Don´t jinx it! – urheilun karuimmat kiroukset

  • Tuomari

KYSYMYS: Uskooko Tuomari kirouksiin urheilussa?

VASTAUS: No tokkiinsa. Yhdysvalloissa esimerkiksi Cleveland kärsii kirouksesta. Kaupungin kolme pääsarjajoukkuetta eivät ole voittaneet mestaruutta sitten vuoden 1964. Tuolloin Cleveland Browns voitti NFL-mestaruuden, mutta Super Bowlista alettiin puhua vasta kaksi vuotta myöhemmin.

Browns oli tammikuussa 1981 13 jaardin, 49 sekunnin ja kolmen pisteen päässä Super Bowl -paikasta, mutta sitten tapahtui jotain täysin käsittämätöntä, kuten alun videosta näkee.

Liekö syy valmentaja Sam Rutaglianon, joka käski yrittää sittemmin käsitteeksi muodostunutta “Red Right 88” -heittopeliä? Vaiko pelinrakentaja Brian Sipen, joka yritti syöttää turhan pieneen rakoon? Ehei. Kiroushan se.


Briteissä jalkapalloseurat Birmingham ja Derby ovat kärsineet kirouksista, koska rakensivat aikoinaan stadioninsa mustalaisten maille.

Birminghamin St. Andrewsin satavuotista kirousta ei onnistuttu ikinä murtamaan, yrityksistä huolimatta. 80-luvun alussa koutsi Ron Saunders maalautti pelaajiensa kengänpohjat punaisiksi ja vuosikymmentä myöhemmin Barry Fry kusi selvännäkijän käskystä viheriön kaikkiin kulmiin. Kirous päättyi 2006. Tuon vuosisadan aikana Birmingham voitti kerran Liigacupin, vieraissa.Derby County taas sai niskaansa romanikirouksen 1889, kun seuran entistä stadionia, Baseball Groundia, alettiin rakentaa. Kirouksen mukaan Derby ei koskaan voittaisi FA Cupia.

Derby oli ennen toista maailmansotaa kolmesti FA Cupin finaalissa ja kolmesti lisää semeissä, mutta takkiin tuli aina. FA Cupin finaalin 1946 alla Derbyn pelaajat menivät neuvottelemaan paikallisten mustalaisten kanssa kirouksen poistamisesta.

Ilmeisesti raha sai romanien päät kääntymään, ja kirous poistettiin. Ottelu oli tilanteessa 1–1, kun pelipallo puhkesi. Kirous nousi Wembleyn viheriöltä taivasta kohti ja Derby marssi 4–1-voittoon.Viisi päivää myöhemmin joukkueet kohtasivat liigaottelussa, ja taas nahkakuula puhkesi kesken leikin. Kirous oli palannut, eikä Derby ole sen koommin FA Cupin finaalissa pelannut. Eivät tainneet maksaa mustalaisille tarpeeksi.

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi