Mies hyppää vuoren reunalta parin metrin kokoiseen reikään

  • Tuomari

KYSYMYS: Onko Tuomari extreme-miehiä? Mikä on mielestäsi vaikein Base-hyppy ikinä?

VASTAUS: Pahan pistit, mutta jos mukaan lasketaan liitopuvulla tehdyt hypyt, sen täytyy olla tämä Uli Emanuelen tuorein pläjäys. Italialainen reikäpää hyppää liitopuvullaan n. kahden metrin reijästä.

Wingsuit fly -pilotti Emanuele lentää ehkä kaikkein teknisimmän ja vaikeimman base-hypyn, mitä koskaan on tehty. Viimeiset kolme vuotta Uli oli haaveillut ja unelmoinut maailmanennätyshypystä. Tiukka treeni ja hypyn suunnittelu vaativat exreme-jampalta pitkän uhrautumisen ennätyshyppyyn. Reitti kun on valittu, paluuta ei enää ole. Tässä lajissa on kaiken onnistuttava, jos meinaa joku toinen päivä vielä hypätä. Tällä kertaa kävi hyvin ja toivottavasti jatkossakin, sillä Emanuele suunnittelee jo uutta temppua.

GoPro-kamerat tarjoavat nykyään huikeaa kuvamateriaalia urheilurintamilta. Tämänkin tempun visualisoinnin takana on GoPron tarkka kuva, joka saa katsojan pelkäämään melkein enemmän kuin itse tempun tekijä.

Legendaarinen Base-hyppääjä Jeb Corliss on ehkä tunnetuin hyppääjä maailmassa. Monesta tornista hypännyt ja vesiputouksen läpi liitänyt Corliss haluaa aina tehdä hooceimman tempun. Reikäpää touhua, vai mitä sanotte jenkin ilmapalloleikistä?

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

2 kommenttia

NOMAD_1

14.8.2015 15:42

Erittäin vaikuttavaa tarkkuustyöskentelyä ja taitoa - sekä vähintään yhtä käsittämätöntä uhkarohkeutta. Kuinka ihailtavaa on se, että riskeeraa henkensä täysin turhaan, lukuun ottamatta tämän turhuuden herättämää ihailua? Sitten seuraavaa ja sitä seuraavaa temppua suunnittelemaan, kunnes jokin menee pieleen ja henki lähtee... Tosin lähtee se henki joka tapauksessa. Mielestäni tällainen ei kuitenkaan edusta rohkeutta, vaan ennemminkin kykenemättömyyttä sen todellisuuden kohtaamiseen, joka jokaisen lopulta tappaa. Uhkarohkeus on erinomainen termi tätä kuvaamaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi