriä. Yllätykset jatkuivat, kun kuulimme, että emme tule saamaan haarukkaa, veistä tahi lusikkaa, vaan useimmat ruoat ovat sormin syötäviä suupaloja ja osa syödään atuloilla tai pinseteillä (tai miksi ikinä niitä nyt tuleekaan kutsua). Pääruokien kanssa ei myöskään tarjoilla lisukkeita vaan pääraaka-ainetta kunnioitetaan ja se syödään sellaisenaan.
Tykkään aika paljon viineistä, vaikka niistä en niin paljon ymmärräkään. Ja vaikka Minibarin viinilista vaikutti oikein hyvältä, tuntui tässä paikasssa sopivammalta juoda drinkkejä. Ravintolan cocktail listalla on 12 drinkkiä, mutta sen lisäksi voi tilata muitakin haluamiaan drinkkejä tai vain kertoa millaisista mauista tykkää ja baarimestarit taikovat makuun sopivan kustomoidun drinkin.
Ensimmäinen annos saapui tässä vaiheessa ja se oli kalakakku, joka näytti macaron leivokselta. Kakku kehotettiin syömään yhdellä suupalalla. Haukun jälkeen kakku kirjaimellisesti suli suuhun. Keksin sisällä ollut savustettu kermainen tuorejuusto ja taimenen mädit olivat täydellinen yhdistelmä. Vieläkin alkaa kuola valua, kun muistelen tätä herkullista aloitusta. Toinen syömämme alkupala oli nimeltään Tomato Nik-Nak, joka koostui rapeasta ja ohuesta tattarileivästä, jonka päällä oli tomaattihilloa ja sipulia. Myös tämä annos oli todella onnistunut ja niitä olisi voinut syödä useammankin leivän.
Ravintolassa soi taustalla Amazon henkistä musiikkia ja nämä rytmit yhdistettynä viidakkomaiseen sisustukseen ja eksoottisiin drinkkeihin toivat olon, kuin olisi ollut jossain paljon kauempana Suomesta, kuin kahden tunnin lauttamatkan päässä. Melkein pystyi tuntemaan varpaiden välissä lämpimän hiekan ja kasvoille käyvän trooppisen tuulen. Fiilistely keskeytyi kolmannen annoksen tullessa pöytään, joka oli miniburgeri, jossa oli täytteenä mm. foie-grasia. Jälleen annos oli tarkoitus ahtaa kitaan yhdellä haukulla. Kokoa oli sen verran, että ihan helppo tehtävä se ei ollut, mutta onnistunut suoritus palkitsi melkoisella makujen sinfonialla suussa. Makuja oli vähän vaikea erotella toisistaan, kun suu oli täynnä, mutta jotenkin eri maut tuntuivat olevan täydellisessä tasapainossa tässä annoksessa. Neljäs ja viimeinen syömämme alkuruoka oli Kuuma peruna. Tässäkin suupalassa maut olivat kohdallaan. Annos oli kuitenkin hieman liian iso suupalaksi ja oli näin ollen hieman kuiva suussa pyöriteltäväksi. Hieman pienempänä krokettina tämäkin olisi siis toivonut oikein hyvin.
Alkuruokien jälkeen siirryttiin listan ”Mini Mains” -osioon, jonka aloitti pienet mustakalat chimichurri kastikkeessa. Olen hyvin tykästynyt pulpoon ja tämä toimi minulle siis todella hyvin. Nyt pääsimme ensi kertaa käyttämään atuloita ja kiva niillä oli pikku pulpoja napsia. Pulpot olivat tosin niin pieniä ja söpöjä, että hieman kävi sääliksi niitä, kun olivat lautasellemme päätyneet. Kaksi seuraavaa jälkiruokaa oli kanaa ja pihviä siivutettuna ohueksi lautaselle ja molemmat katosivat pinseteillä nopeasti parempiin suihin.
Tässä kohtaa siirryttiin jälkiruokiin. Saimme kaikki kolme listalta löytyvää jälkiruokaa. Kaikki maistuivat hyviltä, mutta kookosjälkkäri täytyy nostaa kuitenkin jalustalle. Siinä annoksessa oli kaikki kohdallaan. Jälkiruoan komponenttien rakenne ja maut olivat keskenään täydellisessä sopusoinnussa ja tämä oli ehkä paras koskaan syömäni jälkiruoka. Joku muu asiakas oli kuulemma kyseistä annosta syödessään kommentoinut olevansa jälkiruokataivaassa.
Omistaja kävi esittelemässä meille vielä alakerrassa sijaitsevan salakapakan, joka oli myös oikein viihtyisän näköinen ja siellä voisi hyvin kuvitella siemailevansa drinkkejä ja kuuntelevana vanhaa jazzia ja kuvitella olevansa 1920 -luvun jazzklubilla jossain ihan muualla kuin Tallinnassa.
Tämän jälkeen nautimme vielä palan painikkeeksi yhdet drinkit ja sitten illallinen oli päätöksessä.
Kokonaisuutena illallinen oli yksi mielenkiintoisimpia kokemuksia pitkään aikaan. Ravintoruokailulta haetaan hyvin usein, etenkin reissulla, hyvän ruoan lisäksi elämyksellisyyttä. Nykyään tosi usein, kun uusi ravintola aloittaa, niin se kertoo olevansa bistromainen helposti lähestyttävä ravintola, joka keskittyy hyviin lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin ja selkeisiin makuihin jne jne. Siis ei tällaisissa paikoissa mitään vikaa ole, mutta jotenkin oli todella kiva käydä välillä uudessa ravintolassa/baarissa, joka ei ole mennyt sieltä, mistä aita on matalin, vaan aidosti keksinyt hullun idean (Amazon ja 1920-luku) ja toteuttanut sen. Vielä kun se on onnistunut lähes täydellisesti niin miljöön, ruoan ja juomien kuin palvelunkin osalta, niin ei voi muuta kuin nostaa hattua ja kehottaa kaikkia tutustumaan tähän ihastuttavaan paikkaan.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Helsingissä Kasarmitorin kupeessa sijaitseva Latva vaihtoi konseptiaan ja palvelee jatkossa lounasasiakkaita sekä tilauksesta.
En ollut koskaan käynyt Latvassa ja ilokseni pääsin testaamaan sen maistuvaa lounasta. Valitsimme testipäiväksi, hieman ajattelemattomasti, koko kaupungissa kiireisen Nordic Business Forum -päivän. Päivän kiire ei onneksi ulottunut Latvaan saakka, vaikka heilläkin oli asiakkaita lähes joka pöydässä. Ravintolan tunnelma säilyi koko vierailun ajan mukavan rentona ja rauhallisena ja palvelu oli ystävällisen huomaavaista. Samalla linjalla Latvan palvelusta ovat olleet myös TableOnlineen palautetta jättäneet asiakkaat.
Latvassa on rento ja samalla asiantunteva palvelu. Tupa oli täynnä ja silti meidät huomioitiin todella hyvin.
Latva on kokenut viimevuosina muutamiakin muutoksia ja mielestäni sen sisustus on kaunis ja kutsuva. Vihreä tehostevärinä on trendikäs ja isot ikkunat Kasarmitorille ilahduttavat.
Vaikka fiilis pysyi koko ajan rentona ja rauhallisena oli lounasserviisi nopea ja ruoat tulivat hyvää tahtia pöytään. Aika usein pidemmillä lounailla aikataulu venähtää, mutta täällä siitä ei ole mitään vaaraa. Siis täydellinen bisneslounas!
Latvan keittiömestari Jarkko Lindroth kuvailee Latvan keittiön ja annosten perustana olevat isot, täyteläiset ja ajattomat maut. Ravintolan filosofia näkyy myös tämänkertaisissa lounasannoksissa.
Päivän lounasvalinnat olivat kaikki ihanan kuuloisia vaihtoehtoja, jotka miellyttävät varmasti monia. Valitsemme molemmat alkuun tartarin, joka on yksi meidän molempien lempiruoista. Tartar osoittautui mukavan isoksi annokseksi, liha oli reilun kokoisina ja pehmeinä paloina ja sen rakenne oli erinomainen. Tartarin kanssa tarjoiltu piparjuurivoi toimi mainiosti tuomalla kevyttä potkua ja vaikka sana voi meitä hieman alkuun hirvittikin, ei lisuke ollut missään nimessä liian voinen. Annoksesta jäi suuhun mukavan pippurinen jälkimaku.
Pääruoan kala oli maistuva, nahka oikeaoppisen rapea ja kastike pysyi kuvattavan kauniina pitkään.
Superkauniissa punajuuririsotossa oli hyvä happo ja annokseen ripotellut hasselpähkinät toivat risottoon makua ja purutuntumaa.
Erikoismaininnat täytyy antaa sekä leipien kanssa tarjoillulle tattivoille, jossa oli erinomainen suola ja joka maistui ihanan paahteiselle sekä jälkiruokaporkkanakakulle. Dekonstruoitu porkkanakakkuannos oli ehkä parasta porkkanakakkua, jota olen koskaan syönyt. Taikinaa ei oltu kypsytetty täysin kypsäksi ja se sai kakun sulamaan suussa.
Testaa itse ja varaa pöytä Latvaan (Pohjoinen Makasiinikatu 9, Helsinki) TableOnlinesta.
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
TableOnlinen kova panostus Tallinnan kasvuun jatkuu ja oli siis aika lähteä taas Tallinnaan syöm.. eikun siis rekryämään. Rekryäminen on kuitenkin kovaa hommaa, joten pitää myös syödä, että jaksaa tehdä isoja päätöksiä.
Torstaina lounaspaikaksi oli valikoitunut Korsten Armastus & Hea Toit. Nimestä tulee mieleen lähinnä ketjupolttaja ja sukulaiskieliä kun puhumme, niin tämä nimi viittaakin savupiippuun, jossa ravintola sijaitsee. Paikkaan on satamasta matkaa vain parisataa metriä ja suuntaamalla satamasta länteen kohti Kalamajan aluetta ja korkeaa tiilistä savupiippua kohti et voi paikkaa missata. Savupiippu on peruja kaupungin keskusvoimalaitoksesta, joka tuotti lamppuihin valkeaa Tallinnassa 1913-1979. Nykyään rakennus on kulttuurikattilaksi nimetty.
Ravintolasali on mukavan korkea ja avara. Pöytämme sijaitsi salin takakulmassa, josta oli hyvä katsella salin hyörinää. Tila oli jätetty ilman isompia pintojen hiomisia ja oli siksi hyvin modernin näköinen, pienenä miinuspuolena suuri määrä kovia pintoja teki salista melko hälyisän. Ravintolapäällikkö Pille Selart tuli pöytäämme juttelemaan ja kertoilemaan vähän lisää tietoja ravintolasta ja antamaan omat suosituksensa mitä siellä kannattaa syödä.
Hänen suositusten ja omien mieltymystemme yhdistelmänä tilasimme pöytään alkuruoiksi vitello tonnattoa, tartaria ja scampeja jaettavaksi. Niin ja vielä neljäntenä tuli kasvis- ja leipälajitelma, jossa oli mukana hummusta dipattavaksi. Annokset olivat melko erilaisia. Vitello tonnatto oli puhdasverinen fine dining -annos, johon olisi tyytyväinen missä tahansa tähtiraflassakin. Tosin annos oli normaalia fine dining -annosta selvästi isompi. Tartar oli taas melko perinteinen, mutta todella toimiva setti. Liha oli käsin leikattua ja tuoretta. Hauskana yksityiskohtana oli annokselle hatuksi laitettu leipiä.Leivät olivat myös täysjyväruisleipää ohueksi leikattuna ja kevyesti paahdettuna, joka oli todella tervetullut vaihtelu paahtoleivälle.
Scampit olivat myös hyvin simppeli setti öljyssä paistettuna. Kasvistikut olivat taas tyyliin porkkanaa ja kurkkua leikattuna. Aika kaukana siis tuosta vitello tonnattosta. Tämä ei suinkaan ole huono juttu, vaan kivahan se on, että ravintolasta löytyy ruokaa erilaisille syöjille. Ja oli siinä kasvistikku annoksessa hieman muutakin kuin kurkkuja ja porkkanoita, mm. aurinkokuivattuja tomaatteja, jotka olivat tosi herkullisia, eikä liian öljyisiä kuten ne usein tuppaavat olemaan.
Kaikki alkuruoat olivat melko reilun kokoisia ja pahin nälkä oli tässä vaiheessa jo taltutettu. Pääruoaksi valikoitu flank steak, sienirisotto ja filippiinäläistä possua. Possu oli eksynyt muuten melko Välimerelliselle listalle ravintolan entisen keittiömestarin toimesta, joka oli kotoisin Filippiineiltä ja sika oli valmistettu kokin äidin suvussa pitkään kulkeneen reseptin mukaan.
Ravintola sanoo ruokalistansa perustuvan Välimeren keittiöön, johon on tuotu paikallisia vaikutteita ja lisäksi jokainen kokki ideoi vapaasti omia annoksiaan, jotka usein päätyvät myös listalle. Tässä paikassa siis koko tiimi on vahvasti vaikuttamassa ruokalistan tekemiseen ja kuulinkin, että paikan henkilökunta on ollut jo pitkään lähes muuttumaton. Olisiko yksi syy tässä, että annetaan kaikkien vaikuttaa ja tuntea olevansa vahvasti osa tiimiä?
Pääruoat olivat myös melko runsaita. Meillä oli hieman vaikeuksia kolmestaan niitä tuhota. Maut annoksissa oli kohdillaan ja possussa maistui teriyaki kastike, mutta olisin ehkä vähän enemmän tulisuutta siihen kaivannut. Sesongin mukainen sienirisotto oli omasta mielestäni paras näistä kolmesta. Seuralaiset taas kallistuivat flank steakin kannalle, joka ei sekään ole huono valinta valittaessa parasta annosta.
Jälkiruokiakin meille vielä tuotiin. Kysymättä ja pyytämättä. Eikä nekään olleet pieniä, hyviä kylläkin, mutta ahdasta alkoi jo olla vatsassa. Nämäkin syötiin jakamalla ja pöytään tuli juustokakku, tiramisu ja jota oli tuunattu gorgonzolalla.
Crème brûlée on sen verran yleinen jälkiruoka, että sitä ei nykyään edes perusmuodossa tahdo saada vaan lähes aina sitä on tuunattu jollain tavalla. Tämä oli itselle ensimmäinen kerta, kun söin sitä tuunattuna sinihomejuustolla. Seuralaisten mielestä tämä oli loistava idea ja onnistunut toteutus. Itse en ole vielä(kään) ihan varma.
Ruoan kanssa nautimme pullollisen Itävaltalaista Gruner Veltliner -valkkaria, joka toimi hyvin useimpien annosten kanssa, ehkä flank steakia lukuunottamatta. Ravintolassa onkin panostettu myös juomatuotteeseen ja viinit on valinnut yksi Viron arvostetuimmista sommeliereistä Kristjan Markii.
Lounas oli siis lusittu. Normaalilla lounaalla en suositteli nauttimaan samanlaista settiä, mitä me söimme. Jos siis haluat vielä jotain saada samana päivänä aikaiseksi. Korstenissa on kuitenkin lounaalla olemassa myös kevyempiä lounastarjouksia ja arkilounaalla nautit vaikkapa keiton vain kolmella ja puolella eurolla.
Korstenissa järjestetään myös paljon erilaisia tilaisuuksia, joihon se tilansa puolesta sopiikin tosi hyvin. Istumaan saa mukavasti n. 100 ihmistä ja cocktail tilaisuuksiin jopa 150. Melko usein olevista yksityistilaisuuksista(kin) johtuen suosittelen lämpimästi tekemään pöytävarauksen jos meinaat savupiipussa ruokailla!
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Say Cheese on joulukuun loppuun saakka avoinna oleva pop up -ravintola, joka nimensä tavoin hyödyntää juustoa kaikissa annoksissa. Paikka sijaitsee Vilhonkadulla kätevästi Rautatientorin ja Helsingin Yliopiston metropysäkkien välissä. Ravintolasta vastaa Aussie Barien taustalla oleva Bejay Visser, joka ottaa meidät hyvin lämpimästi vastaan - Aussimaisella vieraanvaraisuudella tietysti.
Sisään astuessamme lauantai-illan tunnelma kauhaisee meidät mukaansa: sali on täpötäynnä rentoa puheensorinaa ja taustamusiikkia sekä upeaa tunnelmavalaistusta, joka on toteutettu tuikuilla ja himmeillä hehkulampuilla. Paikka on yksinkertaisesti sisustettu, mutta pidämme siitä välittömästi.
Alkuun Bejay tuo meille Teresa Rizzi Brut Proseccoa. Prosecco on ihanan kuiva ja suuhuni sopiva, joten päätän ottaa nimen ylös. Alkupähkäilyjen jälkeen päädymme tilaamaan sitä mitä meille suositellaan. Tapamme mukaisesti aiomme jakaa ruuat ja maistella mahdollisimman montaa eri annosta.
Alkuruokien kanssa meille tuodaan viiniä, joka on valmistettu Sauvignon Blanc ja Sémillon -rypäleistä. Yksinään juoma maistuu suorastaan villiltä, mutta leikkaa halloumiranskalaisia täydellisesti. Pankojauhoilla friteeratut halloumiranskalaiset ovat hauskan erilaisia purutuntumaltaan, aivan kuin niissä olisi normaalista poikkeava sitko. Ranskalaisten kanssa tarjoillaan aivan pieneksi silputtua vesimeloni-tomaattisalsaa, joka on hyvä lisä pienellä potkulla.
Samalla meille tuodaan kaksi muutakin alkuruokaa: simppelin näköinen Broccolini-annos ja Poutine. Broccolini on juuri sopivan kypsyistä ja Taleggio-juusto menee yksiin chimichurrin tulisuuden kanssa. Annos on vaatimattoman näköinen, mutta erittäin maukas.
Poutine on riittoisa ja sopivan erilainen alkuruoka kasvisannosten kanssa. Härästä & cheddarranskalaisista rakennettu annos on alkuperältään Kanadasta. Ideana on kasata ranskalaisten päälle juustoa, maukas kastike ja päälle haluttu liha tai muu lisuke. Tämä on ensikosketuksemme ruokaan ja annoksen idea tuntuu hauskalta.
Pääruuan kanssa meille tarjoillaan kauniin väristä itävaltalaista Pinot Noiria. Syömme pankojauhoilla kuorrutettua kanaa, jonka kanssa tarjoillaan korealaista BBQ-kastiketta sekä talon sulatettua juustoa. Yhdistelmät ovat yllättäviä, mutta ruoka maistuu todella hyvälle – ja niin epäterveelliselle. Kanan pinta on uskomattoman rapea.
Toisena pääruokana meille tuodaan portobellosieniä, jotka on täytetty sinihomejuustolla ja taateleilla. Vaikka en itse ole sinihomejuuston fani, annos yllättää positiivisesti. Juusto ja taatelit luovat sulavan makuparin. Taatelit ovat rapeahkoja ja tuovat purutuntumaa kokonaisuuteen. Tämä on annos, jonka mielelläni toteuttaisin omissa illanistujaisissani.
Kuten aina, ähky meinaa yllättää ja päätämme jakaa jälkiruuan. Uuteen muotoon muokattu salmiakkijuustokakku herättää heti alkuun ihmetystä. Seuralaiseni huudahdus ”Oho!” viittaa tujuun salmiakkiin, jota on herätelty chili- vadelmacoulisin voimin. Yhdistelmä toimii hyvin ja nautiskelemme Bejayn suosituksesta annoksen kanssa kylmää portviiniä. Kumpikaan meistä ei ole maisteluista huolimatta oikein tykästynyt portviiniin, mutta kylmänä maku sopii jälkiruokaan hyvin. Saatamme tilata portviiniä jatkossakin!
Say Cheesen illalliskokemus oli kaikin puolin mukava ja tunnelmallinen. Ruoka oli hyvää ja uppoaa parhaiten illallistajille, jotka eivät ole huolissaan kaloreista. Tämä on mainio paikka testattavaksi pimeänä syysiltana.
Ira/Improve Media Improve Media on TableOnlinen sisaryritys.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Töölöläisten olohuone, klassikkoravintola Messenius starttasi TableOnlinella ja pääsin ilokseni tutustumaan tähän vuodesta 1937 palvelleeseen kortteliravintolaan.
Vaikka Messeniuksessa valkoiset liinat pöydiltä löytyykin, haluaa ravintola profiloitua kortteliravintolaksi ja annokset ovatkin siihen tarkoitukseen sopivan reiluja ja rouheita. Vuonna 2017 ravintolaa alkoivat isännöidä uudet yrittäjät, joiden valtakaudella ruokalistaa on hieman päivitetty. Modernisoinnista huolimatta listalta löytyy yhä vorschmackia ja muita talon klassikoita.
Messenius on monelle varmasti tuttu ihan jo nimeltä tai asiakaskuntansa ansiosta. Ravintolan asiakkaina on käynyt ja käy yhä valtionpäämiehiä ja taiteilijoita. Mika Kaurismäen vaimon Paula Oinosen maalaama taulu toimii salissa katseenvangitsijana, taulusta voi bongata kuuluisia taiteilijoita Messeniuksen salissa.
Messeniuksen sali on valoisa ja viihtyisä. Etupihan vehreä terassi on kesäisin kuin pieni salainen puutarha, joka palvelee myös ruokailevia asiakkaita. Ravintolasta löytyy myös suosittu ikkunallinen kabinetti, jota varaillaan paljon pieniin kokouksiin ja illallisiin. Avecini ihastui kabinettiin ja mietti, että se voisi toimia kivasti hänen tulevassa hääjuhlassaan.
Erityismaininnan ansaitsevat Messeniuksen blinit, jotka ovat uskomattoman maukkaita, eikä niiden täytteissä kitsastella. Onneksi ravintolan blinikausi on erityisen pitkä ja alkaa jo syksyllä, sillä tätä annosta täytyy päästä syömään pian uudelleen!
Alkuruoka-annokset katettiin Pentikin astioille, jotka olivat silmiähivelevän kauniita ja mukavan erilaisia. Saaristolaislautanen tuoksui kesältä ja hurmasi mauillaan. Kalojen lisukkeina tarjoullut pavut, herneet, kukkakaali ja ruusukaali olivat täydellisesti kypsytettyjä.
Talon uusi klassikko, Reuben Sandwich, päätyi listalle omistajan New York -kokemusten ansiosta. Reuben hurmaa avecini. Hänen mukaansa se on täydellisen makuinen annos, eikä omassa pihvissänikään ole moitteita –täältä ei lähdetä nälkäisenä! Reubenin lisäksi uusien omistajien kädenjälki näkyy Messeniuksen listalla esimerkiksi sienten runsaudessa, ovathan uusista omistajista kaksi kolmesta intohimoisia sienestäjiä.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Kun kauppalaivan kapteeni G.W. Sundmans rakennutti Etelärantaan talon, hän tuskin ajatteli, että pari sataa vuotta myöhemmin vanhassa liiketilassa olisi edelleen toimintaa. Tiloissa joskus työskennellyt avecini kehuu vuonna 2015 sulkeutuneen G.W. Sundmansin Krogin muutoksen ravintola Bystron kautta Sue Elleniksi olevan yksi onnistuneimpia parannuksia, joita hän on nähnyt. Sue Elleniä varten täysin uusittu tila on ylellinen olematta kuitenkaan turhan pramea ja vanhan porvaristalon historia on otettu upeasti muutostöissä huomioon. Valaistus, värimaailma ja käytetyt materiaalit henkivät hienovaraista ylellisyyttä ja 1800-luvun tyylin mukaiset kattomaalaukset pääsevät hienosti oikeuksiinsa.
Sue Ellenin menu on saanut vaikutteita mm. Charlestonista ja etelävaltioiden makuja on päivitetty ravintola-annoksiin sopiviksi alueen rouheita juuria unohtamatta. Listalta löytyy alueelle tyypilliseen tapaan esimerkiksi katkarapuja ja ostereita. Pääruuissa maistuu savu, kastikkeissa on syvät maut ja annosten lisukkeet ovat Sue Elleniä parhaimmillaan; cheddar-perunat, raikas coleslaw ja talon maissileipä vievät kielen mennessään.
Avecini ehdoton suosikki oli alkuruokana nauttimamme perinteinen rapukakku, joka tarjottiin pienen okrasalaatin ja raikkaan sitruunahyytelön kera. Kakku oli huolellisesti valmistettu, maut olivat kohdallaan ja ennen kaikkea itse päätuote tarjottiin mukavan kuumana. Rapukakun seuraksi kaadettiin kalifornialaista Robert Mondavin Pinot Noiria. Tämä makupari oli erittäin onnistunut, kuten kaikki muutkin juomasuositukset läpi aterian.
Illan aikana nautimme myös raikasta mangosalaattia, jossa mehevien ja makeiden mangojen makua taitettiin hienosti pimiento-paprikalla, korianterilla sekä seesamkeksillä, jonka pieni tulisuus teki annokselle hyvää. Seuraksi valittu Moselin alueen makeahko Riesling toimi makujen kanssa moitteettomasti ja hauska yksityiskohta löytyi kyseisen viinitalon historiasta: vaikka kyseessä oli saksalainen viini, talon alkuperäiset omistajat muuttivat aikoinaan Amerikasta Saksaan yleisen muuttoliikeen ollessa enneminkin Euroopasta Amerikkaan.
Pääruoaksi pääsimme maistelemaan talon oman savustuskaapin kautta käynyttä härän rintaa. Lihan lempeä savuisuus sekä annoksen paahdettu kukkakaalipyre ja maukas kastike olivat täydellisessä sopusoinnussa ja lasiin kaadettu Zinfandel komppasi makuja hienosti. Tosin jo aiemmin mainitut pääruuan lisukkeet taisivat varastaa shown, sillä valkosipuli-cheddarperunat ja talon coleslaw hävisivät parempiin suihin hälyttävän nopeasti!
Ja mitä olisikaan ateria ilman alueen ehdotonta jälkiruokakuningatarta? Key lime pie oli taidokas ja juuri niin kirpeän makea kuin piirakan pitääkin olla. Seuralaiseni jälkiruoka oli happaman makea piimäpannacotta, jonka seurana oli mustikkamaitoa ja runsaasti tuoreita marjoja. Ihana lopetus runsaalle illalliselle, joskaan ei ehkä se amerikkalaisin vaihtoehto.
Myös jälkiruokien viinit toimivat hyvin, sillä kepeästi pirskahteleva Moscaton ja Brachetton sekoite on erittäin hyvä yhdistelmä erilaisille marjoille ja sorbeteille ja pienen pakkasen pureman, makean Rieslingin ja kirpeän limepiirakan liitto oli kuin suoraan oppikirjasta. Sue Ellenin menu on vaihtumassa juuri ja myös tulevalta listalta rakennettavan 3 ruokalajin esimerkkimenun luvataan nostavan hyvin esiin ravintolalle ominaisia makuja.
Illallisen päätteeksi pääsimme vielä kurkkaamaan Sue Ellenin alakertaan, jossa sijaitsee upea viinikellari isompia illanistujaisia varten. Pitkän pöydän ääreen mahtuu parhaimmillaan yli 20 henkeä ja tilassa on mahdollista pitää myös baaria auki tilaisuuden aikana.
Sue Ellenissä viihtyy erinomaisesti pitkän kaavan mukaan, mutta annokset ovat etelän tapaan aika reiluja, joten pienemmälläkin tarvittaessa pärjää. Palvelu oli luontevaa ja ystävällistä ja saimme huomioivaa huolenpitoa läpi koko illan.
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Sateisena elokuun lopun sunnuntai-iltana suuntasin junalla kohti Clarion Hotel Helsinki Airportia. Ilokseni huomasi jo heti hotellille saapuessani, kuinka helppoa se on Helsingistä käsin. Hyppää vain kehäradan junaan!
Noustuani Aviapoliksen asemalta ylös Aviabulevardia kohti, saavuin suoraan hotellin etuoville. Todella näppärää. Hotellissa minut otettiin vastaan erittäin ystävällisesti, jonka jälkeen siirryin huoneeseeni 7. kerrokseen. Huoneesta avautuikin upeat näköalat kohti lentokentän kiitoratoja.
Vierailuni syy oli hotellin ravintola nimeltään Kitchen & Table Helsinki Airport. Ravintola on ruotsalaisen huippukokki Marcus Samuelssonin käsialaa, jossa fun dining -filosofian ytimessä ovat sosiaalinen syöminen, avokeittiö, yhteisölliset pöydät ja urbaani tunnelma. Menu yhdistää Manhattanin maut suomalaisiin raaka-aineisiin ja perinteisiin.
Ravintolan sisustus on jo hämärtyvässä illassa erittäin kutsuva. Avokeittiössä on tekemisen meininki, salissa palvelu pelaa saumattomasti. Puheen sorina kuuluu mukavasti pöydistä, joita ei montaa ole vapaana. Ensivaikutelma on kutsuva etkä todellakaan tiedä olevasi melkein lentokentällä. Ystävällinen tarjoilija ohjaa minut pöytään ja suosittelee heti alkudrinkkiä, jonka kiireisen sunnuntain päätteeksi päätän nauttia.
Ruokalista on kompakti mutta makuja tuntuu riittävän kaikille. Alkuruuista löytyy tartaria, kalalautasta kahdelle sekä juuri omasta mielestäni sateiseen iltaan sopiva savustettu tomaattikeitto. Ennen alkuruoan saapumista pöytään tuodaan tuoretta leipää ja oikeaa voita, nam. Ja kun pääruoan sitten eteeni saan, keitto on juuri niin täyteläistä ja hieman savun makuista kuin osasin haaveilla.
Nautittuani herkullisen keiton, oli pääruoan aika. Sen kohdalla tein kevyemmän kompromissin ja tilasin Caesar-salaatin Cajun-maustetulla kananrinnalla. Salaatti oli erinomainen: raikas mutta tuhti ja itse kananrinta erittäin mehukas ja maukas. Listalta olisi löytynyt myös toinen klassikko, Salad Nicoise, tai kesäinen Indian Summer Salad. Tai tuhdimmasta päästä härän entrecôte tai myöskin lihaisa Kimchi Burger.
Ravintolan tulevalle listalle 22. syyskuuta alkaen tullaan nostamaan lähi- ja pientuottajien raaka-aineita ja loihtimaan niistä herkullisia annoksia. Lähituotanto tulee olemaan kiinteä osa ravintolan ruokakonseptia tästä eteenpäin.
Jälkiruoalle ei valitettavasti tilaa enää jäänyt, vaikka hedelmäpainotteinen jälkiruokalista houkuttelikin. Myös juustoja olisi ollut saatavilla, mutta toisella kertaa.
Kaiken kaikkiaan kokemus ravintola Kitchen & Table Helsinki Airportissa oli enemmän kuin positiivinen. Saapuminen ravintolaan on erittäin helppoa, varsinkin juuri junalla. Ystävällinen ja intohimolla palveleva henkilökunta saa asiakkaan tuntemaan itsensä todella tervetulleeksi. Lähde ihmeessä testaamaan, jos et sitä vielä ole tehnyt!
Hanna/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Edellisessä blogipostauksessa kerroin The Helsinki Distilling Co:n mielenkiintoisesta tislaamokierroksesta, jonne voi varata tutustumiskäyntejä TableOnlinesta. Vierailuun kannattaa varata hieman pidemmästi aikaa ja yhdistää se mukavaa illalliseen Tislaamon Distillery Barin maukkaista ruoista nauttien.
Kuten tislaamossa kuuluukin, sivuutamme ruokajuomina viinit ja muun tuontitavaran ja nautimme annoksillemme sovitettuja cocktaileja. Aperitiiviksi saamme mainion lempeän gin tonicin, joka sopi helteiseen alkuiltaan.
Alkuruoaksi sain ihanan, yksinkertaisen tartarin, jossa laadukas ja pehmeä liha ja voimakas yrttimajoneesi saivat rapeutta näkkäristä, joka teki tartarista myös hieman tavanomaisesta erottuvan. Tartar yhdistettiin Negroni Spagliaton kanssa, joka oli paras maistamani negroni koskaan. Todennäköisesti juomaan lisätystä kuplivasta johtuen.
Avecini alkuruoan kesäinen ja kevyt kala oli kuulemma sopivan mureaa ja maut toimivat hyvässä tasapainossa korianterin tuoden kivaa potkua makuihin. Myös tarjoilijan ehdottaman Evening in Rome -drinkin kehuttiin toimivan kalan kaverina äärimmäisen hyvin. Cocktailin maku on kevyen kirpeä, jonka ansiosta se toimi alkupalakalan hyvänä parina. Vaaleanpunainen juoma oli myös esteettisesti kaunis.
Myös pääruoan liha jatkoi laadukasta linjaa ja annoksessa oli paljon syömistä. Varsinkin, kun mausteisista ranskalaisista söi mielellään ihan jokaisen. Pääruoan kanssa sain Summer of '69 -cocktailin, jonka tiesin jo passionhedelmäisen ulkonäön perusteella nousevan suosikikseni.
Avecini kalapääruoka yhdistettiin Aztec Lemonade #3 kanssa, johon mezcal ja tyrnipontikka tekivät vahvan ja savuisen maun. Annoksen kevyesti savustettu ranskankerma toimi kalan sekä ruuan kanssa tarjoiltavan juoman kanssa mainiosti.
Jälkiruoat noudattelivat aiempien annosten kesäistä teemaa. Tislaamon viskin teossa käytettyjä maltaita oli kekseliäästi ja ekologisesti hyödynnetty toisen jälkiruoan leipämäiseksi kakuksi, joka toi mukavasti tasapainoa makeille mansikoille, kirsikoille ja jäätelölle. Leipäkakku toi lisäksi miellyttävän suutuntuman annokseen. Myös toiseen jälkiruokaan oli yhdistetty kakkua, jota puolukka-ginijäätelö raikasti. Molempien jälkiruokien kanssa suositeltiin cocktailiksi Mango Daisya, jonka mangosorbetti toimi jälkiruokana jo itsessään, nam! Kolmen ruokalajin illallisen annoskoot toimivat hyvin, illallisen jälkeen oli täysi ja kylläinen, mutta ei liian ähky olo.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.